Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.
Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin-
Koalina
@damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.
Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
Bende sınıf öğretmeniyim.bakın 1.sınıfta çok otorite olmaz.çünkü çocuk okula yeni alışacak.ders ortamına sınıfına.öğretmenin sevgiyi ön planda tutup otoriteyi 2.plana alması gerekir.otorite hiç olmayacak demiyorum.aslında ona otorite demeyelimde disipline etme diyelim.otorite biraz kaba bir tabir.
şahsen bayan öğretmen olmasını tavsiye ederim.çünkü bayanlar erkeklere göre daha şefkatli fıtrat olarak.fakat bu bayan öğretmenin sinirli ve psikolojisi bozuk,artık mesleğinden bıkmış,çok yaşlı olmamasına dikkat edin.tecrübeli olup iyi öğretiyorlar ama gereğinden fazla mükemmelliyetçi olabiliyorlar.
benim tavsiyem yaşlı olmayan bayan öğretmen olsun.ama tecrübeli de olsun.benim yaşım mesela 36. 12.senemdeyim.bayanım.bunun gibi olması daha iyi.biz genç öğretmenler bişeyler öğretmeye daha hevesliyiz.bıkmış,bunalmış değiliz.
Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum.Benim bu eylülde. devlet okulunda 1. sınıfa başlayacak bir kızım var.
Yarın eşim okula gidip öğretmen konusunu konuşacak. okul müdürünün öğretmen seçimini kabul edip etmeyeceği belli değil.
Şimdi burda yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben en iyi öğretmeni seçeyim.diğer çocuklara kötü öğretmen düşsün gibi değil asla.
Daha önce ki konumda da belirtmiştim.
Kızım çok hareketli, bıcır bıcır çok konuşan ve kurallara pek uymayan bi kız.
Şimdi burda özellikle tecrübeli annelerden ve öğretmenlerden öneri istiyorum.
Kızıma nasıl bi öğretmen olmalı??
Yumuşak huylu, bazı yaramazlıkları tolere edebilen. çok da disiplin sağlayamayan bi öğretmen mi
yoksa.
Disiplinli, otorite kurabilen yeri geldiğinde sevecen olabilen bir öğretmen mi daha iyi olur?
Birde kadın öğretmen mi yoksa erkek öğretmen mi daha iyi olur.
Şöyle düşünüyorum.eğer erkek olursa kızım belki biraz çekinip kurallara uyabilir. Yanlış mı düşünüyorum acaba?
pelin-
Koalina
@damdan daha vardı ama nicklerini tam yazamadım.
Açıkçası tedirginim şikayet almaktan korkuyorum. Bu yüzden doğru öğretmen hangisi bilemiyorum?
Lütfen bu kararsızlığıma yardımcı olun.
ben öğretmenim.
benim fikrim ilkokulda bayan öğretmene verin.
çünkü erkek öğretmene göre daha şefkatli olurlar.
1.sınıfta çok fazla otorite iyi olmaz.
çocuk daha okula yeni alışıyor.
sistemi oturtmaya çalışıyor kendinde.
evde şımarık,otorite lazım demeyin.
evde annesine babasına naz yapıp şımaran okulda öğretmenine yapamıyor.
eğer ki öğretmen iyi disipline ediyorsa.
ortamdan,arkadaşlarından çekiniyor.
diyelimki beklemediğiniz bir öğretmene düştü.
o zaman öğretmenle işbirliği içinde olup iyi anlaşın.
dileklerinizi saygılı bir şekilde ifade edin.
o zaman öğretmende kendine bi şekil verecektir ister istemez.
sakın çocuğunuz söz konusuyken öğretmenle ters düşmeyin.
beğenmediğiniz öğretmen bile olsa bi faydası olur çocuğa.
benim kaçın diyeceğim öğretmen sitili psikolojisi bozuk öğretmendir.
yoksa onun dışında velilerden kulaktan dolma bilgilerle öğretmen seçmeyin.
her öğretmen bir elin 5 parmağı gibidir.
parmaklar farklıdır fakat hepsi bir kola uzanır.
çok yaşlı öğretmende iyi olmaz.
çünkü bıkmış bunalmış oluyorlar.
performasları tecrübeli olmalarına rağmen düşük oluyor.
çok gencte tecrübesiz oluyor.
en iyisi orta yaşlı öğretmendir.
hem tecrübeli hem dinamik olur.
benim gözlemlediğim bu.
en iyi öğretmen iletişimi düzgün,psikolojisi sağlıklı öğretmendir.
akademik bilgi öğretimi bence ilkokulda sonradan gelir.
üniversiteye çocuk hazırlamıyoruz.
okuma yazma,4 işlem ve okuduğunuz anlama,problem çözme bunları bilse yeter.
sürekli gülümseyen,yüzü aydınlık,sevgi dolu ve dini bilgiyide önemseyen bir öğretmen evladır diyorum ben.