Zorla Doğum Günü Kutlaması

Ne önce ne sonra hiç almasınlar. Zaten kararınca her şeyi aldık biz. Başından beri anlatmak istediğim çok başka bir şeydi ama insanlar sadece benimle empati yapmadılar onun dışında herkesle empati yaptılar.

Sorunlu, pasif agresif, iletişimi bozuk vs vs. Bir sürü şey söylediler. Ama maşallah kv kp onlara hiç tuhaf gelmedi. Demek ki sorun bendeymiş. Demek ki herkes hayatında çok olgun, anlayışlı, eşinin ailesine karşı sonsuz hoşgörü sahibiymiş. En önemlisi de sorunlarını konuşarak çözüyorlarmış. Bu büyük bir nimet. Keşke benim karşımda da söylediğimi anlayan insanlar olsaydı ben de konuşarak çözmeyi çok isterdim. Ama sanırım sorunlu olan benmişim.

Çok teşekkür ederim. İnşallah kucağıma alınca bunların hepsini unuturum

@hllly sana kim ne kadar olumsuz yaptıysa hepsine tek tek cevap verdin. Fark ettim de olumlu yorumlara bir tepkin yok acaba sende her şeyin olumsuz tarafına bakan şikayetlenen biri misin? Çözüm arıyor musun yoksa

Aslında bana bir şey soran ya da yorum yapan herkese tek tek yazmaya çalışıyorum ama olumsuz yorumlara sinirim bozulunca önceliği onlara vermişim. Olumlu yanları da görüyorum tabi ki ama buraya konuyu açmamın sebebi olumsuz bir durumdu. Onunla ilgili fikir almak için açmıştım ki tek sorunun bende olduğunu anlamış oldum.

Sizin yorumlarınızı başından beri hatırlıyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Beni anlayan nadir insanlardan birisiniz burada.

Bu yorumdan sonra da muhtemelen ay bak işine gelen yoruma cevap yazdı diyecekler. Çünkü burada acayip bir kitle oluşmuş. Biri gelsin derdini anlatsın da linçleyelim diye bekleyenler var.

Yorumların bazılarını ağzım açık okudum. Ne kadar acımasızca ne kadar ön yargılı hatta bazen saygısızca bazen dalga geçer gibi. Sonra sinirlenince de aaa bak iletişim sorunu var bilmem ne. Buraya yazarken bir derdim vardı şimdi acaba bu kadar sorunlu problemli miyim diye düşünüp başka dertlere büründüm. O nedenle de hep olumsuzlara kendimi ifade edemiyorum etmeye çalışmışım galiba.

Mesela siz zorlanırken düğüne çeyrek vermeniz benim için kabul edilemez bir şey. Ama eşiniz arkanızda değil gibi anlıyorum. Bu durumda ya bu deveyi güdecek yani umursamaz olacaksınız ya da bu diyardan gideceksiniz. Böyle sinirlerinize yazık.

Öncelikle buradaki ve çevrendeki insanları takmayı acilen bırakmalısın konu sahibi. Başka yönlerden de olsa insanlarla problem yaşadım eş ailesiyle cidden ne zaman onları takmaktan vazgeçtim hayata karşı daha mutlu bakmaya başladım. Burda sizi eleştirirken parmak bastıkları önemli iki nokta var.

1. Herşeyi biriktirdiğiniz için çok takıyorsunuz. Mesela hayır dediniz ısrar kyamet yap dedi sakin bir şekilde yapmayın. İnadından yüz kez desin güler yüzlü ve sakin olun yapmayın. Perde almaktan örnek vereyim almaya gidince kendi bildiğini alacak dediniz ya hayır diye direteceksiniz sizin dediğiniz olana kadar. Emin olun beş kez böyle diretseniz sizi yenemeyeceğinizi anlayacak. Kitapları aşağı koymasına izin vermeyin ama sakin ve nnet olun problem yaşamanıza gerek yok sorun varmış gibi olmasın doğal olun. Siz savaşmayıp ipleri verirseniz karrşıdaki umursamaz. Sizin aldığınız pasta için sizi önemsemesi önemli değil ben yemedim deyip yarısını alıcaktınız. Bakın sizin kaçmanız çözüm olmayacak. Ev sizin evinizse sahip çıkacaksınız. pasta sizinse açıp alacaksınız. Yoksa hem kendinizi hem eşinizi hem bebeğinizi mutsuz edersiniz.

2. Eşiniz denge kuramıyor. Ben hamileyim ve ailen beni yoruyor ben hayır dediğimde oraya gel anneni üzme sadece "Anne Hlly öyle istiyor öyle olsun" de diyin. Eşiniz etkisiz eleman olmayacak çok rahatsızsınız belli ki eşinizle paylaşmalısınız. Bu sizi kötü insan yapmayacak emin olun

Bir daha pasta yemeyecegim.

Aslında şurada söylediğiniz her şeyi uyguluyorum. Buna rağmen sinirlerimi bozuyorlar. Belki de ailem böyle olmadığı için bana çok garip geliyor. Kıyaslamamam gerekiyor herkes aynı olamaz tabi ki. Bazen boşverdiğim de oluyor ama insan her zaman da boşveremiyor.

Açıkçası eşimi de anlıyorum ve arada bırakmak istemiyorum. Annesinin kanser tedavisi sürecinde yanında sadece o varmış. Tüm süreci birlikte yaşamışlar. Ve eşim duygularını belli edebilen biri değil. Bu durumu içinde yaşamış. Şu an hastanelere girmek bile etkiliyor onu. Ve o zamanlar söz vermiş kimseyi geri çevirmeyeceğim, kırmayacağım diye. O böyle hissederken beni savunsun diye ailesini kırmasını istemiyorum. Birkaç kez savunacak oldu annesi küstü mesela. Buna sebep olmak istemiyorum.

Beni haklı buluyor anlıyor. O gün fırın meselesi olurken de gözümün içine baktı. O da kötü hissetti. O olaydan sonra biraz davranışları da değişti ailesine o gün. Ne deseler biz hallederiz vs dedi. Tül olayında da o dedi zaten acelesi yok kendimiz bir ara hallederiz diye. Daha fazlasını da beklemiyorum çünkü benim yüzümden yapmak istemeyeceği şeyler yapmasın. Beni anlasın yeter.

Öte yandan ben her ne kadar buradakiler aksini düşünüp beni linçlese de hayatım boyunca net bir insan oldum. Çevremdeki insanlar da hep der keşke senin gibi net olsak da hayır diyebilsek diye. Benim için evetse evet hayırsa hayırdır. Bunu her zaman net söylemişimdir. Ama kv anlamadığı için sinir oluyorum. İstemediğim şeyleri başta beni tanımıyor yanlış anlamasın diye yaparken baktım kurtulamıyorum. Ona karşı da net oldum ama ne yaparsan yap. Asla anlamıyor hiç bitmiyor ısrarları. İki gün küsüyor ama üçüncü gün aynı şey için ısrar edebiliyor. Kp zaten ayrı bir olay. Ne desem bilemiyorum artık.

Burada bana olumlu şeyler söyleyip destek olan nadir insanlardansınız. Teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…