• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

selam arkadaşlar,
bendeki son durum şöyle. iki başarısız denememden sonra doktoruma gittim. şimdi olabiliecek bütün testler yapılıyor. dün 5tüp kan verdim.
kıbrıstaki savaş beyin, hit ve dünya tüp bebek ile görüştüm.
hit ve savaş bey ön görüşme istedi.
dün birde acıbadem hastanesine gittik. daha önce bir dondurulmus birde fresh donasyonumu doğuşta oldu dediğim an. ilk söylediği olmaması çok normal. en kötü klinik dedi.
hatta kapatılmak üzere olduğunu söyledi. kıbrısta iki merkez var gidilebilecek dedi. biri hit. diğeri engin angün.
biz ay sonunda zaten iş için kıbrısa gidecektik. gitmişken hepsi ilede görüşeceğiz.
öte taraftan kendi doktorum genetiğe kadar herseyi araştırmaya başladı. bütün soru işaretlerini yok ettikten sonra gitmek istiyorum. bir daha su testte yapıllsamıydı denmesin dedim. tamam dediler. bakalım artık hayırlısı..

Hadi hayırlısı inşallah, umarım yeni bir deme için hiç bir engel çıkmaz...güzel haberlerini bekliyoruz.

mrhb arkadaşlar kızlarr nedense kimse yok fazla neyse canlar eşim dr değiştirelim dedi savaş bey olsun dedi kırmadım zaten herkes aynı işi yapıyor dedim o olsun ne olacak dedim farketmez benim bildiğim kadarıyla savaş beyde iyi sizin bilginiz varmı benim bildiğimden daha fazlasını bilen varmı birde,

kayınvalideydim dün
canımı o kadar sıktıki anlatamam ne yaptınız dedi falan bende bakıyoruz teyze dedim anne diyemiyorum
işte zamanı bekliyoruz kayınvalidem yaşlı 70 yaşında ne anlatsam anlamıyacaktır sadece tüp bebek
yapacağımızı biliyor daha fazlasını kimse bilmiyor bilmesi de gerekmiyor zaten eşimin bi arkadaşı
aynı bizim durumdaydı ymrta dnsyn yaptılar olmadı iki üç denediler hep negatif italyada yaşıyorlardı
adam karısını bırakıp gelmiş burda başka bi evlilik yapmış ailesi falan ön ayak olmuş
kayınvalidemde bunu bana ballandıra ballandıra anlatıyor ne yapalım allah mesut etsin dedim
ama içim burkuldu sanki ucunu bana dokundurdu gibi geldi banada imalı imalı bakış atıyor
teyze acaba dedim diğer kadının günahını kim alacak üstüne dedim aldığı kadın hemen hamile kalacakmı
onu artık allah bilir dedim ben konuyu kapatıyorum kendi açıyor neyse dedim
bende bi kere yaparız oldu oldu olmazsa bende oğlunu bırakır giderim ne yaparsanız yapın dedim
put oldu konuşmadı 5 dk durakladı sonra olur mu kızım nasıl olur gidilirmi hiç oturursun kocanın yanında senin yerin kocanın yanı gibi gibi vs....
anladım ben herşeyi anladım kuma gelsin bende bunu kabulleneyim çokk zoruma gidiyor valla çıldırdım akşam da eşimle kavga ettim
varsa böyle bir niyetin hiç başlamadan bitirelim dedim tabi oda aynen çılgına döndü annesine kızdı banada böyle şeyler için canımı sıktığıma kızdı....tam morale ihtiyacım varken....ne bileyim ya...

Offf cnm malesef bu kayın valideler hep böyleler, cahillikten başka birşey degil ama cahille cahil olma boş ver... yaşıda az değilmiş yazık keşke zamanını daha güzel şeyler düşünerek, konuşarak harcasaymış ne gerek var bu yaşta günah almaya, dedi kodu yapmaya yazık... Sakın kendini üzme ,sen ona gereken cevabı vermişsin zaten, iyide etmişsin içine atmamak en iyisi... arkadaşlarında dedigi gibi eşinide, kendinide boşuna üzme...

Son düzenleme:
Günaydınnn Yosunn

Nasılsın bugün ? Hava burada biraz daha iyi Heryer kar buz kaplı ama gökyüzü aydınlık Bu da yeter.

Dün oğlanın veli toplantıısna gittim. Başrılı ancak beni asla dinlemiyor ancak evde çok baskı kurmuşsunuz benden de çok ürküyor dedi öğretmen. Evet ders konusunda çok baskı yapıyordum ancak bilmem ki acaba ev ortamı çok mu sert de snııfta rahatlıyor takmıyor. Oysa evde de ders konusu hariç son derece özgür sanki ??? Bilemedim.

kızlar günaydın.. iyi pazarlar olsun hepimize.. bende okuyup yazacak brşey bulamayanlardanım bu aralar :)

Aymencim çok geçmiş olsun.. geçmiş gitmiş olsun inşallah... senden birkaç gün ses çımayınca bir süpriz bekliyoruz ardından.. ama bu alışılmadık birşey olmuş.. tekrar geçmiş olsun diyeyim..

Bende de annem dışında pek bişey yok değişik.. Havada güzel gidiyor.. önceki gün acaip bir ayaz vardı.. güneşe rağmen.. ama dün iyiydi.. bakalm bugün nasıl olacak.. çıkıcaz bugün.. gezeceğiz biraz:)

Görüşmek üzere....

Bu arada foxtaki haberi demin izledim.. o kadın menopozda değilmiş.. sadece hiç adet olamamış doğduğundan beri.. yumurta üretilebilecekken hormonlrdan dolayı üretememiş vücut. merak ettim o kadının amh si kaçtı acaba.. Annem de yanımdaydı seyrederken.. kıbrısı falan duyunca daha bir dikkatle izledi. o hala inanmıyor menopoz olayına.. şimdi de "bak oluyormuş.. Allahım büyük" demeye başladı.

Günaydınnn Yosunn

Nasılsın bugün ? Hava burada biraz daha iyi Heryer kar buz kaplı ama gökyüzü aydınlık Bu da yeter.

Dün oğlanın veli toplantıısna gittim. Başrılı ancak beni asla dinlemiyor ancak evde çok baskı kurmuşsunuz benden de çok ürküyor dedi öğretmen. Evet ders konusunda çok baskı yapıyordum ancak bilmem ki acaba ev ortamı çok mu sert de snııfta rahatlıyor takmıyor. Oysa evde de ders konusu hariç son derece özgür sanki ??? Bilemedim.

günaydın şekercim.. algıda seçicilikmi bilmem ama her haberde sanki bir sivas adı geçiyor.. kar kış haberlerinde çoğunlukla:) aklıma geliyorsun hep.. dikkat et sen yinede..

oğlanın olayına da ne desem bilemedim ki valla.. öğrtemen başka bir yorum yapmadımı.. şöyle yapalım böyle yapalım falan diye..

günaydın şekercim.. algıda seçicilikmi bilmem ama her haberde sanki bir sivas adı geçiyor.. kar kış haberlerinde çoğunlukla:) aklıma geliyorsun hep.. dikkat et sen yinede..

oğlanın olayına da ne desem bilemedim ki valla.. öğrtemen başka bir yorum yapmadımı.. şöyle yapalım böyle yapalım falan diye..

slm arkadaslar ben bu aysonu hıte gıdıyorum yanlız ulasım ve konaklamayı kendım ayarlamak istıyorum bu konuda tecrubelı arkadaslar bana yardımcı olabılırmı bırde ben on gorusmeye gıtyecegım benı cagırmadılar lutfen yardım ozellıkle hastaneye en yakın otel konusunda

Selda arkadaşım

Çağırmamasının bir nedeni olmalı Demek çok bir sorun görmedi mi acaba ? Ya da ne bileyim sadece sperm mi alınacak ? Neyse hayırlısı olsun.Kıbrısta ki oteller konusunu Ayseviye soracaksın. Nasıl bir otel arıyorsun? Kongorlu mu ucuz mu Biraz açarsan belki Aysevi yardımcı olurrr.

Yosuncuğum Nasıl gidiyor anne ile durumlar? Evet o hanım doğuştan adet görmüyormuş ama boş hayallere de kapılmamak lazım demek ki çok nadir bir olay ki tv kanalına haber olmuş. Hem bizim öyle bir sorunumuz yok ki değil mi? Yani adet görürken başımıza böyle bir durum geldi. Seval ahnım bir de pıhtılaşma sorununda iyi diye duydum. Ama o da çok zahmetli bir tedavi kanı haftada bir enjekte ediyor falan filan Bilmem kaç dolar her tüpü. Billmiyorum ben sanki o kadar katlanamzdım gibi .

Son düzenleme:
Selda arkadaşım

Çağırmamasının bir nedeni olmalı Demek çok bir sorun görmedi mi acaba ? Ya da ne bileyim sadece sperm mi alınacak ? Neyse hayırlısı olsun.Kıbrısta ki oteller konusunu Ayseviye soracaksın. Nasıl bir otel arıyorsun? Kongorlu mu ucuz mu Biraz açarsan belki Aysevi yardımcı olurrr.

Yosuncuğum Nasıl gidiyor anne ile durumlar? Evet o hanım doğuştan adet görmüyormuş ama boş hayallere de kapılmamak lazım demek ki çok nadir bir olay ki tv kanalına haber olmuş. Hem bizim öyle bir sorunumuz yok ki değil mi? Yani adet görürken başımıza böyle bir durum geldi. Seval ahnım bir de pıhtılaşma sorununda iyi diye duydum. Ama o da çok zahmetli bir tedavi kanı haftada bir enjekte ediyor falan filan Bilmem kaç dolar her tüpü. Billmiyorum ben sanki o kadar katlanamzdım gibi .

sevgılı paptya cok saol benım sadece yumurta sorunu var esımde sorun yok esımın spermı kullanılacak

selam aysevi,

yaşadıklarınız çok üzücü, çok geçmiş olsun. inşallah patoloji sonucu da iyi çıkar bir ohh çekersiniz. bizi merakta bırakma, güzel haberi bize de ver olur mu?
Ne güzel yazmışsın ve çok da doğru bir konuya değinmişsin. zaman zaman bebeğimiz olmadığı için çok üzgün oluyoruz, özellikle de negatif sonuçlardan sonra. oysa elimizde o kadar çok güzel şey var ki. sabah uyanmak bile şükür sebebiyken, uyanıp hava yağmurlu diye burun büküyoruz.
Geçen hafta çift kol, çift bacak nakli yapılan ve malesef vefat eden adam için çok üzüldüm.tam o dönemde de arabamda ciddi bir arıza çıkmıştı. 10 gündür servisteydi ve bayağı masraflı bir tamiri vardı. canım sıkkındı. sonra o adamı görünce dank etti. Kızdım kendime ne yapıyorum ben diye. sıraladım hayatımdaki güzellikleri bir bir. şükrettim, teşekkür ettim hayata, bana verdikleri için.
Önemli olan bunu sadece böyle dönemlerde değil de her zaman yapabilmek. Umarım böyle güzelliklerin farkına vararak devam ederiz hayat yolculuğumuza.

kızlar günaydın.. iyi pazarlar olsun hepimize.. bende okuyup yazacak brşey bulamayanlardanım bu aralar :)

Aymencim çok geçmiş olsun.. geçmiş gitmiş olsun inşallah... senden birkaç gün ses çımayınca bir süpriz bekliyoruz ardından.. ama bu alışılmadık birşey olmuş.. tekrar geçmiş olsun diyeyim..

Bende de annem dışında pek bişey yok değişik.. Havada güzel gidiyor.. önceki gün acaip bir ayaz vardı.. güneşe rağmen.. ama dün iyiydi.. bakalm bugün nasıl olacak.. çıkıcaz bugün.. gezeceğiz biraz:)

Görüşmek üzere....

Bu arada foxtaki haberi demin izledim.. o kadın menopozda değilmiş.. sadece hiç adet olamamış doğduğundan beri.. yumurta üretilebilecekken hormonlrdan dolayı üretememiş vücut. merak ettim o kadının amh si kaçtı acaba.. Annem de yanımdaydı seyrederken.. kıbrısı falan duyunca daha bir dikkatle izledi. o hala inanmıyor menopoz olayına.. şimdi de "bak oluyormuş.. Allahım büyük" demeye başladı.
merhb yosunn ben izleyemedim ama izleyecem o haberi bende doğuştan adet görmedim dr gittiğimde hormon eksikliği var dendi ondan sonra zaten cyclo verdi ben bu amh yi anlamadım bu nedir acaba biliyormusun sen

Bu arada foxtaki haberi demin izledim.. o kadın menopozda değilmiş.. sadece hiç adet olamamış doğduğun yaşındayım dan beri.. yumurta üretilebilecekken hormonlrdan dolayı üretememiş vücut. merak ettim o kadının amh si kaçtı acaba.. Annem de yanımdaydı seyrederken.. kıbrısı falan duyunca daha bir dikkatle izledi. o hala inanmıyor menopoz olayına.. şimdi de "bak oluyormuş.. Allahım büyük" demeye başladı.
Merhabalar,
ara ara topik birinci sayfa olduğundan merakla okumustum yazdıklarınızı hepiniz çok bilgili ve ilgilisiniz umarım en kısa yoldan anne olursunuz.
benim yazma sebebim alıntı yaptığım konu ile ilgili ; 29 yaşındayım ve bugune kadar kend kendime sadece 3-5 kez adet oldum.ortalama 18 yaşı baz alsak 11 senede 3 kez yani.
tüm hormonlar,değerler,kromozom analizi yapıldı,yumurtalıklar kontrol edildi.( AMH bakılmamış ) ama hiç bir şey çıkmadı adet olamamla alakalı , her defasında farklı farklı doktorlara gittim.
prolaktin hormonum yüksekti sadece o da 60 civarı ama ilaçla düşürülmesine karşın yine de hamile kalamadım çünki adet olmuyordum.yumurtalar oluşuyor, büyüyor ama çatlayacak duruma gelmiyordu.
ilaçla adet görüp 3 kez tüp bebek denedim en sonunda dondurulmuş emb. ile ikizlerim oldu.

Bende bu konuda bir örnegim sanırım.
İyi akşamlar ,

Merhabalar,
ara ara topik birinci sayfa olduğundan merakla okumustum yazdıklarınızı hepiniz çok bilgili ve ilgilisiniz umarım en kısa yoldan anne olursunuz.
benim yazma sebebim alıntı yaptığım konu ile ilgili ; 29 yaşındayım ve bugune kadar kend kendime sadece 3-5 kez adet oldum.ortalama 18 yaşı baz alsak 11 senede 3 kez yani.
tüm hormonlar,değerler,kromozom analizi yapıldı,yumurtalıklar kontrol edildi.( AMH bakılmamış ) ama hiç bir şey çıkmadı adet olamamla alakalı , her defasında farklı farklı doktorlara gittim.
prolaktin hormonum yüksekti sadece o da 60 civarı ama ilaçla düşürülmesine karşın yine de hamile kalamadım çünki adet olmuyordum.yumurtalar oluşuyor, büyüyor ama çatlayacak duruma gelmiyordu.
ilaçla adet görüp 3 kez tüp bebek denedim en sonunda dondurulmuş emb. ile ikizlerim oldu.

Bende bu konuda bir örnegim sanırım.
İyi akşamlar ,
allah bağışlasın rudi
dr kimdi burdan mı yoksa dış ülkeler mi....

SELAM ROSALYN,

BEBEĞİN KAÇ AYLIK OLDU??.. ZAMAN MEVHUMUM KAYIPTA BU ARALAR...

bebeklerin ağzında anneyle olan diyaloğun yazıldığı en kapsamlı kabul edilen literatür ki bunu okurken kendini de ve çocukluğunuda yeniden keşfedebilrisn:

bir bebeğin bilincinin olmadığı ana en yakın kitap: daniel n. STERN'nin """" BİR BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ""

diğeride ;
TAHİR ÖZAKKAŞIN "" BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ""
tüm evreleri bu kİtapta bulabilrsin dili çok rahat okunması keyifli ama sanada çok yararlı olacak bir kitap..

allah analı babalı büyütsün oğlunu..
bunca zaman bekledğin oğlun aslında en önemli şeye sahip yani olduğu gibi sevilen varlığına ulaşıldığından anne ve babası tarafından gönülden bağıra basılan bir bebek..

yani şanslı:)
sevgiyel kal..

Çok teşekkürler Efsune , bebeğim 4.5 aylık oldu.İkisinide edineceğim, bizi yetiştirirlerken yaptıkları hataları yapmamaya azami dikkat göstereceğim.Sizlerde kavuşacaksınız bebeklerinize , bu tedavilerin başarı şansı çok yüksek , %70-80 , birinde olmazsa diğerinde mutlaka....

allah bağışlasın oğlunu,

bir annenin bebeğine bakışı onu sarmalayışı ve olduğu gibi koşulsuz sevmesi en önemlisi..
sen huzurlu ve mutlu olursan bebekte mutlu ve tatmin olacak..
ilk 2 yılda bebeğin beyin aktivitesi 4 yıllık fakulte eğitimine eş..
yani korteks yokken daha oluşmamışken beyin acayip çalışıyor. tek yaptığı annenin yani bakıcının sağ beyninden kendi sağp beynine aktarım yapmak.
ilkel savunma mekanizmasından "bölme" en çok bu dönemde mevcut. sağlıklı bireyde bu 3,5 yaşında bölme mekanizması kalkıyor. ama anne dengesiz ise bir öyle bir böyle davranıorsa istikrarsız ise.. bölme savunma mekanizması ortadan kalkmıyor böylelikle bir takım kişilik profilleerinin temeli atılıyor..

türklerin aksine şunu yapmalısın deerim.
en önemli dönem 0-6 yaş arası sonrada 13-17 yaş ergenlik. bu arada anne ve baba istikrarlı sevgili ve onun varoluşunu koşulsuz kabullenirse hayatı boyunca birşey yapmana gerek yok.. gerisi çorap söküğü gibi geliyor..

yolun açık olsun:))

Son düzenleme:
Çok teşekkürler Efsune , bebeğim 4.5 aylık oldu.İkisinide edineceğim, bizi yetiştirirlerken yaptıkları hataları yapmamaya azami dikkat göstereceğim.Sizlerde kavuşacaksınız bebeklerinize , bu tedavilerin başarı şansı çok yüksek , %70-80 , birinde olmazsa diğerinde mutlaka....

merhb rosalyn65 iyi akşamlar nasıl gidiyor hayat bebeğin nasıl maşallah allah sana 4,5 yaşınıda 45 yaşınıda göstersin ne güzel allah daimi etsin inş.ikinciside allahtan gelir inş.dediğin gibi olur....

Merhaba arkadaşlar,en şok oldum tabi.
Daha önceden sizlere yazmıştım. Ben oğlumu kaybettim ve cinsiyet seçimi için kıbrıstan doktor seçimi için yardım istemiştim sizlerden.
Kıbrısa gittim.
Ve seçtiğim merkezden hiç memnun kalmadım.
Önce burada bir doktora yönlendirildim.
Daha önceden ( 2 , 3 yıl öncesi ) korunmayı bırakır bırakmaz
2 kez hamile kalmıştım.Buna rağmen buradaki doktor yumurtlama rezerviniz azalmış dedi ve yüksek dozda iğne tedavisi uyguladı.Çatlatma iğnesini vuruldum ve Kıbrısa gittim.
5 yumurta toplandı. 1 i kiste dönüşmüş, 2 si boş çıkmış ve geriye 2 yumurta kalmış.Döllenme oldu , 2 side erkek bebekti fakat 5. güne 1 tanesi kaldı. Ve transfer yapıldı, bebeğim tutunamadı.
Transfer yapıldığı gün doktorum yumurtalarınız çok zayıf , spermlerde problem yok , bebek sahibi olmak için size yumurta donasyonunu öneririm dedi. Ve ben şok oldum tabi. Bu kadar kısa sürede nasıl hemen bu yorumu yaptılar şaşırdım. Ben buradaki doktora ve kıbrıstaki doktora eğer yumurtam bu ay azsa sonraki aya başlayalım tedaviye dedim. Beni o kadar umutsuz vaka olarak gördüler ki bir sonraki aya hiç yumurtan olmayabilir dediler.
Ben normal yollarla bu ay bebek denemeye karar verdim. Burada adetin 5. günü bir doktora gittim.Bana söylenilenleri anlattım. Hormon testlerim çok güzel çıktı.Ve diğer doktorlara katılmadığını söyledi.Adetin 5. günü olmasına rağmen gayet güzel 3 yumurtan var dedi. Klomen verdi. Adetin 12. günü gittim. Hepsi çok güzel dedi ve çatlatma iğnesi verdi. Daha sonra verilen saatlerde 3 ilşki oldu.Sonucu bekliyorum.
Yani çok şaşkınım. Bu çok hassas bir konu. Ancak boşuna tüp bebek tedavisi oldum. Maddi kaybı düşünmüyorum. Manevi anlamda o 1 ayda çok yoruldum :(
Allah hepinizin yardımcısı olsun.Çok zor gerçekten. Sizler için dua edeceğim.

Son düzenleme:
sevgili ymb,

herşeyden önce kolay bir süreç deği ama yılmamış başka bir yol denemişsin..
umarım hayrına olan bir sonuç olur..

benim anlamadığım senin yumurtalarınla yaptığın bir denemeyi neden kıbrısta yaptığın. sonuçta eşinin spermlerinde bir sorun yok gözüküyor??

Son düzenleme:
Kızlar kendimi kısaca tanıtayım sizlere.
30 Yaşında evlendim.
2 yıl korundum.
2 yıl sonra çocuk istedik , korunmayı bıraktım ve o ay hamile kaldım.
Fakat bebeğimi doğumuna 2 gün kala kaybettim.
Otopsi sonucunda ve genetik testler sonucunda her şey normal çıktı ve bir sebep bulunamadı.
Bebeğimi sezeryanla aldılar benden.
Sezeryan olmama rağmen 6 ay sonra korunmayı bıraktım ve o ay hamile kaldım. Çok şükür kızımı sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim.
Kızımda da sezeryan oldum.
Oğlumu asla unutmadım.2 sezeryan olduğum için ( doktorlar en fazla 3 sezeryan öneriyorlar ) 3. bebeğime tabi Allah ta isterse cinsiyet seçimi ile hamile kalmak istedim.
Ve bunları yaşadım.
Şu anda 35 yaşındayım.
Bu geçmişimi kıbrıstaki doktora anlattım. Fakat 35 yaşından sonra doğurganlık grafiği hızla azalır dedi.
Hemen yumurta donasyonu önerdi.
Allahıma binlerce şükürler olsun bir kızım var. Allah ona sağlık, uzun ömür versin. Başka hiç bir şey istemem.
Doğal yollarla deneyeceğim, olursa olur ki olacağını düşünüyorum. Gerçi bu doktor da klomen verdi. Klomen ile hamile kalamazsam ilaç kullanmayacağım başka.
Belki de ilaca ters tepki veriyordur vücudum.
Zaten geçen ay en yüksek dozda ilaç verdiler :( O ilaçlara en az 20 yumurta oluşması gerekirdi heralde.
Ben Allaha az yumurta olsun diye dua ettim hep. Ve döllenen yumurtalar erkek olsun diye de dua ettim. Eğer oluşan embriyolardan birisi kız olsaydı ondan da vazgeçmeyecektim. Hepsini isteyecektim. Fazla yumurta çıksaydı dondurulmasını isteyecektim vs , vs... Aklımdan bir sürü şey geçiyordu fakat bunları yaşadım.Ve sizlerle paylaşmak istedim.

Allah hepinizin gönlüne göre versin. Sizleri çok çok iyi anlıyorum. Sevgiler...

Son düzenleme:
sevgili ymb,

herşeyden önce kolay bir süreç deği ama yılmamış başka bir yol denemişsin..
umarım hayrına olan bir sonuç olur..

benim anlamadığım senin yumurtalarınla yaptığın bir denemeyi neden kıbrısta yaptığın. sonuçta eşinin spermlerinde bir sorun yok gözüküyor??
Canım, cinsiyet seçimi içindi.

Back