Aslında mesleğimi yapamayacağım dememde ki neden gideceğim ülkede mesleğimi icra ettirememem değil. sadece arastırma yaptıgımda eğer bir meslekte çalışmak istiyorsan o ülkenin kendi şartları altında okumak veya daha önce çalışmış olmak gerektiğindenNeden mesleğinizin tanınmayacağı bir ülkeye gidiyosunuz ki.Kanada, abd avusturalya nitelikli göçmen alan ülkeler.Mesleğinizi icra edebileceğiniz ülkelere başvurursanız bu sıkıntılar kalmaz zaten.
İyiden kastım çok çok iyi değil. Modelistim ve 3000 tl alıyorumBurada ne iş yapıyorsun ve ne civarda Maaş alıyorsun ?
Iyi demişsin ama iyiden kastın ne tam olarak ?
Eğer şartlar iyiyse burada bence gitmek için gerek yok. Orada da ne olacağı belli değil macera aramaya gerek yok yani
Bana da Bilgi verirmisiniz?Ben de son zamanlarda bu durumu çok düşünüyorumistersen özelden bu tür konularla ilgili olan bir sitenin ismini verebilirim.o sitede bir çok soruna cevap bulabilirsin.
neden diplomanızı güzel maaşınızı bırakıp gidesiniz ki? sanıyorum yurtdışında çok hevesiniz var farklı yerler keşfetmekte. ara ara birkaç haftalık tatilleri gidin daha mantıklı :) hem insanın memleketi gibisi var mı ya
Bence işinde yükselmeye bak burada ha birkaç aylık eğitimler için para biriktirip Yurtdışına gidebilirsin ama yasam için burada modelistsin neden orada daha düşük işler yapasın ki değer mi yani.İyiden kastım çok çok iyi değil. Modelistim ve 3000 tl alıyorum
çünkü mesleğimde geleceğimi göremiyorum. kendi işimi kurmak istiyorum fakat kazandığım maaşla bu mümkün değil. bu durumda beni mutsuzluğa itiyorburda meslegınız ıyı bır işiniz varken gidip neden garsonluk yapmak bebek bakmak ıstıyorsunuz hıc anlamadım....
benım ablam yurtdısında akşam 5 de hayt bıtıyor dükkanlar marketler kuaforler hep kapanıyor ... yabancılar hep ayak işlerini yapıyor.. yurtdısında hayat fılmlerdekı gıbı degıl bence gıtmeyın
orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacakBence işinde yükselmeye bak burada ha birkaç aylık eğitimler için para biriktirip Yurtdışına gidebilirsin ama yasam için burada modelistsin neden orada daha düşük işler yapasın ki değer mi yani.
orda evet daha düşük işler yapacağım fakat elimde birikimim olup buraya döndüğümde kendi işimi kurma şansım olacak