Bence gerekmiyor. Simdi onlar el işi ve eski seyler koymustur(mevzu küçümsemek değil) siz yeni ve işe yarayan seyler alıvaksınız. Ee dolayısıyla en az 5 bin masraf demek buBu mantıklı ama şimdi teyze ve yenge de girdi işin içine. Onlara da hazırlamak gerekmez mi?
Siz daha iyi bilirsiniz ama kendi istedıgı konularda kv nizin ısrar etme özelliği varsa ileride başınız agrıyabılırAnnesini şikayet etmedim. Teyzelerin yengelerin olaya dahil olmasından rahatsız olduğumu belirttim. Çünkü başından beri annesi bohça istemediğimi biliyordu kabul etmişti. Bizi tanışmadan sonra evlerine davet ettiğinde kardeşleri gelinleri de oradaydı. Bizden sonra konuşmuşlar bohçasız olmaz diye.
Alışveriş esnasında biz vazgeçtik getirmiyoruz dediğinde tamam o zaman ben de tam zamanında aramışım hiç hazırlamayayım demiştim. Karşılıklı götürmeme konusunda netleştirmiştik olayı.
Beni rahatsız eden anne değil akrabalar. Yerimde başkası olsa bu olay yüzünden sorun çıkartıp kayınvalideye surat bile asardı. Çünkü bir nevi biz de mahcup olduk getirmeyecekler diye biz de hazırlık yapmadık.
Kusura bakma da şımarıklık yaptığın artık evleniyorsanız evlendiğiniz insanın düğün adetlerinin bir kısmına uyum sağlarsınız...demiyorum ki koyun gibi herşeyi kabul edin ama ortada onu istemem bunu istemem diye dolanıp huzur kaçıran bir gelin olmaktansa Güleryüzlü bıcır bıcır hevesli bir gelin olmanız daha normal olurdu. Yapmayın geleceğe kötü zeminler hazırlamayın sen gelinsin keyfini sür bırak yapsınlar sende kıymet verilmenin haklı gururunu yaşaArkadaşlar daha da kötüsü bugün bir şey farkettim. Ben bohçaları açıp detaylı bakmamıştım. Tül süsleme olduğu için görünüyordu yüzeysel olarak. Bugün açıp hepsini detaylı bakayım dedim ve bir şüphe daha oluştu kafamda.
Bohçaların üzerine isim yazıldı demiştim ya. Teyzeler yengeler isim yazmıştı. Bugün teyzelerin yaptığı bohçalara bakıyorum da kimse öyle bohça hazırlamaz kayınvalide değilse. Dantelli havlular patikler oyalı başörtüler çıktı içinden. Bana öyle geliyor ki aslında hepsini kayınvalide hazırlamış ama hepsini kendisi getirmek istememiş ben istemiyorum diye. Bence bu fikir de çok bilmiş yengeden çıkmıştır. Madem gelin istemiyor biz de üzerlerine kendi isimlerimizi yazalım biz yapmış gibi olalım demiş olabilir. Çünkü aynı yenge daha eve girer girmez bohçayı verirken sen istemedin ama biz bohça yaptık demişti.
Çok mu paranoyak oldum bilmiyorum ama biraz takıntılı bir insanım ve olayları enine boyuna incelemeden duramıyorum. Tabi ki onlara bunu hiç yansıtmadım sadece buraya yazıyorum aklıma gelenleri
Abarttığımı düşünmüyorum. İstemiyorum adet gelenek. Kullanmayacağım hiçbir eşyayı evime doldurmak istemiyorum. Gereksiz şeylere para harcatmak istemiyorum. Nişan alışverişine bile çıkmadım onlara masraf olmasın diye. Bilseydim böyle gereksiz şeylere para vereceklerini alışverişe çıkar kullanacaklarımı alırdım daha iyiydi.
Usulsüz davrandılar ama yine de kabalık etmedim teşekkür ettim daha ne yapacaktım ki. Moralim bozuldu nişan günümde böyle bohça falan görünce ama yine de belli etmedim. Başkası olsa belki tüm gün surat asardı hiç de öyle davranmadım.
Buraya sadece olanı anlatıyorum ve bundan sonraki süreç için fikir istiyorum.
Eğer adetlerinde varsa böyle birşey illa ki biliyorlardır bohça nasıl hazırlanır. Misal bizde evine ilk defa gelen yeni geline bir lif yazma bişey hediye verilir ve ben daha 3 yaşında çocuk annesi olmama rağmen evimde vardır oyalı havlu patik falan bir gelen gelin olursa boş çıkarmış olmayım diye.Arkadaşlar daha da kötüsü bugün bir şey farkettim. Ben bohçaları açıp detaylı bakmamıştım. Tül süsleme olduğu için görünüyordu yüzeysel olarak. Bugün açıp hepsini detaylı bakayım dedim ve bir şüphe daha oluştu kafamda.
Bohçaların üzerine isim yazıldı demiştim ya. Teyzeler yengeler isim yazmıştı. Bugün teyzelerin yaptığı bohçalara bakıyorum da kimse öyle bohça hazırlamaz kayınvalide değilse. Dantelli havlular patikler oyalı başörtüler çıktı içinden. Bana öyle geliyor ki aslında hepsini kayınvalide hazırlamış ama hepsini kendisi getirmek istememiş ben istemiyorum diye. Bence bu fikir de çok bilmiş yengeden çıkmıştır. Madem gelin istemiyor biz de üzerlerine kendi isimlerimizi yazalım biz yapmış gibi olalım demiş olabilir. Çünkü aynı yenge daha eve girer girmez bohçayı verirken sen istemedin ama biz bohça yaptık demişti.
Çok mu paranoyak oldum bilmiyorum ama biraz takıntılı bir insanım ve olayları enine boyuna incelemeden duramıyorum. Tabi ki onlara bunu hiç yansıtmadım sadece buraya yazıyorum aklıma gelenleri
Onların bohça getirelim, sizin de bohça istemem inadınız o kadar saçma ki. Kadın kanseri yenmiş, o süreçte neler yaşadı bakalım, belki yıllardır alıyor bir kenara koyuyor hediyelerini, ne var yani alıp gelinine getirmişse? Zaten bir konunun içinde bohça geçiyorsa, kesin bir sıkıntı oluyor aileler için. Şu bohça işini kim kaldırıyorsa kaldırsın artık, yeni gelinler rahatsız.