YURTDIŞINDA YAŞAM NASILDIR? GİTMELİ MİYİM

O ülkelerde sertifika programları da var maliyeti nedir bilemiyorum ama kendi alanınızla ilgili veya ilgili oldugunuz farklı bir alanla ilgili bu tarz programlara da baksanız iyi olur.Kanada da 1 yil sertifika programina katılanlara 1 yil calişma izni veriyorlarmiş sanırim emin degilim ama boyle bir bilgi kalmiş aklimda.

vasıfsız olarak gitmeyi düşünmüyorum tekrar söylüyorum. eğer kendi mesleğimi yürütebileceğim bir ülkeyse, iş imkanım varsa eğer kendi mesleğimi yaparım tabii ki
staj hakkında da atıyorum ben kanadaya gitsem öğrencisi olmadan stajerlik yapabilir miyim ?
bu mümkünse eğer mesleğime devam etmem adına iyi olabilir:KK24:

İşinizde daha fazla deneyim kazanıp direkt orada iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Eşim birçok farklı ülkede, yerli yabancı birçok şirkette çalıştı. Belirli bir kademeden sonra sadece deneyimlerinize göre iş bulabiliyorsunuz rahatlıkla. Yabancı dil bilginiz Hangi seviyede? Dil konusunda çok iyi seviyede olmadan iş bulmanız zor.

Aslinda tamamen yurtdisinda bi ulkeye gidip yerlesmek degil de, 4-5 seneligine Abd'de yasamak, sonra ordaki hakkim hic olmeden Trye gelmek, sikilirsam gene geri gitmek falan isterdim:KK45: hayaller hayaller..
Yasamakla gezmek cok farkli oluyor gercekten.
haklısınız yaşamakla gezmek farklı bencede. ahh keşke hayallerimiz gerçek olsa :)

Mesleğiniz nedir? Mühendislik falan ise yabancı şirketlerde iş bulup gitmenizi tavsiye ederim. Biz yırtdışındayız. Eşimin işi dolayısıyla geldik ve çok rahatız. Ama iş bulmadan,göçmen olarak yaşamak konusu biraz sıkıntılıdır diye düşünüyorum. Allah gönlünüze göre versin.

Artık işler eskisi gibi değil, özellikle müslüman ülkelerden gelenlere bu son zamanlarda nasıl bakıldığını biliyoruz. Arkadaşım 4 yildir Amerikada ve 3 sene boyunca gece gündüz demeden iki işte çalışıp daha düzenini yeni yeni oturtmaya başladı ki kazandığı para ancak kiraya ve yeme içmeye yetiyormuş. Avrupada yaşayan akrabalarımı hiç sormayın,adamlar Türküz demekten çekinir oldular sacma sapan yakıştırmalar yüzünden. Kanada için pek bilgim yok,bildiğim tek şey vatandaş olsan bile önceliği daima kendi vatandaşlarına verdikleri yani kardeşi orada yaşayan komşumdan biliyorum ki oranın vatandaşlığını almasına rağmen zormuş.

Misscherry ben kapagi coktan attim da kariyer yapabilecegim bi is bulamiyorum 30 yasinda tecrubesiz olarak it sektorune alirlar mi beni acaba :KK70:

Senden çakalını akıllısını bulamayız:KK15:
Valla panpa iş yapmak istiyorsan atıştırmalık stili sandviçiydi, açmasıydı yapan yerler hep dolu, hep iş yapıyor. . Sahipleri de hep Türk ablalar.

Yanlis anlamayin ama olaya baya pembe gozluklerinizle baktiginizi dusunuyorum. Avrupa hala bir ekonomik krizin icersinde. Hollanda'dayim ben 18 yildir. Haberlerde artik ekonomi iyiye gidiyor haberleri yapilsada gercek hic oyle degil. Diger ulkeleri bilemem tabi. Belki Almanya, Belcika vs daha iyi durumdadir. Fakat sanmiyorum. Ben 2 yil once uni bitirdim. Calistigim bir isim var 8 yildir ama kendi bolumumle alakasi yok, sevmesem de mecburum calismaya. Hala kendi bransimda is ariyorum. Ocak ayinda kismen kendi bransimda sayilabilecek bir ise girdim ama burda da is kontraktim 6 aylik. Artik kimse uzun sureli is kontrakti yapmiyor. Genellikle 1 yillik. Ve siz calisip, is bulup, birikim yapmaktan bahsediyorsunuz. Davulun sesi uzaktan hos gelir. Hayat burda da cok pahali. Ben gercekten ihtiyacim olmadikca cikmiyorum carsiya. Buyuk olcude kistim masraflarimi. Saglik sigortasi 15 yil once 80 euro iken simdi 150 euroya cikti. Buranin saglik sistemi zaten berbat. Ölecek olsan sana bakmiyorlar. Ödedigimiz paraya degmiyor. Acillik isin olsa bile once telefon etmen gerek ki sonra ambulans yollasinlar. Oyle hup acile gideyim yok. Annem bu sebepten ölecekti neredeyse. Kiralar zaten ates pahasi. O da ev bulursaniz. En ucuza buldugunuz yere bile 400 500 euro kira odersiniz.

Son zamanlarda avrupaya olan multeci akimini da hesaba katarsak isiniz cok zor. Nasil hemen calisma iznini alacaksiniz? Oyle bir dunya yok uzgunum. Ama kendi alaninizda kendinzi iyi gelistirirseniz ve bu alan avrupada is imkani olan bir meslek grubu ise durumlar farkli olabilir, bilemiyorum.

Bence yaşın daha genç yapmak istiyorsan git ve dene. Olmazsa ne olur en kötü geri dönersin Türkiye de işine devam edersin . Birazcık cesaret lazım gerisi hallolur. Çok yol gosteremiyecegim yurt dışına gitmedim ama giden çok arkadaşlarım var. Yurt dışında yaşayan da çok tanıdığım var. Adamlar okumamış etmemiş ama gidip hayatlarini surduruyorlar. Gönül istiyor ki diplomalarımiz geçerli olsun.

Malesef çoğu ülkede geçmiyor diplomalarimiz. Yoksa ben de gitmeyi çok isterdim. Ama mesleğimi seviyorum iş olanagim da var şimdi. Senin gibi düşünsem giderdim.

Bence gidip yaşayanlarla iyice konuş ve gerçekten istiyorsan git bı dene. En kötü istediğin gibi olmazsa geri donersin:)

Katarlı olan arkadaşım bilim adamı, genetik mühendisi,
her daim kar buz olan ülkeden Katara giden kız arkadaşım da qatar airways de hostes.
İki tane de türk arkadaşım var, onlar da tekstilci. Hatta iki ay sonra bir Türk mağazası açacaklar Doha'da.
Üstteki arkadaşın dediği gibi maaş farklılıkları hakkında ben şöyle birşey okumuştum,orada uzun zaman ikamet etmiş, Hint gelini nick'li bir hesaptan. Bir işi yapan Arap 5x para alırken aynı işi yapan pakistanli 2x alabiliyirmus. arada baska ülkeler de saymıştı. Yani milliyete göre farkli maaş verilme durumu olabilir, ama Türkler bu piramidin neresinde bilemeyecegim...
Sizin için bakinirken şöyle bir yazı buldum, hoşuma gitti. İlginizi çektiyse bakabilirsiniz.
Tam emin olmamakla birlikte maaş olarak Avrupalılardan sonra bir yerdeler diyebilirim.
Ben Arabistan’da çalıştım. Bahsettiğiniz gibi hostes(tek başına), mağaza müdür falan kadınlar vardı. Orda insanlar dolar bazlı alıyorlar maaşlarını. Oranın para birimiyle alsalar da farkeden birşey yok,adamlar kuru dolara sabitlemişler. Dolar yükseldikçe onların paralarının değeri de yükseliyor. Türkiye’den başvurup gitmiş insanlar bunlar. Katar önerisi bence de mantıklı @Meriline değerlendir derim.
Zor mu zor evet ama neden olmasın. Çok gençsin, istersen üstesinden gelirsin:KK66:

Merhabalar.
Kısaca özetlemek gerekirse ben eğitimini tamamlamış,mesleğini eline almış 2 yıldır çalışan bir insanım. Fakat Türkiye'nin artık yaşam şartları malum. Mutlu hissetmiyorum burada kendimi. Kesinlikle ülkemi kötülediğimden veya beğenmediğimden değil
Bekarım 23 yasındayım ve beni burada tutan hiçbir şeyim yok.

Herhangi bir evlilik durumum da olmadıgından bu fırsatı değerlendirmek istiyorum açıkçası.
Yurtdışında burda ki mesleğimin de diplomamın bir önemi olmayacağını biliyorum, garsonlukla başlarım diye düşünüyorum.
Şayet geri dönmeye karar verirsem de yapmış oldugum birikim bana artı olacaktır diye düşündüğümden gitme konusunda istekliyim

Fakat nasıl yapacağım konusunda dertliyim.

Neresi olduğu pek önemli değil. Kanadayı düşünüyorum bu aralar büyük bir kısmı göçmen olduğundan zorluk çekmem ve ana dil ingilizce oldugundan avantajlı olur diye düşündüm.
Biraz arastırmalarım sonucunda çalışma izni almak pekte kolay değilmiş.
Orada üniv okumaya bütçem el vermez, dil okuluna gidersem de çalışma iznim olmayacak e iş bulmam zaten zorken illegal olarak iş aramak daha da zorlaşacak.
Gittiğimde ciddi oranda para biriktirmem gerek, dolayısıyla cok pahalı bir ülkede veya şehirde yaşamam mantıksız olur.

Kaliteli bir yaşam sürüp, sağlam bir birikim yapmak istiyorum aslında.

Sizlere sorum;
-Oturma izni kolay alınan ülkeler var mı ?
-Eğer gidersem yanımda fazla olmasa da bir miktar birikmiş parayla gideceğim. elimde ki parayla çok idare edemeyeceğimden biran önce iş bulmam gerekecek. Nasıl iş bulabilirim orda? Bir sitesi falan var mıdır bunun şimdiden bakabileceğim ?
-Bana orada hangi işleri önerirsiniz?Bakıcılık falan da yapılabiliyormuş sanırım
-Baslangıc için çok bilindik bir ülkeden ziyade, vizesi kolay bir ülkeye gitsem sonrasında atıyorum amerikaya gitmek istediğimde bir kolaylık sağlanır mı?
-Bana şu konuda dikkat etmelisin dediğiniz bir nokta var mı?
-Bu anlattıklarıma oranla bana artısı olabileceğini düşündüğünüz ülkeler nelerdir?
-Erkek arkadaşım var o da gelmek istiyor. Tavsiye eder misiniz birlikte gitmeyi?

Benim aslında sizlere asıll sorum
-BEN NASIL GİDECEĞİM KIZLAR YA:KK14:

Şimdiden herkese çokkkk çokkkk teşekkürlerimi sunuyorum :KK52:

yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm bir noktaya açıklık getirmek istiyorum
benim hayalim yada hevesim oraya gidip garsonluk yapmak değil
Belirtmek istiyorum 'Bana orada hangi işleri önerirsiniz' diye soruyorum içerikte
onu bile yaparım amacında söylemiştim.
çünkü asıl gayem orada birikim yapıp hayalimi gerçekleştirmek yani kendi işimi kurmak.
o yüzden garsonluk bile yapsam gözüme batmayacak o dönemde
Modelistim, bu mesleği hangi ülkelerde yapabilirim
Yada bana kendi mesleğimde çalışma olanağı tanınır mı
Burada milliyetçilik kasmayacağım ama her okumuş insan kaçmaya başladı ülkeyi kim kurtaracak çok merak ediyorum. Ayrıca Avrupa’da taharet musluğu yok.:110:

Kuzenim ingilterede yüksek lisans yapıyor mühendis iş arıyor mühendislikle ilgili ama iş bulamadı garsonluk filan yaptı ama aylık amcam 6000 tl gönderiryor yani çok pahalı

Kuzenim ingilterede yüksek lisans yapıyor mühendis iş arıyor mühendislikle ilgili ama iş bulamadı garsonluk filan yaptı ama aylık amcam 6000 tl gönderiryor yani çok pahalı
Kur yükseldikçe aklıma hep bu geliyor türkiye'den yurtdışındaki çocuğuna para göndermeye çalışanlar ne haldedir diye. Gerçekten çok zor.

Au pair olarak İngiltere’yi deneyin
Erkek arkadaşınızla gitmeyin
Bence
:deli:
Bir arkadaşımdan örnek vereyim,İngiltere’de au-pair oldu, ingilizcesini geliştirip oradaki İngilizce öğretmenliği kursunu yaptı(adı aklıma gelmedi) bir de sevgili buldu, evlendiler, sonra da tr’yr dönüp formasyon alıp özel kolejde İngilizce öğretmeni oldu..

Son düzenleme:
Para biriktirmek hepimiz icin hayal oldu olacak.
Gidisat kotu.
Turkiyede ev fiyatlari uctu avrupada da ayni sekilde. Hosgeldik kölelige.
İnsanlarin kendilerine ait mal mulkun olmasini zorlastiriyorlar artik :KK14:
Akli olan kredi cekmez..

Sende istedigin ulkeye git dene cok icinden geliyorsa. Ama baya plansiz programsizsin. Hakkinda hayirlisi olsun

Merhabalar.
Kısaca özetlemek gerekirse ben eğitimini tamamlamış,mesleğini eline almış 2 yıldır çalışan bir insanım. Fakat Türkiye'nin artık yaşam şartları malum. Mutlu hissetmiyorum burada kendimi. Kesinlikle ülkemi kötülediğimden veya beğenmediğimden değil
Bekarım 23 yasındayım ve beni burada tutan hiçbir şeyim yok.

Herhangi bir evlilik durumum da olmadıgından bu fırsatı değerlendirmek istiyorum açıkçası.
Yurtdışında burda ki mesleğimin de diplomamın bir önemi olmayacağını biliyorum, garsonlukla başlarım diye düşünüyorum.
Şayet geri dönmeye karar verirsem de yapmış oldugum birikim bana artı olacaktır diye düşündüğümden gitme konusunda istekliyim

Fakat nasıl yapacağım konusunda dertliyim.

Neresi olduğu pek önemli değil. Kanadayı düşünüyorum bu aralar büyük bir kısmı göçmen olduğundan zorluk çekmem ve ana dil ingilizce oldugundan avantajlı olur diye düşündüm.
Biraz arastırmalarım sonucunda çalışma izni almak pekte kolay değilmiş.
Orada üniv okumaya bütçem el vermez, dil okuluna gidersem de çalışma iznim olmayacak e iş bulmam zaten zorken illegal olarak iş aramak daha da zorlaşacak.
Gittiğimde ciddi oranda para biriktirmem gerek, dolayısıyla cok pahalı bir ülkede veya şehirde yaşamam mantıksız olur.

Kaliteli bir yaşam sürüp, sağlam bir birikim yapmak istiyorum aslında.

Sizlere sorum;
-Oturma izni kolay alınan ülkeler var mı ?
-Eğer gidersem yanımda fazla olmasa da bir miktar birikmiş parayla gideceğim. elimde ki parayla çok idare edemeyeceğimden biran önce iş bulmam gerekecek. Nasıl iş bulabilirim orda? Bir sitesi falan var mıdır bunun şimdiden bakabileceğim ?
-Bana orada hangi işleri önerirsiniz?Bakıcılık falan da yapılabiliyormuş sanırım
-Baslangıc için çok bilindik bir ülkeden ziyade, vizesi kolay bir ülkeye gitsem sonrasında atıyorum amerikaya gitmek istediğimde bir kolaylık sağlanır mı?
-Bana şu konuda dikkat etmelisin dediğiniz bir nokta var mı?
-Bu anlattıklarıma oranla bana artısı olabileceğini düşündüğünüz ülkeler nelerdir?
-Erkek arkadaşım var o da gelmek istiyor. Tavsiye eder misiniz birlikte gitmeyi?

Benim aslında sizlere asıll sorum
-BEN NASIL GİDECEĞİM KIZLAR YA:KK14:

Şimdiden herkese çokkkk çokkkk teşekkürlerimi sunuyorum :KK52:

yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm bir noktaya açıklık getirmek istiyorum
benim hayalim yada hevesim oraya gidip garsonluk yapmak değil
Belirtmek istiyorum 'Bana orada hangi işleri önerirsiniz' diye soruyorum içerikte
onu bile yaparım amacında söylemiştim.
çünkü asıl gayem orada birikim yapıp hayalimi gerçekleştirmek yani kendi işimi kurmak.
o yüzden garsonluk bile yapsam gözüme batmayacak o dönemde
Modelistim, bu mesleği hangi ülkelerde yapabilirim
Yada bana kendi mesleğimde çalışma olanağı tanınır mı
Hepsini okumadan kanadayi görünce hemen yazayim dedim,burda bildiğim kadarıyla turist olarak gelirsen 6 ay kaliyorsun,6 ay sonra yineleyebilirsin iznini,sonra olmadi calisma iznine basvurursun,benim eşim ingiltereden geldi suan onu sponsor ediyorum,calisma izni yok ama yine de çalışıyor,yani aslinda is izni olmadanda calisabilirsin saati 14 dolara ama söyle bisey var ki bizim yaşadığımız sehir cok pahali,daha küçük sehirlere gidersen yine ayni ücretle calisirsin biriyle beraber ev tutarsın,ama gelirken muhakkak yaninda guzel bir para olmali ki oda zor gibi.

X