Sizde istemem ama yan cebimHerkesin tek tek doğum gününü hatırlatıp bana seninki ne zaman diye sormaması normal mi peki? Geçen sene de öyle yaptı. Bu sene de aynısını yapıyor. Doğum günü kutlamaya karşı değilim aksine bizim ailede de hep ben organize ederim ederim. Ama bana hiç sormaması normal mi gerçekten? Hemde ikinci defa.
Sizde istemem ama yan cebim
Eşiniz bu duruma ne diyor peki? Bu basit şeyler için üzmeye üzülmeye değmez
Ya kadın sizin evinizi temizlemek zorunda değil gelmiş 55 yaşına. İnsanlar belli bir yaşa kadar çocuklarına bakım verir, büyütür, yedirir, içirir. Belli bir yaştan sonra evlatlar ailelere jest yapar, bir şeye ihtiyacın var mı diye sorar. 18 yaşımdan beri her taşındığım evi kendim temizledim her şeyini de kendim yaptım ve ölmedim. Zaten annem 55 yaşında olsa böyle bir şey istemeye de utanırdım açıkçası. Kadın boya olacak mı diye sormuş onu kafaya takmışsınız durmadan aynı şeyi yazıyorsunuz iyi de bu konunun pastayla ne ilgisi var? Size elbise gösteriyorsa demek ki kadın diğer ailelerin evlatlarına bakıyor bir de kendi evlatlarına bakıyor üzülüp heves ediyor demek ki. Tutturmuşsunuz zorlamasınlar diye kimse sizi zorla çağırmıyor gitmediğinizde bir şey demiyor başınıza silah da dayamıyor kaç kere sadece eşiniz gitmiş bunu anlamak bu kadar zor olmamalı..
Bence suç eşinizdeEvet ama yan cebime bile koymadılar.
Babası benden nefret ediyor. Doğum günüm için pasta alınsa ömür boyu bi daha pasta yemez. Neden bi türlü kendimi ifade edemedim anlamıyorum. Ben doğum günüm kutlansın istemiyorum. Eşim öyle söylediğinde zorla kutlanmış olacak. Ben kv nin herkesin doğum gününü şu şu diye söyleyip bana hiç sormayışını çok anormal karşılıyorum. Bana en başında eşim hiç söylemeden kendisi sorsaydı zaten söylerdim kutlama beklemediğimi. Çünkü başından beri onlardan bir aile sıcaklığı göremedim. Yaptıkları zorakiymiş gibi geliyor. Sırf yapmış olmak için bir şey yapmalarını istemezdim zaten ve bunu uygun bir dille belirtir kutlama istemediğimi söylerdim. Mesele kutlama değil insan yerine koyulmamak.Bence suç eşinizde
Annesi nasıl şu gün şunun doğum günü bugün bunun doğum günü diyorsa, eşinizde annesine babasına şu gün eşimin doğum günü, pasta alın gelin demesi gerekirdi.
Ben de severim doğum günlerini ya önem veririm. Eşimin ailesi pek önemsemez eşim de öyle. Ama biz ailecek kutlarız o yüzden iş güç müsaitse muhakkak hediyeleşir kutlaşırız. Ailem de eşimi arar kutlar doğum gününde. Ne bileyim bana biraz fazla ketum geldiniz, ben olsam çoooktan kendi doğum günümü söylemiştim. Birşey yapmaz aramazlarsa ben de sallamaz gitmezdim.
Mahcup olacağına doğum gününüzü söylesin, organize etsin.Ailesi böyle davrandığı için mahcup hissediyor. Takılma diyor. Ama ailesine hiçbir şey söylemiyor. Yani annesine bu kızın da şu tarihte doğum günü ya da neden sormuyorsun demiyor mesela. Benim boşvermemi istiyor sadece.
Eşimin ailesi doğum günümü eşimin doğum günü sürprizi için çalıştığım şehire geldiğinde öğrendiler. Arayıp kutladılar teşekkür ettim. Eltimin doğum günleri hep coşku ve keyifle hediyelerle kutlanır, Kendileri başka doğum günü kutlamazlar çocukları dahil, sadece eltiminki özenle kutlanır. Dediğim gibi sizin gibi değilim, çok fazla takıyorsunuz ben sallamam, sallamıyorum.Yeni girdiğiniz bir ortamda, yeni bir iş ya da yeni bir aile ortamında doğum gününüzü kendiniz mi söylemeyi tercih edersiniz yoksa size sorulduğunda mı söylersiniz? Ben doğum günüm kutlansın beni göklere çıkarsınlar diye bekleyen biri değilimdir ama birilerini mutlu etmek çok hoşuma gider. Mesela bizim ailede doğum günleri pek önemsenmez ama ben tek tek herkesin doğum gününde aileyi bir araya toplayıp pasta keserim en basitinden.
Eğer kv en başında bana tek tek doğum günlerini sayıp da seninki ne zaman onu da bilelim deseydi bu çok hoş bir davranış olurdu ben de ketum davranmaz söylerdim. Ama o sadece ailedeki herkesin doğum gününü bana dayatmakla yetindi. Bu bence kaba bir davranıştı. Neyse belki o an aklına gelmedi diyelim. Devamında kp nin doğum günü geldi ki zaten bi önceki hatırlatma kp nin doğum günü yaklaştığı içindi. Doğum günü gelince bu sefer oğlunu ayrı beni ayrı aramaya başladı bir gün önceden. Pasta alın gelin babanızın doğum günü. Yahu babanız dediğin adam benim ismimi bile bilmiyor olabilir çünkü benden bu diye bahsediyor. Neyse eşimin karantinası o gün bitmişti öğlen işe giderken pasta alıp uğrayacaktı. Benim karantinam da birkaç gün sonra bitecekti. Buna rağmen defalarca arayıp gelmeyecek misin diye darladı. Karantinadan bir şey olmaz zaten hasta değilsin diyip durdu. Devamında ailedeki diğer bireylerin doğum günleri geldi yine aynı dayatmalar. Birkaç gün önceden sürekli arayıp pastayı hatırlatmalar.
Hadi doğum gününü hatırlatıyorsun tamam. Peki sürekli neden pasta alıp gelin diye vurguluyorsun mesela. Bilmiyorum bana çok garip geliyor. Ben biri evine davet ettiğinde bile zaten elim boş gitmemeye gayret ederim. Doğum günü için giderken de herhalde pasta almayı akıl ederim. Ya da arayıp sorarım pasta alındı mı biz alalım mı diye. Pasta alınmışsa da yanına tuzlu birkaç çeşit bile hazırlarım.
Mesela evlendiğimizden beri ikinci doğum günüm geçti. Harıl harıl ailede birilerinin doğum günü kutlandı. Bu kızın da bir doğum günü vardır diye hiç aklına gelmez mi insanın? Tüm bunlar herkese normal bir bana anormal geliyorsa gerçekten çok problemli bir insan olduğumu düşünmeye başlayacağım.
Öff bi anlamadık gitti bizdeMahcup olacağına doğum gününüzü söylesin, organize etsin.
Eşimin ailesi doğum günümü eşimin doğum günü sürprizi için çalıştığım şehire geldiğinde öğrendiler. Arayıp kutladılar teşekkür ettim. Eltimin doğum günleri hep coşku ve keyifle hediyelerle kutlanır, Kendileri başka doğum günü kutlamazlar çocukları dahil, sadece eltiminki özenle kutlanır. Dediğim gibi sizin gibi değilim, çok fazla takıyorsunuz ben sallamam, sallamıyorum.
Onlar da sizi sallamıyorlar ki zaten, siz değil eşiniz yapıyor. Sizlik birşey yok sadece kendi kendinize dert arıyorsunuzEğer beni kendi doğum günlerini kutlamaya mecbur etmeye çalışmasalar ben de sallamam.
Ne yapayım peki? Beni arayıp doğum günü hatırlatması yapmasın diye numarasını mı engelleyeyim? Evet sallamıyorlar beni orası kesin. Ama sallamıyorlarsa niye doğum günlerini kutlatmak için darlıyorlar odası muamma.Onlar da sizi sallamıyorlar ki zaten, siz değil eşiniz yapıyor. Sizlik birşey yok sadece kendi kendinize dert arıyorsunuz
Kendi isteğinizle yapmışsınız. Size zorla pasta al gel diyen olmamış. Bana da zorla yaptırılmasa ben de karşılık beklemez hatırlanmayı dert etmez herkes için bir şeyler yapardım.kayinaile diye mi bu kadar goze batiyor bu insanlar .ben gorumcemin dogum gununu yillardir bilirim esim unutursa hatirlatirim hediye vs .5 yildir bir kere bile senin ne zaman lafi gecmemistir . hic takilmak aklima gelmedi .esimin ablasi .esimi seviyorum aile duzenimizi seviyorum .gorumcem beni sallamaz ama kotu biri degil sukur diyip devam ederim
ya yapmayin lutfen .benim dogum gunum dogum gunum yazmissiniz kac mesajdir .simdi ben ornek verince ama oyle olsa ben de yapardim diyorsunuzKendi isteğinizle yapmışsınız. Size zorla pasta al gel diyen olmamış. Bana da zorla yaptırılmasa ben de karşılık beklemez hatırlanmayı dert etmez herkes için bir şeyler yapardım.
ya yapmayin lutfen .benim dogum gunum dogum gunum yazmissiniz kac mesajdir .simdi ben ornek verince ama oyle olsa ben de yapardim diyorsunuz
bir insanla anlasmak istemiyorsaniz gercekten anlasamazsiniz .kayinaile agziyla kus tutsa gonlunuz yoksa yine bir sorun bulabilirsiniz .ama yapmayin nacizane tavsiyem .bu insanlar bizim esimizin ailesi gereksiz gerginlik,olaylari abartma hic bir evlilige iyi gelmiyor .en cok da sizin ruhunuza iyi gelmez .kendi kendinize dusunerek kurmayin
benim yasadiklarimi yasasiniz muhtelemen gorumcenize vs selam bile vermezdin bu arada
tabi ki sizin tercihiniz ama unuttugunuz bir sey var bu insanlar arkadasiniz degil .evim ayri olayi pek olamaz .mesela kayinaile hastalansa pat diye iki hafta sizin evde kalacak yani .torunu oldugunda haftada bir sizin eve gelecek vs vs .gecinmek zorundasiniz demek hos degil ama mutlu bir evlilik icin cok buyuk olaylar olmadan ( ki sizin durum gercekten mesele bile degil bana kalirsa) aileyle gecinmek daha mantikliBu sizin tercihiniz ama. Karşı taraf beni insan yerine koymuyorsa ki bu sadece doğum günü değil genel olarak da öyle. O zaman ben geçinmek zorunda hissetmem kendimi. Evim ayrı kapım ayrı. Eşimin ailesi olduğu için minimum düzeyde ilişki kurarım. Bu da benim tercihim.
tabi ki sizin tercihiniz ama unuttugunuz bir sey var bu insanlar arkadasiniz degil .evim ayri olayi pek olamaz .mesela kayinaile hastalansa pat diye iki hafta sizin evde kalacak yani .torunu oldugunda haftada bir sizin eve gelecek vs vs .gecinmek zorundasiniz demek hos degil ama mutlu bir evlilik icin cok buyuk olaylar olmadan ( ki sizin durum gercekten mesele bile degil bana kalirsa) aileyle gecinmek daha mantikli
mesela bu soylediklerinizin hic biri gercekten benim icin mesele degil .he he der gecerim onlar gidince kendi bildigimi okurumBeni huzursuz ve mutsuz ediyorlarsa uzak durmayı seçerim. Belki siz daha büyük şeyler yapıldığında mutsuz olursunuz da ben daha küçük şeylere takılırım bunun bir ölçüsü yok sonuçta. İyi geçinmek, hoş görü saygı sevgi hep karşı taraftan beklenmez. Ben bir kere bile onlara saygısızlık edip yüzümü asmadım ama onlar bana hiç saygı göstermedi. Bugün bile evimde olanları görseydiniz o kadar üzüldüm ki. Ağlamamak için zor sabrettim ama yine de hiçbir şey belli etmedim surat asmadım.
Doğumuma 3 hafta kaldı ve dün taşındık. Gece yarısına kadar eşya yerleştirdik. Hiç sorun etmedim. Çünkü benim evim tabi ki ben yerleştireceğim. Bir hafta sürse de kendi keyfime göre yapmayı tercih eder kimseden yardım beklemem. Israrla gelip bir şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar ama asla benim fikrimi almadan. Üstelik kp mutfağıma girip kv ye diyor ki bu fırında korkunç bir leke var onu sil. Bide ocağın üzerini de sil. Ben de oradayım ayıp bir kere. Sanki ben hiçbir yeri silmiyorum temizlemiyorum gibi. Kaldı ki temizlememiş de olabilirim. Bu yardım etmek değil yardım böyle olmaz çünkü.
Sonra bütün kolileri boşaltmak istiyorlar ama hızlı hızlı. Sürekli onu ordan alıp başka yere koyuyor kv. Diyorum ki acelesi yok ben bile daha neyi nereye koyacağıma karar vermedim. Kolilere tek tek bakarım ve nereye istiyorsam koyarım eşim de yardım ediyor sonuçta. Koskoca mutfağı bir gecede yerleştirmişim diğerleri de bi şekilde olur. Ama yok illaki onların dediği şekilde olacak. Hadi tamam diyorum yerleştirelim de daha fazla konuşmasınlar. Bu sefer de benim söylediğimi kabul etmiyor ama şöyle yapalım diyor. Ya bu evde ben yaşıyorum tabi ki benim istediğim gibi olmalı. Sen gidince ben onu alıp yine değiştireceksem şimdi yapmanın ne anlamı var. Bu kadar saygısız anlayışsız insanlarla gerçekten yapamıyorum ben.
Size belki çok basit geliyor evet olabilir herkesin takıldığı alındığı şeyler farklıdır. Ben böyle bir ailede yetişmemişim bana çok anormal geliyor ve katlanamıyorum. Çocuğum olunca da hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum. Torun sevmek isteyen biraz çenesine hakim olmalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?