Zorla Doğum Günü Kutlaması

kayınvalıdem sunu dıyor bunu dıyor dıye anlattıklarınızın hepsı gayet normal dıyologlar hepımız aynı seylerı yasıyoruz bundan emın olun

kayınvalıde sadece kendınce fıkır soyluyor o tum bu fıkırlerı verdıgınde sız tamam bakarız dıyeceksınız sadece...yıne bıldıgınızı yapacaksınız bu ısler boyle olur

ama ınce dusunmuyor ama fıkır sormuyorum soyluyor demeyın hıc kendınızı ona acıklamaya da calısmayın annemız babamız kayınvalıdemız arkadasımız patronumuz bırcok kısı bırcok konuda fıkır sunarlar hangı bırıne gıcık olacagız ?emınım kı annenız de fıkırler sunuyordur abınızde sadece kayınvalıdenızınkı batıyor sıze ona sinir oldugunuz ıcın

bunlar soguma sebebı degıl aslında ben olsam aman cahıl ıste der gecerım veya tamam bakarız der yıne bıldıgımı yaparım cunku bunlar gayet normal ve olagan dıyologlar hıc bırısınde uzak durmanızı gerektırecek bır sebep yok
basınız kaldırmıyordur sıze bırsey soylemesıne tahammıul bıle edemıyorsunuzdur o zamanda net sekılde benden umıdı kesın benı hıc bırseye dahıl etmeyın mınvalınde konusursunuz ama esınızın bagı koparması ımkansız zaten dedıgım gıbı ortada sorun da yok

suana kadar anlattıgınız hıcbırseyde sıze sahsınıza yapılmıs bır hakaret asagılayıcı kucuk dusurucu ezıcı sızı degersız kılacak bır yaklasım veya sozlerını gormedım :) sadece kayınvalıde bırseyler soyluyor kendınce fıkır sızde habıre onunla ınatlasıp zıtlasıyor ve kendınızı acıklamaya calısıyor gıbı gorunuyorsunuz

hele o zaman gelsın bakarız, bız caresıne bakarız, sagol bızı dusundugun ıcın sen kafanı yorma deyıp gecın bunu bır deneyın o ıstemedıgınız muhabbetın kesıldıgını goreceksınız :)

Ne güzel bir aile dogum gunlerı gelenek haline gelmıs kutlama. Burada eşiniz keşke sızın dogum gununuzude hatırlatsaydı ailesine. Siz kp gecmısten kalan duygularınızdan dolayı öfkelısınız. Biriktirmeyin böyle şeyler, canınız sıkılır sürekli. Pozitif olun.

aynen her kelımenıze katılıyorum
aslında sevmedıgı ıcın batıyor
emınımkı annesıde bırcok konuda fıkrını sunuyordur sunu soyle yapın dıyordur onlardan asla rahatsız olmuyordur
hangımızın yakını fıkrını soylemıyor kı hepımız yasıyoruz bunu o kadar basıt ve duz konusmalar kı hanı hakkımı yedı- ıftıra attı-yalan soyledı-bana baska esıme baska konustu-hakkımda konusuyormus akrabalardan duydum-cat kapı evıme geldı hıc bırseyımı begenmedı hep eleestırdı- benı bırılerıyle kıyasladı falan gıbı bırseyler duymayı bekledım ya bı tane ya bır tane hakaret yok mikserlık yok ıs cevırme yok ıyı bır kayınvalıdeye sahıp farkında degıl

İlk evlendiğimizde aynı şey banada yapıldı Allahtan sonra devam etmedi bu durumlar herkesin doğum günü kutlanıyordu ailede benimki ne gelince hiç sormadıkları gibi bide eşim pasta aldı gittik benim doğum günümü annesigilde kutladık bana o bakışlarını hiç unutmuyorum zorlarına gitti aileden değilmişim gibi sonrada eşimle kavga ettik bidaha yaşamak istemiyorum böyle emrivakiler dedim bidaha da olmadı

yalnız sırf toruna bakıyorum dıye bebege bakılmaz emın olun ne demek ıstedıgımı dogum yaptıgınzda anlayacaksınız bebege cocuga bakmak gercekten zor hep ayakta hep kosturmayla gecer ve kac tane dogum yapmıs kadın da ne kadar zor oldugunu bılır

sızın ıcın hıc bırsey yapmak ıstemeyen kadın o yorgunlugun ıcıne gırmek ıstemez

Bu kadar düşünmek için hayat kısa değil mi? Aslında kayınvalide oğluna söylese o da gitse hicbir sorun da kalmaz. Neden konu sahibine söylüyor anlamadım pek de inandırıcı gelmedi ama öyle diyorsa öyledir. Siz gitmeyin eşiniz gitsin size söylemeyi bırakırlar zaten. Temiz iş.

İşte evlilik böyle bişey değil. Eşinizin hatrina onun ailesi için de fedakarlık yapabilmeli yeri gelince insan. Siz fedakarlık yapmıyorsunuz anlamında demiyorum , ama bir pasta kesme de dert değil yani , ayrıca sizinle vakit geçirmek istemiyor veya sizin umursamamanizi o kadar takmiyor olabilirler ama hala oğulları ile doğumgünü kutlamak istiyolar evlendi diye umutsunlar mi varlığını. Eşinizi çağırıp sizi çağırmasalar bu sefer de beni saymiyolar cagirmiyolar diyebilirdiniz sizi çift olarak adam yerine koyup her seferinde gelin diyolar işte. 365 gunun 5 günü için de katlanin. Her gün evinize damlayip zoraki yemek yiyolar deseniz yorumum fakrli olurdu.

Yeri geliyor fedakarlık yaptığım da oluyor sizin de söylediğiniz gibi hiç yapmıyor değilim. Ama bana karşı hiçbir fedakarlık, incelik, hoşgörü, insan yerine koymak gibi davranışlar sergilenmedi. Hep kendilerini saydırdılar ama beni hiç saymadılar. Yokum aslında. Kv sırf oğlu uzaklaşmasın diye bana göstermelik bir şeyler yapıyor ve yapmacık olduğu o kadar belli ki çocuk olsa anlar. Ben de diyorum ki zaten oğullarını onlardan uzaklaştırmak gibi bir amacım yok. Yapacak olsam şimdiye kadar yapardım. Aksine sayemde ailesiyle bağları eskiye göre daha iyi bunu eşim kendisi de söylüyor. Yani bana göstermelik bir şeyler yapmalarına gerek yok. Belki kendi Halime rahat bıraksalar daha iyi olacak her şey. Ellerinden oğullarını da almıyorum sonuçta. Sadece uzak olmak istiyorum. İdare edeceğim zamanı biliyor gerektiğinde bunu yapıyorum. Ama zoraki doğum günü de kutlamayacağım.

Sizi çok iyi anlıyorum. Eğer eşim böyle bir şey yapsa kp sırf benim doğum günüm diye pasta bile yemezdi. Bana ismimle bile hitap etmiyor ya. Bu diyor benden bahsederken. Bir kere orada telefonumu şarjda bırakmışım çıkıyoruz eşime diyor ki burada bir telefon var. Bana asla telefonun şarjda kalmış çıkarken unutma demiyor. Ben de oradayım yan yanayız eşimle. Ve ben bu insanın doğum gününü kutlamak için pasta mı alacağım?

Neyse ki eşim emrivaki yapmıyor. Durumun farkında. Ama burada söylenen bazı şeylerden sonra farkettim ki evet eşimde de suç var. Annesine diyebilirdi peki hiç gelinine doğum gününü sordun mu diye. Gerçi o da benim gibi düşünüyor. Zorla yapmalarını istemiyor ve önemsemiyor muhtemelen. Beni de zorlamıyor çünkü onlarla ilgili. Akışına bırakmış durumda. Ama sırf annesi oğlunun da farkettiğini anlasın diye isterdim annesine böyle bir şey söylemesini.

Foruma ses kaydı gönderebiliyor muyuz acaba? Eğer yapabiliyorsak eşimle konuşurken ses kaydı yapar size de atarım. İster misiniz? Hey allahım ya. Herkes ne kadar da her şeyden emin. Hem de bilmediği konularda. Mesela ben gerçekten de eşimle aynen bunları konuşuyorum o nedenle de şu yazdığınız yorum çok komik geliyor.

Çünküüüüüüü ben zaten onlar için yok hükmündeyim. Varlığım yokluğum bir. Sadece oğulları onlardan uzaklaşmasın diye bana göstermelik bir tavır takınıyor annesi. Babası onu bile yapmıyor ki ben yine de babasının davranışını tercih ederim hiç değilse yapmacık değil. Ben de diyorum ki oğlunuzu elinizden almıyorum korkmayın. Ben sizinle sık sık iletişim kurmasam da ki böyle bir hakkım olduğunu düşünüyorum, oğlunuz sizinle eskisi gibi devam ediyor. Bunu böyle söylemiyorum da davranışlarımla gösteriyorum. Eşim sık sık uğruyor mesela. 4/12 vardiyasında olduğunda her gün uğrayıp bir kahve içip oradan servise biniyor. Bazen çaya yemeğe davet ediyorum. Ben ise daha nadir gidiyorum. Bu da sırf eşimin hatırı için. Evet benden böyle bir şey istemiyor ama bu duruma bazen üzüldüğünü farkediyorum ve bazen katlanma eşiğim daha yüksek oluyor herhalde ki hadi gidelim diyebiliyorum.

Mesela kayınpederim bana ismimle bile hitap etmiyor. Benden bu diye bahsediyor. Eşimle yan yanayken bile benimle ilgili bir şeyi eşime söylüyor benim yanımda. Ben yokum yani. Tatilden geliyoruz oğluna diyor ki tatilin nasıl geçti. Oğluyla ikimizi de ilgilendiren meselelerde sadece oğlu karar verecekmiş gibi kendi fikrini dayatıyor böyle böyle yap diyor. Ben de oradayım bu arada ve konu beni de ilgilendiriyor ama ona göre yokum. Şimdi ben bu adamın doğum gününü kutlasam ne kutlamasam ne. Niye kutlayayım? İstemiyorum kutlamayacağım. Buradaki konu açma sebebim de kv ne desem ısrarcı ikna olmuyor hangi yolla anlatayım da artık beni rahat bıraksınlar diye sormaktı.

kocanızın aılesıyle ılgılı soyledıklerının dogrulugundan emın mısınız pekı
malum yasıyla ılgılı sıze yalan soyledı
muhendıs olmamasına ragmen muhendısım falan dedı buyuk yalanlar soyleyen bırı oldugu ıcın belkı aılesıyle bagı bu yuzden yoktur belkı aılesı sızı en basından oglu yuzunden ıstememıstır durduk yere pat dıye bız bu kızı ıstemıyoruz mu dedıler belkıde ısın arka yuzunde bılmedıgınız seyler vardır cunku suan anlattıklarınıza bakılırsa hıc ıstemıyor gıbı degıller gıttıgınızde mutluluklarından bızdeler geldıler oturuyoruz dıye akrabalarına anlatıyor kayınvalıde , toruna bakarım dıyor , esınız tasınma sonrası lazım olan durumlar ıcın babasını arıyor adam yardıma gelıyor . dogum gunu yapalım gel dıyorlar yanı buradan bakınca ıstenmeyen bırı gıbı durmuyorsunuz da...

bırde zaten gıtmıyorum gorusmuyorum dıyorsunuz ya halıyle ortada sorun yok esım de saygılı benım bu kararıma dıyorsunuz daha ne olsun

Biraz uyum sağlamak ve sürekli size dayatılanı yapmak Farklı şeyler. Ben biraz uyum sağlıyorum bence. Ama zorla bana bir şey yaptırılmasını istemiyorum. Evet tabi bir pasta alsam elime yapışmaz. Sıradan bir yemek davetine giderken bile hem tatlı hem de evin hanımına çiçek alır mutlu etmek isterim genelde. Ama karşımdaki insan bunları görmüyorsa hatta beni bile görmüyorsa o zaman kusura bakmasınlar ben bir pasta bile almak istemem içimden gelmez. Çünkü kv için de aynı bakış açısındaydım başlarda. Kahvaltıya çağırırdı giderken çiçek alırdım. Çaya çağırırdı sevdiği tatlıyı alırdım. Sonra ne oldu sevdiği tatlıdan çok almışız artık ondan bıkmış bunu söyledi. Ve çiçek böcek maddi değeri olmayan şeylermiş. Komşularının çocuklarının maddi değeri olan hediyelerini örnek gösterdi bize. Haliyle artık bir pasta bile almak istemiyorum. Ben pastaya verilen parayı zarar saymıyorum ama karşımdaki para vermemeyi kâr saydığı için almak istemiyorum. Oğlu alabilir hiç engel olmadım şu zamana kadar ailesiyle ilgili bir şeye. Haddime de değil. Herkesin annesi babası kendine değerli. Ama ben dahil olmayacağım.

sadece ogulları uzaklasmasın dıye bana gostermelık ıyı gıbı davranıyor dıyorsunuz da
esınız gayet normal sekılde hep gorusmus kı yanı boyle bu konuda bır korkuları hıc olmamıs kı ?
sızı sevmedıgını soyledıgınız kayınpderınızın kartından cekmıs nişan paranızı esınız buna ızın vermıs benım babam ıstemedıgı bırseye asla kartını kullandırtmaz bende kullandırtmam banane derım adam kartını vermıs ne halın varsa gor ıstemedıgım kıza nısan yap dıye kartımımı vereyım bırde dıyebılırdı acaba dıyorum gercekten esınız yalan yanlıs bırseyler yapıp ortalıgı karıstırmıs olabılır mı

gelınını ıstemeyen kayınvalıde kayınpederın neler yapabılecegını cok ıyı bılıyorum da o yuzden dıyorum

Evet başta yalanlar söyledi pişman oldu ve bunları aramızda çözdük. Şimdi ailesi dahil olmadığı sürece mutlu bir evliliğimiz var. Burada konu hiç bu değilken konuyu eskilere dayandırmanız çirkin bir davranış.

Diğer merak ettiklerinize gelince eşimin söylediklerini kendi akrabaları da destekler şekilde konuşuyor. Eşimin teyzesi de hep aile bağlarının olmadığını söylüyor. Özellikle eşimin bu durumdan daha çok etkilendiğini çünkü babasına en ihtiyaç duyduğu anlarda babasının yanında olmadığını anlatıyor. Bahsettiğiniz okul bitirmeme olayı parasızlıktan mesela. Ve ben buraya o konuları açtığıma o kadar pişmanım ki. Şu an hatırladığımda bile eşimin o günlerde üzerine gittiğim için üzülüyorum. Hiç bilmeden o kadar suçlamışım ki onu. Bazı şeyleri akıl süzgecinden geçirebilecek kapasitedeyim. Hem eşimin anlattıkları hem çevreden söylenenler. Hem aile içi gözüme takılanlar. Hepsi bir araya gelince her şey gün yüzü gibi ortaya çıkıyor.

hasbinallah yahu kocanız daha once buyuk yalanlar soyledı ya onunla alakalı olabılır mı aranızdakı sogukluk dıyorum bana çirkin davranıyorsun dıyorsunuz

ben sıze ıyı forumlar dılerım

Eski konularınıza da baktım yok hükmünde falan değilsiniz, emin olun. Şu bakış açınızı kırabilseniz dert olmayan şeyleri dert etmeyide bırakacaksınız.
Aile olamamış kişiler eşinizi yurt dışında bile okutmuşlar. Şimdi eşiniz “biz zaten aile gibi değildik” diyorsa bu onun ayıbı. He çok sohbet etmeyiz der orası ayrı.
Eşinizin yurt dışında okutan ailesinden sakladığı denklik olayı falanda, hakkaniyetli biri olmadığını gerektiğinde işine geldiği gibi davrandığını gösteriyor zaten.

Kp nizin az konuşan çekingen bir yapısı vardır belki. Niye sizinle can ciğer kuzu sarması olmuyor diye adam sizi istemiyor oldu ki. Kimsenin ağzından duydunuz mu böyle bir şey, yüzünüze karşı söyledi mi?
Zaten bu forumu okuyunca düşünmüştüm ama önceki konularınızı okuyunca da emin oldum. Sizin her hareketin altında art niyet arayan bir yapınız var. Bununla ilgili yorumlarda almışsınız zaten.

Size kendinizi kötü hissettirmek için yazmadım bunu. Değişmezseniz inanın karşı tarafa verdiğiniz rahatsızlıktan daha kötüsü sizi çok yorar bu yapınız.
O böyle dedi ne için dedi, o böyle baktı niye baktı. Kv beni aradı çok darlıyor, aramadı insan yerine koymadı.
Sizin onca yazdığınızdan onların kötü insanlar olabileceğine, mesafe koyulmasına dair bir özellik dahi bulamadım.
Diyorum ya inanın kötü bir şey yaşamamışsınız bu aileden onlara baktığınız, koyduğunuz taraf kötü.

Kp o kadar net şekilde istemiyorum kartımı da vermem dese oğlunu kaybedeceğini düşünürdü. Her anne baba aynı değil. Muhtemelen benim annem babam da öyle yapardı. Oğulları için sineye çekerlerdi istemeseler bile. Gerçi en başından daha ilk tanışmadan babası beni istemedi elektriğimiz tutmadı belki bilemiyorum. Yani sineye çekilecek bir davranışım olmadı çünkü daha ilk tanışma anında bile buz gibiydi. Zamanla parçaları birleştirdikçe istemediğini anladım onlar çok ayrı meseleler zaten. Evet eşim başta bazı konularda yalan söyledi sonra her şeyi anlattı. Okulunu bitirememem sebebi maddi yetersizlikti ve sonra ailesini tanıyınca böyle olduğuna ikna oldum ben de. Çünkü o dönem annesi kanser tedavisi görürken babası başka bir şehirde çalışıyormuş. Bazı derslerden kalınca tekrar para yatırması gerektiği için o süreçte kimseden para talep edememiş. Yurt dışında devlet okulunda okuyormuş ama hep kısıtlı imkanlarla okuyormuş zaten. Bunları hatırlayıp üzülmek istemiyorum çünkü tüm detayları öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Burada yazın gelip fuarda çalışıp bilet parasını çıkarması, okulda tüm arkadaşları zenginken kendisinin bazen ay sonunda ekmek alacak parasının kalmaması ve aileden talep edememesi vs. Burada ailesini de suçlayamam çünkü baştan okula göndermişler ama sonradan işler kötü gitmiş. Eşim de her şeyi içine atan kimseye yansıtmayan biridir. Parası bitince istemeyi geçtim tekrar sınava girmek için bile istemeyip bırakıp geri gelmiş. Bunu yeni tanıştığımızda bana anlatamamış olmasını şimdi anlayışla karşılayabiliyorum. Çünkü o kadar iyi bir eş ve daha şimdiden o kadar sorumluluk sahibi bir baba olmaya çalışıyor ki. Daha önceden ona tepki gösterdiğime şimdi çok üzülüyorum. 4 yıl okuyup son senesinde kaldığı dersler yüzünden mühendis olamayıp şimdi bir fabrikada zor şartlarda çalışıyor ama hiç sorun etmiyor. Çok detaya girdim ama başta bazı yalanlar söyledi diye bu onu yalancı biri yapmaz bana göre. Çünkü uzun bir süre bu olanları bana anlatamadı. Anlatırken de çok ağlamıştı. Okul arkadaşlarıyla da sonradan tanıştığımda durumu anladım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…