slm arkadaslar uzun bır kararsızlıktan sonra hıt karar verdık ozlem hnm konusduk ama bu ay sonu ıni kısmetse olucak yanlız on gorusme fılan ıstemedıler bılgılerımızı aldılar ay sonu gıdıp ymrt alıp gelıcez inş tecrubelı arkadaslar yazarsa cok sevınırım

canım demek ön görüşme istemediler ben orayı aradıgımda önce gel ön görüş dedilerdi bende önce kim gitcek ne gerek var oda ayrı git gel masraf diye açıkçası orayı kafamdan o yüzden sildim benimki sperm donesyonu ne fark eder gerçi hayırlısı hakkımızda ben bulundugum yerde tüp bebek merkezine hazırlatıp onlar nereye derse oraya gitmek istiyorum sonuçta bu kısmet meselesi olucaksa heryerde olucak bence .

selam arkadaşlar,
bendeki son durum şöyle. iki başarısız denememden sonra doktoruma gittim. şimdi olabiliecek bütün testler yapılıyor. dün 5tüp kan verdim.
kıbrıstaki savaş beyin, hit ve dünya tüp bebek ile görüştüm.
hit ve savaş bey ön görüşme istedi.
dün birde acıbadem hastanesine gittik. daha önce bir dondurulmus birde fresh donasyonumu doğuşta oldu dediğim an. ilk söylediği olmaması çok normal. en kötü klinik dedi.
hatta kapatılmak üzere olduğunu söyledi. kıbrısta iki merkez var gidilebilecek dedi. biri hit. diğeri engin angün.
biz ay sonunda zaten iş için kıbrısa gidecektik. gitmişken hepsi ilede görüşeceğiz.
öte taraftan kendi doktorum genetiğe kadar herseyi araştırmaya başladı. bütün soru işaretlerini yok ettikten sonra gitmek istiyorum. bir daha su testte yapıllsamıydı denmesin dedim. tamam dediler. bakalım artık hayırlısı..

selam,
internette engin angün diye kimseyi bulamadım. bu hangi merkez???

ama berk engün diye bir doktor var ve üstelik dünya tüp bebekte ve yeride girne???

Son düzenleme:
Merhaba kızlar

Bu aralar yazacak fazla birşeyim olmadıgı icin okuyup çıkıyorum.efsunecigim maalesef bu aralar fazla bir bomba haberim yok ama önümüzdeki günler ne gösterecek bilemem:))

Havalar cok kötüydü buraya bile azda olsa kar yağdı duşunun...neyse sonunda hava düzeldi ve benimde ruh Halim düzeldi.hic sevmem soğukları,yağmurları...gecen gun bir arkadaşımla görüştüm epeydir konuşmamıştık..eşiyle bosanacagini öğrendim halbuki çöktükler bir ailelerdi ,bebekleri olmuyor diye tup bebek yapmışlardı ilkinde bir cocukları ikincisinde ise ikizleri olmuştu.yani 3 cocuk yaptılar ve cok istedikleri bir şeydi.demekki bu kadar zor bir yoldan gecmis olmak bile onları bir arada tutmaya yetmedi diye düşündüm.halbuki birbirlerini ne kadar cok seviyorlardı...cok da üzüldüm bu yola girmelerine ama cok kararlilar ve ayrılıyorlar..bende sanki bebeğim olunca dünyadaki butun dertlerimin biteceğini düşünüyorum,esimi zaten cok seviyorum,bebeğimde olunca tamamlanacakmisim gibi geliyordu ama birden bu gercegi düşündüm de hic de olmayacak birşey değil..hayat ne süprizlere dolu..

Aslında size anlatmayacaktim cunku anlatacak halim yoktu,ama simdi yazmaya karar verdim.bundan 15 gun önce esim sabah işyerime geldi ki hic yapmadığı bir şey,cunku cok yogun olur bana benimle konuşması gerektiğini söyledi.ben tabi hemen kötü birşey olduğunu hissettim. Baktimki gözleri kızarmış muhtemelen ağlamış...cok endişeli.."".bende bir yara çıktı onceleri cok önemsemedim ama. Bugün bir doktor arkadasıma gösterdim ve bana derhal daha donanımlı bir hastaneye gitmemi söyledi"" dedi..bende sakinliğimi korumaya çalışarak kötü birşey olabilrmi dedim ve maalesef olabilir büyük ihtimalle kötü birşey dedi.....ve kızlar bir anda dünya basima yıkıldı..ben simdi ist.a gidiyorum dedi bende ben seni Yanliz göndermem bende geliyorum dedim.ve hemen apar topar çıktık eve bile uğramadan ist a gittik.ama ne gitmek....o yol sanki yıllarca sürdü...yol boyu konuştuk en kötüsü ne olabilir dedik iste kemoterapiler vsvsv ama nasıl bir endise icimde anlatamam...sanki bir anda dunyanın sonu geldi,hersey karardı benim icin...butun yol boyunca dua ettim,tanrım ben bebek falan istemiyorum esimi istiyorum,o olmayacaksa bebeği ne yapayım o benim yasama amacım onsuz bir hayat düşünemem diye...esime de sen nereye ben oraya dedim..sen ölürsen bende fazla yaşamamam dedim.kesinlikle bende olmeliyim dedim..gercektende bunu hissettim kızlar..onsuz bir hayatın benim icin hicbir tadı tuzu olmazdı.o benim bu hayattaki en iyi dostum arkadasım sırdaşım beraber eğlendiğim biricik sevgilim diye düşündüm...dünyada hiçkimseyi onun kadar sevmemem diye düşündüm..ne anne ne baba ne kardes benim acımı dindiremez...

Neyse kızlar cok ajitasyonlu yapmayim..ist da derhal bu konuda uzman bir profesöre gittik önce adamı yerinde bulamadık.saatlerce onu bekledik..hayatımda hicbir şeyi bu kadar korkarak endişeye beklemedim...neyse doktor geldi ve bizi bir anda rahatlatan o şeyi söyledi..neyseki korktuğumuz gibi birşey değilmiş,,,virüslerden kaynaklanan bir yaraymis..tabiki görüntüsü bir tümör gibi oldugundan cok karıştırılıyor dedi ve bir arkadaşına daha gösterdi.kesin olarak virüs dediler hemen antiviral tedaviye başladık.yinede önlem olsun diye patolojiye parca yollandı ama henüz sonucu çıkmadı.hala endişeye onu bekliyorum.ama bu Arada esime düşkünlüğüm daha da arttı.onu bir saniye gözümün üzerinde ayırmak istemiyorum.hastalikli bir durum oldu bu...acayip bir kaybetme korkusu geliştirdim..bu nasıl gecer ne kadar sürer bilemem...ama sunu gördüm ki esinizde mutluysaniz onunla gecen her saniye size verilmiş bir hediye...böyle hayati kendimize zindan etmek ne kadar gereksiz ne kadar bosmus..eşinizin kıymetini bilin kızlar...hayatta Yanliz olmak kadara kötü bir şey yok ve maalesef bu yalnızlığı bebeklerimizde değilde esinizle gidermeye çalışın bebekte olursa ne ala..olmazsada dunyanın sonu değil...belkide bu olay bu gercegi görmem icin yaşandı bilemem...

Merhaba kızlar

Bu aralar yazacak fazla birşeyim olmadıgı icin okuyup çıkıyorum.efsunecigim maalesef bu aralar fazla bir bomba haberim yok ama önümüzdeki günler ne gösterecek bilemem:))

Havalar cok kötüydü buraya bile azda olsa kar yağdı duşunun...neyse sonunda hava düzeldi ve benimde ruh Halim düzeldi.hic sevmem soğukları,yağmurları...gecen gun bir arkadaşımla görüştüm epeydir konuşmamıştık..eşiyle bosanacagini öğrendim halbuki çöktükler bir ailelerdi ,bebekleri olmuyor diye tup bebek yapmışlardı ilkinde bir cocukları ikincisinde ise ikizleri olmuştu.yani 3 cocuk yaptılar ve cok istedikleri bir şeydi.demekki bu kadar zor bir yoldan gecmis olmak bile onları bir arada tutmaya yetmedi diye düşündüm.halbuki birbirlerini ne kadar cok seviyorlardı...cok da üzüldüm bu yola girmelerine ama cok kararlilar ve ayrılıyorlar..bende sanki bebeğim olunca dünyadaki butun dertlerimin biteceğini düşünüyorum,esimi zaten cok seviyorum,bebeğimde olunca tamamlanacakmisim gibi geliyordu ama birden bu gercegi düşündüm de hic de olmayacak birşey değil..hayat ne süprizlere dolu..

Aslında size anlatmayacaktim cunku anlatacak halim yoktu,ama simdi yazmaya karar verdim.bundan 15 gun önce esim sabah işyerime geldi ki hic yapmadığı bir şey,cunku cok yogun olur bana benimle konuşması gerektiğini söyledi.ben tabi hemen kötü birşey olduğunu hissettim. Baktimki gözleri kızarmış muhtemelen ağlamış...cok endişeli.."".bende bir yara çıktı onceleri cok önemsemedim ama. Bugün bir doktor arkadasıma gösterdim ve bana derhal daha donanımlı bir hastaneye gitmemi söyledi"" dedi..bende sakinliğimi korumaya çalışarak kötü birşey olabilrmi dedim ve maalesef olabilir büyük ihtimalle kötü birşey dedi.....ve kızlar bir anda dünya basima yıkıldı..ben simdi ist.a gidiyorum dedi bende ben seni Yanliz göndermem bende geliyorum dedim.ve hemen apar topar çıktık eve bile uğramadan ist a gittik.ama ne gitmek....o yol sanki yıllarca sürdü...yol boyu konuştuk en kötüsü ne olabilir dedik iste kemoterapiler vsvsv ama nasıl bir endise icimde anlatamam...sanki bir anda dunyanın sonu geldi,hersey karardı benim icin...butun yol boyunca dua ettim,tanrım ben bebek falan istemiyorum esimi istiyorum,o olmayacaksa bebeği ne yapayım o benim yasama amacım onsuz bir hayat düşünemem diye...esime de sen nereye ben oraya dedim..sen ölürsen bende fazla yaşamamam dedim.kesinlikle bende olmeliyim dedim..gercektende bunu hissettim kızlar..onsuz bir hayatın benim icin hicbir tadı tuzu olmazdı.o benim bu hayattaki en iyi dostum arkadasım sırdaşım beraber eğlendiğim biricik sevgilim diye düşündüm...dünyada hiçkimseyi onun kadar sevmemem diye düşündüm..ne anne ne baba ne kardes benim acımı dindiremez...

Neyse kızlar cok ajitasyonlu yapmayim..ist da derhal bu konuda uzman bir profesöre gittik önce adamı yerinde bulamadık.saatlerce onu bekledik..hayatımda hicbir şeyi bu kadar korkarak endişeye beklemedim...neyse doktor geldi ve bizi bir anda rahatlatan o şeyi söyledi..neyseki korktuğumuz gibi birşey değilmiş,,,virüslerden kaynaklanan bir yaraymis..tabiki görüntüsü bir tümör gibi oldugundan cok karıştırılıyor dedi ve bir arkadaşına daha gösterdi.kesin olarak virüs dediler hemen antiviral tedaviye başladık.yinede önlem olsun diye patolojiye parca yollandı ama henüz sonucu çıkmadı.hala endişeye onu bekliyorum.ama bu Arada esime düşkünlüğüm daha da arttı.onu bir saniye gözümün üzerinde ayırmak istemiyorum.hastalikli bir durum oldu bu...acayip bir kaybetme korkusu geliştirdim..bu nasıl gecer ne kadar sürer bilemem...ama sunu gördüm ki esinizde mutluysaniz onunla gecen her saniye size verilmiş bir hediye...böyle hayati kendimize zindan etmek ne kadar gereksiz ne kadar bosmus..eşinizin kıymetini bilin kızlar...hayatta Yanliz olmak kadara kötü bir şey yok ve maalesef bu yalnızlığı bebeklerimizde değilde esinizle gidermeye çalışın bebekte olursa ne ala..olmazsada dunyanın sonu değil...belkide bu olay bu gercegi görmem icin yaşandı bilemem...

inanırmısın bu karanlığı ben hissettim. senin bu koşuşturma denemelerinde bu kadar kendini hırpalarken ya daha büyük gelecek birşeyden kendini korumak için hissetmemek içinmi yapıyor diye??
ödüm koptu okurken soluksuz kaldım. ama allahtan şimdilik önlemler alınmış.. hep diyorum sağlıkçı olmanız bir sanş diye..

senin bu noktaya gelmen çok ferahlatıcı.. aslında her olanın her müsibetin bir anlamı??* büyük resimde bir lego parçası gibi..

düşün sen onca ilaçları alıp vücudunu hırpalarken hiç umulmadık bir yerden miğdene bir yumruk yemek gibi.. ama bazan bu tokat gibi gerçekler tekamül etmek için varlar.

inan bana hiçbirşey boş yere değil.. mesneviyi okumaya başladım.. öyle güzel anlatıyorki biz insan oğlunun maneviyatının en kadar kadim birşey olduğunu..
sana ve eşine çok geçmiş olsun..

bir kere daha senin üzerinden herkese diyorumki.. elimzidekiler şükr edelim..
acılı yol biiizim tekamül edip kamil ve kamile insan olmamız için bir vesile...

nefsimiz çocuk diyor neden benimde yok diyor ben hak etmiyormuyum diyor benimde olacak diyor ve bir açıdan hayatı kıstırıp bizi hapsediyor. oysa hayat bir bütün ve bizim..
aysevi okusan bile birşey yaz. sana çok alıştım ben yokluğundan muzdaribim..sevgili arkadaşım..

Cok Sagol Efsunecigim...gercektende sanırım benim bu bebek takıntımı gidermek icin gönderilen bir şey olduğunu düşünüyorum ve simdi sanki daha bir sakinim..bazı seylerin üzerine bu kadar gitmemek gerektiğini öğrendim.tanri eger istiyorsa bu is olacak,olmayacaksada bizim icin daha hayırlı seylerin olacağını düşünmek gerekiyor.herkes icin yazdım bunları yoksa inan anlatacak durumum bile yoktu..

sevgili rowina:))

bebek doğar 6-8 aylıkken annesinden ayrı olan bir varlık olduğunu algılamaya başlar. annesinin kucağındayken kafasını ileri atar. sonra 12 aylık olur emekler ve yürümeye başlar artık dünyaları keşfedecektir. ama haz nesnesi annesidir. ondan çok uzağa gittiğinde sevgisiz kalır gerri dönet yakıt alır. eğer anne kendine güzensiz ve bağımlı ise çocuğun uzaklara gidip orayı burayı keşfetmesine izin vermez. yada gözleri ile izin vermediğini hissettirir.

çocuk kendini keşf etmek ve deneyimlemek için gitmeye çalışır heyecan duyar ama bir yere kadar dayanır korktuğu an geri döner bu aslında kendinden vaz geçmektir. !!!!! anneye sevgi için döner ama anneylede kendini deneyimleyemediği için boğulur..
bu döngüyü kırmak ancak annesi sağlıklı olan bebekelere mahsustur..

bu bireyler ne zaman sorun yaşasalar mutsuz olsalar ve korksalar anneye giderler .. biraz yakıt rahatlık sevgi alırlar sonra geri dönerler...böylelikle anneyi de var ederler.

hatta anne bunun olması için örtük mesaj bile verebili. ama anlamadan hep bu düngüyü yaşarsın..

derimki.. eşinle kavga da etsen birbirinizide yeseniz de kal evinde ne onun annesini ne senin anneni ortak et. senin yerin eşinin yanı.. anne evinden çıktın evlendin malesef geri dönüş yok..

seni annenin evine gitmeye sevk eden olaylar curuftur!!!!!!!!!!!
burada 2 yaşına kadar olan döngünün yaşantılanması vardır. çünkü beyinde zaman mevhumu yoktur. id siklonik döngüde zamanı algılar buda taaa 2 yaşında yaşanan duygunun YANI YAKINLIKTA BOĞULMA UZAKLIKTA KORKMA duygusunun tekrarıdır..şablon birkere oluşmuştur hayatımız bu şablonun başka alanlarda da tekrarıyla doludur..
sevgiyel kal..

Son düzenleme:

çok zor bir dönemden geçtiğini fark ediyorum.. herşeyin üst üste geldiğinin de.. ama paylaşmak belkide insaca yanımızın en yapıcı eylemi..

süreç hepimizin geçtiği süreç..
karanlıklar, korkular, heyecanlar, umutlar hepsinden bir tutam karışım.. ama kendimize has bir denklemle.. bizi biricik tek ve önemli yapanda bu zaten..
sağlıcakla ve sevgiyle kal..

bu arada mimozadan ses seda yok..

Selalm Efsuneciğimmmm

Buradayım Ben de aysevi gibi okuyup okuyup yazmıyorum.Bir zamanlar ne kızardım böyle arkadaşlara. Bir tembellik mi çöktü nedir anlamadım neyse artık yazarım:) Evet ak veriyorum sana er yaptığımız adımı bir başka şeyin curufu olarak görmene de hak veriyorum. Bir zamanlar mastere geri dönecektim de sonra vazgeçtim yok köpeğe kim bakacak yok oğlana kim bakacak ( 2 gece yolda geçecekti ) Eşim dedi ki bahane üretip durma ben master yapmak istemiyorum de temiz temiz kurtul dedi. Doğru dedi. Yani hani biraz daha abartalım Ama eşim de beni aldatıyordu ona kızdım yaptım meselesi de sanki biraz öyle mi acaba ?Kimbilir ?? Hayatımız bahanelerle geçip gidiyor sağlam kişilikler az en azından kendinin farkında olanlar az.

Aymoşum ben biliyorum nasıl üzüldüğünü . Doğru haklısın Hiçbirşey tesadüf değil. Yaratıcı belki birşeyler göstermek istiyor. Dediğin gibi en önemli şey elimizdeki mutluluk kaynakları. Onların ancak kaybetme korkusuyla farkına varıyoruz . İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle bir şey kimse yaşamasın

Rowina ben böyle bir durumda direkt kaynanaya 'ne demek istiyorsun teyzeciğim kuma mı almak istersin üstüme söyle de ona göre davranayım Ne kadar ayıp böyle bir konuyu yanımda açman. Günah ayıp diye birşey var Elin kızını al kızım diye evine ailene al sonra çocuk vermiyor diye kapıya atmalara kalk Hele bir de namaz kılıyor dualı vs bir hanımsa iyice kırardım. Günde 5 vakit Allahım iyi insan olayım diye yalvarıyorsun yakıştı mı sana' derdim. Eşime de birşeycik söylemezdim. Rowinacığım yıllar bana içimde ağu tutmamamı öğretti. Ben sabaha dek kanser olacağıma topu karşı tarafa atıp o kanser olsun diye düşünüyorum. Olaya anında tepki veriyorum ama bazen ( aşırı olursa) hatalı oluyor. Sen yine de Efsuneyi dinle o daha makul yaklaşıyor ben fevri davranıyorum :)

selda selda bence bir yanlış anlaşılma olmuştur dün bile bir arkadaşı Kıbrısa ön görüşmey çağırmış. Ama keşke ön görşmeleri İst da yapsa ama çok kazanıyor ya o bile göze batıyor Valikonağındaki yerini bile kapatmak zorunda kaldı adamcağız. Benimdeolcak inşallah bu sefere tamam olur Doğuş kapanmaz bence ama işte senin de dr unun dediği gibi bazı aksaklıklar var.

Benimse kontrolüm salı günü . Çok kıprtılı bir bebek. Kilosundan boyundan posudan haberim yok. Dr normal diyor tamamdır. Hatta geçen kontrolde bana göstermeyi bile unuttu. Yalnız çok yoğun şehirde ki tek kadın doğum profu herkes ona koşuyor o da 4 nala koşuyor Birşey diyemiyorum Taşrada kimse çalışmak istemiyor işte bu kadar.

Yosunnnn iyi akşamlar arkadaşım Görüşemiyoruz Shanti arada ses ver moral oluyor hakkaten !

Şimdi fox özelde bir haber var 3 aşılama 3 tüp denemesi yapmış Yumurtaları üreten hormonlar beyinden salgılanamıyormuş Bunun teşhisini Seval Taşdemr koymuş Şimdi ikiz bekliyorlarmış Kıbrıstan kılpayı dönmüşler hanım da doğuştan adet görememe sorunu varmış .

ya bılmıyorum gelın goruselım demıyolar bende anlamadım ozellıkle sordum gorusmeye gelecekmıyız dıye anlamadım ben ???

Sevgili Efsune bu konularla ilgili okunabilecek kitaplar var mı ? Oğlanı yetiştirirken yanlış yapmak istemiyorum.

SELAM ROSALYN,

BEBEĞİN KAÇ AYLIK OLDU??.. ZAMAN MEVHUMUM KAYIPTA BU ARALAR...

bebeklerin ağzında anneyle olan diyaloğun yazıldığı en kapsamlı kabul edilen literatür ki bunu okurken kendini de ve çocukluğunuda yeniden keşfedebilrisn:

bir bebeğin bilincinin olmadığı ana en yakın kitap: daniel n. STERN'nin """" BİR BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ""

diğeride ;
TAHİR ÖZAKKAŞIN "" BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ""
tüm evreleri bu kİtapta bulabilrsin dili çok rahat okunması keyifli ama sanada çok yararlı olacak bir kitap..

allah analı babalı büyütsün oğlunu..
bunca zaman bekledğin oğlun aslında en önemli şeye sahip yani olduğu gibi sevilen varlığına ulaşıldığından anne ve babası tarafından gönülden bağıra basılan bir bebek..

yani şanslı:)
sevgiyel kal..

iyi akşamlar
eşinin başına gelenleri duydum üzüldüm ama korkulacak bişey değil miş seninle beraber üzüldük
tekrar tekrar geçmiş olsun
inş.sonu iyi gelecek tahlillerin,testlerin efsune arkadaşın dediği gibi sağlıkçı olmanız sizin avantajınız
insan sevdiğinin kıymetini ancak kaybedince anlıyor ya bu söz çok doğru
içinde bir şüphe oluştu aklına gelmeyen kalmadı
için ferah olsun kendini üzme kötü düşünceleri sil aklından bişey çıkmayacaktır kendine iyi bak sevgiyle kal

efsune yazdıkların için çok teşekkür ederim seni dikkate alıyorum yazdıkların altın değerinde sen bize göre daha makulsun sakin ve güçlü bi yapıdasın biz hemen bi söz yüzünden devrilecek yapıdayız......aslında iyi değil ama ne yapalım genetiğimiz bu bi insan 7 sinde ne ise 70 de de odur kendimi ne kadar olaylardan geri çeksemde herşeyin ortasında buluyorum....

papaty40 emin olki bende çok fevriyim ama beni tutan bişey oldu o anda namaz kılar abdestlidir kayınvalidem ama oda yaradan la kendi arasında artık boş verrr kayınvalidem yıllardır aynı şeyleri tekrarlarlar artık kale almıyorum dediğin gibi efsuneyi okuyup dinliyorum teşeşkkür ederim yazdıkların için iyi geceler....

Aysevi çok geçmiş olsun umarım patolojiden hayırlı haberler gelir...Tabiki önce eşlerimizin ve bizlerin saglığı önemli, Allah sevdiklerinin acısını göstermesin kimseye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…