Eski vizelerin Amerika vizesinde kolaylık yapmıyor. Hatta aynı ülkeden tekrar alsan bile bazen etki etmiyor.
Bu benim de çokça araştırdığım bir konu; bana da hep 'pasaportta ne kadar damga varsa vize almak o kadar kolay olur' derlerdi. Ama gecmiste 20 günlük shengenim, bir sürü ayrı ülkeden giriş cikisim olmasına ragmen ikinci vizem de 8 günlük shengen vermişlerdi (ki zaten 8 günlük bir davet almıştım, davetim 3 gün olsa 3 gün verecekmiş demek ki).
Kaldi ki Amerika'yla aramız güzel değil, ülkelerine istendigimiz söylenemez. Yani zor olabilir.
Ben sana Katar'i onersem? Bu aralar her fırsatta karşıma çıkan bir ülke. Katarlı arkadaşlarım ve Katara yerleşen Slav bir kiz arkadaşım var- gayet mutlu hepsi.
Havasının aşırı sıcak olması dışında güzel bir ulke. İş imkanları (İngilizcen güzelse) fazla, maaşı yüksek, ekonomisi güzel, ve vizesiz. Üstelik türk olduğunuz için ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyeceksiniz çünkü benim katarlinin dediğine göre Türkiye orada sevilen- modern görülen bir ülke .
Yani bir adım olabilir , kanada işi olmazsa.