Orada uzun yıllar yaşadıktan sonra dönmek istemezsin ki ...orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak
anlıyorum tabi deneyebilirsiniz. ama bir şehir değiştirmek gibi değil daha gitmeden bir sürü prosedürü yerine getireceksiniz e orda uyum sağlayamadığınız takdirde bir sürü uğraş verdim biraz daha deniyim dersiniz. tabi bunun bir de iyi ihtimali var belki kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz. ben karar değiştirdim deneyin :) pişman olacaksanız gitmeyip de olacağınıza gidip de olun akılda kalmasından iyidir :)Evet var hevesim. konumda da belirttiğim gibi olmayacağını düşündüğüm taktirde buraya geri dönerim ve orda yapmış olduğum birikiminde bana ciddi oranda faydası olur
orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak
Ordaki garsonlar o ulkelere gore asgari ucret aliyor, yani karinlarini doyurmaya yetecek kadar.
Para biriktirmek eskide kaldi. Ya da iki iste birden calismayi goze almalisiniz.
Dunyada global bir kriz varken, girdiginiz buyuk bir risktir.
Yurddisinda yasiyorum, buraya gelip mutsuz olan cok insan var.
Herkes karnini anca doyuruyo,
biriktirdikleri paraylada anca izin felan yapabiliyolar.
Birikim yapan insanlar genelde kari-koca calisan insanlardir.
Bana da o sitenin ismini gönderebilir misiniz?istersen özelden bu tür konularla ilgili olan bir sitenin ismini verebilirim.o sitede bir çok soruna cevap bulabilirsin.
Merhabalar.
Kısaca özetlemek gerekirse ben eğitimini tamamlamış,mesleğini eline almış 2 yıldır çalışan hatrı sayılır da maaşı olan bir insanım. Fakat Türkiye'nin artık yaşam şartları malum. Mutlu hissetmiyorum burada kendimi. Kesinlikle ülkemi kötülediğimden veya beğenmediğimden değil
Bekarım 23 yasındayım ve beni burada tutan hiçbir şeyim yok.
Herhangi bir evlilik durumum da olmadıgından bu fırsatı değerlendirmek istiyorum açıkçası.
Yurtdışında burda ki mesleğimin de diplomamın bir önemi olmayacağını biliyorum, garsonlukla başlarım diye düşünüyorum.
Şayet geri dönmeye karar verirsem de yapmış oldugum birikim bana artı olacaktır diye düşündüğümden gitme konusunda istekliyim
Fakat nasıl yapacağım konusunda dertliyim.
Neresi olduğu pek önemli değil. Kanadayı düşünüyorum bu aralar büyük bir kısmı göçmen olduğundan zorluk çekmem ve ana dil ingilizce oldugundan avantajlı olur diye düşündüm.
Biraz arastırmalarım sonucunda çalışma izni almak pekte kolay değilmiş.
Orada üniv okumaya bütçem el vermez, dil okuluna gidersem de çalışma iznim olmayacak e iş bulmam zaten zorken illegal olarak iş aramak daha da zorlaşacak.
Gittiğimde ciddi oranda para biriktirmem gerek, dolayısıyla cok pahalı bir ülkede veya şehirde yaşamam mantıksız olur.
Kaliteli bir yaşam sürüp, sağlam bir birikim yapmak istiyorum aslında.
Sizlere sorum;
-Oturma izni kolay alınan ülkeler var mı ?
-3-6 aylık dil okullarına katılıp çalışma iznim olmasa da eğitim süresi boyunca çalışıp devamına orda mı bakmalıyım?
-Eğer gidersem yanımda fazla olmasa da bir miktar birikmiş parayla gideceğim. elimde ki parayla çok idare edemeyeceğimden biran önce iş bulmam gerekecek. Nasıl iş bulabilirim orda? Bir sitesi falan var mıdır bunun şimdiden bakabileceğim ?
-Bana orada hangi işleri önerirsiniz?Bakıcılık falan da yapılabiliyormuş sanırım
-Baslangıc için çok bilindik bir ülkeden ziyade, vizesi kolay bir ülkeye gitsem sonrasında atıyorum amerikaya gitmek istediğimde bir kolaylık sağlanır mı?
-Bana şu konuda dikkat etmelisin dediğiniz bir nokta var mı?
-Tek başıma gideceğimden orada bir ev arkadaşı bulursam benim için iyi olur diye düşünüyorum? nasıl ev arkadaşı bulabilirim?
-Türkiyedeyken rehber olunan firmalar varmış, bu şekilde yurtdışında yaşamayı düşünenler için.
Fakat dolandırıcılıkta da baya çığır açmışlar bu konuda o yüzden fazla bakmadım. Sizin tavsiye edeceğiniz bir kurum var mı?
-Göçmenlikte alınıp gidilebiliyormuş. fakat karşı tarafın hak vereceği bir neden sunmak gerekiyormuş sanırım?
-Bu anlattıklarıma oranla bana artısı olabileceğini düşündüğünüz ülkeler nelerdir?
-Bu şekilde konuları ele alan blog-vlog vs bir bilginiz varsa eğer paylaşırsanız da çok mutlu olurum
-Bu aşamada yapmalısın dediğiniz şeyler nelerdir?(ingilizce kursu haricinde. haftaya başlıyorum çünkü)
-Erkek arkadaşım var o da gelmek istiyor. Tavsiye eder misiniz birlikte gitmeyi?
Benim aslında sizlere asıll sorum
-BEN NASIL GİDECEĞİM KIZLAR YA
Şimdiden herkese çokkkk çokkkk teşekkürlerimi sunuyorum
yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm bir noktaya açıklık getirmek istiyorum
benim hayalim yada hevesim oraya gidip garsonluk yapmak değil
Belirtmek istiyorum 'Bana orada hangi işleri önerirsiniz' diye soruyorum içerikte
onu bile yaparım amacında söylemiştim.
çünkü asıl gayem orada birikim yapıp hayalimi gerçekleştirmek yani kendi işimi kurmak.
o yüzden garsonluk bile yapsam gözüme batmayacak o dönemde
gitmem veya gitmemden ziyade sorularıma ağırlık verirseniz çok mutlu olurum
Bana da o sitenin ismini gönderebilir misiniz?
Harbi nasıl attınız? :) ciddi soruyorum.Kavimler göçü başladı sanırsam
Son 3 ayda Linkedin'de en az 30 mesaj aldım, hepsinin teması aynı: abla sen kapağı nasıl attın
Amerikada 3 ay yasadım, Avrupaya birkaç ülkeye turist maksatlı ve eğitim için gittim kısa süreli olarak..Arkadaşlar sizden ricam,
Oraya gittiğimde evet kendi mesleğimden alt bi kademede başlayacağım farkındayım bunun
bilinçsiz oldugum için açtım konuyu ve belkide dedğiniz gibi kendi mesleğimi sürdürmem için yollar vardır(varsa eğer bildiğiniz bir yol paylaşırsanız mutlu olurum)
Ben burda kendi işimi kurmak istiyorum ve bunun için sağlam bir birikime ihtiyacım var. bunun da burada olmayacagı kanaatindeyim.
Orada mesleğimi bırakıp garsonluk yapmayı kadar ben sizin kadar yadırgamadım açıkçası
çünkü şayet buraya gelirsem hayalimde ki işi yapmak için elimde fırsatlarım olmuş olacak
Ve her başarı hikayelerini okuduğumda keşke demektense, bende denedim ama olmadı diye düşünürüm en azından
Harbi inasıl attınız? :) ciddi soruyorum.[/QUi
i am hear
Harbi nasıl attınız? :) ciddi soruyorum.
benim bölümüm Türkiye de 2 yıl oldugundan önlisans mezunuyum.Şimdi panpacım ben yüksek eğitime gittim. Burslu gittim.
O yüzden burdakilere master, PhD bakın diyorum. Master hem 2 yıl, hem de iş bulursanız o ülkeden olan diploma çalışma iznini kucağınıza düşürür
Benim tanıdığım herkes benim gibi eğitime gelip sonra iş bulmuş şekilde. Bir de nitelikli ITci olup direkt iş bulup gelenler var. O konuda Almanya nispeten kolay. Bir çalışma arkadaşım Ukraynadan geldi çalışmaya. Ev buldu sonra karısı, çocukları geldi. Bu şekilde de çok insan var. Bu benim çevrem tabi IT ağırlıklı.
haklısınız yüksek lisansı düşünebilirim fakat benim bölümüm Türkiyede 2 yıl olduğundan önlisans mezunuyum. Yurtdısında yüksek lisans yapabilir miyimAmerikada 3 ay yasadım, Avrupaya birkaç ülkeye turist maksatlı ve eğitim için gittim kısa süreli olarak..
Hayat her yerde zor, diplomanın geçerliliği olmayacak o nedenle gittiğin ülkede en azından master yaparsan kendi mesleğini icra edebilirsin bu da sana en az 3 yıla mal olur okurken çalışmakta seni zorlar bence..
Ben illa gideceğim ne iş olsa yaparım deneyip kararımı sonra vereyim dersen deneyebilirsin yaşın genç bir iki sene kaybın bile olsa çok birşey kaybetmezsin ama unutmaki döndüğünde şuanki işini bile bulamayabilirsin.
Özellikle ABD de garsonluk kasiyerlik vs işlerde alacagın ucret saatlık 7-11 dolar arası degısır aylık toplamı oranın asgarı ücretine denk gelir ve konaklama yeme içme ulaşım masraflarını dusersen elıne bırsey kalmaz...
Bence green carda başvur..
Yüksek lisansa yazıl ve öğrenci olarak erasmus vb değişim programları ile bir ülkeye git eğitim yada staj maksatlı en azından hibe ile gideceğinden parasal sıkıntın olmaz bu şekilde git gör kararını sonra ver...
benim bölümüm Türkiye de 2 yıl oldugundan önlisans mezunuyum.
Master yapabilir miyim yurtdışında
+++
Birikimi dünyada kimse yapamıyor artık, nerde olursan ol zor geçiniyorsun. Kaldı ki niteliksiz işlerde birikim işi hayal.
Ablacım maşallah sana burs bulmuşsun bir de. Peki yüksek lisans için iş tecrübesi istemiyorlar mı benim ingiltere'de baktığım okullarda yüksek için iş tecrübesi istiyorlardı. Özellikle Avrupa ekonomik toplulugunda olmayan bir ülkeden gidip iş tecrübesi olmadan burs almam imkansız. Burda iş de bulamıyorumŞimdi panpacım ben yüksek eğitime gittim. Burslu gittim.
O yüzden burdakilere master, PhD bakın diyorum. Master hem 2 yıl, hem de iş bulursanız o ülkeden olan diploma çalışma iznini kucağınıza düşürür
Benim tanıdığım herkes benim gibi eğitime gelip sonra iş bulmuş şekilde. Bir de nitelikli ITci olup direkt iş bulup gelenler var. O konuda Almanya nispeten kolay. Bir çalışma arkadaşım Ukraynadan geldi çalışmaya. Ev buldu sonra karısı, çocukları geldi. Bu şekilde de çok insan var. Bu benim çevrem tabi IT ağırlıklı.