kayınvalıdem sunu dıyor bunu dıyor dıye anlattıklarınızın hepsı gayet normal dıyologlar hepımız aynı seylerı yasıyoruz bundan emın olunBelki de istediklerim bunlardır. Çünkü aradığında bile geriliyorum artık acaba yine ne söyleyecek diye.
Mesela şimdi taşınacağız evin doğalgazını açtıracağız. Ama önce oturduğumuz yerdeki doğal gazı kapattırmak gerekiyor. Aldığımız depozitoyu yeni evin gazını açtırırken kullanacağız. Taşınmak masraflı iş ekstra para vermek zor şu an için. Kv diyor ki doğal gaz geç açılıyor bir an önce bunu kapatıp başvurun. Burada bir hafta daha kalacağız yemek yapıyoruz mecbur son güne kadar kalacak dedik. O zaman orada sen kendi adına başvur dedi bana. Ama o zaman cebimizden para vermemiz gerekir depozitoyu almak için bekleyeceğiz dedik. Diyor ki her akşam bize gelin yemeğe. Şimdi doğumuma kalmış 3-4 hafta. Belki daha az. Ben her sabah akşam nasıl gideyim? Zaten doğru düzgün oturamıyorum bile. Şunu demiyor mesela. Alın bu parayı diğer tarafı açtırın. Sonra diğerini kapattırıp depozitoyu alınca bize verirsiniz. Bakın bize para versinler demiyorum. Borç vermektir bu. Sonra bunu benim ailem akıl ediyor mesela. İki aileye de eşit uzaklıktayız ama ailemin bizi kendilerine mahkum etmek gibi bir derdi yok. İlk başta biraz orda biraz burda idare edersiniz diye düşündük ama iki arada gezeceğinize biz o parayı verelim doğal gaza başvurun sonra depozitoyu bize verirsiniz boşuna madur olmayın dediler öyle yaptık. Sonra kv her gün arayıp doğal gazı ne yaptınız kapatın oraya başvurun diyor. Yahu anlattık ya sana daha ne diye her gün aynı şeyi söylüyorsun. Ben de sürekli annem yaptı babam yaptı demek istemiyorum bazen söylemiyorum. En son artık darlayınca söyledim bu şekilde çözdük diye. Heee Allah razı olsun onlardan diyor. Bir şey eksik olursa bize de söyleyin diyor. Onlara da ben söylemedim ki kendileri böyle düşünmüşler diyorum. Tamam o zaman siz doğal gazı hemen açtırın diyor.
Mesela bebeği hiç önemsemediğine adım gibi eminim. Ama komşuları torun bakıyor diye tutturdu işe çok ara verme 3 aylık olunca hemen başla diyor. Kendisi bakacakmış. Bir süre çalışmayı düşünmüyorum o nedenle daha uygun fiyatlı bir eve geçiyoruz ki bebeğimi bir süre kendim büyüteyim dedim. Ama büyürse bana alışmaz erkenden bırak diyor. Sana alışmaması mı daha kötü benim büyütmemem mi daha kötü diyorum e sen bilirsin diyor. Mesela başta bebek arabası gereksiz almayın diyordu sonra bir gün komşusu bebek arabasıyla torununu gezdiriyordu onu gördü diyor ki seneye ben de gezdiririm böyle. Bebek arabasını bana bırakırsınız diyor. Ama abinden baston iste diyor az önce söylediğim şeyler bunlar. Sinirden tekrar tekrar yazıyorum.
Böyle birine insan ne çocuk baktırmak istiyor ne iletişim kurmak istiyor. Baktırmayı da hiç düşünmüyorum açıkçası. Doğuma da kimseyi istemiyorum. Kendi annem de dahil. Eşim olsa yeter. Daha rahat olacağımı düşünüyorum. Zaten ben eşim bir aya yakın evde olacak kendimizi idare edeceğimize inanıyorum. Kimseye ihtiyacımız olmaz gibi görünüyor tabi allahtan başka bir sorun çıkmazsa.
Şimdi en ihtiyaç olduğu anlarda ortadan kaybolup hiç ihtiyaç duymadığım anlarda neden burnumun dibinde olmasını isteyeyim? Hep boş laf. Hem boş atıp tutuyor. İlk torun hevesi var gelsin kalsın desem zaten hevesi yok. Sadece başımda durup beni darlayacak. Komşularına da gelinin yanında kalıyorum diyecek tek derdi bu. Ve asla anlaşamayız. Eski usul her şeyi diretiyor. Sıcağa alıştırmak istemem diyorum yorgansız olmaz diyor. Benim annem daha yaşlı ama hiç müdahil olmuyor nasıl biliyorsan öyle yap biz eskide kaldık diyebiliyor. Ama o hep bi muhalefet.
Kendi başıma olmak istiyorum. İhtiyacım olsa da sürünmeyi tercih ederim. Beni bıktırdı çünkü.
kayınvalıde sadece kendınce fıkır soyluyor o tum bu fıkırlerı verdıgınde sız tamam bakarız dıyeceksınız sadece...yıne bıldıgınızı yapacaksınız bu ısler boyle olur
ama ınce dusunmuyor ama fıkır sormuyorum soyluyor demeyın hıc kendınızı ona acıklamaya da calısmayın annemız babamız kayınvalıdemız arkadasımız patronumuz bırcok kısı bırcok konuda fıkır sunarlar hangı bırıne gıcık olacagız ?emınım kı annenız de fıkırler sunuyordur abınızde sadece kayınvalıdenızınkı batıyor sıze ona sinir oldugunuz ıcın
bunlar soguma sebebı degıl aslında ben olsam aman cahıl ıste der gecerım veya tamam bakarız der yıne bıldıgımı yaparım cunku bunlar gayet normal ve olagan dıyologlar hıc bırısınde uzak durmanızı gerektırecek bır sebep yok
basınız kaldırmıyordur sıze bırsey soylemesıne tahammıul bıle edemıyorsunuzdur o zamanda net sekılde benden umıdı kesın benı hıc bırseye dahıl etmeyın mınvalınde konusursunuz ama esınızın bagı koparması ımkansız zaten dedıgım gıbı ortada sorun da yok
suana kadar anlattıgınız hıcbırseyde sıze sahsınıza yapılmıs bır hakaret asagılayıcı kucuk dusurucu ezıcı sızı degersız kılacak bır yaklasım veya sozlerını gormedım :) sadece kayınvalıde bırseyler soyluyor kendınce fıkır sızde habıre onunla ınatlasıp zıtlasıyor ve kendınızı acıklamaya calısıyor gıbı gorunuyorsunuz
hele o zaman gelsın bakarız, bız caresıne bakarız, sagol bızı dusundugun ıcın sen kafanı yorma deyıp gecın bunu bır deneyın o ıstemedıgınız muhabbetın kesıldıgını goreceksınız :)