merhaba berils :) aslında anneligi haketmiyorum derken aklımda olanlar gerçek bir sorun olmadığı halde onu taşımayı başaramamam. bir de ben 5 yıldır evliyim ve 30 yasında evlendim (genc bir yas değil). annem, annanem falan çok soyledi yasın gecmeden cocuk yap diye. ben hic oralı olmadım, başka önceliklerim vardı. ama bir gun cocugum olmasını da istiyordum. sonra bizim is yerinde sevdigim 2 arkadasım hamıle kaldı ve birden çocuk sahibi olmayı cok istemeye basladım. ama 3 aydır adet gormuyordum. doktora gittim hormon bozukluguymus ve 1 yıl boyunca dıana 35 kullandım. sonra bor de antıdepresanları bırakmaya calıstım ve geldım 34 yasına ve bır de yasanan son olaydan sonra 1 yıl da bu sekilde gidecek. ben sankı bu ıs ıstedıgım anda olacakmıs gıbı vaktımı gecırdım. nasıl bazı sorunlar cıkabılır ve ben gecıkebılırım dıye dununemedım anlamıyorum, bu yuzden de kızıyorum kendıme. ama ben de mucadele edeceğim ve ilacları bırakacagım. efsune bana cok yardımcı oluyor. burada oldugum icin cok mutluyum. gorusuruz...

selamlaar

papatya, evet haklısın maalesef koruyucu aile cocuk 18 yasına gelene kadar olduğunda hep bir risk altındasın. diger ornek de gercekten cookk korkunç. insan oglu çiğ süt emmiş derler yaa bunlar hem çiğ hem bozuk süt emmiş galiba.
anneler hep aynı sanırım, cocuklarına soylediklerinin onlara ne kadar zarar vereceğini bir turlu goremezler. efsunenin bu konuyu psiko dinamikleriyle ayrıntılı olarak acıklayacagını tahmın edıyorum :)

eşine geçmiş olsun çok kötü ya gıda zehirlenmesi....
kardeşlerim geldi bir iki kadeh şarap içiyoruz şimdi hepinizin şerefine en iyi dilekler size gelsin bugün kendime ayırdım eşimide yolladım mutluluklar,sağlık amacımıza ulaşmamıza az kaldı kızlar arkadaşlarım kaderdaşlarım sanki kafa biraz iyi neyseeee....
papatyacım sende hayırlısıyla bebeğine kavuşacaksın az kaldı heralde bizede nasip olur inş.o günleri yaşamak

Son düzenleme:
Papatya seninki sperm mi yumurta mı donasyonuydu? Yumurta donasyonu yaptıranlar için merkezlerin liste gönderip donür seçme imkanı sunduklarını, sperm donasyonunda ise merkezlerin katı kurallarının olduğunu, bizim donür seçmeyip merkezin belirlediği donürü kabul etmek zorundaymış gibi bilgiler ne kadar doğru arkadaşlar?
Papatya transfere 2 gün kala donür hakkında bilgi sahibi olmadan gitmek bana riskli geldi. Ben merkezlere kendimi teslim edemem gibi geliyor, şimdiden bu kadar kafa karışıklığı yaşıyorum ki...

süpersin yaa rowina evet kafa azcık iyi gibi :))))))

Günaydınnnn

Rowina ve Didem arkadaşlarım

Zaten hep dualarımdasınız hepiniz. Her fırsatta diyorum Allah isteyen herkese versin istemeyene de vermesin. Çocuklar perişan oluyorlar üzülüyorum. Düşünün o kadar bebeğe 1 anne düşüyor o da akşamları evine gidiyor

Zeyno arkadaşım sana şöyle açıklayayım. Bir kere herşeyi onlara bırak ama titiz birileri olduğunuzu hissetsinler. Bunu neden söylüyorum diyeceksin biz otelde kalırken İngiltereden bir çift gelmişti. Pakistanlılardı ve onlara seçenek sunulmuştu. 4 kişilik bir listeden kızcağız seçim yapmış . Resim yok yaş, meslek veya bölüm, kilo ve yaş olarak. O da en uzun kızı seçti. Kendine göre en iyisi ama sonuç negatif oldu. Bir de beim arkadaş yaptırdı çok karışmadı ama donör 29 yaşında idi o da negatif oldu. Yalnız tabii iki örnek sonuca varmanız için yetmez Biziim Firdevs hanımla tatlı bir diyaloğumuz oldu Tam biz ondan vazgeçecekken aradı aradı aradı.Bütün sorularımzıı bu 3 arayışında temizledi.Biz de zaten endişelerimizi isteklerimizi ifade edebilmişiz demek ki. Aslında yumi donorününkini 1 hafta önce almıştık Sperm konusunda bilgide geç kaldılar hatta ben bir mail attım bari zenci mi beyaz mı onu söyleyin diye :) ayrıca biz biraz hayal kırıklığı yaşadım bir özelliğiden dolayı ama falanca özellliği tam siizin istediğiniz gibi bu da zor bulunuyor Siz merak etmeyin o takıldığınız konu çok önemli değil diye bizi rahatlattı ama eğer ısrar etseydik biliyorsunuz sperm değişimi kolay bir şey ilaç filan almıyorlardır sanmam erkekler. Hemen değiştirebililerdi donörü. Biz ayırım yapmadık Türk Danimarkalı diye ancak hit mesela sadece yabancı ile çalışıyormuş diye duydum. Bunlarda da vardı cyros dan ama ben kaderci olduğum için ve de Avrupa hele Kuzey Avrupaya has hastalıklarda bizim dr lar yabancı anlamaz şimdi hastalığı diye çekindim mazallah onlara ait bir maraza çıkarsa diye :) Bir de tabii Kuzey Avrupa çok açık derili ve renkli gözlü bizim aileye oldukça ters bir durum :) Yine Firdevs parçalandı bizi memnun etmek için Berk karışmayın diye kestirip atıyor tek donorü o seçiyor diye biliyorum. Aynı şey ama Firdevs daha ikna edici şekilde sizi kırmamaya çalışıyor. Hit i bilmiyorum Aysevi bilir sevgili arkadaşım Ayseviiii günaydınnn Birazdan çıkacağım çünkü malum müdür kulağımı çekti bu karda kışta ne hazımsız insanlar var yarabbi.

Son düzenleme:
Herkese günaydıınnn :)

pazartesi günleri çok fena, canım hiçbi şey yapmak istemiyor. ama iş de var

papatyacım, allah isteyen herkesin kucağını doldursun, hayırlı, sağlıklı evlatler nasip etsin. sen nasılsın? nasıl gidiyor hamişlik? beklemek zor ve heyecenlı olmalı.

selam kızlar.. hava ııı ıhh bugün.. sabaha kadar yağmur yağdı.. hala yağıyor... kapalı, gri bir gökyüzü.. dolayısı ile bende griyim bugün..

amaa annem geliyor perşembe akşamı :) 10 gün burada.. hava açıkta olsa kapalıda olsa o zaman zarfında farketmeyeceğim muhtemelen:)

düşündümde papatyacım.. annende kendince seni korumak istiyor belkide.. hani bilde ona göre davran falan diye:) ama abarttığının farkındamı değil artık ne desem ki.. onu frenleyecek kimse yokmu etrafında.. onu uyarsalar yapma etme, bak kendini kötü hissettiriyorsun diye..uyarsa birileri.. düzelmezmi? sen daha iyi bilirsin tabii ama.. aklıma geldi ne bileyim...

yosuuuuuunnnn ankarada yaşasan depresyonun dibine vururdun heralde :)) burda hava 6 ay kara, gri, buz, ölüm beyazı. yazın da sapsarı her yer, sonsuz bozkır. yaa ben de şehir mi değiştirsen napsam?

slm herkeze bayanlar burayı yeni buldum üye oldum bende sperm donesyonu istiyorum artık başka seçim kalmadı eşim azosperm ama hangi merkez olsun konusunda karasızım firdevs hanımmı berkmi hitmi savaşmı dördü arasında gidip geliyorum birde akılda batum var fiyat uygun oldugu için cazip geliyor ama ordada yaptıran varmı acaba sonuç alan eşim oarası olsun diyor maddi açıdan ama ben kararsızım sonradan pişman olurmuyum diye çocuksuzluk çok zor başkalarının çocuguna kedinin cigere baktıgı gibi bakıyoruz allah kimseyi böyle imtian etmesin hepimizin olsun tez günden aminnn.

yosuuuuuunnnn ankarada yaşasan depresyonun dibine vururdun heralde :)) burda hava 6 ay kara, gri, buz, ölüm beyazı. yazın da sapsarı her yer, sonsuz bozkır. yaa ben de şehir mi değiştirsen napsam?

:) didemcim.. benim bir ankara maceram var aslında... bir proje için mayıs gibi gelip 2-3 ay kalıp dönecekken 9 ay kadar kalmıştım.. eryaman tarafındaydım :) baharını yazını karını biliyorum yani :) yazın o sıcakta pişip kışın da donmuştum :) ama müsaitse senin ve eşinin işi falan.. şehir değişikliği neden olmasın ki:)

Hoşgeldin bebeklerimmmm

Gözünü yum birine karar ver. Maddiyat önemli ise pazarlık kabul eden merkezlere git. Sperm ise sadece önemli değil hangi merkez olduğu bana sorarsan.Yine görüşürüz.

Didemciğim burası biraz daha doğu Orada 6 ay kış ise burada 9 ay kış ama daha aydınlık. Ankaranın havası kasvetli Nedense hiç düşünmedim Ankarada yerleşmek ilerde bir Ankaralı olsam da Ben de sevmem o şehiri avuç içi kadar ama yine de tadını çıkar başka seçeneğin yoksa . Yada mutsuz olursun .Evet hepinizin bebeği olsun istiyorum Bugün de boşanmak üzere olan bir arkadaşım test yaptırmaya gitti . 1.5 yaşında bir kızı var. Hamişsem aldıracağım dedi. Ben de ' o sana bir hediye sakın yapma ' dedim. O ZAMAN boşanamam dedi. Artık söyleyecek birşeyim kalmadı. Boşver adamı çocuklar sizi oyalar filan dedim ama adamda ki sorun ne derece derin hiç bilmiyorum ki ? Belki de çekilmez bir durumdur konuya da yabancı olunca fazla karışamadım

Yosuncuğummmm Haklısın da onun arkadaşlarının telini bilmiyorum ki. Ben söylüyorum beni rahatsız etme diye o da kırıcı oluyor. Biliyorum bu panik atak hastalık kadıncağızın elinde değil dediğin gibi beni koruma içgüdüsü ile yapıyor ama beni telaşa veriyor. Ama bugün iyi idi saat 2 ye dek dayandı. Sonra da yumuşacık aradı. Kırlınca yani ben kırınca çoküzülüyorum bir de onun sıkıntısı oluyor.

hoş buldum canım evet maddiyat önemli paramız tam hazır olmadıgı için bir kaç ay ertelemek zorundayım pazarlık edilmez diye ses çıkarmadım iki üç merkez aradım sordum 4.500 ero dediler birisi 4.100 dedi tabi bunun içinde otel uçakta varmış hangisi daha uygun yaparsa onu düşünüyorum açıkçası 3.500 ero istiyor hepsi bakalım hayırlısı .

bize bi ankara bi istanbul olur bizim sektörde başka yerde istediğimiz gibi iş bulamıyız. istanbulu eşim hiiiiççç sevmiyo, ee mecburen burlardayız. ama olsun ben takılıyorum seviyorum yine de ankarayı, melankolik şehrim benim :)

herkese merhaba

bugün hiç yazamadım gelen giden çoktu..kabul günü gibiydi burası.sağolsunlar arkadaşlarım hepsi ama buranın iş yeri olduğunu unutup saatlerce oturanlara çok kızıyorum.sabahtan beri hiçbir iş yapamadım desem abartmam..neyse şimid son misafirim gittde yazabiliyorum.

ilk önce şunu söyleyim..sabah ilk iş sosyal hizm.gittim.o gün aradım ama görevlim müsait değildi bende soramadım.bugün yanına uğrayıp daha rahat sorarım dedim.çocuğu olanlara bebek veriliyormu dşye sordum ve aynen benim gibi düşündüklerini öğrendim.yani kişilerin uygun olup oolmadıklarına onlar karar verdiği için çocuğu olan kişileri uygun değil diye rapor yazıyoruz dedi.yani resmiyette başvurabilirler ama biz şimdiye kadar çocuğu olan hiç kimseye vermedik dedi.çünkü hem onlar çocuk sevgisini tatmış kişiler hemde kendi öz çocukları olduğu için diğerine ayrımcılık yapabilirler düşüncesiyle kabul etmiyoruz dedi.ama tabiki bu her ilde faklı uygulanabiliyormuş.bazı yerlerde verenler varmış dedi.ama bencede çok gereksiz,o kadar bekleyen aile varken birde çocukluları sıraya sokarsak diğerlerine hiç sıra gelmez dedi.bende rahatladım:)

hoşgeldin bebeklerim di sanırım sende hoşgelmişsin:) sperm donasyonu yapacaksan işin daha kolay,sende bir sorun yoksa inş.ilkinde olumlu sonuç alırsın diye düşünüyorum.donörlere çok takılmamak lazım.hit dünyanın en büyük sperm bankasıyla çalışıyor.çok güvenilir olduğunu düşünüyorum.istediğin özelllikte bir donör buluyorlar.spermler donmuş olduğu için oradahazır bekliyor sen istediğin an anında alabiliyorsun.dünya tüp bebekte ise yumurta donörleriyle ilgili hiçbir bilgi verilmiyor.siz rahat edin biz size en uygununu seçiyoruz diyorlar.bencede fazla bişey bilmek gereksiz zaten bilsen ne kadar doğru olduğunu bilemezsin yani onlara güvenmek zorundasın yoksa bu işe hiç kalkışmayın.bilirsen hem kafanda irçok şey kurarsın ama bilmezsen daha kolay gibi geliyor.banada berk bilgi vermeyince kızmıştım ama sonra düşündüm bilsem ne değişecekki??gözünüzü karartıp yaptırın kızlar boşverin...

bu arada bende 15 yıl ankarada yaşayıp sonra kürkçü dükkanı misali doğduğum şehre geri döndüm .ankarayı o zamanlar çok severdim ama buraya alışınca şimdi o kadar sevimsiz geliyorki anlatamam...içinde yaşarken değilde gezmeye gittiğimde artık pek sevimsiz geliyor ve işim yoksa hiç gitmiyorum.ama orada yaşarken çevren arkadaşların varken çok güzel gelirdi hayatımız güzeldi...

selam aysevi,
bence de sıra gelmesi açısından böyle bir uygulama çok yerinde olmuş. çocuğu olup da başvurmak isteyenleri koruyucu aileliğe yönlendiriyorlardır herhalde. yaa ben senden bişi rica etsem 17: bir daha sosyal hizmetler görevlisiyle görüşürsen evcil hayvan konusunda ne düşünüyolarmış sorar mısın? 3 kedi 1 köpek

hoşbuldum aysevi canım evet çok şükür bende bir sorun yokyumurtaların iyi dedi doktor ama yaş 37 ordan sıkıntı olurmu bilmem kısmet bakalım neyi gösterecek allah hepimizin yardımcısı olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…