Anladım. Hadi hayırlı olsun

Vita Altera 'yi bilmiyorum ben ama burada Vita ile başarı elde etmiş arkadaslar var. Umarım seninki de öyle olacak.

Euro ivf nasıl bir yer bilmiyorum ama hasta koordinatörü ile konuşmuştum. Kendisini pek sevmemiştim. Şimdi baska arkadaslara da fikir olsun diye yazmak istedim. Doktorum bu merkezi tavsiye ettiginde fikir almak için aradım tabi ki. Kıbrıstaki büyük 5 merkezle görüşmüştüm, ayrıca daha önce Cekya'da 2 kere transfer olmuştum. Süreçlere hakimim tabi ki. Fakat koordinatör hanima ne sorsam doğru düzgün cevap alamamistim. Hep kendini bize bırak vb cümleler kurmuştu. Ama cvp vermemisti. Sonra dedim doktorlarını araştırayım bari. İnternet sayfaları çalışmıyor. Koordinatör'u aradım, internet sayfanız çalışmıyor haberiniz var mı? Doktorlar ve istatistiklerinizle ilgili bilgi almak istiyorum. Online broşür vb var mı diye sordum. Öyle birşeyleri de yok. Bayağı anti profesyonel geldiler. Zaten bir kere bile yüzyüze gelmediğim koordinatör her telefon konusmamizda bana hayatım diye sesleniyor

Bana oldukça laubali bir tarz gibi geldi. Tabi bu pek çok kişiye samimi ve hoş bir hitap gelebilir. Bu tarz algılar kişiden kisiye değişir. Fakat yıllarca kurumsal yerlerde çalışmış biri olarak bende anti kurumsal bir çalışma şekilleri olduğu izlenimini uyandırdı. Neyse dogru düzgün bilgi edinemeyince öbür taraftan Gynolife ile de tam tersine iyi bir ilişki kurunca orayı seçtim. Euro ivf ile de bu bir kac sonuca varmayan telefon görüşmemizden sonra da hiç gorusmemistim. Transfer icin Kibris'a gitmeden iki gün önce bu cok samimi koordinatör beni aradı. Kararımı sordu. Çok kibar bir şekilde yardimlarindan dolayı kendisine teşekkür edip, başka bir merkeze karar verdiğimi söyledim. Hangi merkez sorabilir miyim dedi. Gynolife dedim. Başladı Gynolife'ı kötülemeye. Orası şöyle kötü, böyle kötü. Çok başarısız oluyorlar falan. Tam bir kötü pazarlamacı taktiği. Acayip çirkin.Hemen lafını kestim, ben 2 gün sonra transfere uçuyorum, siz benim bu şekilde moralimi bozarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu tutumunuz hiç doğru degil dedim. Hemen toparladı koordinatör hanım. Hayırlı olsun transferiniz dedi ve telefonu kapattı. Aslında o anda benim doktoruma tekefon açıp haber vermeliydim. Keza o yönlendirdi beni oraya ve insanlarla bu şekilde konuşulduğunu bilse onaylamayacagina eminim. Benim sinirim bozuldu tabi ki. 2 gün sonra uçuyorum, başladım ağlamaya. Acaba yanlış mi karar verdik diye. Para uğruna bir koordinatorun böyle bir tutum sergilemesi hic etik değil. Bugüne kadar konuştuğum diğer büyük ivf merkezlerinden hic biri birbirini kotulemedi. Hatta Dunya ivf ve Gynolife arasında gidip geliyordum. Dunya ivf'in koordinatorune Gynolife ile devam edecegimi söyleyince, tedaviniz hayirli olsun, başarılı bir transfer olsun inşallah dediler.

Kurumsal, profesyonel duruş böyle olur.
Beni uzmuslerdi. Umarım başka arkadaşlar da üzülmez. Başarı oranlarını bilmem ama tutumları hos degil euro ivf in. İyi ki euro ivf den vazgecmissiniz.