- 3 Mayıs 2015
- 13.306
- 48.730
- 598
Onların bizden beklentisinin olması beni rahatsız ettiği için olabilir mi? Evleri barkları var. İhtiyaçları yok. Kirada olan geçinmeye çalışan biziz ama bizden beklentileri var ve bundan rahatsızım. Pasta almak değil tabi mesele. Şimdi pasta mı beklenti oldu dersiniz sırf muhalefet
Siz benim görümcemin gelini olabilir misiniz acabaMerhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.
Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.
Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.
Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.
Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.
Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.
Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Bence de kadın sırf pasta yemek için yapıyor sanki... hayır ailede hickimsenin şekeri kolesterolü filan da yok demek maşallah ... mesela benim eşim kronik bir hastalık yüzünden yiyemiyor pasta filan,ben de sevmem ezelden, o yüzden çocuğun dogumgunleri dışında asla sokmayiz eve, zaten sırf sanayii yağı ve glikoz, ıyyy, gereksiz bir gıda bence... Amaç kutlamaksa bı telefon bile yeter. Koskoca insanlar sonuçta , pasta kesilmedi mum üflemedi diye içlerinde ukte kalacak değil herhaldeama bende okurken içimden bunu geçirdim cidden. pasta canavarı kv
sorunuza gelirsek hiçbirşey demeyin.
Bence deköpeğin hatrı yoksa sahibinin de mi yok
bi pasta almanın nesi bu kadar zor
alın he deyin geçin
hayat bunları düşünmek için çok kısa
Size yayın yapmıyorlar ki eşinize yapıyorlar ve bunda bir gariplik yok insanlar doğum günü kutluyor ve sizi de çağırıyorlar. Gitmediğinizde de kimse neden gelmedin diye darlamamış. E doğum gününüzü kutlamalarını istemiyormuşsunuz ve zaten kutlamıyorlar olay ne ben anlamadım. Doğum günü zaten yılda 4-5 kere falan oluyordur cidden aşırı takmışsınız bence. Gitmediğinizde laf edilmiyor ama eşinizin gitmesine de karışma gibi bir hakkınız yok. Ayrıca doğum gününüzün kutlanmasını istemiyorsanız neden gidip benim ki ne zaman diye sorasınız? İnsanlar normal, tuhaflık sizde.Kafaya takmak değil aslında. Onlarınkini de kutlamak istemiyorum. Beni dahil etmesinler. Ne ben kutlayayım ne onlar kutlasın. Ama kayınvalidem böyle yayın yapıyor sürekli ve rahatsız oluyorum. Açıkça söylemek istiyorum. Böyle şeyler zoraki olmaz. Ne siz bana bi incelik gösterdiniz ne de benden bekleyin demek istiyorum ki bundan sonraki doğum günlerinde bi daha hatırlatma yapamasın.
Ay aynen ya altı üstü doğum günü ve insanlar kutlamayı seviyor demek ki. Konu sahibinin doğum gününü eşi ayarlamalı zaten. Yok zorlama sevmiyorum yok emrivaki sevmiyorum gitmeyince de niye gelmedin diyen olmamış kaldı ki altı üstü bir pasta yiyeceksin geçeceksin ne garip.sımdı mevzuya dısardan bır goz olarak bakıyorum
o aılede dogum gunu onemlıymıs bakın kayınpederınızınde ,kardesınde herkesın kutlanıyor tek kendısınınkını emrıvakıyle hatırlatmıyor ...geleneklerı gıbı bırsey... bızdede dogum gunlerı kutlanır tum aılenın ayrı ayrı tek tek onem verırler maksat bır arada olmak dogum gunu bahane yanı ...
sız gıtmek ıstemıyorsanız gorusmek ıstemıyorsanız da esınız gıtsın katılsın onun aılesı
dogum gununu kutlamak ıstemedıgınız ıcınızden gelmeyen kısılerınde sızınkını hatırlamasını kutlamasını beklemeyın ama
sızınkını hatırlamamalarında normalde suc esınızın , esınız annesını veya kardesını arayıp dogum gununuz oldugunu soylemelı suprız yapalım demelıydı ama belkıde sız onlarınkını kutlamadıgınız ıcın sadece esınız kutladıgı ıcın , esınızde aılesınden sızın adınıza boyle bırsey ısteyememıstır bunu ıstemeye yuzu olmaz yanı tenezzul edıp gelmıyor bıle ne dıye onunkını kutlayalım derler bu sozu duymamak ıcın lafını acmamıstır.
halıyle demek ıstedıgım su
karar verın gorusmek ıstıyormusunuz ıstemıyorsanız bu yaptıgınız gıbı devam edın bu ben sızden uzak durmak ıstıyorum demektır bır sure sonra sızden vazgecerler ama yarın bırsey olur torun torba olur hastalık saglık neyse ... onda da uzak dururlar
yok ortada buyuk bırsey yok huzursuzluga gerek yok uzatmayayım en azından dogum gunundeen dogum gunune bayramdan bayrama esımın hatrı ıcın goruseyım dersenız daha yetıskın gıbı davranın daha sakin daha ılımlı . 1 dılım pasta yıyıp kalkmak zor olmamalı
babası yardıma gelmek ıstıyormus bu onemsedıklerını gosterır emek vermek ısteyen ınsana hayır dersenız esınızın gozunde aılem bırseyler ıcın cabalıyor sen onları gerılımle püskürtüyorsuna dönüşür
Evleniyorsanız evinizi boyatma-temizletme işinden siz sorumlusunuz kayınvalide değil ki. Ayrıca hala anlayamadım hem doğum günümü kutlamasınlar diyorsunuz hem de herkes sordu hatırladı onlar sormadı hatırlamadı diyorsunuz. Kaldı ki tüm bu olayların doğum günüyle pek bir ilgisi de yok yani.Detay bilmeden atıp tutmak ne kadar hoşunuza gidiyor maşallah. Taşınacağımız evi önceden gördüler gayet pis ve boyaya ihtiyaç vardı hiç umurlarında bile olmadı. Israrla evi boyatmayacak mısınız dediler. Biz de hayır sadece temizleteceğiz şu an ona bütçe ayıramayız dedik. Annem ben temizleteyim o zaman siz de o parayla başka bir işinizi görün dedi. İki gün sürdü evi temizletmesi. Bu süreçte başka masraflar da çıkıyor haliyle. Kayınvalidem her gün arayıp ev ne oldu temizlendi mi duvardaki kirler çıktı mı boyatmıyor musunuz diye sordu sadece. Aslında güzel silinse çıkardı diye yorum yaptı. Kimseden bir beklentimiz de yok ama hiçbir şey yapmıyorsan da yapılana yorum yapmazsın öyle değil mi?
Doğumuma bir ay kaldı. Tüm çevrem ailem arkadaşlarım sürekli bir eksik var mı yapabileceğimiz bir şey var mı hediye alacağız bari işine yarasın diye diye neredeyse her şeyi tamamladılar. Yine söylüyorum kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil insanlar yapmak istedikleri için yapıyorlar. Mesela abim bezine kadar düşünmüş ilk 3 aylık bezini almış. Kayınvalidem sadece internette gördüğü elbiseleri gösteriyor bana. Kendisine alayım diye. Ve bunu sadece ben değil kendi oğlu da farkediyor. En son yine bana oğlunun yanında elbise gösterdi ben 44 beden giyiyorum vs. Ben de eşime baktım istersen sen al diye işaret ettim oralı olmadı. Oradan ayrılınca da bana dedi ki birkaç ay sonra çocuğumuz olacak benim ailemden bir Allah’ın kulu ne yaptınız ne aldınız eksik var mı diye sormadı bile ne elbisesinden nakşediyorsun dedi. Böyle birilerine minnet edip evimin bir şeyini yaptırmak istemiyorum. Kaldı ki eğer evimin eksiklerini yapıyorlar desem o zaman da hem işinizi yaptırıyorsunuz hem de doğum günlerini kutlamıyorsun dersiniz
Ayrıca daha nişanlıyken kardeşinin doğum günü olduğunu öğrenip eşime ben teklif etmiştim bir şeyler yapalım diye ve yapmıştık da. Kayınvalidem sürekli söyleyip baymasa devam ederdim de. Çok zekisiniz niyet okumaya da bayılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama art niyetli olmayın bu kadar.
Ya kadın sizin evinizi temizlemek zorunda değil gelmiş 55 yaşına. İnsanlar belli bir yaşa kadar çocuklarına bakım verir, büyütür, yedirir, içirir. Belli bir yaştan sonra evlatlar ailelere jest yapar, bir şeye ihtiyacın var mı diye sorar. 18 yaşımdan beri her taşındığım evi kendim temizledim her şeyini de kendim yaptım ve ölmedim. Zaten annem 55 yaşında olsa böyle bir şey istemeye de utanırdım açıkçası. Kadın boya olacak mı diye sormuş onu kafaya takmışsınız durmadan aynı şeyi yazıyorsunuz iyi de bu konunun pastayla ne ilgisi var? Size elbise gösteriyorsa demek ki kadın diğer ailelerin evlatlarına bakıyor bir de kendi evlatlarına bakıyor üzülüp heves ediyor demek ki. Tutturmuşsunuz zorlamasınlar diye kimse sizi zorla çağırmıyor gitmediğinizde bir şey demiyor başınıza silah da dayamıyor kaç kere sadece eşiniz gitmiş bunu anlamak bu kadar zor olmamalı..Vayyy beeeee. Gerçekten nasıl buraya bağladınız. Birincisi kanser tedavisini 5 sene önce görmüş şu an gayet sağlıklı. Kendi evini geçtim konu komşusuna bile baklava açıyor. He buna rağmen hiçbir beklentim yok evimi falan temizlemesini beklemem ki istemem de. İkincisi nişan masrafını kimseye yüklemedik nişanda aldığı takıları babasının kartıyla aldı ki takı almak da nişanlımın kendi isteğiydi. Sonra düğüne kadar da kredi kartını ödeyip bitirdi. Kendi yapacak olduklarımızı onlara yükleyecek değildik. Düğünde bile inanın benim ailem daha çok destek olmuştur ama konu bu değil. Kaldı ki ben de çeyiz alışverişi yaparken babamın kartını kullanıyordum çünkü kendi kartımın limiti azdı. Alıp aylık taksitleri kendim ödüyordum. Eşim de o şekilde yaptı. Çünkü nişan yaparken de kimse eşime ne yapılacak ne alınacak diye sormamış maalesef. O da kendi kendine mahcup olmamak için böyle bir yükün altına girmiş. Oysaki bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir gelenek bile yok. Hiçbir şey takılmasa da oluyor.
Son olarak okuduğunu anlayabilmek çok önemli.
Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.
Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.
Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.
Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.
Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.
Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.
Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Doğum günü dedikleri bir Pasta kesmek. Bu kutlamaları seven bir aile demek ki. Bazı aileler böyle olur, bazıları pek tercih etmez. Bu da genelde anneye bağlıdır.
Eşinizin annesi seviyor, size de söylüyor. Eğer bir tek eşinizi çağırsalar, sizi aramasalar, o daha ayıp olurdu. beni saymıyorlar diyecektiniz.
Sizinkini de eşiniz organize eder, ailesini çağırabilirdi. O da bir gelenek olurdu. Bizim ailede de kutlarız ama ona da gelinlerimiz geldikten sonra başladık. Annem hiç hoşlanmaz.
Şimdi kimin eşi bir şey hazırlayıp davet ederse onun evine gidiyoruz. Diğer türlü de bir küçük hediye alıyoruz, beraber çay içiyoruz. Ama her şey eşlere bakıyor.
Bence sizi aileden saymamaları için uğraşmanıza gerek yok. Zaten gitmeyince zorlamıyorlarmış.
Aynen size katılıyorumköpeğin hatrı yoksa sahibinin de mi yok
bi pasta almanın nesi bu kadar zor
alın he deyin geçin
hayat bunları düşünmek için çok kısa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?