Yaaa siz anne olarak böyle yazınca o kadar haklısınız ki birşey denmiyor
Ama çocuklar evlenince de anne babalarının bazen terazisi şaşıyor beklentiler evli olan çocuklar arasında farklılık gösterirken umursamaz olan çocuğun eşi çok rahat oluyor diğer gelin yapıyor yapıyor bi süre sonra ya bu aileye gelen enayi ben miyim bi diyor. Şimdi anneler de evlatlarını seviyorsa onun eşlerine doğum gününü sormali çünkü nişanlıyken konu sahibi almış hep e torunu için belki bi çift küçük ayakkabı alsa bi yelek örse konu sahibi de zaten vicdanlı bir insansa yumuşar.
Bence ama ben anneyim onu büyüttüm ona bunları yaptım bi yerde yanlış çünkü her anne baba zaten o çocuğun sorumluluğunu almak zorunda. Sen evlendin ben birşey yapmıyacağım olmuyor işte birşey yapmak da aslında maddi değil insan bazen insanı ağzıyla ağırlar ya en azından onu kastediyorum. Yoksa anelere verieln bir pasta iki kıyafet onların emeklerinin karşısında bir toz zerreciği bile olamaz iyi ki sizler varsınız
Bak ne güzel yazmışsın her anne baba o çocuğun sorumluluğunu almalı, anne babalığını bilmeli diye.
Evlat da aynı şekilde evlatlığını bilmeli.
Ben çok kardeşin olduğu bir evde büyüdüm. Babam normal standartlarda bir işi olmasına rağmen hepimizi okuttu.
Hafta sonu dahil çalışan bir adamdı.
Annem dışarıda çalışmazdı ama evin küçük giderlerine yetişmek için gelinlik motiflerine boncuk işlerdi.
Çok bilirim elindeki işin yetişmesi için sabahladığını ama bizi okula kahvaltısız göndermemek için yine erkenden ayağa dikildiğini. Bu kadar işinin arasında bembeyaz kilotlu çoraplar, bembeyaz kurdela ve yakalıklarla giderdik hepimiz okullarımıza.
Amacım ajitasyon yapmak falan değil, maddi anlamda çok kötü şartlarda da büyümedim çok şükür.
Buda göreceli bir kavram ama eksiğimiz yoktu diyebilirim en azından.
Ben şimdi tüm bunları görmüş ve bilirken anneme babama aldığım iki paçavranın, giderken elime tutuşturduğum pastanın lafını ettirir miyim eşime?
Bugün çalışan bir eşe sahip olmasının, eve giren paranın miktarının daha fazla olmasının mimarı anne babam değil mi?
Evlat rolüyle de, anne rolüyle de hak hukuk adalet neyse o olmalı, ona göre davranılmalı.