Zorla nişan bohçası. Siz olsanız ne yapardınız?

inatlaşmayın.. Siz de yapmayın .. düğün de yaparsnz herkes adetini uyguluyorsa sizde uygulayın..
ben nişanmda bohça istemedim.. nişanlma da söyledim evlennce alınr diye ben de kendi evdekilerimi susturdum.. ki dugunmde de ben kendi istediklerimi kendim alacağım nişanlma da kullanacagı seyleri aldıracağım yada alacagım.. karşı tarafa ailesine annesi kardesı vs ne bohça yaparım tamam onlarda benm aileme yapar.. benm için soran olursa biz hallettik diyeceğim..

Arkadaşlar beni yanlış anlamışsınız. Ben hayır diye diretmedim aslında. Erkek arkadaşıma da en başında dedim ki ben hiç hoşlanmıyorum ve istemiyorum. Yani bir bohça talebim yok. Ama annen ilk oğlunu evlendiriyor böyle hevesleri varsa bencillik edip engel olmak istemem. O da annesiyle konuşmuş annesi de tamam yapmayalım demiş.

Tanışmadan sonra onlar da bizi evlerine davet ettiler. Tüm sülale oradaydı teyzeler yengeler. Biz kalktıktan sonra bohça konusu açılmış. Kayınvalide istemediğimi söylemiş. Teyze ve yenge de olur mu öyle şey diye bastırmışlar. Ertesi gün bizi aradı ben bohça getircem dedi biz de mecbur kabul ettik. Sonra ben de hazırlamak için alışverişe gittiğimde aradım biz ne zaman getirelim siz de adet nedir diye. Yok ben vazgeçtim getirmiyorum dedi. O vazgeçtim diyince ben de hazırlamadım. Nişandan bir gün önce de erkek arkadaşım dedi ki annem eli boş gelmek istemedi küçük bir şey getirecek yine de. Ben de yine sorun çıkarmadım tamam dedim. Ama nişana bir geldiler kırk haramiler gibi. Tek tek geçiyorlar gözümün önünden herkesin elinde birer bohça. Hiç abartmıyorum yemek masasının üstü tamamen doluydu ve üst üste koymuşlardı. Masanın almadıklarını da alta koymuşlardı.

Ve sadece kayınvalidenin hazırladıkları değil teyze yengeler de bohça yapmış bide üzerlerine isim yazmışlar görgüsüzce. O da yetmedi yenge diyor ki sen istemedin ama biz yaptık. Bence bu saygısızlık. Bir insan istemiyorum dediği halde sadece kayınvalideyle kalmayıp onların da bohça yapması gerçekten saygısızlık. İstemiyorum diyince ne anlıyorlar bilmiyorum gayet Türkçe söyledim.

Ben nişanlımın ailesine asla cephe almadım tam tersi tanıştığım günden beri çok ısındım. Annesi üzülmesin diye aradım konuştum. Benim için sorun değil siz mahcup olmayın nasıl isterseniz öyle yapın dedim. O da bana bohçadan vazgeçtiğini söyledi. Yetişmeyeceğini söyledi hatta. Burda da bir tuhaflık var ama inceleyip kendimi kurmak istemedim es geçtim.

Sorun teyzelerin yengenin dahil olması. Gözüme sokar gibi bohça yapmaları. Bana kendi adetlerini dayatmaları.

Ben şimdi onlara karşılık bohça hazırlasam ardı arkası kesilmez ömür boyu kendi adetlerini dayatırlar. Yapmazsam da ayıp olur o kadar şey alınmış. Bu nedenle arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Art niyetle yaptığını düşünmedim ben gerçekten hevesi vardır yapmıştır ve sana da sürpriz olsun diye öyle demiştir gerçekten laf sokup sokmadığını anlamak için biraz daha tanımalısın nasıl davranacağına iyice tanıdıktan sonra karar ver hemen şimdi herhangi bir tavır alma çünkü gerçekten iyi niyetle yapmış olabilir
Yaa bende kayınvalide adayıyım benimde çok hevesim var bu bohça işlerinden kurtuluş yok içimize işlemiş o bohçalar şimdi siz dediniz ya üzerine küçük notlar yazılmış filan diye onu kafamda yazdım ben bi yere yani
hastalık gibi bişe mi bu yaa nasıl kurtulunur var mı bilen

Seninkiler en azından heves etmişler. Benimkileri de ben uyarmıştım enn başında asla istemiyorum diye. Hem de defalarca hem kendim hem nişanlım aracılığı ile. Sinsi sinsi beklediler ve nişan günümde özensiz açılmış kupkuru ev baklavası ile iki tane sararmış içinde milattan öncesinden kalma ve,asla,kullanılmayacak eşyalarla yine sararmış örtüleri ile getirdşler. nişan evi kalabalık herkesin içinde getirmişler ben kuafördeyken. Geldigim zaman resmen o kadar utandım ve öfkelendim ki. Onların bu sinsiliğini asla unutmam. Bir ee ayıp olmasın diye buna karşılık ben bohça yaptım. Üstelik benimki özenliydi. Ben buna bile yaptıysam sen de yap bence.

Bence istemiyorsan hayır diye diretmek bile hakkın. Zorla mi yani

Bence kayınvaliden art niyetle yapmamıştır. Sizin davranışınız beni bile üzdü. Kadın heves etmiş siz bilirsiniz diyebilirdin. Çünkü bu kötü bir şey değil. Bazı erkek anneleri tıpkı benim kayınvalidem gibi bu konularda çok hevesli. İstediğini kullan istemediğini kullanma ama o kadının kalbini kırma bence. Sonuçta millet neler yaşıyor kayınvalidesiyle. Seninki sadece heves etmiş. Çok normal. Biz de anne olacağız. Biraz onları anlamamız lazım.

Canim bende bohca istemedim nisanda nisanlimin annesi baska bi ilde babasi baska bi ilde zaten aile ziyareti isini de yapamayiz dedim hatta nisanda ben kendi kiyafetimi sen kendi kiyafetini al dedim o sekilde yaptik annesi ben hazirliyodum bohcalik biseyler demis o da anne istemiyo yapma demis imam nikahi erkek tarafi burda olmadigi icin yeni evimizde yapildi dugunden once nikahtan sonra 4 bohca getirdiler bende dagittim bohcayi esimde bana niye verdin demedi deseydi ac bak dolaplar yetmiyo der kapatirdim konuyu ama sorun etmedim kucuk bi tesekkur daha sonrasinda dagittim onlar benim bohca istemedigimi 1.5 yildir biliyodu gonlunden gecmis yapmis ben bisey yapmadim sadece bir tesekkur bence sen bi nisanlinla konus oda ailesine bohca beklememesi gerektigini soylesin ben oyle yapmistim

Bohça hediyedir. Hediyeyi geri çevirmek çok kaba bir davranış olur. Zıtlaşmaya ne gerek var alın kullanmazsınız, biraz zaman geçince de verirsiniz birilerine. Bitti gitti.

Dikkatli okumadınız galiba. Kayınvalideye en başından beri söyledim ben istemiyorum ama siz heves ettiyseniz sorun değil dedim.

Sorun şu ki bana yapmayacağız deyip nişan günü sürü gibi bohçayla gelmeleri. Ve sadece kayınvalide değil teyzeler ve yengelerin de bohça yapması. Anne heves etmiş ben lafını bile etmem özenerek kendisine bohça da hazırlarım bunlardan hoşlanmadığım halde.

En başından beri de sevgilime diyorum ki ben sevmiyorum ama annenin hevesi varsa engel olmam.

İstemediğimi bile bile teyzelerin ve yengenin bohça hazırlayıp gözüme sokmaları sinirimi bozdu. Bir de yengesi sen istemedin ama biz yaptık dedi bu beni rahatsız etti. Annesiyle en ufak bir problemim yok. Onun getirdiklerini kırılmasın diye kullanırım bile.

Siz sadece damada yapın öle ise kullanacagı gercekten kaliteli seyleri alın. Hem ziyan olmaz (ben kullanılmayan seylere karsıyım cünkü) hem de arada kalmamıs olursunuz.

Siz sadece damada yapın öle ise kullanacagı gercekten kaliteli seyleri alın. Hem ziyan olmaz (ben kullanılmayan seylere karsıyım cünkü) hem de arada kalmamıs olursunuz.

Bu mantıklı ama şimdi teyze ve yenge de girdi işin içine. Onlara da hazırlamak gerekmez mi?

Onlar bence ablalarının üzülmesini istemedikleri için gel götürelim bohça demişlerdir. Sizde takılmayın bence bunlara. Evet nasıl başlarsa öyle gider ama karşınızda üzülmemesi gereken bir kadın var geçmiş durumundan ötürü. Boşverin o yapsın ama siz götürmeyin bohça.

Ben de ilk başta asla götürmem diye düşündüm ama kayınvalide bu kadar gelenekçiyse benim götürmüyor olmama da üzülebilir. Çevresinde bu tarz şeylere hevesi olan insanlar var. Gelin sana ne getirdi falan diye sorabilirler belki. O zaman da kendini kötü hissetmez mi?

Eğer kendisi de getirmeseydi biz anlaştık karşılıklı olarak bohça götürmeyeceğiz derdi ama şimdi durum değişti.

Ve sırf üzülmesin diye diye hiç istemediğim şeylerin içine düştüm.

O isimler boşa yazılmaz aynından geri bekliyoruz sen anla artık diye .
Hepsini geri ver kv ye .
Taşınırken zor olacak sen uygun bir şekilde iade ediver dersin o uğraşsın.
Hofff ne saçma sapan gidip birsürü alışveriş yapmak zorunda kalacaksınız .
Halasına teyzesine yengesine dıdısına

Bunu hakettiler aslında. Daha nişan günü teyzeyle yengenin eline tutuşturmak lazımdı o getirdiklerini ama kayınvalide üzülmesin diye bir şey yapamadım.

Böyle dişli her şeye karışan bir kadın olsa ben de rahat rahat istediğimi yaparım hiç takmam. Ama çok anlayışlı naif bir kadın. Üzülmesin diye sessiz kalmak bir süre sonra yoracak beni de.

Nişanlım bundan sonra her şeyi bana bırak istemediğin hiçbir şey olmayacak diyor ama bu bohça işini ne yapacağım bilmiyorum.

İnanır mısınız aynını bende yaşadım. Açıkça söylemiştim eşimin annesine sevmiyorum bohça işlerini yapmayalım demiştim.

Nişan günü bunlar komşularına kadar bir olup bohça hazırlamışlar. Görümcem bi hallerle sen istemedin ama biz yaptık dedi. Ne gerek vardı bunlara konuşmuştuk bu konuyu dedim.

Tepsilerin üstüne isimler yazılmış.

Örgüler çok afedersiniz inanılmaz ter kokuyordu.. Bir gecelik vardı ben 46 kilo kızdım yani xl beden almışlar. Annem dalga geçer gibi bunlar ne sanki onlardan bi şey istemişiz gibi yaptıkları terbiyesizlik dedi. 25 yaşındaydım daha ve hücre yenileyici kırışıklık karşıtı kremler koymuşlar. Laf sokar gibi bir bohça. Tabi hiçbir şeye dokunmadım, utanacakları cinsten güzel de bir bohça hazırladım.. Tabi sen istemiyorsun diye biz öyle özenmedik mahçup ettin bizi dediler. Bende asıl insan kendi gönlünden kopana özenir demiştim.

Evlenene kadar tuttum, sonra doldurdum çöpe.

Siz de kararlı duruş sergileyin bu kadar istemiyorsanız, tatlı dille zıtlaşmadan orta yolu bulursunuz illa onların istediği olmasın istiyorsanız.

Bu arada bohça üstüne isim yazmak ne kadar itici.. İlla ki karşılığını bekliyorum der gibi.

Tabi ki herkese tek tek hazırlamayacaksınız yorumlarda biri yazmış bi yerin adetlerinde varmış teyzelerin yengelerin bohça hazırlaması ama karşılık olarak gelin hazırlamıyormuş ona bütçe mi dayanır tüm sülaleye bohça sadece annesine hazırlayabilirsiniz hiç de mecbur hissetmeyin bence sonuçta en başta istemediğinizi söylemişsiniz

Bana da boş sandık getirmişlerdi, sizinki de benimki kadar komikmis

XL gecelik, kırışıklık kremi falan

Bende istemediğim halde ablası zorla eşime aldirtmis bi sandık içinde getirdiler. İçine saçma sapan şeyler doldurmus. Kullanabileceğim doğru düzgün tek bsy yoktu.hala sandık öyle icindekilerle duruyo atsamda kurtulsam diye bakıyorum.tabi onlar getirince bizimkilerde başladı bizimde yapmamız lazım diye ama ben yapmadım. İyikide yapmamisim yani. Düğünde ortalığı karıştırınca aldığım hediyeleri bile vermeden arama mesafe koydum. Ogün bugündür kafam rahat ne onların adeti ne onların isteği hiç bı söz hakları yok evimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…