- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
Söyledikleriniz o kadar tutarsız ki.Hayır sonra alırız kanısında değiller. Diğer söylediklerinize katılıyorum. Süslü beşik yatak yorgan falan da almadım. Kimseden bir beklentiye de girmedim. Çabucak büyütecek diye kıyafette bile çok aşırıya kaçmadan sadece ihtiyaçları almaya çalıştık.
Ya keşke bütüüüüün detayları yazabilsem de anlaşılabilsem. Şu an her şeyi bir kenara bıraktım anlaşılma ihtiyacı doğdu şurada. İnanın ki bir iğne bile almayacaklar. Bakın başta ne dediler biliyor musunuz? Bebek arabası almayın çok gereksiz. Zaten arabanız var bebek arabasını ne yapacaksınız dediler. Yahu bu ilk torun insan da hiç mi heves olmaz. Ve gerçekten inanmak istemiyorsunuz ama hiçbir beklentimiz de yoktu iki aileden de. Hatta abim bebek arabasını falan da getirmek istedi a’dan z’ye her şeyini almak istedi ama kabul etmedik. Çünkü eşim de heves ediyordu kendimiz almak istedik. Ve yengem dedi ki biz her zaman en ufak bir ihtiyacında buradayız ama belki eşinin ailesi ilk torun olduğu için bir şeyler yapmak ister biz öyle kendimizi ortaya atıp insanların önüne geçmeyelim. Buradan istediğin bir şey olursa da getireceğiz dedi. Hiçbir talebim de olmadı. Sonra onlar da kendi bildikleri şekilde lazım olacakları almışlar getirdiler. Yurt dışında yaşıyorlar bu arada. Tabi kayınvalidem bunu görünce bu sefer abinden şunu da istesene bunu da aldırsana demeye başladı. Bakın bebek arabasını aldık diyorum değil mi? Kv diyor ki baston bebek arabası da istesene abinden. Baston bebek arabası dediğiniz nedir ki madem onu da siz alın torununuza öyle değil mi? Yurt dışındaki daha kaliteliyse kp daha 2 hafta önce aynı ülkeden döndü alabilirdi değil mi? Ben zaten ekstra bir bebek arabası almayı hiç düşünmüyorum da kv nin böyle bir talebi olduğu için söylüyorum.
Temizlik şu bu hepsi hikaye. Çok soğudum yaptıklarından söylediklerinden. Uzak kalmak istiyorum. Bu kadar para göz olmaları sürekli bizden bir şey beklemeleri beni rahatsız ediyor. Ama kp bunun dışında tutuyorum kendisinin birçok şeyden haberi yok. Kv onun olmadığı yerlerde para konusu açıyor hep. Eşimi benim yanımda mahcup ediyor para konusunda. Biz onlar düşünmesin üzülmesin diye maddi sıkıntı yaşadığımızı belli etmeden kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz diye bizden beklentiye girmesi normal mi? Mesela anneler gününde ben çanta hediye aldım. Eşim de adım sayarlı bir saat aldı yürüyüşe falan gidiyor diye. Ama o komşusunun oğlunun anneler gününde cep telefonu aldığını söylüyor bunların üzerine. Daha bir sürü şey. Pasta dediğiniz nedir ki ben hepsinin doğum gününde alırım da hazırlık da yaparım. Ama içimden gelmiyor. Bana yapılanlar umrumda değil. Kan bağım yok beni düşünmelerini beklemiyorum. Kendi oğluna yapıyor. Benim yanımda kötü hissettiriyor. Gerçekten çok üzücü. Eşim onu hiç kırmıyor elinden geleni yapmaya çalışıyor ve ben de eşim ailesiyle düzgün iletişim kursun diye elimden geleni yapıyorum. Çünkü ben de bir bebek bekliyorum. Tabi ki aile bağlarına son derece önem veriyorum. O kadar sevmiyorum ki ailesini yine de eşimi hiç doldurmuyorum. Olumlu düşünsün diye mantıklı açıklamalar yapıyorum. O da bazen ortanca kardeşine çok önem verilmesine içerliyor. Ben her şeylerine koşuyorum ama yine beni kimse arayıp sormuyor diye üzülüyor. Diyorum ki sana davranışlarını belki sen belirliyorsun. Sen soğuk olduğun için rahat iletişim kuramıyorlar belki diyorum. Kardeşin onları gün içinde arayıp sorduğu için onlar da rahatlıkla arıyorlar her şeyi daha rahat konuşuyorlar diyorum. Benim yerimde başkası olsa tam tersi uzaklaştırmaya çalışır. Ama ben diyorum ki benim yaşadığım sorunlar ayrı onlar senin ailen. Ben belki hiç iletişim kurmasam da sen her zaman vakit geçireceksin. Hatta bazen eşim vardiyalı olduğu için aile günü yapıyoruz. O annesinde ben annemde kalıyorum. Onlarla rahat vakit geçirsin diye.
Eşim hep diyor ki ben oğlumla babam gibi olmak istemiyorum. Ben de diyorum ki senin oğlunla doğru iletişim kurabilmen için önce babanla iletişimini güçlendirmen gerek. İnanın o da eskiye göre daha farklı. Bazen babasına ultrason görüntüsü falan atıyor ki normalde iki yabancı gibilerdi. Evet tüm bunları yapmak bana hiç zor gelmiyor ama ben dahil olmak istemiyorum. 2 senedir bazı şeyler çok yıprattı beni. İstenmediğini bilmek çok üzdü. Mesela ben düğün videomu bile hiç izlemedim birçok şey travma haline geldi onlar yüzünden. O yüzden uzak kalmak istiyorum. Kv hiç kendine bakmadan sürekli benden bekleyen biri. Aşırı ısrarcı ikna olmayan biri. Ama onun bu zamana kadar kuramadığı aile bağlarını ben kurmak zorunda değilim. Ben o aileden bile görmüyorum kendimi. O sıcaklığı hiç hissetmedim çünkü. O da beni oğluna yakın olmak için elinde tutmaya çalışıyor bunu yaptıklarından anlayacak yaştayım. Ama alet olmak zorunda değilim. Ben zaten vicdanımın sesini dinleyerek hareket ediyorum eşimi doğru yönlendirmeye çalışıyorum. Ama bana bir şeyleri dayatmasından nefret ettim mesele bu. Açıkça söyleyince de ikna olmadı. Küstü. Bu daha kötü hissettiriyor insana. Neyse çok uzadı ama durumlar böyle.
Bir yanda bütün aile üyelerinin doğum günlerini hatırlayan, özel günlerde ailesini bir araya toplamaya çalışan bir kv. Oğlunun evine taşındığı için yardıma gelecek olan bir kp. Ama aile olamamışlar!
Neye göre aile olamamışlar mesela? Sadece odalarına çekilen ergenler yüzünden mi?
Doğum günü dışarıda olan kardeş belki o gün sevgilisinin yada arkadaşlarının sürprizi nedeniyle dışarıdaydı.
Olamaz mı?
Eşine sürekli ailesiyle iletişimi kuvvetlendirmesi, hakkaniyetli olması gerektiğini söyleyen kişisiniz madem.
Neden doğum günü kutlamalarını bile saçma bulup aileyle mesafe koymaya çalışıyorsunuz?
Neden hafta sonu evinizde üflenecek bir pasta rahatsız ediyor ve bunu aileye söylemenin yollarını arıyorsunuz?
Onlardan hiç bir beklentim yok derken kendi ailenizin yaptıklarını uzun uzun yazıp, eş ailesinin yapmadıklarının çetelesini neden tutuyorsunuz?
Aslında tüm bakış açınızın özü bu.O kadar sevmiyorum ki ailesini
Sevmediğiniz için davet edildiğiniz bir doğum günü bile gözünüze batıyor.
Sevmediğiniz için ortaya söylenen şeyleri bile üstünüze alınıyorsunuz.
Eşiniz tam tersi sizin anne yada babanıza elinde bir hediye ile gitse, özel gününü hatırlayıp gönlünü etse gözünüze batmaz.
Çünkü sizin aileniz hak ediyor düşünceli ve ayrıcalıklılar.