YURTDIŞINDA YAŞAM NASILDIR? GİTMELİ MİYİM

orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak
Orada uzun yıllar yaşadıktan sonra dönmek istemezsin ki ...

Bir de meslekten o kadar uzak kaldıktan sonra kendi işini kursan da başarılı olamazsın.

Bence biraz daha para biriktir yurtdışında dil ve moda eğitimleri al.

Evet var hevesim. konumda da belirttiğim gibi olmayacağını düşündüğüm taktirde buraya geri dönerim ve orda yapmış olduğum birikiminde bana ciddi oranda faydası olur
anlıyorum tabi deneyebilirsiniz. ama bir şehir değiştirmek gibi değil daha gitmeden bir sürü prosedürü yerine getireceksiniz e orda uyum sağlayamadığınız takdirde bir sürü uğraş verdim biraz daha deniyim dersiniz. tabi bunun bir de iyi ihtimali var belki kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz. ben karar değiştirdim deneyin :) pişman olacaksanız gitmeyip de olacağınıza gidip de olun akılda kalmasından iyidir :)

orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak

Ordaki garsonlar o ulkelere gore asgari ucret aliyor, yani karinlarini doyurmaya yetecek kadar.
Para biriktirmek eskide kaldi. Ya da iki iste birden calismayi goze almalisiniz.
Dunyada global bir kriz varken, girdiginiz buyuk bir risktir.
Yurddisinda yasiyorum, buraya gelip mutsuz olan cok insan var.
Herkes karnini anca doyuruyo,
biriktirdikleri paraylada anca izin felan yapabiliyolar.
Birikim yapan insanlar genelde kari-koca calisan insanlardir.

3 bin hatrı sayılır bir maaş değil , bu maaşla ne uzar ne kısalırsın bence git. Yapmayıp pişman olacağına deneyip pişman olmayı tercih ederim.Hem belki garsonluk yapacaksın ama işinle ilgili biri ile tanışacaksın.çevreye dayalı bir işin var çünkü.
Türkiye güzel ama gelecek vaadetmiyor maalesef.Güzel bir yerde insanca yaşama şansın olur belki.

Arkadaşlar sizden ricam,

Oraya gittiğimde evet kendi mesleğimden alt bi kademede başlayacağım farkındayım bunun
bilinçsiz oldugum için açtım konuyu ve belkide dedğiniz gibi kendi mesleğimi sürdürmem için yollar vardır(varsa eğer bildiğiniz bir yol paylaşırsanız mutlu olurum)

Ben burda kendi işimi kurmak istiyorum ve bunun için sağlam bir birikime ihtiyacım var. bunun da burada olmayacagı kanaatindeyim.
Orada mesleğimi bırakıp garsonluk yapmayı kadar ben sizin kadar yadırgamadım açıkçası
çünkü şayet buraya gelirsem hayalimde ki işi yapmak için elimde fırsatlarım olmuş olacak

Ve her başarı hikayelerini okuduğumda keşke demektense, bende denedim ama olmadı diye düşünürüm en azından

+++
Birikimi dünyada kimse yapamıyor artık, nerde olursan ol zor geçiniyorsun. Kaldı ki niteliksiz işlerde birikim işi hayal.

Genel olarak sartlar iyi olabilir. Ama özel olarak size bakarsak yasam standartiniz dusecek gibi.
Tabii nereye gideceksiniz bilmiyorum ama bi kiralari arastirabilirsiniz.

Gitmeli miyim diyince ben de bir is teklifi sozkonusu sandim. Sanirim dil de bilmiyorsunuz. Yurtdisi acmis kollarini sizi beklemiyor.

Bu arada yurtdisinda modelistlik bir cok ulkede yapabilirsiniz, is bulursaniz tabii.
Mesela ben beslenme ve diyetisyenlik mezunuyum. Denklik olmadan calisamam cunku bu diplomaya bagli bir meslek.
Modelistlik diploma gerektirmedigi icin is bulursaniz calirsiniz.

Amerikada 3 ay yasadım, Avrupaya birkaç ülkeye turist maksatlı ve eğitim için gittim kısa süreli olarak..

Hayat her yerde zor, diplomanın geçerliliği olmayacak o nedenle gittiğin ülkede en azından master yaparsan kendi mesleğini icra edebilirsin bu da sana en az 3 yıla mal olur okurken çalışmakta seni zorlar bence..

Ben illa gideceğim ne iş olsa yaparım deneyip kararımı sonra vereyim dersen deneyebilirsin yaşın genç bir iki sene kaybın bile olsa çok birşey kaybetmezsin ama unutmaki döndüğünde şuanki işini bile bulamayabilirsin.

Özellikle ABD de garsonluk kasiyerlik vs işlerde alacagın ucret saatlık 7-11 dolar arası degısır aylık toplamı oranın asgarı ücretine denk gelir ve konaklama yeme içme ulaşım masraflarını dusersen elıne bırsey kalmaz...

Bence green carda başvur..

Yüksek lisansa yazıl ve öğrenci olarak erasmus vb değişim programları ile bir ülkeye git eğitim yada staj maksatlı en azından hibe ile gideceğinden parasal sıkıntın olmaz bu şekilde git gör kararını sonra ver...

Harbi nasıl attınız? :) ciddi soruyorum.

Şimdi panpacım ben yüksek eğitime gittim. Burslu gittim.

O yüzden burdakilere master, PhD bakın diyorum. Master hem 2 yıl, hem de iş bulursanız o ülkeden olan diploma çalışma iznini kucağınıza düşürür

Benim tanıdığım herkes benim gibi eğitime gelip sonra iş bulmuş şekilde. Bir de nitelikli ITci olup direkt iş bulup gelenler var. O konuda Almanya nispeten kolay. Bir çalışma arkadaşım Ukraynadan geldi çalışmaya. Ev buldu sonra karısı, çocukları geldi. Bu şekilde de çok insan var. Bu benim çevrem tabi IT ağırlıklı.

benim bölümüm Türkiye de 2 yıl oldugundan önlisans mezunuyum.
Master yapabilir miyim yurtdışında

haklısınız yüksek lisansı düşünebilirim fakat benim bölümüm Türkiyede 2 yıl olduğundan önlisans mezunuyum. Yurtdısında yüksek lisans yapabilir miyim

+++
Birikimi dünyada kimse yapamıyor artık, nerde olursan ol zor geçiniyorsun. Kaldı ki niteliksiz işlerde birikim işi hayal.

Aynen söylediği gibi...Bende londrada yaşıyorum.Psikiyatristim ama şartlar iyice ağırlaşıyor.Gün geçtikçe zorlaşıyor.Hele evli ve çocuklu bir aile varsa ortada iki kişi çalışmadan ayakta durmak bile zor olabiliyor.

Yurtdisinda garsonlukla ne kadar kazanacaginizi saniyorsunuz ki?

Sommelier olun egitim alip. 30a gelmeden master bile olursunuz yasiniz cok genc. Hem daha temiz is hem de turkiyede bulamiyoruz. En az 10 bin de maas veriyor sirket.

Ablacım maşallah sana burs bulmuşsun bir de. Peki yüksek lisans için iş tecrübesi istemiyorlar mı benim ingiltere'de baktığım okullarda yüksek için iş tecrübesi istiyorlardı. Özellikle Avrupa ekonomik toplulugunda olmayan bir ülkeden gidip iş tecrübesi olmadan burs almam imkansız. Burda iş de bulamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…