Zorla Doğum Günü Kutlaması

Söyledikleriniz o kadar tutarsız ki.

Bir yanda bütün aile üyelerinin doğum günlerini hatırlayan, özel günlerde ailesini bir araya toplamaya çalışan bir kv. Oğlunun evine taşındığı için yardıma gelecek olan bir kp. Ama aile olamamışlar!
Neye göre aile olamamışlar mesela? Sadece odalarına çekilen ergenler yüzünden mi?
Doğum günü dışarıda olan kardeş belki o gün sevgilisinin yada arkadaşlarının sürprizi nedeniyle dışarıdaydı.
Olamaz mı?

Eşine sürekli ailesiyle iletişimi kuvvetlendirmesi, hakkaniyetli olması gerektiğini söyleyen kişisiniz madem.
Neden doğum günü kutlamalarını bile saçma bulup aileyle mesafe koymaya çalışıyorsunuz?
Neden hafta sonu evinizde üflenecek bir pasta rahatsız ediyor ve bunu aileye söylemenin yollarını arıyorsunuz?

Onlardan hiç bir beklentim yok derken kendi ailenizin yaptıklarını uzun uzun yazıp, eş ailesinin yapmadıklarının çetelesini neden tutuyorsunuz?

O kadar sevmiyorum ki ailesini
Aslında tüm bakış açınızın özü bu.
Sevmediğiniz için davet edildiğiniz bir doğum günü bile gözünüze batıyor.
Sevmediğiniz için ortaya söylenen şeyleri bile üstünüze alınıyorsunuz.
Eşiniz tam tersi sizin anne yada babanıza elinde bir hediye ile gitse, özel gününü hatırlayıp gönlünü etse gözünüze batmaz.
Çünkü sizin aileniz hak ediyor düşünceli ve ayrıcalıklılar.

Bence kendinizi burda boşu boşuna kanıtlamaya çalışmayın siz otuz sayfa da yazsanız anlamayacaklar. Bazı insanlar iyi aileye denk geliyor bazı insanlar da zaten mesafeli oldukları için kmise onlara ağzını açamıyor siz otuz iyilik de yapsanız bir iyilik yapmadığınızda en kötü oluveriyorsanız hayatta bu hep böyledir takılmayın siz vicdanen rahatsanız başkalarına da bakmayın burdaki insanlar için kendinizi de üzmeyin

Şuncacık konuda neden ayrık otu oluyorsunuz ki?

Alt tarafı senede 5 6 doğum günü, ne olacak? Zaten gidip geldiğiniz zamanlara denk geliyor belli ki?

Benim eşimin ailesinde de kutlanmaz doğum günleri, kocam babaannemin doğum gününe de gayet hediyesini alır katılır. Evet sevmiyor biliyorum ama senede bir olan şey için tantana çıkaracak hali de yok. Yeri geliyor ben de sevmediğim şeyi yapıyorum onun için bir yerim eksilmiyor.

Pasta alınınca ne oluyor? Zaten bir yere giderken tatlı vs alıyoruz, o günler de pasta işte oldu bitti.

Kendinize dert yaratıyorsunuz.

Herkes bulunduğu ortama biraz uyum sağlamalı.

bebek arabasını falan neden ısrarla kendine istiyor
siz çalışacaksınız kv mi bakacak ?

Kendisi bakmayı planlıyor da benim hiç öyle bir niyetim yok. Tüm komşuları torunlarına baktığı için kendisi de bakmak istiyor ama ne kendi annemin ne de onun bakabileceğini düşünmüyorum. Bırakmak da istemiyorum. Çünkü ikisi de eski usül. Ev pislenmesin diye çocuğu esir gibi bir yere kapatıp başında beklerler. Kendim bakabilmek için daha uygun fiyatlı bir yere taşınıyoruz zaten.

Birine daha cevap olarak yazmıştım az önce. Toruna falan heves ettiği yok sırf torun bakıyorum demek için 3 aylık bebeği kendisine bırakıp işe başlamamı istiyor. 3 aylık olunca hemen başlarsın diyor. Bebeğime kendim bakmak için ev değiştiriyorum dediğimde ama o zaman bana alışmaz diyor. Baston arabayı de kendisi için istiyor sokak sokak gezecek. Of daha bir sürü sinir bozucu şey. Anlatırken bile sinirim bozuluyor.

Çok isterseniz olur. Pes etmeyin istemeye devam edin. Başarılar dilerim.

Bu anlattiklarinizla konunuz o kadar alakasiz ki.

Sizin sorununuz sanirim hep boyle dusunmek dusunmek dusunmek.

Cat diye cevabini verin kapatin konuyu, olsun bitsin. O devam mi ediyor, birakin etsin, insanlari degistiremezsiniz. Ama sizin karar verici oldugunuz konuda birileri konusmaya devam ediyor diye sinir olmaniza gerek yok. Siz zaten kararinizi verdi iseniz konu kapanmistir. Bosuna kendinizi geriyorsunuz.

Bizim kayinvalide ile aramizda yillarin mevzusudur, bakin cocugum suan 8 yasinda,
istisnasiz her sofraya oturusumuzda; o bana der ki Alys ne yemek koyayim cocuga ne yer, ben de anne x'e sor derim, veya simdilerde oglume donup bak babaannen sana bir sey soruyor diyorum. Yillardir ne ben degistim ne o degisti yani kisaca.

Ama konunuzun basligi "zorla dogumgunu kutlamasi". Burada da kayinvalidenin israrciligi soz konusu, ama burada siz karar verici degilsiniz, alti ustu bir davete icabet edeceksiniz, ki bu da dogumgunu gibi ozel bir durum neticesi ile olan bir sey. Burada uyumlu olmak size duser.

Konu doğum günü zaten. Arkadaş bebeği kendisi mi bakacak diye sorduğu için açıklama yaptım. Daha doğrusu yorumlarda konu başka yerlere gidince ben de yoruma göre cevap yazdım.

60 küsur yaşında emekli olduğu halde hala çalışan adamdan bir de beklentiniz olsaydı. Ne yüce gönüllü insanmışsınız siz
Konu sahini istisnasız her mesajında yazıp yazıp yazıp sonra beklentim yok dşyor. Allahtan yok.
Örneğin;
Evi annem temizletti, kv hiç yardım etmedi, ama beklentim yok

Bal gibi beklentiniz var. Dürüst olun.
Sevmeme sebebiniz de bu.
Evi temizlememelerine bile sayfalarca yorum yaptınız. Beklentiniz yoksa neden eleştiriyorsunuz?

Onların bizden beklentisinin olması beni rahatsız ettiği için olabilir mi? Evleri barkları var. İhtiyaçları yok. Kirada olan geçinmeye çalışan biziz ama bizden beklentileri var ve bundan rahatsızım. Pasta almak değil tabi mesele. Şimdi pasta mı beklenti oldu dersiniz sırf muhalefet olmak için. Ama şu kadar söyliyim. Kendi evimiz olmadığı halde ve onların kendi evleri olduğu halde bir ev daha alıp hediye etsek kv aaa sizin yok kendinize alın demez geçer yeni eve oturur. Bence bu onların bizden beklentisi olduğu anlamına gelir ama yine de siz bilirsiniz.

Öyle doğru ki yazdıklarınız, tam sizin gibi düşünüyorum ve kocasına o şekilde konuştuğunu da sanmıyorum çünkü düşünce yapısı bunu yansıtmıyor, burada tepki alınca yazılmış şeyler

Ben konu sahibesine hak veriyorum gayet. KP konu sahibesini istemediğini belli etmiş önceden, eee konu sahibesi eşşek mi ki kendini istemeyen birine kutlama yapsın? Ben olsam katılmam bile beni istemeyen herifin neyini kutlayayım?

Genel olarak bu aile bir acaip geldi bana, hem konu sahibesine seni istemiyorum diyorlar sonra pasta al gel kutlama yap diyorlar acaip bir kafa Konu sahibesi KV herkesin doğumgünlerini tek tek saydı benimki hariç diyor. Orda odada bir insan var, sen o hariç herkesin adını sayıyorsun, basbayağı eşşeklik bu yani KV saçmalamış.

KV de KP de cahil, saçma sapan tipler. Türkiyedeki aile hayatını bu ana baba dıdıyı aile hayatına getirip sokma çabası mahvediyor, Türk kadınlarına aile hayatlarında huzur yok bence.

Davetli birine pastayı sen al geş ne demek bunu da anlayamadım, doğumgünü kutlaması yapıyorsan kendin pasta alırsın kimi davet ediceksen edersin Kvnin eli ayağı yok mu millete telefon ediyor sen al diyor?

Bu aileyi ben de sevmedim konu sahibesi yanındayım

bacım valla beklentin de olabilir yani
desene çatır çatır herkesin doğum gününü kutluyorsunuz madem benimkini niye saymıyorsunuz ben eşek başı mıyım diye?

yok torununa bir şey almamış kim alacak manav ahmet abi mi? terzi mukaddes mi?
adamlar yurtdışında ihtiyaç listesi hazırlıyor ele komşuya aldırtıyor bebeğin ihtiyaçlarını.
bir de utanmadan kıyafet göstermiş, iki zıbın alıp da al bu kenarda bir dursun hele dememiş de...
küçücük bebek gibi ilgi beklemiş utanmadan ve bu savunulmuş.
şu çocukları bir bırakın bir salın artık yahu.
98 yaşına da gelseler hala bir dayatma
ay hiç ailemden görmedim dedem babama babam bana, ananem anama anam bana destek oldu
ben aileden böyle gördüm bana gerisi çok tuhaf geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…