- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.583
- 548
bence siz daha birşey yapamazsınız ayrıca takılmayın annesini babasını kendi istediği zaman arar bırakın. Pasta alacaksa size geldiği için alsın eşiniz. Bu kadar samimiyet kurmayın bence kayınvalidenizle hem o sizden birşey istemesin hemde sizin kafanız rahat olsunMaalesef şimdiye kadar bir aile bağı kuramamış çocuklarına bunu aşılayamamış. Herkes 30 yaşına gelmiş. Ben bu saatten sonra buna alet olmak zorunda değilim. Nereye çekiyorlarsa oraya gitmek zorunda değilim. Ortanca oğluna günler öncesinden doğum günü planlarken dedim ki o gün arkadaşlarıyla geçirir eve gelmez muhtemelen. İstersen öncesinde ya da sonrasında bir şey yapalım dedim. Yok yok ben o günü bize ayırmasını söyleyeceğim dedi. Adım gibi emindim gelmeyecekti oğlu. Neyse dedim hadi tamam dedik bir kere. Ama çalışıyorum bir gün boşum var haber bekliyorum hangi gün ne yapacaksak kendimi ayarlayacağım ben de. Elli defa karar değiştirdi. Şu gün olsun bugün geç gelecekmiş. Sonra tekrar arıyor yok o gün gelmeyecekmiş bugün yapalım. Yahu oyuncak mı bu kadar darlamaya gerek var mı? Belli ki istemiyor ailecek kutlama. Geçiştirip duruyor beni ne diye zorluyorsun. Ki bir günüm var o gün de kendime göre işim gücüm oluyor zaten çalışma saatlerim yoğun. En sonunda yeter artık dedim ve gitmedim. İyi ki gitmemişim zaten doğum günü çocuğu da gelmemiş. Pastalarını kesip yemişler. Çocuk eve yatmaya gelmiş. Yani daha en başından bir aile bağı yok bunda benim suçum ne? Ben neden düzeltmeye çalışayım? Kendi çocuğumu elimden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır ailenin önemini küçükken aşılamaya çalışırım ama çocuğun karakteri de önemli. Olmuyorsa da olmuyor işte. Eşim de diyor bizim aile hep böyleydi kimse kimseyle iletişim kurmazdı diyor. Ama ben eşime sürekli anneni babanı ara diyorum. İletişim kur diyorum. Babası yurt dışında çalışıyordu hep hatırlatıyordum hiç aradın mı diye. Anneni ara eksiği var mı sor diyordum. Daha ne yapabilirim? Zoraki şeylere de gelemiyorum beni rahat bıraksınlar sadece isteğim bu.
Simdi bi de söyle bi durum var. Doğum günlerinden ritüeldir genelde üfledik kutladiķ sonra sohbet muhabbet esnasında iş seninki ne zamandı şu kişinin ne zamandı ya gelir. Yani konuşulur insanlar. Hatta burç muhabbetleri döner falan. Sizinkinin sorulmaması kayınvalidenjnkinin sorulmaması üzücü gerçekten.
Hele bi de kayınvalideyi düşünsene herkesi düşünüyor onu düşünen yok. Demek ki çok belli gösteriş için yaptığı ki insanlar onunkini kutlamak aklına bile gelmiyor iki oğlu da
allah ıyılerle karsılastırsın ınsallah herkese dengını versınBu devirde kızı olanlar yaşamış
Ben bunu anladım
Oğlu olanlar evlenince yok sayacak
Neyse şimdiden işleyeceğim oğlanı
En çok beni sev, karın mı ben mi filan diye küçükten alıştırayım
Oğlum olacak diye mi bu kadar üzüldüm bilmiyorum da
Ben bu kayınvalideye çok üzüldüm ya
Doğum gününü kutlayan yok, pasta alıyor oğlu eve uğramıyor, bi şey istese bana kalmasın diye herkes birbirine bakıyor filan
Keşke okuduğunuzu anlamaya çaba harcasanız laf sokmaya harcamak yerine. Annem iki gün boyunca evi temizletti. Madem boya yapılmayacak en azından duvarları biraz sildirelim dedi ve hepsini halletti. Kayınvalidem de bunu bildiği halde her gün beni arayıp boya yapılmayacak mı diye sordu. Asla ikna olmamak gibi bir huyu da var zaten. Yani bir kere soruyorsun yaptırmayacağız diyorum ertesi gün neyin değişmesini bekliyorsun? Yine arıyor boya yapılmayacak mı diyor. Hayır diyorum. Duvardaki bantlar çıktı mı diyor bu sefer. Diyorum ki kirler çıktı ama bantlar sökülse boya da kalkıyor. O yüzden bıraktık oraya bir şey asarız bi şekilde bir şey olur diyorum. Ne diyeyim başka. Hala diyor ki şöyle güzel bi silinse çıkardı. Valla annem bu kadar temizletebildi çıktığı kadar mı deseydim. Sürekli annemin temizlettiğini yüzüne mi vursaydım?valla kımse kusura bakmasın ''aslında sılınse cıkardı,'' dedıgımde bana suratını sallandıran bır ınsanın evını temızlemeye korkarım ben ıslerıne karısmamak ıcın ölü taklıdı yaparım gergınlık cıkacak bellı der usulca uzaklasırım
aslında sılınse cıkar dedı dıye her ısıme karısıyor dıyor bırde evını falan sılse sıldırse allah muhafaza kaynana evımı ele gecırmeye calısıyor derdı
keske gerceklerı duyunca agır geldıgı ıcın benımle boyle konusmak yerıne dedıklerımı anlamaya mı calısaydınızKeşke okuduğunuzu anlamaya çaba harcasanız laf sokmaya harcamak yerine. Annem iki gün boyunca evi temizletti. Madem boya yapılmayacak en azından duvarları biraz sildirelim dedi ve hepsini halletti. Kayınvalidem de bunu bildiği halde her gün beni arayıp boya yapılmayacak mı diye sordu. Asla ikna olmamak gibi bir huyu da var zaten. Yani bir kere soruyorsun yaptırmayacağız diyorum ertesi gün neyin değişmesini bekliyorsun? Yine arıyor boya yapılmayacak mı diyor. Hayır diyorum. Duvardaki bantlar çıktı mı diyor bu sefer. Diyorum ki kirler çıktı ama bantlar sökülse boya da kalkıyor. O yüzden bıraktık oraya bir şey asarız bi şekilde bir şey olur diyorum. Ne diyeyim başka. Hala diyor ki şöyle güzel bi silinse çıkardı. Valla annem bu kadar temizletebildi çıktığı kadar mı deseydim. Sürekli annemin temizlettiğini yüzüne mi vursaydım?
Vayyy beeeee. Gerçekten nasıl buraya bağladınız. Birincisi kanser tedavisini 5 sene önce görmüş şu an gayet sağlıklı. Kendi evini geçtim konu komşusuna bile baklava açıyor. He buna rağmen hiçbir beklentim yok evimi falan temizlemesini beklemem ki istemem de. İkincisi nişan masrafını kimseye yüklemedik nişanda aldığı takıları babasının kartıyla aldı ki takı almak da nişanlımın kendi isteğiydi. Sonra düğüne kadar da kredi kartını ödeyip bitirdi. Kendi yapacak olduklarımızı onlara yükleyecek değildik. Düğünde bile inanın benim ailem daha çok destek olmuştur ama konu bu değil. Kaldı ki ben de çeyiz alışverişi yaparken babamın kartını kullanıyordum çünkü kendi kartımın limiti azdı. Alıp aylık taksitleri kendim ödüyordum. Eşim de o şekilde yaptı. Çünkü nişan yaparken de kimse eşime ne yapılacak ne alınacak diye sormamış maalesef. O da kendi kendine mahcup olmamak için böyle bir yükün altına girmiş. Oysaki bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir gelenek bile yok. Hiçbir şey takılmasa da oluyor.Kayınvalidenin yardım edebilecek maddi gücü olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorsunuz peki? Sağlık durumu zaten elvermez kanser tedavisi görmüş kadın.
Nişanlarını bile kayınpederin kredi kartına yüklenerek yapmışlar. Nişan, hani kız tarafının yaptığı...
Valla sizinki daha enteresan.keske gerceklerı duyunca agır geldıgı ıcın benımle boyle konusmak yerıne dedıklerımı anlamaya mı calısaydınız
hanımefendı sızın ıcın yazıyoruz burada kayınvalıdeyı savunmamım kayınvalıdenıze bır faydası yok sızın gazınızı alıyorum kendı kendınızı dolduruyorsunuz dıye farkında degılsınız sızın ıyılıgınız ve daha dogru saglıklı dusunmenız ıcın yazıyorum sız tutmus bana ne dıyorsunuz
demıstım bakıs acınız enteresan dıye
Kimse okuduğunu anlayamıyor bu forumda. Sorun sizde değil bizdeVayyy beeeee. Gerçekten nasıl buraya bağladınız. Birincisi kanser tedavisini 5 sene önce görmüş şu an gayet sağlıklı. Kendi evini geçtim konu komşusuna bile baklava açıyor. He buna rağmen hiçbir beklentim yok evimi falan temizlemesini beklemem ki istemem de. İkincisi nişan masrafını kimseye yüklemedik nişanda aldığı takıları babasının kartıyla aldı ki takı almak da nişanlımın kendi isteğiydi. Sonra düğüne kadar da kredi kartını ödeyip bitirdi. Kendi yapacak olduklarımızı onlara yükleyecek değildik. Düğünde bile inanın benim ailem daha çok destek olmuştur ama konu bu değil. Kaldı ki ben de çeyiz alışverişi yaparken babamın kartını kullanıyordum çünkü kendi kartımın limiti azdı. Alıp aylık taksitleri kendim ödüyordum. Eşim de o şekilde yaptı. Çünkü nişan yaparken de kimse eşime ne yapılacak ne alınacak diye sormamış maalesef. O da kendi kendine mahcup olmamak için böyle bir yükün altına girmiş. Oysaki bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir gelenek bile yok. Hiçbir şey takılmasa da oluyor.
Son olarak okuduğunu anlayabilmek çok önemli.
Kendi evinin işini bitirip komşularına da yetişiyor gayet. Ama bana yapmasın tam tersi hiçbir şey beklemeyen biriyim. Tek başıma bir hafta sürsün ama kimse işime karışmasın isterim. Sadece kv için değil genel olarak da böyleyim.Okumuyorsunuz sanırım. Kanser tedavisi görmüş kadın. Kendi evinin işini yapıp yapamadığı bile belli değil.
60 küsur yaşında emekli olduğu halde hala çalışan adamdan bir de beklentiniz olsaydı. Ne yüce gönüllü insanmışsınız sizKendi evinin işini bitirip komşularına da yetişiyor gayet. Ama bana yapmasın tam tersi hiçbir şey beklemeyen biriyim. Tek başıma bir hafta sürsün ama kimse işime karışmasın isterim. Sadece kv için değil genel olarak da böyleyim.
Maddi güce gelince de emekliler. Bir kiracıları var. Kayınpederim de sezonluk yurt dışından iş alıyor bir süre çalıştı yeni döndü. Gelir gelmez burada eski işinde çalışmaya başladı. Daha sayayım mı? Buna rağmen tek bir beklentim yok. Tam tersi sadece beni rahat bıraksınlar istiyorum.
Çocuk gördüğünü yapar derler, senin aileye olan yaklaşımını çocuğun görerek büyüyecek. Ergenken yapmasa yetişkin olup muhakeme yeteneği gelişince yapmaya başlayacak. Hamurunda olacak çünkü arada sapıtsa bile toparlayacak.ya cok ıcten yazmıssınız
6 yasına gırmek uzere olan kızım oyuncak bebegıne yemek yedırırken bana ''anne olmak ne zormus ben buyuyunce sana hedıyeler alıcam senı ıstedıgın yerlere goturucem bana hep yardım edıyorsun'' dıyor sırf sevıyorum dıye en cok sevdıgı yıyecegını bana pay edıyor kendısıde cok sevmesıne ragmen
bu cocuklar buyuyor bu hallerını unutuyor anne pasta ısteyınce hep bızden ıstenıyor dıyor sankı hergun pasta al dedı evde mesela 5 kısıyse her bırını bırer kere dogurdu bu kadın senede 5 kere pasta ıstemıs 365 gunden payına dusen 5 kere pasta yemek şifa olsun afıyet olsun valla
anneyım ,evladım,gelınım,gorumceyım,eltıyım,eşim,kardesım :) aslında hepımız hepsıyızYaaa siz anne olarak böyle yazınca o kadar haklısınız ki birşey denmiyor
Ama çocuklar evlenince de anne babalarının bazen terazisi şaşıyor beklentiler evli olan çocuklar arasında farklılık gösterirken umursamaz olan çocuğun eşi çok rahat oluyor diğer gelin yapıyor yapıyor bi süre sonra ya bu aileye gelen enayi ben miyim bi diyor. Şimdi anneler de evlatlarını seviyorsa onun eşlerine doğum gününü sormali çünkü nişanlıyken konu sahibi almış hep e torunu için belki bi çift küçük ayakkabı alsa bi yelek örse konu sahibi de zaten vicdanlı bir insansa yumuşar.
Bence ama ben anneyim onu büyüttüm ona bunları yaptım bi yerde yanlış çünkü her anne baba zaten o çocuğun sorumluluğunu almak zorunda. Sen evlendin ben birşey yapmıyacağım olmuyor işte birşey yapmak da aslında maddi değil insan bazen insanı ağzıyla ağırlar ya en azından onu kastediyorum. Yoksa anelere verieln bir pasta iki kıyafet onların emeklerinin karşısında bir toz zerreciği bile olamaz iyi ki sizler varsınız
Ben katılıyorum tamamen sizeallah ıyılerle karsılastırsın ınsallah herkese dengını versın
kızım var benımde onunda farklı farklı endıselerı oluyor
gercekten burada kayınvalıdenın hıc dogum gununun kutlanmamıs olması uzucu herkes ıcın ıstemıs kendısı unutulmus
ve konu sahıbı kotu ınsan gormemıs daha once bır yorumumda yazdım bundan oluyor tum bunlar ... senede 4-5 kere dogum gunu pastası alır mısın dogum gunu kutlayalım dıyene alır gıderım ben gorusmuyorsak bıle... bunu bahane etmıs benıde arıyor benden ıstıyor elıme mı yapısır derım alır gıder yarım saat oturur kalkarım ya bunlar gercekten hıc hıc hıc sorun degıl gıtmek de ıstemıyorsam gıtmem ama net soylerım gelmeyecegım sagolun cagırdıgınız ıcın derım . bahaneler uretmem ama bana yapmadılar falan oyle hesaplara gırmem
senelerdır kayınvalıdemle gorusmuyorum 7 yıllık evlıyım 2 sene gorustum sadece fakat dogum gunu oldugu zaman esımı arayıp hatırlatıp cıcek alıp annenın dogum gununu kutlamayı sakın unutma derım. hem esım olurda unutursa benden bılınmesın hemde ben gorusmek ıstemıyorum dıye nıye komple esımıde bu konuda kapatayım ben bunu yaparsam ılerde cocugum da bana aynı muameleyı yapar diye...
kayınvalıdem benı seneler sonra arayıp su etkınlıgımız var senıde beklerız dedıgınde gıtmek ıstedıgım zaman gıttım gorusmememe ragmen davetlılerı sevdıgım ıcın esımı yalnız bırakmamak ıcın yetıskın ınsanlar oldugumuz ıcın , gıtmek ıstemedıgımde de benı de temsılen esım gıttı aradıgı ıcın tesekkur edıp gelmeyecegımı de soyledım . aslında hersey bu kadar basıt.
tamam sorun bızdeVayyy beeeee. Gerçekten nasıl buraya bağladınız. Birincisi kanser tedavisini 5 sene önce görmüş şu an gayet sağlıklı. Kendi evini geçtim konu komşusuna bile baklava açıyor. He buna rağmen hiçbir beklentim yok evimi falan temizlemesini beklemem ki istemem de. İkincisi nişan masrafını kimseye yüklemedik nişanda aldığı takıları babasının kartıyla aldı ki takı almak da nişanlımın kendi isteğiydi. Sonra düğüne kadar da kredi kartını ödeyip bitirdi. Kendi yapacak olduklarımızı onlara yükleyecek değildik. Düğünde bile inanın benim ailem daha çok destek olmuştur ama konu bu değil. Kaldı ki ben de çeyiz alışverişi yaparken babamın kartını kullanıyordum çünkü kendi kartımın limiti azdı. Alıp aylık taksitleri kendim ödüyordum. Eşim de o şekilde yaptı. Çünkü nişan yaparken de kimse eşime ne yapılacak ne alınacak diye sormamış maalesef. O da kendi kendine mahcup olmamak için böyle bir yükün altına girmiş. Oysaki bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir gelenek bile yok. Hiçbir şey takılmasa da oluyor.
Son olarak okuduğunu anlayabilmek çok önemli.
Evet hiçbir şey almadılar. Böyle söyleyince almak zorunda değilciler linç edecek ama almadılar. Ve almasınlar zaten bir eksik de yok. Ama bu kadar beklentiye girip sürekli karşı taraftan bir şey bekleyip isteyip bir patik de torununa almazsan bu da biraz önem vermemek değil midir? Bana hala diyor ki abine söylersin baston bebek arabası da getirir oranınkiler daha kaliteli diyor. Biz zaten bebek arabası aldık diyorum. O büyük zor olur diyor. Çünkü hayali şu. Ben bebeği ona bırakıcam ama bebek arabasını da bırakıcam sokak sokak gezecek torun bakıyorum diyecek. E bizim aldığımız araba büyük sürmesi zor. Baston talep ediyor ama benim abimden. Madem öyle bastonu sen al sizin evde kalsın. Abim otomatik ana kucağı aldı mesela. Diyor ki onu bizde bırakırsın bize geldiği zaman oynar. Yahu kendin alsana madem torununa senin evine geldiği zaman oynasın istiyorsan. Bir iğne almıyorsun ama sürekli boş konuşuyorsun.ben torun kısmında kaldım
gerçekten hiçbir şey almadılar mı
ona göre yorum yapacağım...
Of gerçekten çok zor anlıyorsunuz. Taşınmaya yardıma falan gelmiyor. Hatta o gün uğramayacak bile. İşten yorgun geliyormuş yatacakmış. Nakliye taşıyacak. Evde birkaç eksil var tv asılacak duş başlığı takılacak. Bunu belki eşim de yapardı ama muhtemelen ailem her şeyi yapınca o da kendini kötü hissetti babasından talep etti. Babası onu bile bir gün sonraya erteledi. Taşındığımız gün gelmeyecek. İşten yorgun geldiği için o gün gelmiyor. Pazar gelecek. Ha bana kalsa hiç gelmesin halledilmeyecek şeyler değil ama işte… yordunuz gerçekten.kayınvalıde temızlıge yardıma gelmıyor ama kayınpeder tasınmada yardıma gelıyorhıc kayıtsız degıller hep bana hep bana demıyorlar yanı
bence ev tasımada yardım daha zor
Evet hiçbir şey almadılar. Böyle söyleyince almak zorunda değilciler linç edecek ama almadılar. Ve almasınlar zaten bir eksik de yok. Ama bu kadar beklentiye girip sürekli karşı taraftan bir şey bekleyip isteyip bir patik de torununa almazsan bu da biraz önem vermemek değil midir? Bana hala diyor ki abine söylersin baston bebek arabası da getirir oranınkiler daha kaliteli diyor. Biz zaten bebek arabası aldık diyorum. O büyük zor olur diyor. Çünkü hayali şu. Ben bebeği ona bırakıcam ama bebek arabasını da bırakıcam sokak sokak gezecek torun bakıyorum diyecek. E bizim aldığımız araba büyük sürmesi zor. Baston talep ediyor ama benim abimden. Madem öyle bastonu sen al sizin evde kalsın. Abim otomatik ana kucağı aldı mesela. Diyor ki onu bizde bırakırsın bize geldiği zaman oynar. Yahu kendin alsana madem torununa senin evine geldiği zaman oynasın istiyorsan. Bir iğne almıyorsun ama sürekli boş konuşuyorsun.
Nişan masrafı meselesi dönmüş. O da şu. Nişanı biz yaptık zaten. Ama bunun çiçeği çikolatası takısı var. Onları da biz mi alsaydık? Kimse oğluna ne yapılacak diye sormamış. O da babasından kartını alıp taksitle almış sonra da Ödemiş. Bunu da neden açıklıyorum bilmiyorum ama takıyı da nişanlım kendisi belirledi şu kadar alacağım diye. Biz öyle bir talepte bile bulunmadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?