sevgili yeni katılımcı,
herşeyden önce ilk sorularının cevabını en iyi shanthi , aysevi ve papatya verir onların online olması iyi olur.:)
son sorunla ilgili psikoterapik yorumum:)
herşeyden önce çocuk sahibi olmak ciddi bir iştir. ve hiçbir para kazanılan iş bu konunun önüne geçmemelidir. yani sen onca kendine ilaç yükletirken ve ameliyatlara girerken bu süreci paylaşmayan bir eş ne kadar senle aynı heyecanı duyabilir?
ayrıca eşinin yoğunluğunu önemli olarak sunması belkide çocuk konusuna hazır olmadığının da göstergesi olabilir.
tüm bahaneler aslında curuf yani altta asıl neden çocuk sahibi olmak ve olmamak istemiyle ilgilidir.
ayrıca işler yoğunsa kesinlikle onun da plan yapmasını ve ona uygun zamanı bekle derim ve hiç değilse bir hafta izin alsın. spermleri dondurmak çözülürken yaşanacak kalite kayıplarını düşünürsek şansını azaltacağını düşünüyorum.
psikolojisi zor olan bir süreçte tüm zorlukları sen niye yüklenesin?
zaten onca fiziksel ve ruhsal gelgitler arasında elini tutacak bir eş önemli. anne ile olmaz bu işler. yada akraba ile. bu karı koca arasındaki paylaşımı artıracak ve ilişkiyi güçlendirecek bir süreçtir.
sevgiyle kal..
çok teşekkür ederim cevap için
anlıyorum ama aynı zamanda eşimin ailesi bilmiyor bu süreci ve eşim bu yoğun haliyle Kıbrıs'a gittiği anda direk süreç belli olur çünkü Kıbrıs'ta bu yöntemin uygulandığını biliyorlar. biz annem ve ben hariç kimsenin bilmemesini istiyoruz.
onun haricinde diğer sorularımın da cevabını verirseniz sevinirim, yani ilk sorumun cevabı sonuç olarak evet yapılabiliyor değil mi? :)