• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışı hangi ülke

Dikkatimi ceken sey, neredeyse kimsenin almanya, hollanda yahut Danimarka demeyisi :) cok mutlu etti beni bu detay.

Danimarka'da yasiyorum ve Allahin günü medyada "Türkiyeyi AB' de istemiyoruz" triplerindeler. Okadar sinirleniyorum ki, hayir bir sorun, acaba Türkiye sizi istiyor mu???? Istemiyoruz! Hayir, AB öldü aglayani yok, hala neyin kafasi bu? Gerizekali irkci insanlar ya..

Neyse konuya dönelim; Avustralyaya git canim, hatta Sydney cok harika bir yere benziyor, Istanbulu da animsatiyor biraz :)

Cnm yabanci dilimiz ingilizce oldugu icin almanya ve diger soyledigin ulkeleri dusunmedik...avustralya da uzaklik ve sicakliktan dolayi istemiyoruz...istanbulu da sevmiyorum zaten....asil istedigimiz ulke bizim italya veya ispanya ama oralar da kolay kabul etmez...yeni zelandayi dusundum bi ara esim orasi avustralyadan daha uzak deyince orasi da kaldi...yine de yorumun icin cok cok sagol....

İşinizi ayarlamadan turist vizesi ile giderseniz nasıl çalışacaksınız? Bence iyice araştırıp yola çıkın. Mümkünse yabancı bir şirkette iş bulun. Yabancı şirketler kontrata sadık kalıyor. Amerika seyahatimde bir mağazada tezgahtar olarak çalışan bir türkle karşılaşmıştık. Türkiyede doçentmiş ama denkliği olmadığı için vasıfsız eleman olarak iş bulmuş. Bir oda evde yaşıyorum,tüm gün çalışıyorum çok zorlanıyorum demişti. Aynı şekilde itü gemi inşaadan mezun,yüksek lisans ve master yapmış bir arkadaşımızda green card la amerikaya gitmiş ve ilk bir yıl iş bulamadığı için pompacılık ve garsonluk yapmıştı. Türkiyedeki şartlarımı bıraktığıma değmedi demişti. Avustralya nasıl bilmiyorum ama amerika turist vizesiyle gidersen asla çalıştırmaz ve kaçağa kalırsan gözünün yaşına bakmaz. İyice araştırın derim. Bu arada ben çin'de yaşıyorum. Eşin yabancı bir şirkette çalışıyor. Tüm vize,oturum işlerimizi şirket hallediyor. Biz sadeve imza atmaya gidiyoruz. Artık ülke değiştirmek çok zorlaştı. Öyle hemen başvurunca vatandaşlık alamazsınız. Moralinizi bozmak istemem ama düzeninizi bozmadan önce herşeyden emin olun bence

Daha huzurlu bi yasam icin bazen risk almak gerekir diye dusunuyorum...cok sey istemiyoruz...huzurlu guvenli ve yesil bi ulkede garson olarak bile calisabiliriz...

Yeriniz de olsam kafamda yer belirler mesela kanadaysa direk onun göçmenlik şartlarını araştırırım.en mantıklı gelense bana ieltse girip sonra orada bir iş yeri ile mailleşip onlardan sizinle çalılmak istediklerine dair belge yollamalarını sağlarsanız eğer her şey çok daha kolaylaşır.

Gocmenlik degil de dil egitimi icin ogrenci goturen sirketler varya onlarla gidip egitim sirasinda is bulmak cok daha basitmis...onu aratiriyorum simdi...cok cok sagolun yorumunuz icin...

Avusturalya ve kanada. İkisi de huzurlu memleketler vesselam.

Kanada daha sessiz sakin. Değişik bir yer.

Keske imkanımız olsa da biz de terk etsek burayı ve daha yaşanılabilir yerlere göç etsek.:KK55:

Benim hayalim Norveç :KK36:

Şimdiden kolay gelsin.
Ancak turist olarak gittiğinizde orada kalamazsınız. Belli bir suresi var tekrar çıkış yapmak zorundasınız diye biliyorum?

Gocmenlik opsiyonlariniz Kanada ve Avustralya. Kanada cok asiri soguk, Avustralya asiri sicak. Ikisinde de irkcilik mevcut, Avustralya'da daha cok. Siz Avrupa'ya gecin. Muhendisseniz ozellikle Hollanda'yi tavsiye ederim ama gocmenlik kurallarini bilmiyorum. Ingiletereyi unutun yeni Basbakan is izinlerini ucuracak yakinda. Soguk ve karanliga tahammulunuz varsa Danimarka veya Isvec. Akdeniz ulkelerini ve Almanya'yi tavsiye etmem. Belki Isvicre olabilir. Ama her yerde gocmenlige kota getirilirken nasil cikacaksiniz?

Cok sagolun en iyi opsiyon galiba dil egitimi icin kanadaya gidip orda kalmak...hollanda da almanca konusuluyo dil konusunda zorlaniriz..avustralya dusunmuyoruz...isvicre kolay almaz bence...amerika da dusunmuyoruz...eskisi gibi degilmis orasi da...yukarida kanada da yasayan bi arkadas yazdi ırkcılık yokmus...sogugu dert etmiyorum...

Avusturalya ve kanada. İkisi de huzurlu memleketler vesselam.

Kanada daha sessiz sakin. Değişik bir yer.

Keske imkanımız olsa da biz de terk etsek burayı ve daha yaşanılabilir yerlere göç etsek.:KK55:

Benim hayalim Norveç :KK36:

Şimdiden kolay gelsin.
Ancak turist olarak gittiğinizde orada kalamazsınız. Belli bir suresi var tekrar çıkış yapmak zorundasınız diye biliyorum?

Kanada en iyi secenek gibi duruyor...norveci arastirmadim bi oraya da bakayim...

Kanada en iyi secenek gibi duruyor...norveci arastirmadim bi oraya da bakayim...

Norveç bir cok konuda harikalar diyarı gibi.
İnsan hakları, sanata verdikleri değer, hayvanlari korumaları, yasal olmayan ve insan hayatını tehlikeye atacak şeylerin cezai yaptırımları vs derken harika bir ülke.

Ancak is konusunda hiç bilmiyorum.
Hayat biraz pahalı orada sanırım,gida fiyatlarının pahalı olması insanların isvece alışverişe gitmesine sebep oluyor diye duymuştum.

Üniversiteleri bedava :)
Başka bilgim yok.

Ben yerleşim biçimine de hayranım.
Dev kuleler, gökdelenler yok.

Gocmenlik degil de dil egitimi icin ogrenci goturen sirketler varya onlarla gidip egitim sirasinda is bulmak cok daha basitmis...onu aratiriyorum simdi...cok cok sagolun yorumunuz icin...
evet bir arkadaşım da onu yaptı
ama iş bulma stresi çok oluyor öyle
buldum buldum bulamadım gitmek zorundayımgibi..

Eşim makine mühendisi ben de İngilizce öğretmeniyim. Bizim hedefimiz de Kanada'ya yerleşmek. Aracı şirketlerden biriyle temas halindeyiz. Ama belli bir miktar para biriktirmek gerekiyor. Sizin paranız da varmış. Aracı şirketler yardımcı oluyorlar.

Cok sagolun en iyi opsiyon galiba dil egitimi icin kanadaya gidip orda kalmak...hollanda da almanca konusuluyo dil konusunda zorlaniriz..avustralya dusunmuyoruz...isvicre kolay almaz bence...amerika da dusunmuyoruz...eskisi gibi degilmis orasi da...yukarida kanada da yasayan bi arkadas yazdi ırkcılık yokmus...sogugu dert etmiyorum...

Kanada'da arkadas yanilmis. Irkcililk var, olmaz olur mu? Kultur mozaigiymis sapkama anlatsinlar. Ozellikle Cinliler ve Hintliler, bir de Ermenilerin eline dustunuz mu bittiniz. Muhendislik isine grdini mi bu sefer musluman misin sorunu baslar emin olun. Muhendis olup garsonluk is bile bulamayanlar olabiliyor. Ayrica soguk -35in altina dusebiliyor, Turkiyenin Kafkas ve Balkanlardan gelen sogugu bile daha ilik.

Amerikaya yakinda musluman ulkelerden kimse alinmayacak olabilir, Mr Trump'in projesi bu.

Hollanda'da binbir turlu dil konusuluyor, anadili Flemenkce Almanca degil, ama herkes ingilizce biliyor, insnalar cok egitimli, kozmopolitan ve hosgorulu. Ama biraz kabalar.

Norveç bir cok konuda harikalar diyarı gibi.
İnsan hakları, sanata verdikleri değer, hayvanlari korumaları, yasal olmayan ve insan hayatını tehlikeye atacak şeylerin cezai yaptırımları vs derken harika bir ülke.

Ancak is konusunda hiç bilmiyorum.
Hayat biraz pahalı orada sanırım,gida fiyatlarının pahalı olması insanların isvece alışverişe gitmesine sebep oluyor diye duymuştum.

Üniversiteleri bedava :)
Başka bilgim yok.

Ben yerleşim biçimine de hayranım.
Dev kuleler, gökdelenler yok.

Tam olarak benim istedigim gibi bir yermis :KK57:...ne guzel ülkeler var dostum yaaa....:KK34::KK34:

Eşim makine mühendisi ben de İngilizce öğretmeniyim. Bizim hedefimiz de Kanada'ya yerleşmek. Aracı şirketlerden biriyle temas halindeyiz. Ama belli bir miktar para biriktirmek gerekiyor. Sizin paranız da varmış. Aracı şirketler yardımcı oluyorlar.

Hangi sirketle acaba beni de bilgilendirirseniz cok sevinirim...bi de ucretleri nedir ki?

Açıkçası bende ispanyadaydim eşimin işinde dolayı italyaya tasindik iş bulamam vs durumlarından dolayı Türkiye'ye dönmeyi dusunuyorum ama herkes de türkiye den kaciyor:S

Dostum sen neyapiyorsun yaaa...italyadasin..esimle en cok yerlesmek istedigimiz yer...siz nasil gittiniz oraya sakincasi yoksa anlatirmisiniz...esinizin gorevi nedir ve sartlar nedir...aslinda tam da aradigim kisisiniz...italyaya turist olarak gittik bayildik...

Kanada'da arkadas yanilmis. Irkcililk var, olmaz olur mu? Kultur mozaigiymis sapkama anlatsinlar. Ozellikle Cinliler ve Hintliler, bir de Ermenilerin eline dustunuz mu bittiniz. Muhendislik isine grdini mi bu sefer musluman misin sorunu baslar emin olun. Muhendis olup garsonluk is bile bulamayanlar olabiliyor. Ayrica soguk -35in altina dusebiliyor, Turkiyenin Kafkas ve Balkanlardan gelen sogugu bile daha ilik.

Amerikaya yakinda musluman ulkelerden kimse alinmayacak olabilir, Mr Trump'in projesi bu.

Hollanda'da binbir turlu dil konusuluyor, anadili Flemenkce Almanca degil, ama herkes ingilizce biliyor, insnalar cok egitimli, kozmopolitan ve hosgorulu. Ama biraz kabalar.

Ne bileyim arkadas 8 senedir orda yasiyorum deyince ben de yoktur diye dusundum..ama belki onun yasadigi yerde yoktur irkcilik...baska bi bolgede vardir...verdiginiz bilgiler icin tekrardan cok cok sagolun...

Ben avustralyadayim burasi veya yeni zelanda dusunurseniz ilk once mesleklerinizi unutun derim. Turkiyede doktor cerrah olan tanidiklarimin diplomalari burda bi ise yaramadi bi o kadar daha okumak zorunda kaldilar. Yasadigin bolgeye gore ev almak vs oldukca pahali yasam sebze meyvede oyle. Tamam en dusuk maas atiyorum aylik 2bin dolar desek bir pet sise suya 3dolar gibi bi para veriyorsun. Metro bileti gunluk 12 dolar filan. Bu verdigim ornekler eger Melbourne Sydney gibi buyuk sehirlerde yasarsaniz. 200 milyar paraniz burda otomatik olarak 100 bin dolara inecek ve en kucuk ve ucuz evler 300-400 bin dolardan basliyor kredi vs cekmeniz sart olacak, ve bu evler sehirden 1 saat uzaklikta bolgelerde. Sehir merkezinin disinda oturuyorsaniz arabaya kesinlikle ihtiyaciniz olacaktir. Kari koca is secmeden calisirsaniz ilk 5 sene icinde bence birikim yapabilir ve ev alirsiniz. Maalesef rahat oldugu gozuktugu kadarda gorulmeyen taraflari var. Buraya cok umutlarla gelip is begenmeyip giden turkler var ondan bunlaei soyleyim dedim. Onun disinda cok degisik milletten insanlar var ama kimse kimsenin isine karismaz kendi halinde. Politika filan kimse kimseye dokunmaz etmez. Turkiye kadar hareketli degil ama kafa dinlemek istiyorsan ideal :) ve tek bi kotu tarafi avrupadan uzak. Bizde daha cok guney asya ulkelerinde tatil yapiyoruz o yuzden

Bir dakika... 30 yas bayagi olgun bir yas yurt disinin turlu tersliklerine gogus germek icin. Cikmak istediginizden emin misiniz?

Bir de Iskandinav ulkelerini hele Norveci unutun. Adamlar koyu nazi sempatizani karsiniza bir Breivik cikip caninizdan olmak istemiyorsaniz gitmeyin. Yanli sanlamayin cok severim Norveci hele beyleri cok yakisiklilar da... saf degilim.

Hangi sirketle acaba beni de bilgilendirirseniz cok sevinirim...bi de ucretleri nedir ki?

Justcanada şirketin adı. Netten araştırıp sitelerine girin. Önbaşvuru formu oluyor, onu doldurduktan sonra mutlaka maille ulaşıp sizi bilgilendiriyorlar. Her göçmen alımı döneminde bize haber verirler ama biz bir türlü kendimizi toparlayamadık. Para 2 yıl önce 5000 ila 6000 dolar arasıydı.

Back
X