Ben neden bu yeni nesil gelinlerin bu kadar mücadele içerisinde olduğunu anlamıyorum. Olmayan şeyin mücadelesine girip müstakbel eşiyle aralarını açıyorlar. Öncelikle belirtmeliyim ki sevgilinize aileyle ilgili yaptığınız eleştiriler aileye yansıdığı andan itibaren izleniminiz kötüleşiyor. Kimse sizinle aynı evde yaşamayacak, bohçayı kabul etseniz nolur etmeseniz nolur? Kaldı ki anneniz aileyi istemediği için ağlamış, abiniz baba hakkında sizin aklınızı karıştıran sözler söylemiş, yani her iki ailede de bir şekilde tat kaçıran kişiler var. Boşverin. Yengesi size misilleme yapmış olsa ne olur? Yani onu alt edip, kendinizden ödün vermeyince ne kazanacaksınız? Niye böyle bir mücadeleye giresiniz ki? Nişan gününüzün gelen bohçaları düşünmekten tadını çıkaramamışsınız, niye böyle bir hesaba giriyorsunuz ki? Öncesinde istemiyorum istemiyorum diye diretmeniz de yersiz. 'He he' diyip geçmelisiniz bazı şeyleri. Sizden yaşca büyük insanlara yeni adetler öğretme çabasından kaçınmanızı tavsiye ederim, bana kalırsa 'istemiyorum' ısrarınız yüzünden böyle bir inada girilmiş olabilir. Bence karşılık olarak şöyle yalandan bir bohça hazırlayıp konuyu kapatın. Elbette kimse size bir şeyinizden ödün verdiremez. Böyle mücadelelere girmeyin. Kimlerle muhatap olduğunuzu unutmayın, herkese laf anlatamazsınız. Bohçayı atarsin bir kenara unutur gidersin, hele de nişanlınızı böyle darlamayın. Bana kalırsa aileyle ilgili tek bir eleştiri yapmayın, bu gerçekten çok çirkin bir olay. Çocuk ne yapsın ki? Yengeye ne denir yani? Bohça yüzünden kavga mı etsin? Bugün yaptığınız bir eleştiri yarın iki döner, yüz göz olmayın. Ben aileme tek laf edilmesinden hoşlanmam, koca koca adamlara neyin lafını anlatacağım ki işte onlar da öyle der geçerim yani? Boş laf mücadelesi bunlar.
Nişanlınıza annenizin etnik nedenlerden istemediğini bile söylemişsiniz. Benim size tavsiyem öncelikle bu huyunuzu bırakmanız, sonra da birlikte yaşamayacağınız insanlar için böyle ufak meselelerden tadınızın kaçmasına izin vermemeniz.
Birisi yazmış hediyeler vermiş kullanılacak, öyle bir şey yapabilirsiniz. Benim annem de hevesliydi hazırlamıştı, abimin eşinin annesi benim bohcam yok, biz hazırlamıyoruz gerek yok dedi ama annem olsun benim içimde var dedi yaptı verdi onlar da bir şey hazırlamadı bizim hiç aklımıza bile takılmadı, yani niye veriyorlar ya diye ağlamak yerine bu şekilde karşılıklı anlaşabilirsiniz.