Sen neden bir adım atmıyorsun sole düşün eşinin ailesi ile aran güzel olursa okadar huzurun olur ama nekadar onları eleştirip adım atmazsan okadar eşin le de aran açılır bunu sadece senin doğum günün hatirlamadilar die de deil.benceHerkesin tek tek doğum gününü hatırlatıp bana seninki ne zaman diye sormaması normal mi peki? Geçen sene de öyle yaptı. Bu sene de aynısını yapıyor. Doğum günü kutlamaya karşı değilim aksine bizim ailede de hep ben organize ederim ederim. Ama bana hiç sormaması normal mi gerçekten? Hemde ikinci defa.
Gelmiş kendilerince yardım ediyorlar, ona da bir kulp takıyorsunuz. Adam ocağı fırını karısına sildirmiş işte. Kadın hızlıca evi yerleştiriyor. Kaldı ki orası sadece sizin değil çocuklarının da evi. Yavaş yapsalar bu sefer de “5 dakikalık işi 2 saatte yaptı” diyeceksiniz. Hiç gelmeseler “ev yerleştirmeye yardım etmedikleri gibi telefonla arayıp şöyle şöyle yapın diye akıl veriyorlar” diyeceksiniz. Kimse sizin hayallerinizdeki insan olmak zorunda değil. Asgari düzeyde saygı sevgi ilişkisi yürütmeli iki tarafta. Ufak tefek şeyler de göz ardı edilir. Yukarıda yazdığınız gibi küçük şeylere takılırsanız daha çoook üzülürsünüz.Beni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.
Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.
Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.
Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
siz kendiniz için beklemiyorsunuz onlar sizden beklediği için geriliyorsunuz. bu durumda açık açık ben sizden bekliyor muyum benden bekliyorsunuz bana yapılıyor mu diyebilirsinizEğer beni kendi doğum günlerini kutlamaya mecbur etmeye çalışmasalar ben de sallamam.
Şöyle düşün onlar aslında sana karışmak için gelmiyor. Bazen bir insanın yakınları taşındığı veya başında bir iş olduğu zaman yardım etmeden olmaz ilgilenmeden olmaz diye düşünür. Sonra taşınılan eve mutlaka gidilir ve evet ev sahibi için ortalık karışık herkes birşey söyler yoğun gelir ve bunalır (bende öyleyim yalnız tek başıma yapabilriirm diye düşünürüm yavaş yavaş). Ama onlarda yardım etmemiz gerekir diye düşünür Düşünce farklılığı var.Beni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.
Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.
Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.
Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
Güncellemenizi okudum hala fikrim değişmedi
Siz bu insanlarla anlaşmamayı kafaya koymuşsunuz
Ya da hayatın her alanında tüm insanları sadece kendi beklentileriniz üzerinden değerlendiriyorsunuz
Tek doğru benim doğrum asla taviz vermem
Zaten versem de sonunda bi şey olur yine en başta haklı olduğum kanıtlanır modundasınız
O şartlar altında da biriyle evlenecek kadar ilişki yürütebilir miydiniz bilmiyorum
Anlattığınız ocağı sil muhabbeti o kadar sıradan bi diyalog ki bunu bakın benden nefret ediyor işteye bağlamanız bile komik
Aklınca size yardım ettirmiş karısına işte
Benim kayınvalidem de bize geldiğinde bazen mutfakta bazı şeyleri temizler
Bunu beni pis gördüğü için yaptığını hiç düşünmemiştim
Dur kinleneyim
Ben genelde kendince iyi kötü yardım ediyor sağ olsun gözüyle bakıyorum
Gerçi siz zaten koliyi hızlı açtılar, onu oraya koydular,şunu şöyle dediler gibi sürekli yaptıklarına kulp bulmuşsunuz
Yukarıda bi üyenin dediği gibi yavaş yapsalardı bu sefer yavaş yaptılar tğm günüm gitti derdiniz
Çünkü baştan beğenmemek üzerine kodladınız zaten kafanızda
İletişim konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum
Her hareketi şahsınıza saldırı olarak algılıyorsunuz
Belki sizin yemediğinizi unuttu, paketledi
Ya da gerçekten size kalmasın diye paketlemiş olsun ayıp edip
E ben daha yemedim, bi dilim bana ayır deseydiniz
Hem hiçbir şey söylemeyip hem de sürekli kurulup tripleniyorsunuz
KesinlikleHatta bence kayinpederin dedigi lafa kayinvalidenin alinmasi gerekir. Saygisizlik yapilan kisi o olmus, olayin konu sahibi ile alakasi yok ki
bence sızın bır destek almanız gerekıyorKendi isteğinizle yapmışsınız. Size zorla pasta al gel diyen olmamış. Bana da zorla yaptırılmasa ben de karşılık beklemez hatırlanmayı dert etmez herkes için bir şeyler yapardım.
Ya ben şimdi eski konularını okudum dabunların hepsını sız yazdınız ne ıstedıgınızı bılemıyor saglıklı dusunemıyorsunuz muhakeme yetenegınız zayıf gecınmeye de hıc gonlunuz yok babası benı sevmıyor deyıp duruyorsunuz ya soyle bı bakınca adam haksız durmuyor uzgunum
ben demıstım ama ...Güncellemenizi okudum hala fikrim değişmedi
Siz bu insanlarla anlaşmamayı kafaya koymuşsunuz
Ya da hayatın her alanında tüm insanları sadece kendi beklentileriniz üzerinden değerlendiriyorsunuz
Tek doğru benim doğrum asla taviz vermem
Zaten versem de sonunda bi şey olur yine en başta haklı olduğum kanıtlanır modundasınız
O şartlar altında da biriyle evlenecek kadar ilişki yürütebilir miydiniz bilmiyorum
Anlattığınız ocağı sil muhabbeti o kadar sıradan bi diyalog ki bunu bakın benden nefret ediyor işteye bağlamanız bile komik
Aklınca size yardım ettirmiş karısına işte
Benim kayınvalidem de bize geldiğinde bazen mutfakta bazı şeyleri temizler
Bunu beni pis gördüğü için yaptığını hiç düşünmemiştim
Dur kinleneyim
Ben genelde kendince iyi kötü yardım ediyor sağ olsun gözüyle bakıyorum
Gerçi siz zaten koliyi hızlı açtılar, onu oraya koydular,şunu şöyle dediler gibi sürekli yaptıklarına kulp bulmuşsunuz
Yukarıda bi üyenin dediği gibi yavaş yapsalardı bu sefer yavaş yaptılar tğm günüm gitti derdiniz
Çünkü baştan beğenmemek üzerine kodladınız zaten kafanızda
İletişim konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum
Her hareketi şahsınıza saldırı olarak algılıyorsunuz
Belki sizin yemediğinizi unuttu, paketledi
Ya da gerçekten size kalmasın diye paketlemiş olsun ayıp edip
E ben daha yemedim, bi dilim bana ayır deseydiniz
Hem hiçbir şey söylemeyip hem de sürekli kurulup tripleniyorsunuz
kesınlıkle kocası ılk gunden yalanlarla baslamıs ılıskıye konu sahıbıne bır suru yalanlar soylemısYa ben şimdi eski konularını okudum da
Bu adama da bu işler müstehak ha
Konu sahibi işler ciddileşmeye başladığından beri insanlara kaşının üstünde gözün var muhabbeti yapmış
Babası niye az konuşuyor, annesi niye bohça yaptı, ev olmadan evlenmem, araba olmazsa şu olur, kesin şu oldu, kesin bu oldu gibi tüm süreci yok yere kendine zehir etmiş
Bu insanlara da kafayı takmış zaten
Anlaşmamak üzere girmiş aileye resmen
Ona rağmen bu evlilik gerçekleşmiş
allah askına surada bıle hepımızle ıletısımınız problemlıAçıkça dile getirseydin pasif agresif davranıyorsun diyenler olmuş. Şu zamana kadar kimseyle iletişim problemim olmadı. Gayet çevresiyle uyumlu bir insanım
İki tarafa da ayrı ayrı sinir oldumkesınlıkle kocası ılk gunden yalanlarla baslamıs ılıskıye konu sahıbıne bır suru yalanlar soylemıs
acaba kocandan kaynaklanan sorunlar mı asıl sıkıntının kaynagı dedım dıye bana çirkinlık yapma dedıkendısıne cırkınlıgı yapan kocası , ama suclu ben oldum ya
Eski konularınızı okudumGayet çevresiyle uyumlu bir insanım ve bu insanlar hayatıma girene kadar hiç böyle dertlerim yoktu.
kesınlıkle....Hatta bence kayinpederin dedigi lafa kayinvalidenin alinmasi gerekir. Saygisizlik yapilan kisi o olmus, olayin konu sahibi ile alakasi yok ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?