iyi yapmışsın canım,yürüyüşzaten sağlık için de çok faydalı. benim de boy 1.70, yoğun iş temposundan düzensiz beslenmeden alıverdim. hiç bu kadar çok kilo almamıştım 60 ları gördüm. allaha şükür verdim,şimdi fena değilim,ama daha var.
günde 8 öğün yiyorum canım,hiç kendimi acıktırmadan. yemek yemeyi çok severim,en korktuğum şey de metabolizmamın yavaşlaması.az yemek zorunda kalmak. o nedenle oldukça fazla yiyorum ama dengeli. gıdaların glisemik indekslerine dikkat ederek yiyorum.canım yemek yemek istemese bile kendimi zorluyorum kesinlikle 6 öğünün altına düşmüyorum ve 3 saatten fazla olmuyor öğün aralarım. ana öğünlerde her besin çeşidinden tüketiyorum.et,süt,karbonhidrat ve sebze. çok yoğun tempoda çalışıyorum,40 dk öğle aram var mesela evim okula yakın,15-20 dk gidiş dönüş sürüyor. evde yemeğim olmasa dahi hemen az bulgur tavuk göğsü salça yağ koyuyorum ocağa,5 dk da pişiyor. yanına yoğurt alıyorum. yeşilliklerimi de yıkar biraz süzdürür öyle koyarım dolaba. yanına da hemen yeşillik alırım bir güzel sağlıklı bir şekilde yerim. dılşarıdaysam yiyecek sağlıklı bir şey bulamıyorsam ,girerim bir markete yada zaten yanımda bulundururum,elma,ayran,leblebi yerim. olabildiğince dengeli olsun diye. işin sırrı öğün atlamamakta,bir de pilates yapmaya çalışıyorum fırsat bulabildiğim günler. ara öğünlerde canım ne çekiyorsa yiyorum. bu aralar magnum takılıyorum öğleden sonraki bir ara öğünümde. badem ceviz fındık ve kuru kayısı,özellikle gün kurusu mutlaka yerim bir ara öğünümde. meyvenin yanında protein tüketmeye çalışırım. böyle besleniyorum işte.öğün atlayınca kan şekeri düşüyor daha çok yiyor insan tatlılardan ,tatlı yiyince bir daha insülün salgılanıyor karın acıkıyor yine yiyorsun,fazlaca hemde,o da depolanıyor... böyle bir döngü. o nedenle öğün atlanmamalı.işin sırrı burada.Chemes senin kilon baya iyiymis.Manken gibiboshayallersmile Peki nasil verdin canim ben veremedim bir turlu birazx tuyo versen bana:teselli:
Chemescim uzun uzun yazmissin cok tesekkur ederim bilgilerin icin.
tamam canım hoşgeldin aramızaŞenizKizlar merhaba beni de ekler misiniz lutfenolumunekankayizsmile
Bende 1 haftadir yuruyus yapiyorum 6.5 ila 8 km yuruyorum.Beni de araniza alirsaniz tembellik edemem.
Kilom: 58.8
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım..ben de bir haftadır çok kastım kendimi aç gezdim ama tık yok...günde 8 öğün yiyorum canım,hiç kendimi acıktırmadan. yemek yemeyi çok severim,en korktuğum şey de metabolizmamın yavaşlaması.az yemek zorunda kalmak. o nedenle oldukça fazla yiyorum ama dengeli. gıdaların glisemik indekslerine dikkat ederek yiyorum.canım yemek yemek istemese bile kendimi zorluyorum kesinlikle 6 öğünün altına düşmüyorum ve 3 saatten fazla olmuyor öğün aralarım. ana öğünlerde her besin çeşidinden tüketiyorum.et,süt,karbonhidrat ve sebze. çok yoğun tempoda çalışıyorum,40 dk öğle aram var mesela evim okula yakın,15-20 dk gidiş dönüş sürüyor. evde yemeğim olmasa dahi hemen az bulgur tavuk göğsü salça yağ koyuyorum ocağa,5 dk da pişiyor. yanına yoğurt alıyorum. yeşilliklerimi de yıkar biraz süzdürür öyle koyarım dolaba. yanına da hemen yeşillik alırım bir güzel sağlıklı bir şekilde yerim. dılşarıdaysam yiyecek sağlıklı bir şey bulamıyorsam ,girerim bir markete yada zaten yanımda bulundururum,elma,ayran,leblebi yerim. olabildiğince dengeli olsun diye. işin sırrı öğün atlamamakta,bir de pilates yapmaya çalışıyorum fırsat bulabildiğim günler. ara öğünlerde canım ne çekiyorsa yiyorum. bu aralar magnum takılıyorum öğleden sonraki bir ara öğünümde. badem ceviz fındık ve kuru kayısı,özellikle gün kurusu mutlaka yerim bir ara öğünümde. meyvenin yanında protein tüketmeye çalışırım. böyle besleniyorum işte.öğün atlayınca kan şekeri düşüyor daha çok yiyor insan tatlılardan ,tatlı yiyince bir daha insülün salgılanıyor karın acıkıyor yine yiyorsun,fazlaca hemde,o da depolanıyor... böyle bir döngü. o nedenle öğün atlanmamalı.işin sırrı burada.
Ben de 63.5 kiloyum şu an beni de listeye ekler misiniz a.s.
geçen pazartesi tartıldım 72.9 dum
yürüyüşümü ve egzersizlerimi düzenli yapıyorum...
bakalım pazartesi kaç olucam...
katılmak isteyen arkadaşlar buyrun yürüyerek birlikte kilo verelim
tamam canım benim bekliyorum
canım bende çalışıyorum...
günde 10 yada 20 dk da olsa yürüyüş yapmalıyız..
işe gelirken bir durak önce ineriz bende öyle yapıyorum eve giderkende yapabiliriz aynısını..
evde akşamları yemek masasının etrafını dolansak salonda yada koridorda turlasak bile süper hafta sonları daha artırırız tempoyu..
tamam canım aldım seni de listeye..bende aranıza yeni katıldım 29 mart 30 dk yürüdümaklinialirim:teselli:
bende çalışıyom ama öğlen araları yürüyorum akşam işten sonra yürüyom inşallah veririm kiloları:sinifsinif:
bugün 30 dk yürüyebildim yağmur başlayınca eve dönmek zorunda kaldım :gitme:
akrep canim kilomu buraya yazayim takimdakiler görmesin
bu sabah 67 kiloydum ve bu aksam basliyorum ins oglullarimi yatirip aticam kendimi yollara :)
akrep canim kilomu buraya yazayim takimdakiler görmesin
bu sabah 67 kiloydum ve bu aksam basliyorum ins oglullarimi yatirip aticam kendimi yollara :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?