bbkim hoşgeldin.. hikayen nedir? yaş kaç, teşhis ne zaman kondu, tüp denedinmi vs.. kıbrıs için de merkezlerle iletişime geçmen gerekiyor ilk önce...

Canım yaşım 30 ve hiç tüp denemedik maalesef herşey bir anda oldu sanki yıldırım çarpmış gibiyim...
Ben neler olduğunu anlayamadan bu yola başvurmak zorunda kaldım.. Ama en azından bir çözümü var,hiç bebeğim olmamasındansa bunu tercih ederim.
Süreç nasıl oluyor??Klinikler herşeyi ayarlıyor mu yoksa biz mi ayarlıyoruz onları araştırıyorum..Birde bu işi yapan kaç klinik var??

canım son 4-5 tedavim hep az dozla yapıldı.yumurta rezervi azlığında ilaç dozunun önemli olduguna inanıyorum.dr denemede sınır yok diyor yumurta sperm ve kalitelli eembriyo oldugu sürece maddiyat elverdiği sürece denemeye devam...2 ay dinlendim cokk ara vermek istemiyorum.cünkü azalan rezerv karşısında beklemmemeliyiz diye düsünüyorum

Son düzenleme:
kızlarrrrr,
çok özledim sizleri:))) .. ben döndüm ve kafamın içi pamuk kadar yumuşak ve beyaz..bedenen çalışmak ne güzel yaa..
tam bir 7 günlük çalışma oldu. sertifikamı aldım ve ehliyet içinde biraz okumam gerekiyor.

yosunn, eğitim çok sıkı idi rotayı rüzgar belirledi. ekip 4 kişi idi. sabahtan geceye hep eğitim oldu.
bu sefer olmadı ama geelcek ziyarete kesin görüşeceğiz.
keseri keşke parkecinin başına geçriseydin bak ozaman çekiç kullanmak zorunda kalırdı:)
sana bir iki şantiye küfürü öğretirim özalden istersen:)

parkk,
hayırlı ve uğurlu olsun. değerini göremedim ama sonuç pozitif çok sevindim hepimiz adına..:)

papatya40,
yok ya böyle bir heyecan.. bekle bekle mahvoldum.. yelkende bile aklımda bu hafta cinsiyet meselesi vardı..bebekte hareketli.. top koşturuyor olmasın?

aysevi,
iyimisin histereskopiden sonra ??? kanama oldumu??
deniz hiç şakaya gelmiyor.. doğayı tanımak aşırı uçlarında dolaşmak insana iyi geliyor. bu hafta bende hiç değilse bir iki saat balık tutarız diye düşünmüştüm ama nerede? hoca çok sıkı idi. sadece yelkenci olamya izin vardı.

diğer herkesi de sevgiyle kucaklıyorum.
yeni gelenler hoş geldi..
uğramayanalr nereyesunuz?

turbice, berils, saba, hayat 2011 sizleride unutmadım. :))))

zümrüt slm,

ne acı bir hikaye yav bu??

nasıl bir kaderi kendine çekmiş bu kadın? kısmeti nasıl bir bütünün parçası..? ailesinde en az kısmet bu kadına düşmüş galiba(
sen ne alemdesin? bak kafayı boşaltmanın yolu günlerce sadece denizde hiç tv gazete aile arkadaş olmadan bilmediğin birşeyi öğrenmek ve vücudunla çalışmak sanki format attım. çocuksuzluk mu tam sistem kabullendim. şimdi donasyon bence çok rahat ve kolay olacak ve bir bakacağımki hamileyim. hissim bu .. gerçekleşirse ne ala:) gerçekleşmez ise artık vardır her şerde bir hayır diyip hayata devam edeceğiz.

sağolsun psikoterapi bedbaht ve mutsuz bir kadınolacaktım yoksa. ki yıllar öncede öyleydim.
yoksa bu gerçekliği sırtlamak ve hayatı buna rağmen aktif ve üretken yaşamak neredeyse imkansız..

Destekleriniz için çok teşekkürederim arkadaşlar herşey kısmet, inşallah en kısa sürede daha iyi olacagım...

Hayat2011 arkadaşım senin içinde çok üzüldüm ama inşallah sıramız, zamanımız geldikçe pozitif sonuçlarımızıda yazacagız bir gün buradan demekki hala zamanı var...

Hosgeldin efsune, deniz, ruzgar yaramis sana, sakinlesmissin, benim de tatile ihtiyacim var, bayrama artik. Bu sabah yeniliklerle basladim, kullandigim cantami da degistirdim, kirmizi giydim, daha iyi gozukeyim dedim, isyerinde iyi enerjik gozukmeye cok onem veriyorlar, tekrardan basladim, yilmak yok, daha iyiyim. Sadece 2 gecedir uyuyamiyorum, kalbimde cok agri var, batma seklinde, yatinca artiyor, tamamen psikolojik ama cok rahatsiz ediyor, derin nefes alirken de aciyor, bir gecse daha iyi hissedecegim kendimi. Acaba dr benden histereskopi ister mi daha once gerek yok demisti ama, bence tutmamasinin sebebi yumurtanin distan kaliteli gozukse de yeterli kalitede olmamasiydi, benim dusuncem bu, devam edecegiz. Anestezi de olen kadin beni acayip etkiledi, anne olma yolunda can vermis, su arkasindan konusanlari da parcalamak istedim, zaten icimde aci ve ofke var nasil atsam diye dusunuyorum, o mevlutte olsaydim su an olay cikarirdim herhalde.

Günaydın Kızlarrr,

Şehitlerimizden sonra Van depremi başımıza geldi. Bu sıralar üsütmüzde kara bulutlar dolaşıyor. Çok üzüldüm. Yine de bence az ölümüz var 99 'a göre. Yeni binalar da çökmüş Efsuneciğim Hakkaten depreme dayalı binalar mı yapılıyor evler yoksa hikaye mi anlamadım . Yine şişli belediye başkanı koşmuş ekibiyle gitmiş ve nasıl güzel konuşt sabahleyin. İsrail ve yunanistan da ilk arayan ve yardım teklif edenler arasında buna da çok sevindim nedenleri ne olursa olsun .

Efsuneciğim hoşgeldin. Ben daha sakinim Dün teyzemlere gittim.İlk 3 ayda oturamamış hep kanepelere yatmıştım. Şimdi iyiyim.' Bir daha ist a gitme seni mahvediyor orası' dedi bana :) Yalnız demek ki karnım hala çıkmamaış ki anlamadı kızı da kendisi de. Dra 14. hf gittiğim için 18. hf yı beklemeliyiz Az dayan ama bana teyzem hep Allah sana senin gibi bir kız versin de annenin çektiklerini gör der hep:) O kız geliyor herhalde diyorum .

Hayatcığım yaşın genç olabilir ama yumurtan az .Ses arkadaşım da öyle. Biliyorum kabul etmesi zor ama bazı şeylerde tevekkül etmek en hayırlısı. Ben zaten son sözümü söyledim ama tabii etrafta çok paragöz dr var. Hatta en iyisi bile ben devam edeceğim diyorsan tamam diyor. Olmaz gelin donasyona demiyor. Benim 3. denememden 3 ay sonra dr um arayıp gelmiyor musunuz diye tel bile etti. Ben de bakın şansım yüzde 10 dediniz ama yüzde 1 diyenler de var. Siz gelin diyorsanız geleyim yine de dedim. Fazla sansınız yok dedi biliyordum ve ben kendi yumilerimden vazgeçtim. Yine de kıbrısta karma olsun diye tutturdum. Biliyorum kolay değil. Sonra embriyologla konuştum AMH testi yaptırdım yabancı sitelerin hepsini taradım Benim değerle hamiş kalan ancak karma olanlarda olmuş o da muhetmelen donorünkidir. Benim hikayem bu ama paranız ve zamaınnız bolsa dayanma gücünüz varsa birşey diyemeyeceğim

Herkese günaydın arkadaşlar ben yeni bir üyeyim.

Öncelikle deprem felaketi ve terör olaylarından dolayı çok üzüntülüyüm ve Allah bütün vefat edenlere rahmet eylesin, geriye kalanlara da sabır versin.

Benim merak ettiğim bir kaç konu var sizlere danışmak istedim;

-Kıbrıs'ta mesela yumurta donasyonu ile anne olacaksam ve olursam inşallah, 2.sefer anne olmak istersem yine aynı kişiden yumurta bulma imkanı oluyor mu dondurularak falan?

-Ne kadar süre Kıbrıs'ta kalmak gerekiyor ve işlemler kaç para tutuyor? Kimi tavsiye edersiniz? Buradan fiyat söylemeseniz de özelden atarsanız sevinirim.

-Bir de eşim işleri dolayısıyla çok yoğun, televizyonda izlemiştim eşim olmadan bu işlemler hallettim diyordu biri(spermleri burada dondurtup Kıbrıs'a yollamak). Bu mümkün müdür acaba yoksa illaki eşim de olmak zorunda mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

merhaba efsune... iyi olmaya çalışıyorum bu günlerde üzüntüler peşpeşe geliyor. van depreminde insanlar perişan...

senin iyi olmana ve kendini hazır hissetmene çok sevindim. denizle buluşmak ne güzel her türlü stres atıyor insan yelken kullanırken kas yapmışsındır sanırım. ayrıca bu format attım lafını tuttum iyi benzetme olmuş.

efsune ben korkuyorum ya olmazsa tutmazsa diye. donmuş üç embriyom var bir aksilik olmazsa 15 tatile onlarla birlikte gireceğim. donmuşlardan sonra tekrar denemeyi düşünmüyorum tutmazsa diye korkum bu yüzden. bu ay rahim kalınlaşmasında etkili olduğu söylenen şeyleri tüketiyorum kontrolde iyi çıkmasını umut ediyorm. başka da özel yaptığım bir şey yok rutin okul ev hayat meşgalesi devam...

hayatt sessiz sedasız tüp denemişsin geçmiş olsun. azimli pozitif kadın kendine iyi bak bana söylediğin o güzel sözcükleri hep tekrarlıyorum içimden.
hayatcım yumilerinin peşinden gitmeni anlıyorum daha zamanım var diyorsun zaman o kadar hızlı akıyor ki bir bakıyor insan dönülmez yollara gelmiş.
bir fikir olarak acaba önce donasyon deneyip sonra kafan rahat bir şekilde kendi yumilerinle mi denesen diyorum. hani örneklerini görüyoruz tüp bebek sahibi olduktan sonra doğal yollardan hamile kalan kişiler var. vücut kendini yeniliyor stressiz korkusuz kafa rahatlamış olduğundan kendiliğinden hamilelik gerçekleşiyor.

merhaba selam8 ve diğer arkadaşlarım,

cumartesi kontrolüm vardı. yumilerim büyümüş. normalde diğer kontrol salıydı ama bugüne aldı doktor. bugün gittim veeee tarih kesinleşti. çarşamba günü Kıbrıstayız ve perşembe günü de işleme başlıyoruz. dönüş muhtemelen pazartesi olacak yani 6 gün kalmış olacağız. yarın kıbrısla detayları konuşacağım. yani konaklama, dönüş günü vs.
çok heyecanlıyım. uyuyamıyorum heyecandan :)))

dualar için teşekkürler. benim de dualarım seninle, sizinle...

bu arada güzel bi haberim var. benim sol yumurtam bugüne kadar hiç görünmemişti. doktorlar hep sağ taraftakiler yeterli diyip üstüne düşmediler. bugün kontrolde doktor solda 2 yumurta var dedi. ne kadar sevindim anlatamam. yıllardır yumurta üretmeyen sol yanım da bu işe razı demek ki :))

selam berils=zümrüt,

birşeye dikkatini çekmek istedim.
korku neye hizmet ediyor?
bu sorunun cevabı sende. ama teoride bu korku seni gerçekel yüzleşmekten alı koyuyor. !!!

unutma dondurulmuş ile de denesen kendi yumurtalarınla da yada donasyonla fark etmez tuttmama ve olmama olasılığı heppppp var. bunu yola çıkarken biliyoruz. tutma ve olma olasılığını da biliyoruz.
korkmak denemenin önüne geçerse bekleme istasyonunda hayatına devam edersin. hatalı yöne giden tren en azından bir olasılığı elemiştir ve başka bir varoluş deneyebilir..
derimki denemeleri yap istediğin gibi. diyelimki olmadı emin ol ölmeyeceksin hayat devam edecek belki kolunu elini bacağını kaybeden bir sakat gibi ama ruhsal boyutunda hayata devam edeceğiz..
ve nefes almak ve şükretmen en önemlisi.
hayat çocuksuzluğun dışında binlerce felekatle dolu. dibe batarsın ama beynin seni yine yukarı taşır yeterki kendini dinle..
sevgiler..

herşeyin yolunda ve istediğin gibi ve iyiliğine hizmet edecek şekilde gelişmesini diliyorum..
haberlerini bekliyoruz. an be an tüm detaylar bizim gibi bu aralara deneyecek olanlar için önemli:)
sevgiyle kal..

herşeyin yolunda ve istediğin gibi ve iyiliğine hizmet edecek şekilde gelişmesini diliyorum..
haberlerini bekliyoruz. an be an tüm detaylar bizim gibi bu aralar deneyecek olanlar için önemli:)
sevgiyle kal..

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen cevap verin tekrardan kopyalıyorum yazdığımı, çok huzursuzum lütfen..

Herkese günaydın arkadaşlar ben yeni bir üyeyim.

Öncelikle deprem felaketi ve terör olaylarından dolayı çok üzüntülüyüm ve Allah bütün vefat edenlere rahmet eylesin, geriye kalanlara da sabır versin.

Benim merak ettiğim bir kaç konu var sizlere danışmak istedim;

-Kıbrıs'ta mesela yumurta donasyonu ile anne olacaksam ve olursam inşallah, 2.sefer anne olmak istersem yine aynı kişiden yumurta bulma imkanı oluyor mu dondurularak falan?

-Ne kadar süre Kıbrıs'ta kalmak gerekiyor ve işlemler kaç para tutuyor? Kimi tavsiye edersiniz? Buradan fiyat söylemeseniz de özelden atarsanız sevinirim.

-Bir de eşim işleri dolayısıyla çok yoğun, televizyonda izlemiştim eşim olmadan bu işlemler hallettim diyordu biri(spermleri burada dondurtup Kıbrıs'a yollamak). Bu mümkün müdür acaba yoksa illaki eşim de olmak zorunda mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

sevgili yeni katılımcı,
herşeyden önce ilk sorularının cevabını en iyi shanthi , aysevi ve papatya verir onların online olması iyi olur.:)
son sorunla ilgili psikoterapik yorumum:)

herşeyden önce çocuk sahibi olmak ciddi bir iştir. ve hiçbir para kazanılan iş bu konunun önüne geçmemelidir. yani sen onca kendine ilaç yükletirken ve ameliyatlara girerken bu süreci paylaşmayan bir eş ne kadar senle aynı heyecanı duyabilir?
ayrıca eşinin yoğunluğunu önemli olarak sunması belkide çocuk konusuna hazır olmadığının da göstergesi olabilir.
tüm bahaneler aslında curuf yani altta asıl neden çocuk sahibi olmak ve olmamak istemiyle ilgilidir.

ayrıca işler yoğunsa kesinlikle onun da plan yapmasını ve ona uygun zamanı bekle derim ve hiç değilse bir hafta izin alsın. spermleri dondurmak çözülürken yaşanacak kalite kayıplarını düşünürsek şansını azaltacağını düşünüyorum.

psikolojisi zor olan bir süreçte tüm zorlukları sen niye yüklenesin?
zaten onca fiziksel ve ruhsal gelgitler arasında elini tutacak bir eş önemli. anne ile olmaz bu işler. yada akraba ile. bu karı koca arasındaki paylaşımı artıracak ve ilişkiyi güçlendirecek bir süreçtir.

sevgiyle kal..

canıım çook sevindim ve heycanlandım sanki daha dün başladın ve gidiyosun yarından bahsediyosun dimi canım yarınki çarşamba ay çok heycanlandım doktor bey ve vücudun ortaklaşa sol yumilerinide çıkardı ortaya çok güzel seni ve dr u tebrik ediyorum.inşallah hep böyle güzel gider ve bebişlerinle dönersin hazırlanma sürecin gibi transferden sonra bekleme sürecinde böyle çabuk geçer ve pozitiiiiiiiiif hamileyimmm diye yazarsın rabbim hepimize nasip etsin bütün gidecek olanlar oradaki izlenimlerini en ince ayrıntısına kadar istiyorum tamammı canım bol şanslar dualarımdasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…