sevgili yeni katılımcı,
herşeyden önce ilk sorularının cevabını en iyi shanthi , aysevi ve papatya verir onların online olması iyi olur.:)
son sorunla ilgili psikoterapik yorumum:)
herşeyden önce çocuk sahibi olmak ciddi bir iştir. ve hiçbir para kazanılan iş bu konunun önüne geçmemelidir. yani sen onca kendine ilaç yükletirken ve ameliyatlara girerken bu süreci paylaşmayan bir eş ne kadar senle aynı heyecanı duyabilir?
ayrıca eşinin yoğunluğunu önemli olarak sunması belkide çocuk konusuna hazır olmadığının da göstergesi olabilir.
tüm bahaneler aslında curuf yani altta asıl neden çocuk sahibi olmak ve olmamak istemiyle ilgilidir.
ayrıca işler yoğunsa kesinlikle onun da plan yapmasını ve ona uygun zamanı bekle derim ve hiç değilse bir hafta izin alsın. spermleri dondurmak çözülürken yaşanacak kalite kayıplarını düşünürsek şansını azaltacağını düşünüyorum.
psikolojisi zor olan bir süreçte tüm zorlukları sen niye yüklenesin?
zaten onca fiziksel ve ruhsal gelgitler arasında elini tutacak bir eş önemli. anne ile olmaz bu işler. yada akraba ile. bu karı koca arasındaki paylaşımı artıracak ve ilişkiyi güçlendirecek bir süreçtir.
sevgiyle kal..
sevgili yeni katılımcı,
herşeyden önce ilk sorularının cevabını en iyi shanthi , aysevi ve papatya verir onların online olması iyi olur.:)
son sorunla ilgili psikoterapik yorumum:)
herşeyden önce çocuk sahibi olmak ciddi bir iştir. ve hiçbir para kazanılan iş bu konunun önüne geçmemelidir. yani sen onca kendine ilaç yükletirken ve ameliyatlara girerken bu süreci paylaşmayan bir eş ne kadar senle aynı heyecanı duyabilir?
ayrıca eşinin yoğunluğunu önemli olarak sunması belkide çocuk konusuna hazır olmadığının da göstergesi olabilir.
tüm bahaneler aslında curuf yani altta asıl neden çocuk sahibi olmak ve olmamak istemiyle ilgilidir.
ayrıca işler yoğunsa kesinlikle onun da plan yapmasını ve ona uygun zamanı bekle derim ve hiç değilse bir hafta izin alsın. spermleri dondurmak çözülürken yaşanacak kalite kayıplarını düşünürsek şansını azaltacağını düşünüyorum.
psikolojisi zor olan bir süreçte tüm zorlukları sen niye yüklenesin?
zaten onca fiziksel ve ruhsal gelgitler arasında elini tutacak bir eş önemli. anne ile olmaz bu işler. yada akraba ile. bu karı koca arasındaki paylaşımı artıracak ve ilişkiyi güçlendirecek bir süreçtir.
sevgiyle kal..
canıım çook sevindim ve heycanlandım sanki daha dün başladın ve gidiyosun yarından bahsediyosun dimi canım yarınki çarşamba ay çok heycanlandım doktor bey ve vücudun ortaklaşa sol yumilerinide çıkardı ortaya çok güzel seni ve dr u tebrik ediyorum.inşallah hep böyle güzel gider ve bebişlerinle dönersin hazırlanma sürecin gibi transferden sonra bekleme sürecinde böyle çabuk geçer ve pozitiiiiiiiiif hamileyimmm diye yazarsın rabbim hepimize nasip etsin bütün gidecek olanlar oradaki izlenimlerini en ince ayrıntısına kadar istiyorum tamammı canım bol şanslar dualarımdasın
canımm, bence de çook çabuk geçti bu hazırlık aşaması. bana da daha dün gibi geliyor. ama transferden sonraki bekleme süreci daha zor geçecek gibi. rahmimde birsürü embriyo olacağını bilmek beni şimdiden heyecanlandırıyor. o zaman nasıl bekleyeceğim bilmiyorum. eşim de, senelerdir bekliyoruz o kadar mı bekleyemeyeceğiz diyor. ama şu an bana senelerdir bekliyormuşum gibi gelmiyor ki :)) mikro teseler beni böyle heyecanlandırmamıştı. hep korkuyla gittik ya bulunmazsa diye. bir de benim ameliyat fobim var. eşimin ameliyattan sağ salim çıkması dışında fazla birşey düşünememiştim. şimdiyse heyecanım dorukta. ne gece ne gündüz uyku var. heyecandan günde 4-5 saatten fazla uyuyamıyorum.
inşallah ben de parkk gibi pozitif yazarım da, onun bende uyandırdığı umut tohumlarını, benden sonra gidecekler için yeşertebilirim.
bugüne kadarki desteğin için, benimle heyecanlandığın, beni yüreklendirdiğin için teşekkür ederim:))) dediğim gibi, birgün Ümit Bey'e beraber gideceğiz elimizde pusetlerle...
bu akşam 11 de çatlatma iğnemi vurulacağım ve perşembe sabah 11 de toplama işlemi başlayacak. tüm detayları günü gününe aktarmayı planlıyorum. bilgisayarımı götüreceğim. ben oradayken sormak istedikleriniz olursa sorar, ya da dikkat etmemi istediğiniz şeyler varsa, memnuniyetle incelerim :))
kızlar slm. işyerinin yoğunluğu yüzünden uzun zamandır buraya gelemedim.
biz iyiyiz haber vermek istedim.
hepinizi çok seviyorum...
zümrütcüm kendine bir sınır koyduğun için bu korkularıyaşıyorsun. şimdiden bu son deneme diye karar alman senin duygularına gem vurmazki o kararı ruhun beynin vücudun hepsi birlikte aynı tutumu gösterince verebilirsin..
şimdi gelecekte ne düşüneceğini belirlemek yerine donmuş embriyolarına harca enerjini ve herşeyin iyi olacağına inandır kendini sonrasını o günki duruma göre içsesinin vereceği kararlara göre değerlendirirsin...
nasılsın ya?
seni ve sinirlerini merak ediyorumbak bu usta işide bir türkiye gerçeği malesef..
ben şubat sonu denemeye karar verdim. listede düzeltirmisin lütfen..
merkez konusunda stres yapmıyorum . en uygununa beni bilinçaltım yönlendirecek diyorum..
sevgiyel kall..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?