YURTDIŞINDA YAŞAM NASILDIR? GİTMELİ MİYİM

Laktozsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
207
265
29
Merhabalar.
Kısaca özetlemek gerekirse ben eğitimini tamamlamış,mesleğini eline almış 2 yıldır çalışan bir insanım. Fakat Türkiye'nin artık yaşam şartları malum. Mutlu hissetmiyorum burada kendimi. Kesinlikle ülkemi kötülediğimden veya beğenmediğimden değil
Bekarım 23 yasındayım ve beni burada tutan hiçbir şeyim yok.

Herhangi bir evlilik durumum da olmadıgından bu fırsatı değerlendirmek istiyorum açıkçası.
Yurtdışında burda ki mesleğimin de diplomamın bir önemi olmayacağını biliyorum, garsonlukla başlarım diye düşünüyorum.
Şayet geri dönmeye karar verirsem de yapmış oldugum birikim bana artı olacaktır diye düşündüğümden gitme konusunda istekliyim

Fakat nasıl yapacağım konusunda dertliyim.

Neresi olduğu pek önemli değil. Kanadayı düşünüyorum bu aralar büyük bir kısmı göçmen olduğundan zorluk çekmem ve ana dil ingilizce oldugundan avantajlı olur diye düşündüm.
Biraz arastırmalarım sonucunda çalışma izni almak pekte kolay değilmiş.
Orada üniv okumaya bütçem el vermez, dil okuluna gidersem de çalışma iznim olmayacak e iş bulmam zaten zorken illegal olarak iş aramak daha da zorlaşacak.
Gittiğimde ciddi oranda para biriktirmem gerek, dolayısıyla cok pahalı bir ülkede veya şehirde yaşamam mantıksız olur.

Kaliteli bir yaşam sürüp, sağlam bir birikim yapmak istiyorum aslında.

Sizlere sorum;
-Oturma izni kolay alınan ülkeler var mı ?
-Eğer gidersem yanımda fazla olmasa da bir miktar birikmiş parayla gideceğim. elimde ki parayla çok idare edemeyeceğimden biran önce iş bulmam gerekecek. Nasıl iş bulabilirim orda? Bir sitesi falan var mıdır bunun şimdiden bakabileceğim ?
-Bana orada hangi işleri önerirsiniz?Bakıcılık falan da yapılabiliyormuş sanırım
-Baslangıc için çok bilindik bir ülkeden ziyade, vizesi kolay bir ülkeye gitsem sonrasında atıyorum amerikaya gitmek istediğimde bir kolaylık sağlanır mı?
-Bana şu konuda dikkat etmelisin dediğiniz bir nokta var mı?
-Bu anlattıklarıma oranla bana artısı olabileceğini düşündüğünüz ülkeler nelerdir?
-Erkek arkadaşım var o da gelmek istiyor. Tavsiye eder misiniz birlikte gitmeyi?

Benim aslında sizlere asıll sorum
-BEN NASIL GİDECEĞİM KIZLAR YA

Şimdiden herkese çokkkk çokkkk teşekkürlerimi sunuyorum

yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm bir noktaya açıklık getirmek istiyorum
benim hayalim yada hevesim oraya gidip garsonluk yapmak değil
Belirtmek istiyorum 'Bana orada hangi işleri önerirsiniz' diye soruyorum içerikte
onu bile yaparım amacında söylemiştim.
çünkü asıl gayem orada birikim yapıp hayalimi gerçekleştirmek yani kendi işimi kurmak.
o yüzden garsonluk bile yapsam gözüme batmayacak o dönemde
Modelistim, bu mesleği hangi ülkelerde yapabilirim
Yada bana kendi mesleğimde çalışma olanağı tanınır mı

Son düzenleyen: Moderatör:
beni yanlış anlamayın zaten çok soru sormuşsunuz onlara cevap veremem ben ama acaba bu kararı tekrar mı düşünseniz?

burada son günlerde çok bu şekilde konu açıldı ondan mı etkilendiniz bilemedim ama elde hiçbir şey yokken ve burada iyi bir iş varken oraya gitmek bilemiyorum yani bana gereksiz macera gibi geldi. hani daha önce o ülkeyle bir alakanız olur,oraya gidince yapacak bir işiniz olur tamam ama bu kadar olaydan uzakken böyle radikal bir karar vermek bana mantıklı gelmedi hiç.

neden diplomanızı güzel maaşınızı bırakıp gidesiniz ki? sanıyorum yurtdışında çok hevesiniz var farklı yerler keşfetmekte. ara ara birkaç haftalık tatilleri gidin daha mantıklı :) hem insanın memleketi gibisi var mı ya

Burada ne iş yapıyorsun ve ne civarda Maaş alıyorsun ?
Iyi demişsin ama iyiden kastın ne tam olarak ?
Eğer şartlar iyiyse burada bence gitmek için gerek yok. Orada da ne olacağı belli değil macera aramaya gerek yok yani

Neden mesleğinizin tanınmayacağı bir ülkeye gidiyosunuz ki.Kanada, abd avusturalya nitelikli göçmen alan ülkeler.Mesleğinizi icra edebileceğiniz ülkelere başvurursanız bu sıkıntılar kalmaz zaten.
Aslında mesleğimi yapamayacağım dememde ki neden gideceğim ülkede mesleğimi icra ettirememem değil. sadece arastırma yaptıgımda eğer bir meslekte çalışmak istiyorsan o ülkenin kendi şartları altında okumak veya daha önce çalışmış olmak gerektiğinden
Yoksa eğer mesleğimi orada yapma şansım olursa tabii ki de yaparım. Modelistim bu arada

burda meslegınız ıyı bır işiniz varken gidip neden garsonluk yapmak bebek bakmak ıstıyorsunuz hıc anlamadım....
benım ablam yurtdısında akşam 5 de hayt bıtıyor dükkanlar marketler kuaforler hep kapanıyor ... yabancılar hep ayak işlerini yapıyor.. yurtdısında hayat fılmlerdekı gıbı degıl bence gıtmeyın

Evet var hevesim. konumda da belirttiğim gibi olmayacağını düşündüğüm taktirde buraya geri dönerim ve orda yapmış olduğum birikiminde bana ciddi oranda faydası olur

çünkü mesleğimde geleceğimi göremiyorum. kendi işimi kurmak istiyorum fakat kazandığım maaşla bu mümkün değil. bu durumda beni mutsuzluğa itiyor

Mesleki eğitim almanıza rağmen garsonluk, bakıcılık düşünmeniz, bunu kendinize reva görmeniz ilginç...
Üniversite döneminde dil öğrenmek amaçlı amerikada bahsettiğiniz işlerde 6 ay boyunca çalıştım.( 3 ay kasiyer 3 ay garson)
Yurtdışı kulağa özgürlük, lay lay lom gibi gelir. Ama öyle değil o işler. Zor. Yalnızsın, adaptasyon sürecin, farklı bir kültür vs.
Tut ki beceremedin ülkeye döndüğünde kaybolan zamanın ve tecrübesiz bir şekilde başlamak zorunda kalacağın kariyerin? Mülakatlarda ben bu mesleği önemsemedim bakıcı olmak istedim mi diyeceksiniz?

Ekleme: Para biriktirmek demişsiniz de. Orada kendinize sıfırdan bir hayat kurup temel ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra elinize ne kadar para kalacağını düşünüyorsunuz da buraya geldiğinde iş kurup yaşam kalitenizi arttıracaksınız? Alamancılar gibi :)))

Son düzenleme:
Bence işinde yükselmeye bak burada ha birkaç aylık eğitimler için para biriktirip Yurtdışına gidebilirsin ama yasam için burada modelistsin neden orada daha düşük işler yapasın ki değer mi yani.
orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak

Tek başına hiç tanımadığın bir yerde yaşamak,oraya tutunmak kolay değil
Bir bağlantı kurmalısın önce

orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak

Yani o işlerden birikim yapılmıyor ki. Ev kiranı yemeğini karşılıyorsun zaten üstüne de 3-4 kişi aynı evde yaşıyorsun. Yaşam standartın ciddi şekilde düşecek zaten. Hayatboyu kasiyerlik yapamazsın, yüksek eğitim staj vb kovala derim.

Nitelikli işlerde çalışanlar bile adam gibi birikim yapamıyor. Mühendis elemanlar ayda 500 zor koyuyor, o da kemer sıkarsa. Vergiler çok çok yüksek. Ben PhDyim, 10 yıllık mühendisim birikimi ancak benim şartlarımdakiler yapıyor o da teksen. Ben de tatil, uçak bileti vs varsa zor kenara koyuyorum. Ailen varsa birikim toptan yalan oluyor zaten. Birikim hayaliyle gidecekseniz gitmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…