Zorla Doğum Günü Kutlaması

Ay evet tüm derdim muhalefet olmak

Ben genellikle gelinleri haklı eş ailesini haksız bulan biri olarak sizi haklı bulamadım maalesef.

Çok abartmışsınız hatta okurken dedim ki keşke benim de böyle bir derdim olsaydı eş ailesiyle. Siz sorunlu aile görmemişsiniz yoksa yatar kalkar her Allahın günü pasta keser şükrederdiniz bu aileye

Sen katilmiyorsan ve eşin zorlamiyirsa takma
Bu arada senden önce hep kutlanıyor muymuş ?
Yoksa siz evlenince mi kutlayasilari gelmjs

sızın gecınmeye gonlunz yok gıbı geldı bana sonucta eesınızın anası babası bır pasta alıp dogum gunu gıbı ozel gunlerde aılecek toplanılmıcaksa ozaman ne onemı var kı ?sız onlara adım atsanız onlarda sıze farklı yaklasır
bende esımın aılesıne karsı begemedıgım seylerım var ama dogum gunlerınde pasta alıp hedıyemızı verırız sonucta esımın annesı babası onunda hatrına orta yolu bulmaya calısırım sız bu sekılde ılerıde hıc mutlu olamazsınız bunu sız ıyıce bı dusunun

Siz benim görümcemin gelini olabilir misiniz acaba Sizde kendinize yapılan sürprizleri saklamayın görünce ne tepki verecekler bi gözlemlemiş olursunuz... Görüpte tepkisiz kalıyorlarsa sizde kutlamayın.

ama bende okurken içimden bunu geçirdim cidden. pasta canavarı kv
sorunuza gelirsek hiçbirşey demeyin.
Bence de kadın sırf pasta yemek için yapıyor sanki... hayır ailede hickimsenin şekeri kolesterolü filan da yok demek maşallah ... mesela benim eşim kronik bir hastalık yüzünden yiyemiyor pasta filan,ben de sevmem ezelden, o yüzden çocuğun dogumgunleri dışında asla sokmayiz eve, zaten sırf sanayii yağı ve glikoz, ıyyy, gereksiz bir gıda bence... Amaç kutlamaksa bı telefon bile yeter. Koskoca insanlar sonuçta , pasta kesilmedi mum üflemedi diye içlerinde ukte kalacak değil herhalde

köpeğin hatrı yoksa sahibinin de mi yok
bi pasta almanın nesi bu kadar zor
alın he deyin geçin
hayat bunları düşünmek için çok kısa

Eşiniz bu duruma ne diyor peki? Bu basit şeyler için üzmeye üzülmeye değmez

Anladığım dayatmalardan hoşlanmıyorsunuz,haklısınızda.Bence hiç birşey söylemeyin boşuna polemiğe girmeniz size fayda sağlamaz.Zaten hepsinede gitmemişsiniz mecburda tutulmamışsınız eşiniz gitmiş.problem yoksa ne ala..
Size dokunmayan bin yaşasın..

Ben de severim doğum günlerini ya önem veririm. Eşimin ailesi pek önemsemez eşim de öyle. Ama biz ailecek kutlarız o yüzden iş güç müsaitse muhakkak hediyeleşir kutlaşırız. Ailem de eşimi arar kutlar doğum gününde. Ne bileyim bana biraz fazla ketum geldiniz, ben olsam çoooktan kendi doğum günümü söylemiştim. Birşey yapmaz aramazlarsa ben de sallamaz gitmezdim.

Size yayın yapmıyorlar ki eşinize yapıyorlar ve bunda bir gariplik yok insanlar doğum günü kutluyor ve sizi de çağırıyorlar. Gitmediğinizde de kimse neden gelmedin diye darlamamış. E doğum gününüzü kutlamalarını istemiyormuşsunuz ve zaten kutlamıyorlar olay ne ben anlamadım. Doğum günü zaten yılda 4-5 kere falan oluyordur cidden aşırı takmışsınız bence. Gitmediğinizde laf edilmiyor ama eşinizin gitmesine de karışma gibi bir hakkınız yok. Ayrıca doğum gününüzün kutlanmasını istemiyorsanız neden gidip benim ki ne zaman diye sorasınız? İnsanlar normal, tuhaflık sizde.

Ay aynen ya altı üstü doğum günü ve insanlar kutlamayı seviyor demek ki. Konu sahibinin doğum gününü eşi ayarlamalı zaten. Yok zorlama sevmiyorum yok emrivaki sevmiyorum gitmeyince de niye gelmedin diyen olmamış kaldı ki altı üstü bir pasta yiyeceksin geçeceksin ne garip.

Evleniyorsanız evinizi boyatma-temizletme işinden siz sorumlusunuz kayınvalide değil ki. Ayrıca hala anlayamadım hem doğum günümü kutlamasınlar diyorsunuz hem de herkes sordu hatırladı onlar sormadı hatırlamadı diyorsunuz. Kaldı ki tüm bu olayların doğum günüyle pek bir ilgisi de yok yani.

Ya kadın sizin evinizi temizlemek zorunda değil gelmiş 55 yaşına. İnsanlar belli bir yaşa kadar çocuklarına bakım verir, büyütür, yedirir, içirir. Belli bir yaştan sonra evlatlar ailelere jest yapar, bir şeye ihtiyacın var mı diye sorar. 18 yaşımdan beri her taşındığım evi kendim temizledim her şeyini de kendim yaptım ve ölmedim. Zaten annem 55 yaşında olsa böyle bir şey istemeye de utanırdım açıkçası. Kadın boya olacak mı diye sormuş onu kafaya takmışsınız durmadan aynı şeyi yazıyorsunuz iyi de bu konunun pastayla ne ilgisi var? Size elbise gösteriyorsa demek ki kadın diğer ailelerin evlatlarına bakıyor bir de kendi evlatlarına bakıyor üzülüp heves ediyor demek ki. Tutturmuşsunuz zorlamasınlar diye kimse sizi zorla çağırmıyor gitmediğinizde bir şey demiyor başınıza silah da dayamıyor kaç kere sadece eşiniz gitmiş bunu anlamak bu kadar zor olmamalı..

Bana siz negatif göründünüz. Normal geldi. Sizin dogumgununuzu de eşiniz organize etmeli & hatırlatmalı. Anne, baba, kardeş bunların dogumgunu tabii ki beraberce kutlanmalı

Doğum günü dedikleri bir Pasta kesmek. Bu kutlamaları seven bir aile demek ki. Bazı aileler böyle olur, bazıları pek tercih etmez. Bu da genelde anneye bağlıdır.

Eşinizin annesi seviyor, size de söylüyor. Eğer bir tek eşinizi çağırsalar, sizi aramasalar, o daha ayıp olurdu. beni saymıyorlar diyecektiniz.

Sizinkini de eşiniz organize eder, ailesini çağırabilirdi. O da bir gelenek olurdu. Bizim ailede de kutlarız ama ona da gelinlerimiz geldikten sonra başladık. Annem hiç hoşlanmaz.

Şimdi kimin eşi bir şey hazırlayıp davet ederse onun evine gidiyoruz. Diğer türlü de bir küçük hediye alıyoruz, beraber çay içiyoruz. Ama her şey eşlere bakıyor.

Bence sizi aileden saymamaları için uğraşmanıza gerek yok. Zaten gitmeyince zorlamıyorlarmış.

Çok uzun yazmışsınız. Yarısına kadar okudum kızacak bir şey bulamadım. Annesi oğluna hatırlatıyor ne yapılması gerektiğini. Demek ki söylemeden bir şey yapamayan karakterde biri.

Herkesin tek tek doğum gününü hatırlatıp bana seninki ne zaman diye sormaması normal mi peki? Geçen sene de öyle yaptı. Bu sene de aynısını yapıyor. Doğum günü kutlamaya karşı değilim aksine bizim ailede de hep ben organize ederim ederim. Ama bana hiç sormaması normal mi gerçekten? Hemde ikinci defa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…