Zorla Doğum Günü Kutlaması

bence siz daha birşey yapamazsınız ayrıca takılmayın annesini babasını kendi istediği zaman arar bırakın. Pasta alacaksa size geldiği için alsın eşiniz. Bu kadar samimiyet kurmayın bence kayınvalidenizle hem o sizden birşey istemesin hemde sizin kafanız rahat olsun

Ben Facebook hesabından bakmıştım. Herkesinki öyle böyle kutlandı onun da kutlansın diye. Kendim gider miydim bilmiyorum ama eşime söyledim. O da dedi ki oradaki tarih yanlış. Yani ben ordan tarihi öğrendim ama doğum günü onun öncesindeymiş. Bu da benim suçum değil ne yapabilirim.

allah ıyılerle karsılastırsın ınsallah herkese dengını versın
kızım var benımde onunda farklı farklı endıselerı oluyor

gercekten burada kayınvalıdenın hıc dogum gununun kutlanmamıs olması uzucu herkes ıcın ıstemıs kendısı unutulmus
ve konu sahıbı kotu ınsan gormemıs daha once bır yorumumda yazdım bundan oluyor tum bunlar ... senede 4-5 kere dogum gunu pastası alır mısın dogum gunu kutlayalım dıyene alır gıderım ben gorusmuyorsak bıle... bunu bahane etmıs benıde arıyor benden ıstıyor elıme mı yapısır derım alır gıder yarım saat oturur kalkarım ya bunlar gercekten hıc hıc hıc sorun degıl gıtmek de ıstemıyorsam gıtmem ama net soylerım gelmeyecegım sagolun cagırdıgınız ıcın derım . bahaneler uretmem ama bana yapmadılar falan oyle hesaplara gırmem

senelerdır kayınvalıdemle gorusmuyorum 7 yıllık evlıyım 2 sene gorustum sadece fakat dogum gunu oldugu zaman esımı arayıp hatırlatıp cıcek alıp annenın dogum gununu kutlamayı sakın unutma derım. hem esım olurda unutursa benden bılınmesın hemde ben gorusmek ıstemıyorum dıye nıye komple esımıde bu konuda kapatayım ben bunu yaparsam ılerde cocugum da bana aynı muameleyı yapar diye...

kayınvalıdem benı seneler sonra arayıp su etkınlıgımız var senıde beklerız dedıgınde gıtmek ıstedıgım zaman gıttım gorusmememe ragmen davetlılerı sevdıgım ıcın esımı yalnız bırakmamak ıcın yetıskın ınsanlar oldugumuz ıcın , gıtmek ıstemedıgımde de benı de temsılen esım gıttı aradıgı ıcın tesekkur edıp gelmeyecegımı de soyledım . aslında hersey bu kadar basıt.

Bizim ailede de pastaları hep abim alır, eşi arkamızdan birşey diyor mu acaba eşimden sonra en rahat emrivaki yaptığım kişi de kendisidir. Hakkımda konu açılsa yeridir

Doğum günlerine gitmemişsiniz zaten, eşiniz birkaç defa pasta aldıysa aldı, babası, kardeşleri neticede mevzu olan kişiler.

Sizin doğum gününüzü hatirlatacak olan da eşiniz bence. Ailede herkesin kutlansa eşimin doğum gününde ben derim gelin kutlayalım diye.

Kendileri düşünüp kutlasalar güzel olurmuş ama sizde yapılan doğum günlerine gitmeyip, buna dahil olmak istemediğinizi belli etmişsiniz.

Keşke okuduğunuzu anlamaya çaba harcasanız laf sokmaya harcamak yerine. Annem iki gün boyunca evi temizletti. Madem boya yapılmayacak en azından duvarları biraz sildirelim dedi ve hepsini halletti. Kayınvalidem de bunu bildiği halde her gün beni arayıp boya yapılmayacak mı diye sordu. Asla ikna olmamak gibi bir huyu da var zaten. Yani bir kere soruyorsun yaptırmayacağız diyorum ertesi gün neyin değişmesini bekliyorsun? Yine arıyor boya yapılmayacak mı diyor. Hayır diyorum. Duvardaki bantlar çıktı mı diyor bu sefer. Diyorum ki kirler çıktı ama bantlar sökülse boya da kalkıyor. O yüzden bıraktık oraya bir şey asarız bi şekilde bir şey olur diyorum. Ne diyeyim başka. Hala diyor ki şöyle güzel bi silinse çıkardı. Valla annem bu kadar temizletebildi çıktığı kadar mı deseydim. Sürekli annemin temizlettiğini yüzüne mi vursaydım?

keske gerceklerı duyunca agır geldıgı ıcın benımle boyle konusmak yerıne dedıklerımı anlamaya mı calısaydınız
hanımefendı sızın ıcın yazıyoruz burada kayınvalıdeyı savunmamım kayınvalıdenıze bır faydası yok sızın gazınızı alıyorum kendı kendınızı dolduruyorsunuz dıye farkında degılsınız sızın ıyılıgınız ve daha dogru saglıklı dusunmenız ıcın yazıyorum sız tutmus bana ne dıyorsunuz

demıstım bakıs acınız enteresan dıye

Vayyy beeeee. Gerçekten nasıl buraya bağladınız. Birincisi kanser tedavisini 5 sene önce görmüş şu an gayet sağlıklı. Kendi evini geçtim konu komşusuna bile baklava açıyor. He buna rağmen hiçbir beklentim yok evimi falan temizlemesini beklemem ki istemem de. İkincisi nişan masrafını kimseye yüklemedik nişanda aldığı takıları babasının kartıyla aldı ki takı almak da nişanlımın kendi isteğiydi. Sonra düğüne kadar da kredi kartını ödeyip bitirdi. Kendi yapacak olduklarımızı onlara yükleyecek değildik. Düğünde bile inanın benim ailem daha çok destek olmuştur ama konu bu değil. Kaldı ki ben de çeyiz alışverişi yaparken babamın kartını kullanıyordum çünkü kendi kartımın limiti azdı. Alıp aylık taksitleri kendim ödüyordum. Eşim de o şekilde yaptı. Çünkü nişan yaparken de kimse eşime ne yapılacak ne alınacak diye sormamış maalesef. O da kendi kendine mahcup olmamak için böyle bir yükün altına girmiş. Oysaki bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir gelenek bile yok. Hiçbir şey takılmasa da oluyor.

Son olarak okuduğunu anlayabilmek çok önemli.

Valla sizinki daha enteresan.

Bastan söyleyecektiniz "Ben dogum günü kutlamiyorum, kendiminki dahil. Beni en iyisi hic katmayin" diye. Kendinizi ayirmis oluyorsunuz, ama birseyleri istemeyerek yapmaktan daha iyidir sonucta. Samimi bir sekilde yapmayin insan ha dogum gününü kutladi, ha kutlamadi. Acik ve net olun

Kimse okuduğunu anlayamıyor bu forumda. Sorun sizde değil bizde

Okumuyorsunuz sanırım. Kanser tedavisi görmüş kadın. Kendi evinin işini yapıp yapamadığı bile belli değil.
Kendi evinin işini bitirip komşularına da yetişiyor gayet. Ama bana yapmasın tam tersi hiçbir şey beklemeyen biriyim. Tek başıma bir hafta sürsün ama kimse işime karışmasın isterim. Sadece kv için değil genel olarak da böyleyim.

Maddi güce gelince de emekliler. Bir kiracıları var. Kayınpederim de sezonluk yurt dışından iş alıyor bir süre çalıştı yeni döndü. Gelir gelmez burada eski işinde çalışmaya başladı. Daha sayayım mı? Buna rağmen tek bir beklentim yok. Tam tersi sadece beni rahat bıraksınlar istiyorum.

60 küsur yaşında emekli olduğu halde hala çalışan adamdan bir de beklentiniz olsaydı. Ne yüce gönüllü insanmışsınız siz

Çocuk gördüğünü yapar derler, senin aileye olan yaklaşımını çocuğun görerek büyüyecek. Ergenken yapmasa yetişkin olup muhakeme yeteneği gelişince yapmaya başlayacak. Hamurunda olacak çünkü arada sapıtsa bile toparlayacak.
Ben çocuklarıma sık sık hatırlatırım anneanne, dede ve babaannenizi arayın hatır sorun, onlar bu yaşta bir hatır sorulunca mutlu olurlar derim. Eşek sıpaları :) ben hatırlatmadan yine yapmaz ama bir yerde kendileri yapmaya başlayacak eminim.
Kızıma geçen gün kandilde ara büyüklerini dedim. Kandil benim için normal bir gün, niye arayayım dedi.
E sana normal ama anneanne ve babaannen için özel gün. Onlar senin baktığın gibi bakmıyor ki dedim.
O empatiyi kurabilmek gerçekten önemli.

İşi sadece çocuk doğurmak olan, biraz serpilince işe sokup eve para getirsin diyen aileler var.
Bu aile onlardan biri olsa konu sahibine çek elini, eteğini koy mesafeni sömürmelerine izin verme derdim.
(bir pastanın sömürüsü ne olacak orası apayrı mesele)
Mutlaka kk da duymuşuzdur böyle hikayeler ve onlara da ona göre yorum yapmışızdır.
Ama bu konu öyle değil, aile ilişkileri iyi olsun diye bildiği aklının erdiği kadarıyla çırpınan bir anne var.
Hatasıyla doğrusuyla nasıl çabaladığı değil altında yatan niyet önemli.
Sana göre kandil, doğum günü önemsizdir karşında ki önemsiyordur.

Bu hikayede sen ben olsak eşimiz düşünmese bile "babanın doğum günüymüş adam bu kadar uğraştı akşam çık bir pasta al, aramızda üfleriz" deriz.
Aynı hikaye iki farklı bakış açısı ve yaklaşım. Kim ne kaybetti ne kazandı düşün artık.
Bunlar hayatta küçük nüanslardır ama ardından güzel şeyler söyletir, kalp kazandırır.

anneyım ,evladım,gelınım,gorumceyım,eltıyım,eşim,kardesım :) aslında hepımız hepsıyız

buradakı tek sorun konu sahıbının yaklasımı baska hııııc bırsey degıl
kayınvalıdenın arayıp pasta ıstemesı sorun degıl arayıp boya yapıldı mı yapılacak mı sılınse cıkardı falan demesı asla sorun degıl temızlık yapılırken gelmemesı sorun degıl tasınırken kayınpeder gelıyor dengeler saglanıyor

sorun eger bırsey ıstemıyorsa ıstemıyorum dıyemeyen konu sahıbı, kendısıne nasıl konusması gerektıgını ve ne yaparsa duzelecegını yazmama ragmen bana gelıp okudugunu anla laf sokmaya calısmak yerıne detay bılmeden sallama dedı mesela bu yaklasımda bırıne agzınızla kus tutsanız bak gordun mu kusa zarar verdı der yanı

konu sahıbının bır arınması gerek melısa cayı mı ıcer yogaya mı baslar doga yuruyusu mu yapar ne yaparsa bı topraga bassın
sonra da bırseyı ıstemıyorsa ıstemıyorum demeyı ogrensın yanı kac yasında ınsanlarız nıye konusmaya korkuyor kı
ustelık komık olan zaten gıtmıyor belkıde sırf kendısını cagırmıs olmak ıcın arıyordur kayınvalıde bılemeyız zaten gıtmedıgı bır dogum gunu meselesıne nıye takılıyor takan kendısı yanı

kayınvalıde yardıma gelmedı dıyor ısrarla e kayınpeder tasınma olurken yardıma gelecek ıste onu nıye yok sayıyor
canı gecınmek ısteyene bahane cok canı huzursuzluk ısteyene de bahane cok

dedıgınız gıbı aslında konu pasta degıl burada kesınlıkle aslında konu dogum gunu bıle degıl
asıl sız ıyıkı varsınız

Ben katılıyorum tamamen size
İnsan etrafına nasıl davranıyorsa çocuğu da onu görüyor
O kültürü alıyor

Mesela hayatımda annemle babaannem arasında bir çatışmaya şahit olmadım
Babaannem mükemmel değildi
Annem de değil
Ama bizi etkileyecek şekilde bir çatışma yaşamamayı tercih ettiler
Bir gün dahi bir umursamazlık görmedim yani annemden babamın ailesine karşı
Aynı şekilde babamdan da
O yüzden genelde hep iyi niyetle idare edip halletmekten yanayım sanırım
Annem babaannem için onu yapmadı, bunu drdi filan tavrında olsaydı belki ben de şimdi kendi anneme ya da kayınvalideme daha keskin bir tavır içinde olurdum

Belki konu sahibinin de kayınvalidesi kendi ailesine o kültürü veremedi
Şu veya bu sebeple kopuk iletişimleri var
Ama o onların sorunu
Benim duruşum benim çocuğumun alacağı terbiyeyi etkileyecek

Ortada büyük ayıplar olsaydı daha farklı düşünürdüm
Ama bi pasta iki elbise için bu kadar dertlenmezdim

tamam sorun bızde
sorun kayınvalıde
sız cok haklısınız

cok dogru gıdıyorsunuz aynen devam

ben torun kısmında kaldım
gerçekten hiçbir şey almadılar mı
ona göre yorum yapacağım...
Evet hiçbir şey almadılar. Böyle söyleyince almak zorunda değilciler linç edecek ama almadılar. Ve almasınlar zaten bir eksik de yok. Ama bu kadar beklentiye girip sürekli karşı taraftan bir şey bekleyip isteyip bir patik de torununa almazsan bu da biraz önem vermemek değil midir? Bana hala diyor ki abine söylersin baston bebek arabası da getirir oranınkiler daha kaliteli diyor. Biz zaten bebek arabası aldık diyorum. O büyük zor olur diyor. Çünkü hayali şu. Ben bebeği ona bırakıcam ama bebek arabasını da bırakıcam sokak sokak gezecek torun bakıyorum diyecek. E bizim aldığımız araba büyük sürmesi zor. Baston talep ediyor ama benim abimden. Madem öyle bastonu sen al sizin evde kalsın. Abim otomatik ana kucağı aldı mesela. Diyor ki onu bizde bırakırsın bize geldiği zaman oynar. Yahu kendin alsana madem torununa senin evine geldiği zaman oynasın istiyorsan. Bir iğne almıyorsun ama sürekli boş konuşuyorsun.

Nişan masrafı meselesi dönmüş. O da şu. Nişanı biz yaptık zaten. Ama bunun çiçeği çikolatası takısı var. Onları da biz mi alsaydık? Kimse oğluna ne yapılacak diye sormamış. O da babasından kartını alıp taksitle almış sonra da Ödemiş. Bunu da neden açıklıyorum bilmiyorum ama takıyı da nişanlım kendisi belirledi şu kadar alacağım diye. Biz öyle bir talepte bile bulunmadık.

kayınvalıde temızlıge yardıma gelmıyor ama kayınpeder tasınmada yardıma gelıyor hıc kayıtsız degıller hep bana hep bana demıyorlar yanı
bence ev tasımada yardım daha zor
Of gerçekten çok zor anlıyorsunuz. Taşınmaya yardıma falan gelmiyor. Hatta o gün uğramayacak bile. İşten yorgun geliyormuş yatacakmış. Nakliye taşıyacak. Evde birkaç eksil var tv asılacak duş başlığı takılacak. Bunu belki eşim de yapardı ama muhtemelen ailem her şeyi yapınca o da kendini kötü hissetti babasından talep etti. Babası onu bile bir gün sonraya erteledi. Taşındığımız gün gelmeyecek. İşten yorgun geldiği için o gün gelmiyor. Pazar gelecek. Ha bana kalsa hiç gelmesin halledilmeyecek şeyler değil ama işte… yordunuz gerçekten.

ben dogum yapana kadar esım tarafıda annem tarafıda bırsey almadı
dogumdan sonra almak ısteyen aldı zaten bırcogunu bız almıstık onlar keyıflerıne gore ıstedıklerını aldılar ıhtıyacımız olan herseyı bız kendımız almıstık neye ıhtıyacınız var dıyen olmadı bıle bebek dogdugunda aldıgınız o suslu puslu besıkler yatak yorganlar aletler oyuncaklar kalıyor cunku hep kucakta hep ayakta oluyorsunuz dogumdan sonra ıhtıyaca gore carsıya cıkar alırız zaten dusuncesınde oluyor bır cogu

hele bır saglıkla dogsunda alınır dıye dusunmus olamazlar mı ?

kesın kanıya varmak ıcın acaba bır beklesemıydınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…