• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıf Öğretmen seçimi..

Okullarda Atatürk sevgisi birincil öğretidir
Çünkü biz öğretmenler öyleyizdir zaten
Telaş etmeyin

tüm öğretmenler atatürkçü değil. bunu herkes biliyor.
kk'da görürsünüz.
öğretmen olup da türkçe yazamayanlar var, bunlara ben çocuk emenat etmem mesela.
öğretmenlik mesleği kutsal evet, ama her öğretmen kutsal dğeil. bunu da herkes biliyor.

Aydin, Ataturkcu, Ozgurlukcu bir aile ve ogretmenle yetisen cocuk en azindan secme sansi oldugunu bilir, ozgur secimler yapar.
Ama korkutularak, sindirilerek, tehdit edilerek biseylerin empoze edilmeye calisildigi cocuklar, secme ozgurlukleri oldugunu bile ayirt edemiyor.

Ben bu saydıgınız erdemlerden asla vazgeçmedim ve benim zamanımda en çok sindirilen en cok dayak yiyen öğrencilerdik
Ve inanın öyle öğretmenler kalmadı artık
Öğrencilerin hatta velilerin bile fazlasıyla seçme hakkı var gördüğünüz gibi

Telaş etmeyin

Telaş etmemek elde değil. Şuanda internette bir sürü iğrenç bilgi ve sahte belge dolaşıyor, yok efendim Atatürk gittiği kasabalarda kasabanın en güzel kadını çağırtırmış, yok efendim Atatürk Dersimde kürt katliamı yapmış. Hatta Zübeyde hanım genelev kadınıydı diye sahte belge sunan, Atatürk Ali Rıza beyin oğlu değildi, ... çocuğuydu diyen daha ne iğrençlikler var. Biraz kadir kıymet bilen insan şu adama minnettar olmalı. Öğretmeninde, doktorunda, avukatında içinde bunları söyleyen inanan insanlar var. Yani her meslekte var.

Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.

Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- pelin- Koalina Koalina @damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.

Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
Bende sınıf öğretmeniyim.bakın 1.sınıfta çok otorite olmaz.çünkü çocuk okula yeni alışacak.ders ortamına sınıfına.öğretmenin sevgiyi ön planda tutup otoriteyi 2.plana alması gerekir.otorite hiç olmayacak demiyorum.aslında ona otorite demeyelimde disipline etme diyelim.otorite biraz kaba bir tabir.
şahsen bayan öğretmen olmasını tavsiye ederim.çünkü bayanlar erkeklere göre daha şefkatli fıtrat olarak.fakat bu bayan öğretmenin sinirli ve psikolojisi bozuk,artık mesleğinden bıkmış,çok yaşlı olmamasına dikkat edin.tecrübeli olup iyi öğretiyorlar ama gereğinden fazla mükemmelliyetçi olabiliyorlar.
benim tavsiyem yaşlı olmayan bayan öğretmen olsun.ama tecrübeli de olsun.benim yaşım mesela 36. 12.senemdeyim.bayanım.bunun gibi olması daha iyi.biz genç öğretmenler bişeyler öğretmeye daha hevesliyiz.bıkmış,bunalmış değiliz.
Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.

Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin- pelin- Koalina Koalina @damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.

Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
ben öğretmenim.
benim fikrim ilkokulda bayan öğretmene verin.
çünkü erkek öğretmene göre daha şefkatli olurlar.
1.sınıfta çok fazla otorite iyi olmaz.
çocuk daha okula yeni alışıyor.
sistemi oturtmaya çalışıyor kendinde.
evde şımarık,otorite lazım demeyin.
evde annesine babasına naz yapıp şımaran okulda öğretmenine yapamıyor.
eğer ki öğretmen iyi disipline ediyorsa.
ortamdan,arkadaşlarından çekiniyor.
diyelimki beklemediğiniz bir öğretmene düştü.
o zaman öğretmenle işbirliği içinde olup iyi anlaşın.
dileklerinizi saygılı bir şekilde ifade edin.
o zaman öğretmende kendine bi şekil verecektir ister istemez.
sakın çocuğunuz söz konusuyken öğretmenle ters düşmeyin.
beğenmediğiniz öğretmen bile olsa bi faydası olur çocuğa.
benim kaçın diyeceğim öğretmen sitili psikolojisi bozuk öğretmendir.
yoksa onun dışında velilerden kulaktan dolma bilgilerle öğretmen seçmeyin.
her öğretmen bir elin 5 parmağı gibidir.
parmaklar farklıdır fakat hepsi bir kola uzanır.
çok yaşlı öğretmende iyi olmaz.
çünkü bıkmış bunalmış oluyorlar.
performasları tecrübeli olmalarına rağmen düşük oluyor.
çok gencte tecrübesiz oluyor.
en iyisi orta yaşlı öğretmendir.
hem tecrübeli hem dinamik olur.
benim gözlemlediğim bu.
en iyi öğretmen iletişimi düzgün,psikolojisi sağlıklı öğretmendir.
akademik bilgi öğretimi bence ilkokulda sonradan gelir.
üniversiteye çocuk hazırlamıyoruz.
okuma yazma,4 işlem ve okuduğunuz anlama,problem çözme bunları bilse yeter.
sürekli gülümseyen,yüzü aydınlık,sevgi dolu ve dini bilgiyide önemseyen bir öğretmen evladır diyorum ben.

Ben bu saydıgınız erdemlerden asla vazgeçmedim ve benim zamanımda en çok sindirilen en cok dayak yiyen öğrencilerdik

2014 de istanbul universitesinde formasyon aldim, watsapp grubuna "herkeze hayirli cumalar" yazan edebiyat ogretmeninden tutun da, kadinlarin dar pantolon giyerek erkeklere goz zinasi yaptirdiklari icin o erkegin gunahlarini ustlendigini soyleyen sinif ogretmeni adayina kadar her tip insan vardi, hatta acik soyleyeyim, cogu yarim gun calisirim, yaz da tatil, kadin icin ideal meslek diye ogretmenligi secmis tiplerdi.
Nedeni nasili beni cok ilgilendirmiyor o ayri, ama bu forumda bile, Ataturk'e saldiran, kadinlari ikinci sinif insan goren, cocuklardan, velilerden nefret ettigini acikca yazan öyle cok ogretmen var ki...
O yuzden ben en azindan aydin, yenilikci, Ataturkcu, Laik bir öğretmeni olsun, ogretim kismi nasil olsa halledilir, ahlaki ve kulturel egitimini dogru alsin kafasindayim...

Telaş etmeyin
Gozumle gordugum ve yasadigim ornekler var. Ders kitaplarindan cikarilanlar var. Her ogretmen Ataturkcu degil maalesef. Siz oyleyseniz ne mutlu cocuklariniza ve velilerinize. İnsallah biz de oyle bir ogretmene denk gelebiliriz

Benim bildiğim bağış gönüllü olarak yapılır, bir şeyler karşılığında değil. Bu da bağış adı altında rüşvettir. Veliye verilen makbuzun ne önemi var kendi sistemine işlemedikten sonra, ya da alım yaparken fazla fiyattan göstermek çok mu zor. Rüşvet, para karşılığı iltimas satın almaktır. Zaten fotokopi dağıtmaya da karşıyım. O çoğaltılan şeyleri insanlar emek karşılığında yazıp telif alıyor.

Mesela şimdi doktora gitseniz, şu ilacı yaz deseniz, o da sağlık ocağına şu kadar bağış yaparsan yazarım dese bu olay haberlere çıkar. Ama okulda olunca normal karşılanıyor.

o zaman okulun su, elektrik,doğal gaz, temizlik masraflarını devlet karşılayacak. okulu ticarethaneye çeviren müdür değil. kapıda güvenlik olsun diye bas bas bağırılıyor elini kolunu sallayan giremesin diye. kim verecek maaşını? devlet vermiyor. müdürün kendi cebinden vermesi mi uygun yoksa velilerin kendi çocukları için kendilerinin mi? bu paralarda evet bağış diye geçiyor.

Gozumle gordugum ve yasadigim ornekler var. Ders kitaplarindan cikarilanlar var. Her ogretmen Ataturkcu degil maalesef. Siz oyleyseniz ne mutlu cocuklariniza ve velilerinize. İnsallah biz de oyle bir ogretmene denk gelebiliriz

valla sadece atatürkçü olmakta yetmiyor öğretmen denilince bir ağırlığı duruşu olsun güçlü olsun.

valla sadece atatürkçü olmakta yetmiyor öğretmen denilince bir ağırlığı duruşu olsun güçlü olsun.
Olsun tabii de o kadarina artik bir sey diyemiyoruz ;) gonul neler istiyor yoksa. Kendi annem babam gibi ogretmen bulabilsek artik su devirde zor

Benim bildiğim bağış gönüllü olarak yapılır, bir şeyler karşılığında değil. Bu da bağış adı altında rüşvettir. Veliye verilen makbuzun ne önemi var kendi sistemine işlemedikten sonra, ya da alım yaparken fazla fiyattan göstermek çok mu zor. Rüşvet, para karşılığı iltimas satın almaktır. Zaten fotokopi dağıtmaya da karşıyım. O çoğaltılan şeyleri insanlar emek karşılığında yazıp telif alıyor.

Mesela şimdi doktora gitseniz, şu ilacı yaz deseniz, o da sağlık ocağına şu kadar bağış yaparsan yazarım dese bu olay haberlere çıkar. Ama okulda olunca normal karşılanıyor.
Normal olmasa da normalleştirilmek zorunda kalıyor sanırım. Çünkü okulların ödenekleri okulun ihtiyaçlarını karşılamıyor, aile birliği denilen bir kurum var ve yasal olarak bağış toplanmasına izin veriliyor. Yoksa devletin okullara gönderdiği ödenekle ne okullarda temizlik yapılır, ne kapıda güvenlik olur, ne de ısınılır. İş böyle olunca okul aile birliği çeşitli kaynaklar yaratmak zorunda kalıyor. Velilerden en kolay alınacak bağış kayıt döneminde oluyor tabi ki. Doğru mu, yanlış mı bir şey söyleyemem. Ama o okulun da giderlerinin karşılanması gerek.

benim seçme şansım olsa erkek öğretmen seçerdim, çünkü oğlum kadınlardan korkuyor :)
ama şansımıza şuanki okulundaki tüm öğretmenler kadın, alışacak tabi ki.

onun dışında öğretmenin disiplinlisi gider mesela benim sıpaya, çünkü ana baba olarak biz baya gevşek bırakıyoruz :olamaz:

siz kendinizi eksik gördüğünüz yönde öğretmen seçimi yapabilirsiniz bence. kendiniz disiplinli iseniz mesela yumuşak birisi okulda daha iyi olabilir.

Şimdiki veliler iyi ogretmen arayışında keske biz ogretmenlerinde iyi veli secme sansimiz olsaydi. İlgisiz olmasin genc olsun odevlerine yardim etsin diye seçenek sunsalardi bizede

Ben branş öğretmeniyim ve birçok sınıfa hakimim bu nedenle
Elimden geldiğince çocuklarıma ingilizce dışında bir dünya daha kurmaya gayret ediyorum
Aktivitelerimin içine sıkıştırıyorum öğrenmeleri gereken ne varsa

Ben de öğretmenim ve bu konu her senenin başında mevzu olur
Müdür bey seçtirmiyor rica da kabul etmiyor
En güzelini yapıyor
Cocuklarınızı bırakın bulundukları ortama şartlarına uyum sağlasınlar
Sizin tanıstıgınız sohpet ettiğiniz öğretmen sınıfında aynı değildir
Kimsenin öğretmen seçebilme gibi bir yetisi ve hakkı olamaz
Beni de çağırmışsınız

Öğretmen değilim ben

Sadece işim öğretmenlerle

Ve genelde bu seçim işi konusunda çok olumlu değilim

Zira siz en iyi öğretmeni de seçseniz idare onu ertesi gün okuldan alabilir bu nedenle garantisi yok

İkincisi herkesin beklentisi ayrı tecrübeli otoriter başarılı diye öğretmen seçip prens ve Prenseslerine dilediği gibi davranılmadı diye şikayet eden çok

Genç diye burun kıvırıp çok beğenen de

Benimki özel okulda öğretmen kura ile belirlendi

Mükemmel diyemem zira insan olan yerde herkes farklı beklentiler de değerlendirmeler de

Çocuk anlatımını seviyor dersini dinleyip öğreniyor oldu bitti

Çok takılmayın bir de öğretmen hakkındaki endişe yahut değerlendirmeyi asla çocuğa yansıtmayın

Güzel yıllar geçirmeniz dileği ile
Güzel temenniniz için teşekkür ederim.
yorumunuza katılıyorum.
Çünkü hayat, prens prenses olacak kadar iyimser değil..
Bir tane kızım var, üstelik geç yaşta anne olmama rağmen, aman öyle prensesler gibi yetişsin, her dediği olsun. Hayır elimden geldiğince doğruyu yanlışı öğretmeye çalıştım.

Tam aksine öğretmenden bi şikayet. bi sorun çıkmasın diye öğretmen arayışına girdim..
Ya belkide çıkmayacak. yersiz endişede.olabilir.

Bazı öğretmenler rahatsız oldu..
Neden..neden peki. iyi, idealist. çocuklara bi birey olduklarını ve özgüven aşılayan öğretmen olduğu kadar.vizyonu dar. kendi yetişmiş olduğu cahil kültürüyle eğitim veren öğretmen yok mu?
neymiş öğretmen seçimi olmamalıymış...
Burda Natsuma diye bi üyenin yazdıklarına şok oldum. Dedim bu kadar mı yaa!!
Bildiğin çocuklara travma yaşatmak!!

İyi öğretmen diye bir şey pek yok sanırım.
Biz 1. sınıftayken çok yakın arkadaşıma fazlaca yığılma olmuştu, herkesi alması mümkün bile değildi.
Kendisi disiplinli, bolca etkinlik yapan, iyi ders işleyen bir öğretmen olarak bilinir.
Geçen sene 2. sınıftık ve ben bir ameliyat geçirince raporlu olduğum sürece çocuklarımı dağıtmak zorunda kaldım. Bir kısmı da o arkadaşa denk geldi ve döndüğümde hepsi çok şikayetçi oldular. Bizim sınıfta mesela kek günü ise kek getirmeyi unutmuş çocuğa fazla getirenlerden verir, incinmemesini sağlarız. Bu arkadaşta da getirmeyen çocuk bir şey yemeyerek cezalandırılıyor ki bir daha unutmasın. Bizde defterini unuttuysa bir kağıda yazar, eve gidince defterine geçirir. O sınıfta o ders boyunca tahtada ayakta bekliyorlarmış. Tabi benim çocuklar böyle bir tutuma alışkın olmadıklarından çok zor gelmiş. Muhtemelen onlardan da bana gelen olsa disiplinsiz bulabilirlerdi. Yani kısacası hangi çocuk hangi öğretmenin tutumuna alışırsa o doğal geliyor ve seviyorlar.
Hocam yorumunuz ve. benim ne demek istediğimi. anlayabildiğiniz için çok teşekkür ederim.
Farklı bir bakış açısı oldu bu yorumunuzla.
Ama şunu ifade edeyim. sizin mesleğinizi gerçekten sevdiğinizi düşünüyorum.

Peki şunu merak ediyorum, çok hareketli.çok konuşan çocuğa nasıl disiplin veriyorsunuz, yada vermiyorsunuz.
Ben kızıma öğretmen otorite disiplin sağlasın derken, tabi ki bağırarak rencide ederek veya korkutarak sağlasın demiyorum. Allah korusun..
Ben sadece kızımın yapısına göre. nasıl bi öğretmen olmalı diye düşündüm.

Ogretmenin tek başına kişisel vasıfları bir yere kadar verdiği eğitimi,öğrencilerle kurduğu iletişimi etkiler.Ogretmenin işi insanla ...bulunduğunuz yerdeki öğrenci profili çok çok önemli .Öyle ki sınıfta birbirine benzer davranış problemleri olan 3/4 öğrenci olur sinifta bırakın ders işlenmesine kendinizi çocugunuzun eve sağ salim dönmesi için dua ederken bulursunuz
Çok haklısınız..işte burda rehberlik hem aileye. hem çocuğa davranış eğitimi verilmeli.

Hocam yorumunuz ve. benim ne demek istediğimi. anlayabildiğiniz için çok teşekkür ederim.
Farklı bir bakış açısı oldu bu yorumunuzla.
Ama şunu ifade edeyim. sizin mesleğinizi gerçekten sevdiğinizi düşünüyorum.

Peki şunu merak ediyorum, çok hareketli.çok konuşan çocuğa nasıl disiplin veriyorsunuz, yada vermiyorsunuz.
Ben kızıma öğretmen otorite disiplin sağlasın derken, tabi ki bağırarak rencide ederek veya korkutarak sağlasın demiyorum. Allah korusun..
Ben sadece kızımın yapısına göre. nasıl bi öğretmen olmalı diye düşündüm.
Bizde çok büyük bir disiplin de yok çok büyük bir özgürlük de. Parmak kaldırmadan konuşanı sınıfça dinlemiyoruz, ders esnasında birbiriyle konuşan olursa zaten hep hareket halinde olduğum için onların yanından geçmem, omuzlarına dokunmam yetiyor, sözel olarak uyarıya gerek kalmıyor.

Hareket konusunda da müzik, görsel sanatlar gibi derslerde belirli sınırlar içinde hareket özgürlüğü var. Herkes arkadaşıyla konuşabilir, yardımlaşabilir ama fısıltıyla. Zaten onların görsel sanatlarda konuşmaları oldukça eğlenceli oluyor, tamamen yaptıkları resim veya etkinlik hakkında konuşup yardımlaşıyorlar, grup oluşturuyorlar.

Önemli olan hareketli ders işlemek, öğretmenin sürekli oturup "yazın çocuklar" şeklinde ders işlememesi, etkinliklere bolca yer vermek, dersleri düz anlatımla değil de çocukları da katarak işlemek. Bedenen ve zihnen aktif olan çocuğun dikkati dağılmıyor, dersle ilgileniyor ve konuşmuyor. Haftada bir çocukların isteği doğrultusunda ders işleyip resim yaptırıyorum örneğin. Bir etkinlik defterimiz var, ona merak ettikleri şeyleri yazıp çiziyoruz. Bir dersimizin konusu " dünyanın en ilginç hayvanları" olmuştu mesela. Video izleyip projeksiyondan bakmıştık, sonra çok kısaca defterimize yazıp resmini çizmiştik. Evde de devam etmek isteyen kendileri araştırıp yazıp getiriyordu. Çocuklar aktif oldukça ve eğlendikçe hem dersi hem öğretmeni seviyorlar, kural dışına çıkmamamaya çalışıyorlar.

Back