YURTDIŞINDA YAŞAM NASILDIR? GİTMELİ MİYİM

bu senenin favori konusu kk da
bence her genç avrupayı görmeli ve mümkümsen çok az bir para ile yapamayı denemeli..o zaman anlacak ülkesinin nasıl olduğunu...yoksa atıp tutan,tutup kaçan ,kaçmaya kalkan ,ağız olan konuşan bin çeşit insan çıkar
tavsiye ettiniz mi etmediniz mi tam anlayamadım:oops:

Niteliksiz göçmene refah seviyesi yüksek hiçbir ülke oturum veya çalışma izni vermek istemez. Belki master başvurusu yapabilirsiniz, ardıdan orda kalmak daa kolay olur. Veya kalmaktan vazgeçerseniz de döndüğünüzde büyük bir artınız olmuş olur. Size önerim okulların başvuru zamanlarını takip edip başvuru mektubu yollamanız.

Kanka master tezim için ABDdeki çok prestijli bir yerden gelmiş olan genç bir abiyi kafaladım. :eek: Sağ olsun tezin kralını yaptırmış bana:eek::halay:
Hem becerikliymissiniz hem de zeki. Bende olmayan şeyler. Boşuna kasmayayım en iyisi ev kızı mode on.
2018-06-04 13.49.40.png

tavsiye ettiniz mi etmediniz mi tam anlayamadım:oops:
kişiye göre değişir demek istedim...gidip görmeden yaşamadan bilemezsin
biri burda yaza ballandıra ballandıra agızın suyu akar gidersin ..görürsün kaç buçak olduğunu
bir yine yazar kötüler kötüler yerin dipine sokar..yine görünsün kaç buçak olduğunu :)))

Hem becerikliymissiniz hem de zeki. Bende olmayan şeyler. Boşuna kasmayayım en iyisi ev kızı mode on.
Eki Görüntüle 2153761

Hayatta şans faktörü de var panpacım. Etrafımızdaki ülkenin, ekonominin, hatta komşu ülkenin bile duruma etkisi var. Dediğim gibi 10 yıl önce hem bizim ekonomimiz çok daha iyiydi, hem Avrupa'nın
Avrupa'da da şu an işsizlik var hem de çok özellikle güney ülkelerinde
Kimse yeni mezun işe almıyor
Suriye savaşı, mülteciler kabul eden ülkeleri de ekonomik ve sosyal zora soktu
Hangi gazeteyi açsam mülteci krizi
Yani benim şartlarımla bugünü hiç karşılaştırma
Ailene de sık sık diyorum tam zamanında mezun olup gitmişim, işsizliği, KPSSi, torpili derken hiç çekemezdim

Ne çok gitmek isteyen var.
Dükkan kapanıyor gibi sanki. İçim tuhaf oluyor ya hu.
Gözümün önünde Filistin,Suriye uçuşuyor sürekli.
imkanı olan,yolunu bulan gitmeye çalışıyor.son yıllarda amerika için green card başvurusu rekor seviyedeymiş.

Eski vizelerin Amerika vizesinde kolaylık yapmıyor. Hatta aynı ülkeden tekrar alsan bile bazen etki etmiyor.
Bu benim de çokça araştırdığım bir konu; bana da hep 'pasaportta ne kadar damga varsa vize almak o kadar kolay olur' derlerdi. Ama gecmiste 20 günlük shengenim, bir sürü ayrı ülkeden giriş cikisim olmasına ragmen ikinci vizem de 8 günlük shengen vermişlerdi (ki zaten 8 günlük bir davet almıştım, davetim 3 gün olsa 3 gün verecekmiş demek ki).
Kaldi ki Amerika'yla aramız güzel değil, ülkelerine istendigimiz söylenemez. Yani zor olabilir.
Ben sana Katar'i onersem? Bu aralar her fırsatta karşıma çıkan bir ülke. Katarlı arkadaşlarım ve Katara yerleşen Slav bir kiz arkadaşım var- gayet mutlu hepsi.
Havasının aşırı sıcak olması dışında güzel bir ulke. İş imkanları (İngilizcen güzelse) fazla, maaşı yüksek, ekonomisi güzel, ve vizesiz. Üstelik türk olduğunuz için ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyeceksiniz çünkü benim katarlinin dediğine göre Türkiye orada sevilen- modern görülen bir ülke .
Yani bir adım olabilir , kanada işi olmazsa.

Eski vizelerin Amerika vizesinde kolaylık yapmıyor. Hatta aynı ülkeden tekrar alsan bile bazen etki etmiyor.
Bu benim de çokça araştırdığım bir konu; bana da hep 'pasaportta ne kadar damga varsa vize almak o kadar kolay olur' derlerdi. Ama gecmiste 20 günlük shengenim, bir sürü ayrı ülkeden giriş cikisim olmasına ragmen ikinci vizem de 8 günlük shengen vermişlerdi (ki zaten 8 günlük bir davet almıştım, davetim 3 gün olsa 3 gün verecekmiş demek ki).
Kaldi ki Amerika'yla aramız güzel değil, ülkelerine istendigimiz söylenemez. Yani zor olabilir.
Ben sana Katar'i onersem? Bu aralar her fırsatta karşıma çıkan bir ülke. Katarlı arkadaşlarım ve Katara yerleşen Slav bir kiz arkadaşım var- gayet mutlu hepsi.
Havasının aşırı sıcak olması dışında güzel bir ulke. İş imkanları (İngilizcen güzelse) fazla, maaşı yüksek, ekonomisi güzel, ve vizesiz. Üstelik türk olduğunuz için ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyeceksiniz çünkü benim katarlinin dediğine göre Türkiye orada sevilen- modern görülen bir ülke .

Katar yabancıysan gayet iyi, yerliysen kötü:olamaz::KK48:

Konunun ortasından dalıyorum ama orada da hintliler, pakistanlılar bizim talep ettiğimiz paranın çok çok altında fiyatlara çalıştıkları için birikim işi olmaz. Konu sahibi vasıfsız olarak gitmeyi düşünüyor. Körfez ülkeleri çok çok pahalı. Hizmet sektöründe deneyimsiz iş bulması için hintlilerden bile az ücret talep etmesi lazım. Kendi işinde staj, eğitim vs ayarlayıp biraz daha tecrübe yaptıktan sonra mantıklı olur körfez ülkeleri.

haklısınızz evet olabilir. derhal araştıracağım. size bir sorumd a olacak. arkadaslarınız ne işle meşguller acaba

Konunun ortasından dalıyorum ama orada da hintliler, pakistanlılar bizim talep ettiğimiz paranın çok çok altında fiyatlara çalıştıkları için birikim işi olmaz. Konu sahibi vasıfsız olarak gitmeyi düşünüyor. Körfez ülkeleri çok çok pahalı. Hizmet sektöründe deneyimsiz iş bulması için hintlilerden bile az ücret talep etmesi lazım. Kendi işinde staj, eğitim vs ayarlayıp biraz daha tecrübe yaptıktan sonra mantıklı olur körfez ülkeleri.
vasıfsız olarak gitmeyi düşünmüyorum tekrar söylüyorum. eğer kendi mesleğimi yürütebileceğim bir ülkeyse, iş imkanım varsa eğer kendi mesleğimi yaparım tabii ki
staj hakkında da atıyorum ben kanadaya gitsem öğrencisi olmadan stajerlik yapabilir miyim ?
bu mümkünse eğer mesleğime devam etmem adına iyi olabilir:KK24:

haklısınızz evet olabilir. derhal araştıracağım. size bir sorumd a olacak. arkadaslarınız ne işle meşguller acaba
Katarlı olan arkadaşım bilim adamı, genetik mühendisi,
her daim kar buz olan ülkeden Katara giden kız arkadaşım da qatar airways de hostes.
İki tane de türk arkadaşım var, onlar da tekstilci. Hatta iki ay sonra bir Türk mağazası açacaklar Doha'da.
Üstteki arkadaşın dediği gibi maaş farklılıkları hakkında ben şöyle birşey okumuştum,orada uzun zaman ikamet etmiş, Hint gelini nick'li bir hesaptan. Bir işi yapan Arap 5x para alırken aynı işi yapan pakistanli 2x alabiliyirmus. arada baska ülkeler de saymıştı. Yani milliyete göre farkli maaş verilme durumu olabilir, ama Türkler bu piramidin neresinde bilemeyecegim...
Sizin için bakinirken şöyle bir yazı buldum, hoşuma gitti. İlginizi çektiyse bakabilirsiniz.

bu yıl başvurmadınız mı? bizimde geçen yıl memleketten karşı komşumuza çıktı.ailece gittiler şuan florida'dalar. bende fotolarına bakıp beğenip iç geçiriyorum :)
O sırada şehirdışındaydım bugün yarın derken kaçırdım gitti

Güzel yere gitmişler :)

X