Zorla nişan bohçası. Siz olsanız ne yapardınız?

50 yil önce dior parfümü ve tras makinesimi vardi allasen? Örf adet diyorsan o bohçalarda en fazla tekstil parçalari ve bir pijama vardi. O pijamada 10 parçali seten pijama yada erkek için röpdasambirmidir nedir zimbirtisi degildi.

Ha bide bunun karsiligi gelinin köle olmasi vardi. Kv'de ile beraber yasamasi ve anneyi ne zaman geri görecegini bilmemesiydi. Ha bide çarsaf olayi vardi. Baze yörelerde bide sadiçlar evde olurlardi ilk gecede yada kapida dinlerlerdi "hersey yolunda"mi diye. Zaten sadiçin anlami o, bilmeyen gelin ile damada seksi anlatmaktir.

Bu adetlerde geri gelsinmi? Yoksa sadece gelinin isine geline dior parfümler, mac makjaj ile dolu olan bohça mi? Kv'de bunun karsiligini, yani köleligi istemeli mi? Aklimda deli sorular!

Kullan yada kullanma ne farkeder böyle ufak şeyler için inatlaşma ne kadar doğru bilemedim kadın oğlunu evlendiriyo kimbilir neler hayal etti bencé bu tür şeylere takılmayı kullansanda kullanmasanda al.koy kenarda dursun ben alıp ihtiyacı olanlara vermiştim sonradan kullanmadiklarimi sizde öyle yapın

Sen yapma. Cunku sen en basindan zaten istemesifini soylemissin. Odun verme. Sonun benim gibi olur gir bak profilime ben her dediklerine tamam dedim sirf kirilmasinlar diye evimin esyasina bile annesi karar verdi. Bastan nasil yaparsan oule gider dedikleri cok dogeu

Benden size - biraz daha tecrübeli biri olarak - tavsiye : net olun. Mesela kişi sayısı verse idiniz böle olmazdı. Tabiki alttan alacagınız seyler olmalı ama konusmak herseyi sekillendirir.

Ben çok netim ama karşımdakiler ısrarla anlamıyor. Annesi üzülecek diye sürekli dikkat etmeye çalışıyorum. Ben öyle davrandıkça bir şeyler benim istemediğim gibi oluyor.

O halde bence simdi zitlasma. Morelin bozulmasini çok iyi anliyorum fakat simdi bos yere "terbiyesiz gelin" damgasini yeme. Daha yeni birbirinizi taniyorsunuz ve baze seyler ve ortamlar test ediliyor.

Baktin kv'de seni hiç ciddiye almiyor, hep istedigini yapiyor o zaman sesini çikarirsin. Daha dogrusu nisanlini devreye koyarsin ve sinirlarini gösterirsin. Simdi birsey söylersen hakliyken haksiz olursun "bak bak, onca sey götürdük ve halen yaranamadik geline" derler.

Kadın heveslemiş yapmış siz de baştan söylemişsiniz zaten yapmayacam diye. Gerisi onların sorunu. Siz alın hediyenizi rahatınıza bakın. Ne güzel değer verip getirmişler.

Konuyu gereksiz yere büyütmüşsünüz. İnsanların bir şeylere heves etmesi normal, siz istemiyorsunuz diye kibarca aramış ben hevesleniyorum diye neyse hevesiniz kırılmasın ama lütfen az olsun demek yerine erkek arkadaşına gidip bir daha konuyu açmışsınız. sizin düşündüğünüz gibi fenalık için yaptıklarını da düşünmüyorum. Geleneksel bakış açısına sahip olmayabilirsiniz ama isteklerinize/istemediklerinize saygı duyulmasını istiyorsanız siz de saygı duymalısınız bence

Ne kadar abartmışsınız.. kadın evladını evlendiriyor, belli ki hevesleri var. Zaten ilk dakikadan hevesi kırılmış siz sevgilinize söylenince. Evde de kadına kızmışlar. Bunlar ufak tefek meseleler. Bugün bunu mesele ederseniz yarın öbür gün-olmaz tabi inşallah ama- daha büyük meselelerde bir bohçayı bile başından sorun etmiş insan durumuna düşersiniz. Kale alınmak istiyorsanız tolere edilebilecek şeyleri mesele haline getirmeyin derim. Daha cicim zamanlarınız, sevgiliniz şimdi destek olur ama evlilik bir bohçadan çok daha başka meselelere gebe. Kredinizi tüketmeyin. Her zaman böyle yanınızda olmayabilir.

İlaveten baştan tavrını çiz vs gibi yorumlara hiç katılmıyorum. Bu kendinizi kurmak olur. Gereksiz inatlaşmalar, benim dediğim olmadı düşünceleri ile hep kendinizi doldurursunuz. Evet siz evleniyorsunuz ama insanların da hevesleri var. Onlara da saygı duyulmalı bence.

Gerçekten gıcık kapmışsınız ,
Her insanın özü isteği farklı ılımlı olun size kişilik anlamında zarar vermeyen konularda uyumlu olun ,
Bence dersinizi alın bu durumdan siz dur diyince yapma diyince kimse durmaz ,minik hediyeler alım tşk edin ben kimseyi zahmete sokmak istemedim diyin ....
Hassas düşünmüş olun konu kapansın

Hediyeyi kabul etmenin nesi ödün vermek oluyor anlayamadım.bu törenlerde bazı şeyleri gereksiz gurur meselesi yapıyoruz,bir başka konuda da kız tarafının alacağı bir şeyi erkek tarafından hediye etmişler diye kıyamet koparan anne vardı mesela.
Siz bohça yapmak zorunda değilsiniz.aileniz çok istiyorsa hazırlasınlar dünürlerine versinler.size bir güzellik yapmışlar lütfen kafanızda evirip çevirip kendinizi de karşıdakileri de bunaltmayın

Kv içinden gelmiştir son anda yapmıştır ona birsey diyemem. Zaten anladığım kadarıyla siz ona kızmamışsınız. Gelenlerin sen istemedin ama biz yaptık deyişleri sacma olmuş. Birde ne bileyim bir iki bohça olsun tamam da abartmıslar belli ki . Bazı seyler biz istemesekte oluyor. Kendinizi üzüp iliskinizi yıpratmayın. Evlilik surecine girildi mi inanin iki tarafta gerilmeye başliyor. Istediginiz kadar iyi gitsin hersey mutlaka bir olumsuzluk oluyor. Cok fazla şartlamazsanız kendinizi ,daha huzurlu atlatirsiniz bu süreci. Kv ile aranız iyiyse digerlerini bosverin . Her kafadan bir ses çıkiyordur. Kadina demislerdi o istemesin biz yapalim falan. Bu zamanlar da gaza getiren de çok olur. Bu sürecte yaşadiklariniz tüm evliliginizi şekillendiriyor. Millet adını unutur evlilik sürecinde ki yaşadığinı unutmaz . Buna aile büyükleri de dahil.

Bende istememiştim. Benim annem kayınvalideme gerek yok demişti ama kayınvalidem yapacağım dedi ve yaptı.

Getirdikeri şeylerde sittin sene işime yaramaycak şeylerdi. 10 cift örme patik vardı mesela ki sıcak bir memlekette yaşıyorum.

İnatlaşmadık biz niye getirdin demedik. Bizde karşı bohça yaptık annemle ama cok ise yarayacak az ama öz güzel bir bohça yaptık.

Eşim bohçayı görünce telefon etti bana yaptığınız bohça bizi mahçup etti cok güzel şeyler almışsınız tesekkur ediyorum dedi. Bende mahcup olacak bir şey yok annen bohça olsun diye ısrar edince olmuşken işe yarar şeyler olsun diye düşündük dedim.

Ben sizin yerinizde olsam yapardım karşı bohça ve güzel hediyelerle doldururdum. Hem kimse kırılmaz hem görmüş olurlar bohça nasıl yapılıyor.

al ne olacak, 3 günlük dünya düşünmüş getirmiş. kırma.

Şimdi ben bu işleri seviyorum o yüzden memnun olurdum
Sizin yerinizde olsam kadını sevdiysem eğer kırmazdım
İlk başta annenizi aradığında tamam derdim sevgiliyi arayıp annesini şikayet etmek hiç hoş olmamış
Bize nişan için geldiklerinde herkesin elinde süslü bohçalar hediyeler vardı
Üstüne ayriyetten gelin bohçası yaptılar
Hatta bohçaya koymak için ne istersem gittim bir bir aldım onlara verdim onlar ödediler tabi
Kendi hediyeleriyle birlikte benim seçtiğim eşyaları o kadar güzel süsletip gelmişler ki hala hatırlayıp mutlu olurum

Bana alınan her eşyayı hediyeyi takıyı kullanıyorum bilhassa onların yanına giderken bir hediyelerini kullanıyorum görüp seviniyorlar

Tersi olsaydı ne olacaktı?
Almasalardı etmeseler özenmeseler seni önemsemeseler daha mı iyi olurdu

Bunlar inceliktir jesttir.
Mutlu olun.

Konuyla ilgisi yok ama çok ilgimi çekti.siz gidip örneğin beğendiğiniz terliği aldınız,onlara götürdünüz,onlar da size parasını verip, terliği diğer hediyelerle birlikte nişan günü size getirdiler öyle mi?

Evlendikten sonra kv ninkini bırak diğerlerininkini hediyelik bir yerlere götür ya da ihtiyacı olan birine ver getirenlere de hoşlanmıyorum zaten dağıttım işe yarasın bari de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…