selam arkadaşlar,
bendeki son durum şöyle. iki başarısız denememden sonra doktoruma gittim. şimdi olabiliecek bütün testler yapılıyor. dün 5tüp kan verdim.
kıbrıstaki savaş beyin, hit ve dünya tüp bebek ile görüştüm.
hit ve savaş bey ön görüşme istedi.
dün birde acıbadem hastanesine gittik. daha önce bir dondurulmus birde fresh donasyonumu doğuşta oldu dediğim an. ilk söylediği olmaması çok normal. en kötü klinik dedi.
hatta kapatılmak üzere olduğunu söyledi. kıbrısta iki merkez var gidilebilecek dedi. biri hit. diğeri engin angün.
biz ay sonunda zaten iş için kıbrısa gidecektik. gitmişken hepsi ilede görüşeceğiz.
öte taraftan kendi doktorum genetiğe kadar herseyi araştırmaya başladı. bütün soru işaretlerini yok ettikten sonra gitmek istiyorum. bir daha su testte yapıllsamıydı denmesin dedim. tamam dediler. bakalım artık hayırlısı..
mrhb arkadaşlar kızlarr nedense kimse yok fazla neyse canlar eşim dr değiştirelim dedi savaş bey olsun dedi kırmadım zaten herkes aynı işi yapıyor dedim o olsun ne olacak dedim farketmez benim bildiğim kadarıyla savaş beyde iyi sizin bilginiz varmı benim bildiğimden daha fazlasını bilen varmı birde,
kayınvalideydim dün
canımı o kadar sıktıki anlatamam ne yaptınız dedi falan bende bakıyoruz teyze dedim anne diyemiyorum
işte zamanı bekliyoruz kayınvalidem yaşlı 70 yaşında ne anlatsam anlamıyacaktır sadece tüp bebek
yapacağımızı biliyor daha fazlasını kimse bilmiyor bilmesi de gerekmiyor zaten eşimin bi arkadaşı
aynı bizim durumdaydı ymrta dnsyn yaptılar olmadı iki üç denediler hep negatif italyada yaşıyorlardı
adam karısını bırakıp gelmiş burda başka bi evlilik yapmış ailesi falan ön ayak olmuş
kayınvalidemde bunu bana ballandıra ballandıra anlatıyor ne yapalım allah mesut etsin dedim
ama içim burkuldu sanki ucunu bana dokundurdu gibi geldi banada imalı imalı bakış atıyor
teyze acaba dedim diğer kadının günahını kim alacak üstüne dedim aldığı kadın hemen hamile kalacakmı
onu artık allah bilir dedim ben konuyu kapatıyorum kendi açıyor neyse dedim
bende bi kere yaparız oldu oldu olmazsa bende oğlunu bırakır giderim ne yaparsanız yapın dedim
put oldu konuşmadı 5 dk durakladı sonra olur mu kızım nasıl olur gidilirmi hiç oturursun kocanın yanında senin yerin kocanın yanı gibi gibi vs....
anladım ben herşeyi anladım kuma gelsin bende bunu kabulleneyim çokk zoruma gidiyor valla çıldırdım akşam da eşimle kavga ettim
varsa böyle bir niyetin hiç başlamadan bitirelim dedim tabi oda aynen çılgına döndü annesine kızdı banada böyle şeyler için canımı sıktığıma kızdı....tam morale ihtiyacım varken....ne bileyim ya...
Günaydınnn Yosunn
Nasılsın bugün ? Hava burada biraz daha iyi Heryer kar buz kaplı ama gökyüzü aydınlık Bu da yeter.
Dün oğlanın veli toplantıısna gittim. Başrılı ancak beni asla dinlemiyor ancak evde çok baskı kurmuşsunuz benden de çok ürküyor dedi öğretmen. Evet ders konusunda çok baskı yapıyordum ancak bilmem ki acaba ev ortamı çok mu sert de snııfta rahatlıyor takmıyor. Oysa evde de ders konusu hariç son derece özgür sanki ??? Bilemedim.
günaydın şekercim.. algıda seçicilikmi bilmem ama her haberde sanki bir sivas adı geçiyor.. kar kış haberlerinde çoğunlukla:) aklıma geliyorsun hep.. dikkat et sen yinede..
oğlanın olayına da ne desem bilemedim ki valla.. öğrtemen başka bir yorum yapmadımı.. şöyle yapalım böyle yapalım falan diye..
Selda arkadaşım
Çağırmamasının bir nedeni olmalı Demek çok bir sorun görmedi mi acaba ? Ya da ne bileyim sadece sperm mi alınacak ? Neyse hayırlısı olsun.Kıbrısta ki oteller konusunu Ayseviye soracaksın. Nasıl bir otel arıyorsun? Kongorlu mu ucuz mu Biraz açarsan belki Aysevi yardımcı olurrr.
Yosuncuğum Nasıl gidiyor anne ile durumlar? Evet o hanım doğuştan adet görmüyormuş ama boş hayallere de kapılmamak lazım demek ki çok nadir bir olay ki tv kanalına haber olmuş. Hem bizim öyle bir sorunumuz yok ki değil mi? Yani adet görürken başımıza böyle bir durum geldi. Seval ahnım bir de pıhtılaşma sorununda iyi diye duydum. Ama o da çok zahmetli bir tedavi kanı haftada bir enjekte ediyor falan filan Bilmem kaç dolar her tüpü. Billmiyorum ben sanki o kadar katlanamzdım gibi .
merhb yosunn ben izleyemedim ama izleyecem o haberi bende doğuştan adet görmedim dr gittiğimde hormon eksikliği var dendi ondan sonra zaten cyclo verdi ben bu amh yi anlamadım bu nedir acaba biliyormusun senkızlar günaydın.. iyi pazarlar olsun hepimize.. bende okuyup yazacak brşey bulamayanlardanım bu aralar :)
Aymencim çok geçmiş olsun.. geçmiş gitmiş olsun inşallah... senden birkaç gün ses çımayınca bir süpriz bekliyoruz ardından.. ama bu alışılmadık birşey olmuş.. tekrar geçmiş olsun diyeyim..
Bende de annem dışında pek bişey yok değişik.. Havada güzel gidiyor.. önceki gün acaip bir ayaz vardı.. güneşe rağmen.. ama dün iyiydi.. bakalm bugün nasıl olacak.. çıkıcaz bugün.. gezeceğiz biraz:)
Görüşmek üzere....
Bu arada foxtaki haberi demin izledim.. o kadın menopozda değilmiş.. sadece hiç adet olamamış doğduğundan beri.. yumurta üretilebilecekken hormonlrdan dolayı üretememiş vücut. merak ettim o kadının amh si kaçtı acaba.. Annem de yanımdaydı seyrederken.. kıbrısı falan duyunca daha bir dikkatle izledi. o hala inanmıyor menopoz olayına.. şimdi de "bak oluyormuş.. Allahım büyük" demeye başladı.
Merhabalar,Bu arada foxtaki haberi demin izledim.. o kadın menopozda değilmiş.. sadece hiç adet olamamış doğduğun yaşındayım dan beri.. yumurta üretilebilecekken hormonlrdan dolayı üretememiş vücut. merak ettim o kadının amh si kaçtı acaba.. Annem de yanımdaydı seyrederken.. kıbrısı falan duyunca daha bir dikkatle izledi. o hala inanmıyor menopoz olayına.. şimdi de "bak oluyormuş.. Allahım büyük" demeye başladı.
allah bağışlasın rudiMerhabalar,
ara ara topik birinci sayfa olduğundan merakla okumustum yazdıklarınızı hepiniz çok bilgili ve ilgilisiniz umarım en kısa yoldan anne olursunuz.
benim yazma sebebim alıntı yaptığım konu ile ilgili ; 29 yaşındayım ve bugune kadar kend kendime sadece 3-5 kez adet oldum.ortalama 18 yaşı baz alsak 11 senede 3 kez yani.
tüm hormonlar,değerler,kromozom analizi yapıldı,yumurtalıklar kontrol edildi.( AMH bakılmamış ) ama hiç bir şey çıkmadı adet olamamla alakalı , her defasında farklı farklı doktorlara gittim.
prolaktin hormonum yüksekti sadece o da 60 civarı ama ilaçla düşürülmesine karşın yine de hamile kalamadım çünki adet olmuyordum.yumurtalar oluşuyor, büyüyor ama çatlayacak duruma gelmiyordu.
ilaçla adet görüp 3 kez tüp bebek denedim en sonunda dondurulmuş emb. ile ikizlerim oldu.
Bende bu konuda bir örnegim sanırım.
İyi akşamlar ,
teşekkür ederim rowina.allah bağışlasın rudi
dr kimdi burdan mı yoksa dış ülkeler mi....
SELAM ROSALYN,
BEBEĞİN KAÇ AYLIK OLDU??.. ZAMAN MEVHUMUM KAYIPTA BU ARALAR...
bebeklerin ağzında anneyle olan diyaloğun yazıldığı en kapsamlı kabul edilen literatür ki bunu okurken kendini de ve çocukluğunuda yeniden keşfedebilrisn:
bir bebeğin bilincinin olmadığı ana en yakın kitap: daniel n. STERN'nin """" BİR BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ""
diğeride ;
TAHİR ÖZAKKAŞIN "" BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ""
tüm evreleri bu kİtapta bulabilrsin dili çok rahat okunması keyifli ama sanada çok yararlı olacak bir kitap..
allah analı babalı büyütsün oğlunu..
bunca zaman bekledğin oğlun aslında en önemli şeye sahip yani olduğu gibi sevilen varlığına ulaşıldığından anne ve babası tarafından gönülden bağıra basılan bir bebek..
yani şanslı:)
sevgiyel kal..
Çok teşekkürler Efsune , bebeğim 4.5 aylık oldu.İkisinide edineceğim, bizi yetiştirirlerken yaptıkları hataları yapmamaya azami dikkat göstereceğim.Sizlerde kavuşacaksınız bebeklerinize , bu tedavilerin başarı şansı çok yüksek , %70-80 , birinde olmazsa diğerinde mutlaka....
Canım, cinsiyet seçimi içindi.sevgili ymb,
herşeyden önce kolay bir süreç deği ama yılmamış başka bir yol denemişsin..
umarım hayrına olan bir sonuç olur..
benim anlamadığım senin yumurtalarınla yaptığın bir denemeyi neden kıbrısta yaptığın. sonuçta eşinin spermlerinde bir sorun yok gözüküyor??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?