• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla Doğum Günü Kutlaması

ben kaynanami sevmem beni tanıyan herkes de bilir. anlaşamıyoruz kendisiyle. çok da cekmisimdir kendisinden.

ama her zaman ihtiyacını arkadan kollar rahatsız olmasın diye de eşime aldırırım. çünkü kaynanamin kızı yok, oğulları da öyle düşünceli ince insanlar değiller.

aramızda ne olursa olsun evladımin babaannesi eşimin annesi. ayrıca ortalama Türk kadını olarak çok gün görmüş, rahat etmis de değil. neden biraz ilgi düşünce onun da hakkı olmasın?

büyütmeyin bence güzel şeyler bunlar

Of gerçekten çok zor anlıyorsunuz. Taşınmaya yardıma falan gelmiyor. Hatta o gün uğramayacak bile. İşten yorgun geliyormuş yatacakmış. Nakliye taşıyacak. Evde birkaç eksil var tv asılacak duş başlığı takılacak. Bunu belki eşim de yapardı ama muhtemelen ailem her şeyi yapınca o da kendini kötü hissetti babasından talep etti. Babası onu bile bir gün sonraya erteledi. Taşındığımız gün gelmeyecek. İşten yorgun geldiği için o gün gelmiyor. Pazar gelecek. Ha bana kalsa hiç gelmesin halledilmeyecek şeyler değil ama işte… yordunuz gerçekten.
gercekten sınırınızı asıyorsunuz ama sıze sabır gosterıyorum hamılesınız dıye :) bana habıre okudugunu anla zor anlıyorsunuz deyıp duruyorsunuz

tamam tasınmaya degıl tasınma sonrası yardıma gelmıs olacak ?yapılması gereken seyler varmıs esınız soylemıs adamda gelıp yapacak
yok yapmam dememıs gelıp yardım edecek ?

ben anlamıyorum haklısınız burada hıc bırımız sızı anlayacak yuce zekaya erısememısız maalesef ogrenıyoruz ıste sızı okuya okuya

ne ıstıyorsunuz sız tam olarak ?
soyleyın esınıze aılen evıme gırmesın gorusmek ıstemıyorum deyın ? bu mu ıstegınız nedır ?

Yaaa siz anne olarak böyle yazınca o kadar haklısınız ki birşey denmiyor
Ama çocuklar evlenince de anne babalarının bazen terazisi şaşıyor beklentiler evli olan çocuklar arasında farklılık gösterirken umursamaz olan çocuğun eşi çok rahat oluyor diğer gelin yapıyor yapıyor bi süre sonra ya bu aileye gelen enayi ben miyim bi diyor. Şimdi anneler de evlatlarını seviyorsa onun eşlerine doğum gününü sormali çünkü nişanlıyken konu sahibi almış hep e torunu için belki bi çift küçük ayakkabı alsa bi yelek örse konu sahibi de zaten vicdanlı bir insansa yumuşar.

Bence ama ben anneyim onu büyüttüm ona bunları yaptım bi yerde yanlış çünkü her anne baba zaten o çocuğun sorumluluğunu almak zorunda. Sen evlendin ben birşey yapmıyacağım olmuyor işte birşey yapmak da aslında maddi değil insan bazen insanı ağzıyla ağırlar ya en azından onu kastediyorum. Yoksa anelere verieln bir pasta iki kıyafet onların emeklerinin karşısında bir toz zerreciği bile olamaz iyi ki sizler varsınız :KK200:
Bak ne güzel yazmışsın her anne baba o çocuğun sorumluluğunu almalı, anne babalığını bilmeli diye.
Evlat da aynı şekilde evlatlığını bilmeli.
Ben çok kardeşin olduğu bir evde büyüdüm. Babam normal standartlarda bir işi olmasına rağmen hepimizi okuttu.
Hafta sonu dahil çalışan bir adamdı.
Annem dışarıda çalışmazdı ama evin küçük giderlerine yetişmek için gelinlik motiflerine boncuk işlerdi.
Çok bilirim elindeki işin yetişmesi için sabahladığını ama bizi okula kahvaltısız göndermemek için yine erkenden ayağa dikildiğini. Bu kadar işinin arasında bembeyaz kilotlu çoraplar, bembeyaz kurdela ve yakalıklarla giderdik hepimiz okullarımıza.
Amacım ajitasyon yapmak falan değil, maddi anlamda çok kötü şartlarda da büyümedim çok şükür.
Buda göreceli bir kavram ama eksiğimiz yoktu diyebilirim en azından.
Ben şimdi tüm bunları görmüş ve bilirken anneme babama aldığım iki paçavranın, giderken elime tutuşturduğum pastanın lafını ettirir miyim eşime?
Bugün çalışan bir eşe sahip olmasının, eve giren paranın miktarının daha fazla olmasının mimarı anne babam değil mi?
Evlat rolüyle de, anne rolüyle de hak hukuk adalet neyse o olmalı, ona göre davranılmalı.

ben dogum yapana kadar esım tarafıda annem tarafıda bırsey almadı
dogumdan sonra almak ısteyen aldı zaten bırcogunu bız almıstık onlar keyıflerıne gore ıstedıklerını aldılar ıhtıyacımız olan herseyı bız kendımız almıstık neye ıhtıyacınız var dıyen olmadı bıle bebek dogdugunda aldıgınız o suslu puslu besıkler yatak yorganlar aletler oyuncaklar kalıyor cunku hep kucakta hep ayakta oluyorsunuz dogumdan sonra ıhtıyaca gore carsıya cıkar alırız zaten dusuncesınde oluyor bır cogu

hele bır saglıkla dogsunda alınır dıye dusunmus olamazlar mı ?

kesın kanıya varmak ıcın acaba bır beklesemıydınız
Hayır sonra alırız kanısında değiller. Diğer söylediklerinize katılıyorum. Süslü beşik yatak yorgan falan da almadım. Kimseden bir beklentiye de girmedim. Çabucak büyütecek diye kıyafette bile çok aşırıya kaçmadan sadece ihtiyaçları almaya çalıştık.

Ya keşke bütüüüüün detayları yazabilsem de anlaşılabilsem. Şu an her şeyi bir kenara bıraktım anlaşılma ihtiyacı doğdu şurada. İnanın ki bir iğne bile almayacaklar. Bakın başta ne dediler biliyor musunuz? Bebek arabası almayın çok gereksiz. Zaten arabanız var bebek arabasını ne yapacaksınız dediler. Yahu bu ilk torun insan da hiç mi heves olmaz. Ve gerçekten inanmak istemiyorsunuz ama hiçbir beklentimiz de yoktu iki aileden de. Hatta abim bebek arabasını falan da getirmek istedi a’dan z’ye her şeyini almak istedi ama kabul etmedik. Çünkü eşim de heves ediyordu kendimiz almak istedik. Ve yengem dedi ki biz her zaman en ufak bir ihtiyacında buradayız ama belki eşinin ailesi ilk torun olduğu için bir şeyler yapmak ister biz öyle kendimizi ortaya atıp insanların önüne geçmeyelim. Buradan istediğin bir şey olursa da getireceğiz dedi. Hiçbir talebim de olmadı. Sonra onlar da kendi bildikleri şekilde lazım olacakları almışlar getirdiler. Yurt dışında yaşıyorlar bu arada. Tabi kayınvalidem bunu görünce bu sefer abinden şunu da istesene bunu da aldırsana demeye başladı. Bakın bebek arabasını aldık diyorum değil mi? Kv diyor ki baston bebek arabası da istesene abinden. Baston bebek arabası dediğiniz nedir ki madem onu da siz alın torununuza öyle değil mi? Yurt dışındaki daha kaliteliyse kp daha 2 hafta önce aynı ülkeden döndü alabilirdi değil mi? Ben zaten ekstra bir bebek arabası almayı hiç düşünmüyorum da kv nin böyle bir talebi olduğu için söylüyorum.

Temizlik şu bu hepsi hikaye. Çok soğudum yaptıklarından söylediklerinden. Uzak kalmak istiyorum. Bu kadar para göz olmaları sürekli bizden bir şey beklemeleri beni rahatsız ediyor. Ama kp bunun dışında tutuyorum kendisinin birçok şeyden haberi yok. Kv onun olmadığı yerlerde para konusu açıyor hep. Eşimi benim yanımda mahcup ediyor para konusunda. Biz onlar düşünmesin üzülmesin diye maddi sıkıntı yaşadığımızı belli etmeden kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz diye bizden beklentiye girmesi normal mi? Mesela anneler gününde ben çanta hediye aldım. Eşim de adım sayarlı bir saat aldı yürüyüşe falan gidiyor diye. Ama o komşusunun oğlunun anneler gününde cep telefonu aldığını söylüyor bunların üzerine. Daha bir sürü şey. Pasta dediğiniz nedir ki ben hepsinin doğum gününde alırım da hazırlık da yaparım. Ama içimden gelmiyor. Bana yapılanlar umrumda değil. Kan bağım yok beni düşünmelerini beklemiyorum. Kendi oğluna yapıyor. Benim yanımda kötü hissettiriyor. Gerçekten çok üzücü. Eşim onu hiç kırmıyor elinden geleni yapmaya çalışıyor ve ben de eşim ailesiyle düzgün iletişim kursun diye elimden geleni yapıyorum. Çünkü ben de bir bebek bekliyorum. Tabi ki aile bağlarına son derece önem veriyorum. O kadar sevmiyorum ki ailesini yine de eşimi hiç doldurmuyorum. Olumlu düşünsün diye mantıklı açıklamalar yapıyorum. O da bazen ortanca kardeşine çok önem verilmesine içerliyor. Ben her şeylerine koşuyorum ama yine beni kimse arayıp sormuyor diye üzülüyor. Diyorum ki sana davranışlarını belki sen belirliyorsun. Sen soğuk olduğun için rahat iletişim kuramıyorlar belki diyorum. Kardeşin onları gün içinde arayıp sorduğu için onlar da rahatlıkla arıyorlar her şeyi daha rahat konuşuyorlar diyorum. Benim yerimde başkası olsa tam tersi uzaklaştırmaya çalışır. Ama ben diyorum ki benim yaşadığım sorunlar ayrı onlar senin ailen. Ben belki hiç iletişim kurmasam da sen her zaman vakit geçireceksin. Hatta bazen eşim vardiyalı olduğu için aile günü yapıyoruz. O annesinde ben annemde kalıyorum. Onlarla rahat vakit geçirsin diye.

Eşim hep diyor ki ben oğlumla babam gibi olmak istemiyorum. Ben de diyorum ki senin oğlunla doğru iletişim kurabilmen için önce babanla iletişimini güçlendirmen gerek. İnanın o da eskiye göre daha farklı. Bazen babasına ultrason görüntüsü falan atıyor ki normalde iki yabancı gibilerdi. Evet tüm bunları yapmak bana hiç zor gelmiyor ama ben dahil olmak istemiyorum. 2 senedir bazı şeyler çok yıprattı beni. İstenmediğini bilmek çok üzdü. Mesela ben düğün videomu bile hiç izlemedim birçok şey travma haline geldi onlar yüzünden. O yüzden uzak kalmak istiyorum. Kv hiç kendine bakmadan sürekli benden bekleyen biri. Aşırı ısrarcı ikna olmayan biri. Ama onun bu zamana kadar kuramadığı aile bağlarını ben kurmak zorunda değilim. Ben o aileden bile görmüyorum kendimi. O sıcaklığı hiç hissetmedim çünkü. O da beni oğluna yakın olmak için elinde tutmaya çalışıyor bunu yaptıklarından anlayacak yaştayım. Ama alet olmak zorunda değilim. Ben zaten vicdanımın sesini dinleyerek hareket ediyorum eşimi doğru yönlendirmeye çalışıyorum. Ama bana bir şeyleri dayatmasından nefret ettim mesele bu. Açıkça söyleyince de ikna olmadı. Küstü. Bu daha kötü hissettiriyor insana. Neyse çok uzadı ama durumlar böyle.

Hayır sonra alırız kanısında değiller. Diğer söylediklerinize katılıyorum. Süslü beşik yatak yorgan falan da almadım. Kimseden bir beklentiye de girmedim. Çabucak büyütecek diye kıyafette bile çok aşırıya kaçmadan sadece ihtiyaçları almaya çalıştık.

Ya keşke bütüüüüün detayları yazabilsem de anlaşılabilsem. Şu an her şeyi bir kenara bıraktım anlaşılma ihtiyacı doğdu şurada. İnanın ki bir iğne bile almayacaklar. Bakın başta ne dediler biliyor musunuz? Bebek arabası almayın çok gereksiz. Zaten arabanız var bebek arabasını ne yapacaksınız dediler. Yahu bu ilk torun insan da hiç mi heves olmaz. Ve gerçekten inanmak istemiyorsunuz ama hiçbir beklentimiz de yoktu iki aileden de. Hatta abim bebek arabasını falan da getirmek istedi a’dan z’ye her şeyini almak istedi ama kabul etmedik. Çünkü eşim de heves ediyordu kendimiz almak istedik. Ve yengem dedi ki biz her zaman en ufak bir ihtiyacında buradayız ama belki eşinin ailesi ilk torun olduğu için bir şeyler yapmak ister biz öyle kendimizi ortaya atıp insanların önüne geçmeyelim. Buradan istediğin bir şey olursa da getireceğiz dedi. Hiçbir talebim de olmadı. Sonra onlar da kendi bildikleri şekilde lazım olacakları almışlar getirdiler. Yurt dışında yaşıyorlar bu arada. Tabi kayınvalidem bunu görünce bu sefer abinden şunu da istesene bunu da aldırsana demeye başladı. Bakın bebek arabasını aldık diyorum değil mi? Kv diyor ki baston bebek arabası da istesene abinden. Baston bebek arabası dediğiniz nedir ki madem onu da siz alın torununuza öyle değil mi? Yurt dışındaki daha kaliteliyse kp daha 2 hafta önce aynı ülkeden döndü alabilirdi değil mi? Ben zaten ekstra bir bebek arabası almayı hiç düşünmüyorum da kv nin böyle bir talebi olduğu için söylüyorum.

Temizlik şu bu hepsi hikaye. Çok soğudum yaptıklarından söylediklerinden. Uzak kalmak istiyorum. Bu kadar para göz olmaları sürekli bizden bir şey beklemeleri beni rahatsız ediyor. Ama kp bunun dışında tutuyorum kendisinin birçok şeyden haberi yok. Kv onun olmadığı yerlerde para konusu açıyor hep. Eşimi benim yanımda mahcup ediyor para konusunda. Biz onlar düşünmesin üzülmesin diye maddi sıkıntı yaşadığımızı belli etmeden kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz diye bizden beklentiye girmesi normal mi? Mesela anneler gününde ben çanta hediye aldım. Eşim de adım sayarlı bir saat aldı yürüyüşe falan gidiyor diye. Ama o komşusunun oğlunun anneler gününde cep telefonu aldığını söylüyor bunların üzerine. Daha bir sürü şey. Pasta dediğiniz nedir ki ben hepsinin doğum gününde alırım da hazırlık da yaparım. Ama içimden gelmiyor. Bana yapılanlar umrumda değil. Kan bağım yok beni düşünmelerini beklemiyorum. Kendi oğluna yapıyor. Benim yanımda kötü hissettiriyor. Gerçekten çok üzücü. Eşim onu hiç kırmıyor elinden geleni yapmaya çalışıyor ve ben de eşim ailesiyle düzgün iletişim kursun diye elimden geleni yapıyorum. Çünkü ben de bir bebek bekliyorum. Tabi ki aile bağlarına son derece önem veriyorum. O kadar sevmiyorum ki ailesini yine de eşimi hiç doldurmuyorum. Olumlu düşünsün diye mantıklı açıklamalar yapıyorum. O da bazen ortanca kardeşine çok önem verilmesine içerliyor. Ben her şeylerine koşuyorum ama yine beni kimse arayıp sormuyor diye üzülüyor. Diyorum ki sana davranışlarını belki sen belirliyorsun. Sen soğuk olduğun için rahat iletişim kuramıyorlar belki diyorum. Kardeşin onları gün içinde arayıp sorduğu için onlar da rahatlıkla arıyorlar her şeyi daha rahat konuşuyorlar diyorum. Benim yerimde başkası olsa tam tersi uzaklaştırmaya çalışır. Ama ben diyorum ki benim yaşadığım sorunlar ayrı onlar senin ailen. Ben belki hiç iletişim kurmasam da sen her zaman vakit geçireceksin. Hatta bazen eşim vardiyalı olduğu için aile günü yapıyoruz. O annesinde ben annemde kalıyorum. Onlarla rahat vakit geçirsin diye.

Eşim hep diyor ki ben oğlumla babam gibi olmak istemiyorum. Ben de diyorum ki senin oğlunla doğru iletişim kurabilmen için önce babanla iletişimini güçlendirmen gerek. İnanın o da eskiye göre daha farklı. Bazen babasına ultrason görüntüsü falan atıyor ki normalde iki yabancı gibilerdi. Evet tüm bunları yapmak bana hiç zor gelmiyor ama ben dahil olmak istemiyorum. 2 senedir bazı şeyler çok yıprattı beni. İstenmediğini bilmek çok üzdü. Mesela ben düğün videomu bile hiç izlemedim birçok şey travma haline geldi onlar yüzünden. O yüzden uzak kalmak istiyorum. Kv hiç kendine bakmadan sürekli benden bekleyen biri. Aşırı ısrarcı ikna olmayan biri. Ama onun bu zamana kadar kuramadığı aile bağlarını ben kurmak zorunda değilim. Ben o aileden bile görmüyorum kendimi. O sıcaklığı hiç hissetmedim çünkü. O da beni oğluna yakın olmak için elinde tutmaya çalışıyor bunu yaptıklarından anlayacak yaştayım. Ama alet olmak zorunda değilim. Ben zaten vicdanımın sesini dinleyerek hareket ediyorum eşimi doğru yönlendirmeye çalışıyorum. Ama bana bir şeyleri dayatmasından nefret ettim mesele bu. Açıkça söyleyince de ikna olmadı. Küstü. Bu daha kötü hissettiriyor insana. Neyse çok uzadı ama durumlar böyle.
tamam kayınvalıde kucuk hesaplar yapabılen oldukca da patavatsız bırı
sızın aılenız kadar heveslı heyecanlı degıller
sız de gorusmek ıstemıyorsunuz sogumussunuz ıcınız almıyor uzak durmak ıstıyorsunuz olabılır kımse gorusmek zorunda degıl

zaten gıtmedıgınız gorusmedıgınız ınsanlar pekı o zaman sorun nedır ?
sızı hıc mı aramasın mesela tam olarak bunu mu ıstıyorsunuz
dogum olacak gelıp kalacak yuzunu gorucem endısesı falan mı var tamamen uzaklassın mı ıstıyorsunuz
eger ıstedıgınız buysa kolay

Öyleyse size de aynı yüce gönüllülüğü diliyorum. Bir gün inşallah 🙏
Ben de belki sizin gibi kocamın ailesinden nefret ederim bir gün. En büyük hayalim kötü aile ilişkileri, kayınvalide ile kavga etmek, doğum günü derdi falan. Amacım kocamı iç güveyi almak. Ama başaramadım henüz. Yüce gönüllü olmadığım için hep.

bebek arabasını falan neden ısrarla kendine istiyor
siz çalışacaksınız kv mi bakacak ?

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Geçen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gününü saymaya başladı. Kayınpederimin doğum günü yaklaşmıştı çünkü. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hiçbir diyaloğum yok. En başından beri beni hiç istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı seçtik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.

Bu arada böyle liste verir gibi tek tek doğum günlerinin sayılması da beni çok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gününü sorar küçük bir şeyler yapardım zaten. Böyle dayatılınca hiçbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gününde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum günü yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum günü geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine düşkün elimde büyüdü der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum günü geldi. Kayınvalidem yine haftalar öncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak sürpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gün rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum için gidemediğimi tekrar söyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gününü de hiç sormadım eşim de unutmuş öyle araya kaynayıp gitti.

Tabi tüm bunlar olurken bana kimse senin doğum günün ne zaman diye sormadı. Ki normalde hiçbir önemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gününü bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum günü listelerini vermezler en azından. Çok öyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gününü hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya çalışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim için yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi söyleyip hem de hiç beni hatırlaması biraz tuhaftı.

Bu sene eşimin doğum günü geldi. Pasta alıp geldiler eşime sürpriz yaptılar. Ondan 2 gün sonra da benim doğum günümdü ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum günü. Cumartesi taşınacağız pazar doğum günü. Kayınvalidem yine günler öncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar günü de babanızın doğum günü pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hiç yorum yapmamayı öğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.

Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Açıkçası ben gelip hiçbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonuçta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi çalıştığı için pazar günü gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gününde. Kayınvalideme de gün doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu düşük ihtimal çünkü hep bize aldırmak ister. Ama ben hiçbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gerçekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım açısından minimum düzeyde iletişim kurmaya çalışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan görüp de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları sürprizleri bile paylaşmadım. Çok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama böyle emri vakiyle bana doğum günü kutlattırmasın kimse.

Bu defa kayınvalideme söylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya çalışırsa. Benim doğum günüm ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani böyle söyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yüzüne vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Evet benim doğum gunumde arada kaynadı anne bir beni unuttunuz deyip gıcık bir gülümseme at apışıp kalsın orada.
Ay sinir oldum kvye bende sevmem gözüme soka soka yapında yapın sanki karşında çocuk var.
Kp için madem o gun size gelecek bir pasta alin almazsaniz kvniz sittin sene unutmaz konuşur da konuşur.

Ozel gunleri hic kutlamazdim, simdilerde cocuklar heves ediyorlar diye kutluyoruz.
hic oyle bir hevesim yok benim.

amma velakin birileri kutlamak istese de ayak surumem yani,
alti ustu senede 5 kez oturulup pasta yenecek, baska da bir hazirlik bir organizasyon beklentisi yok yani.
Nedir bu istemem de istemem tavri anlamadim.
Cidden bu kadar asosyal olmak mi istiyorsunuz? kayin ailenize yarim saat ugramayi kendinize yuk mu goruyorsunuz?

Hani ne bileyim, dogumgunu olmasa bile, toplasak da bir pasta cerez falan yesek desek mesela, bunun neresi kotu, hic anlamadim.
Diyetteyim deseniz sadece o zaman anlarim, o zaman da yani her seyin bir cozumu var, size buradan diyet cheesecake falan tarifi veririm :KK48:

ayrıca kayın valide kanser olmuş vs yine de zerre empati kuramadım
çocuğuma ileride eşi hamileyken torunuma değil bana iki parça kıyafet alsın diye bakmıyorum, o da kendi çocuğuna iyi baksın diye bakıyorum. ileride allah beni torunum rızkına göz dikecek kadar da düşüncesiz yapmasın.
erkek evlat sahibiyim ileride çocuk yapmayı da düşünmüyorum. yani hali hazırda sadece kayınvalide olabileceğim.

Hatta yine durdum düşündüm yine kuramadım, hele bir de eşi hayatta falan yani...

Ben evlatları kız veya erkek diye ayırmam evlat evlattır, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu mantıkla siz ilerde çocuğunuz evlendiğinde sessizce çıkın hayatından çünkü onun ailesi karısı veya kocası olacak, sizinle bağı kesilecek. Peki siz çocuğunuzun doğum gününü kutlayacak mısınız mesela? Ve kutlarsanız kimlere emrivaki yapıp çağıracaksınız? Kusura bakmayın ama dert olsun diye üretilmiş bir konu bu, zaten katılmıyormuşsunuz neyin tantanası?

tamam kayınvalıde kucuk hesaplar yapabılen oldukca da patavatsız bırı
sızın aılenız kadar heveslı heyecanlı degıller
sız de gorusmek ıstemıyorsunuz sogumussunuz ıcınız almıyor uzak durmak ıstıyorsunuz olabılır kımse gorusmek zorunda degıl

zaten gıtmedıgınız gorusmedıgınız ınsanlar pekı o zaman sorun nedır ?
sızı hıc mı aramasın mesela tam olarak bunu mu ıstıyorsunuz
dogum olacak gelıp kalacak yuzunu gorucem endısesı falan mı var tamamen uzaklassın mı ıstıyorsunuz
eger ıstedıgınız buysa kolay

Belki de istediklerim bunlardır. Çünkü aradığında bile geriliyorum artık acaba yine ne söyleyecek diye.

Mesela şimdi taşınacağız evin doğalgazını açtıracağız. Ama önce oturduğumuz yerdeki doğal gazı kapattırmak gerekiyor. Aldığımız depozitoyu yeni evin gazını açtırırken kullanacağız. Taşınmak masraflı iş ekstra para vermek zor şu an için. Kv diyor ki doğal gaz geç açılıyor bir an önce bunu kapatıp başvurun. Burada bir hafta daha kalacağız yemek yapıyoruz mecbur son güne kadar kalacak dedik. O zaman orada sen kendi adına başvur dedi bana. Ama o zaman cebimizden para vermemiz gerekir depozitoyu almak için bekleyeceğiz dedik. Diyor ki her akşam bize gelin yemeğe. Şimdi doğumuma kalmış 3-4 hafta. Belki daha az. Ben her sabah akşam nasıl gideyim? Zaten doğru düzgün oturamıyorum bile. Şunu demiyor mesela. Alın bu parayı diğer tarafı açtırın. Sonra diğerini kapattırıp depozitoyu alınca bize verirsiniz. Bakın bize para versinler demiyorum. Borç vermektir bu. Sonra bunu benim ailem akıl ediyor mesela. İki aileye de eşit uzaklıktayız ama ailemin bizi kendilerine mahkum etmek gibi bir derdi yok. İlk başta biraz orda biraz burda idare edersiniz diye düşündük ama iki arada gezeceğinize biz o parayı verelim doğal gaza başvurun sonra depozitoyu bize verirsiniz boşuna madur olmayın dediler öyle yaptık. Sonra kv her gün arayıp doğal gazı ne yaptınız kapatın oraya başvurun diyor. Yahu anlattık ya sana daha ne diye her gün aynı şeyi söylüyorsun. Ben de sürekli annem yaptı babam yaptı demek istemiyorum bazen söylemiyorum. En son artık darlayınca söyledim bu şekilde çözdük diye. Heee Allah razı olsun onlardan diyor. Bir şey eksik olursa bize de söyleyin diyor. Onlara da ben söylemedim ki kendileri böyle düşünmüşler diyorum. Tamam o zaman siz doğal gazı hemen açtırın diyor.

Mesela bebeği hiç önemsemediğine adım gibi eminim. Ama komşuları torun bakıyor diye tutturdu işe çok ara verme 3 aylık olunca hemen başla diyor. Kendisi bakacakmış. Bir süre çalışmayı düşünmüyorum o nedenle daha uygun fiyatlı bir eve geçiyoruz ki bebeğimi bir süre kendim büyüteyim dedim. Ama büyürse bana alışmaz erkenden bırak diyor. Sana alışmaması mı daha kötü benim büyütmemem mi daha kötü diyorum e sen bilirsin diyor. Mesela başta bebek arabası gereksiz almayın diyordu sonra bir gün komşusu bebek arabasıyla torununu gezdiriyordu onu gördü diyor ki seneye ben de gezdiririm böyle. Bebek arabasını bana bırakırsınız diyor. Ama abinden baston iste diyor az önce söylediğim şeyler bunlar. Sinirden tekrar tekrar yazıyorum.

Böyle birine insan ne çocuk baktırmak istiyor ne iletişim kurmak istiyor. Baktırmayı da hiç düşünmüyorum açıkçası. Doğuma da kimseyi istemiyorum. Kendi annem de dahil. Eşim olsa yeter. Daha rahat olacağımı düşünüyorum. Zaten ben eşim bir aya yakın evde olacak kendimizi idare edeceğimize inanıyorum. Kimseye ihtiyacımız olmaz gibi görünüyor tabi allahtan başka bir sorun çıkmazsa.

Şimdi en ihtiyaç olduğu anlarda ortadan kaybolup hiç ihtiyaç duymadığım anlarda neden burnumun dibinde olmasını isteyeyim? Hep boş laf. Hem boş atıp tutuyor. İlk torun hevesi var gelsin kalsın desem zaten hevesi yok. Sadece başımda durup beni darlayacak. Komşularına da gelinin yanında kalıyorum diyecek tek derdi bu. Ve asla anlaşamayız. Eski usul her şeyi diretiyor. Sıcağa alıştırmak istemem diyorum yorgansız olmaz diyor. Benim annem daha yaşlı ama hiç müdahil olmuyor nasıl biliyorsan öyle yap biz eskide kaldık diyebiliyor. Ama o hep bi muhalefet.

Kendi başıma olmak istiyorum. İhtiyacım olsa da sürünmeyi tercih ederim. Beni bıktırdı çünkü.

Back