Didem77 aramıza hoş geldin Evlat edinme hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum bende( koruyucu aile olma süreci hakkında bizi bilgilendirirmisin rica etsem)...rahatsızlığın hakkında yazdıklarınıda çok üzülerek okudum ama unutmaki sen doğal yolla hamile kalabilecek şansa sahip bir kadınsın... bencede ilacını kontrollü bir şekilde bırakıp, bir uzmanla sürekli psikolojik yardım alarak bebişine yine normal yollardan kavuşabilirsin ve şayet böyle bir yola çıkarsan diğer arkadaşlarında söylediği gibi biz manevi olarak her zaman buradayız...
Didem77 aramıza hoş geldin Evlat edinme hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum bende( koruyucu aile olma süreci hakkında bizi bilgilendirirmisin rica etsem)...rahatsızlığın hakkında yazdıklarınıda çok üzülerek okudum ama unutmaki sen doğal yolla hamile kalabilecek şansa sahip bir kadınsın... bencede ilacını kontrollü bir şekilde bırakıp, bir uzmanla sürekli psikolojik yardım alarak bebişine yine normal yollardan kavuşabilirsin ve şayet böyle bir yola çıkarsan diğer arkadaşlarında söylediği gibi biz manevi olarak her zaman buradayız...
merhaba nrm34 hoşbulduk :)
desteğiniz için çok teşekkür ederim :) koruyucu ailelik hakkında aşağıda çeşitli linkler verdim bu sitelerde oldukça ayrıntılı bilgiler var. bunun dışında ben bildiklerimi şöyle özetleyebilirim:
koruyucu ailelik, çeşitli nedenlerle evlat edinilmeye uygun olmayan çocukların bir aile yanına kısa ya da uzun süreli yerleştirilmesi. çocukların evlat edinilmeye uygun olmamasının nedenleri, ailelerin çocuklarını kurumuma bırakırken evlat edinilebilmesi için rıza vermemesi. bunun çeşitli sebepleri olabiliyor, örneğin aile zor bir dönem geçiriyordur ve bu durumdan kurtulduğunda çocuklarını geri almak istiyor olabilir. ama bu genellikle çok nadir rastlanan bir durum. çoğunlukla çocuklarının evlatlık verildiğinde başlarına bir dert açılmasından korktukları için rıza vermiyorlarmış. şu anda yuvalarda kalan çocukların %80 i bu durumda kendilerine bir yuva sıkcaklığı verecek kişileri bekliyor.
koruyucu ailelik, evlat edinmeye göre çok daha zor ama bir o kadar da kutsal. zor çünkü koruyucu aile olarak aldığınız çocuk her an biyolojik ailesi tarafından geri istenebilir. ote yandan biyolojik ailesinin talebi durumunda kanunen çocuğu onlarla görüştürmek zorundasınız. ayrıca koruyucu ailelik için alacağınız çocuk genel olarak bir süre yuvada yasamıs olacaktır ve bu nedenle sizin hayatınıza adaptasyonu için özel bir çaba harcamanız gerekecektir.
bir de bazı çocukların statüsü bir süre sonra (belli bir süre ailesi çocuğu hiç ziyaret etmezse) evlat edinilebilir statüsüne geçiyor. eskiden böyle bir durumda çocuk koruyucu aileden alınıp evlat edinme sırasında olan aileye veriliyormus. fakat boyle bir durumda kalan tinay dinçkan adında bir hanım dava açmış ve koruyucu aileliğini yaptığı çocuğu nüfusuna geçirmiş. bu olaydan sonra yasalar duzenmiş ve artık koruyucu aile yanında olan bir çocuğun statüsü evlat edinilebilire geçerse çocuğu önce koruyucu ailesi evlat edinebilecek. bu konuyla ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlıgının bildirisi ve tinay dinçkanın videosu aşağıdaki linklerde var.
bunun dışında evlat edinmede olduğu gibi çeşitli koşullar aranıyor. 25-50 yaş arasında olmak, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar sağlıklı olmak (sağlık raporu isteniyor), evliyseniz iki tarafında rızasının olması, evinizde çocuk için ayırabileceğiniz güneş gören bir odanın olması gibi.
Koruyucu Aile - Meltem ERDEML - www.koruyucuaile.com (bu site çok güzel özellikle egenin günlüğünü okumanızı tavsiye ederim)
Anne Olunca Anladm - Yaam - KORUYUCU ALE OLMAK H DE ZOR DEL!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Evlat Edinmede Öncelik Koruyucu Ailenin
GÜLBEN - Evlat Edinen Tinay Dinçkan ve Yaşadıkları 27.10.11 - Dailymotion videosu (bu da tinay dinçkanın videosu)
umarım faydası olur. görüşürüzzzz. :)
Çok teşekürederim değerli bilgilerin için, bende araştıdım biraz ama bu linklerde daha fazlasını buldum...
günaydın kızlar.. burada hava acaip güzel.. kuşlar cıvıl cıvıl.. çiçek içinde tüm yeşillikler :) bu arada evin çevresindeki ilk kedimi buldum sanırım.. kalan yemekleri bir köşeye bırakıyordum.. gizli saklı yemekler yeniyor ama göremiyordum:) buldum faili sonunda.. kocaman sarman bir erkek kedi.. birazda kavgacı sanırım.. yüzü gözü kavga izleri ile dolu:) demin o bahçede ben içerde kahvaltımızı ettik :) aslında eşimn kardeşinde en az 8-9 kedi var, kalan yemekler onlara gidiyordu ama onlar o evin kedileri değilmi:) ben kendi kadromu oluşturacağımhehehe
günaydın kızlar.. burada hava acaip güzel.. kuşlar cıvıl cıvıl.. çiçek içinde tüm yeşillikler :) bu arada evin çevresindeki ilk kedimi buldum sanırım.. kalan yemekleri bir köşeye bırakıyordum.. gizli saklı yemekler yeniyor ama göremiyordum:) buldum faili sonunda.. kocaman sarman bir erkek kedi.. birazda kavgacı sanırım.. yüzü gözü kavga izleri ile dolu:) demin o bahçede ben içerde kahvaltımızı ettik :) aslında eşimn kardeşinde en az 8-9 kedi var, kalan yemekler onlara gidiyordu ama onlar o evin kedileri değilmi:) ben kendi kadromu oluşturacağımhehehe
bugün sevdiğim bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim çok yakınız can ciğer gibi beni arayıp gel bi kahve içelim dedi beni çağırmasının sanki sebebini biliyormuşçasına gittim içimde bi his vardı özel şeyleri paylaşırız birbirmizle içim pır pır ve gittim bana dedi canım sana birşey diyeceğim dur dedim sen söyleme hamilemisin dedim evet yanıtını aldım şuan sadece sen ve eşim biliyorsunuz dedi aslında bana söylerken sanki biraz çekinmiş gibiydi söyleyip söylememe arasında kalmıştı canım ya çok sevindim dedim orda bi yutkundum bi silkelendim kendine gel dedim yeri değil zırlamanın (ağlamanın) yani eve geldim beni bi ağlama tuttu bi sigara neyse bi offff derinden canım ya ilk bebeğini düşürmüştü onun adına çok sevindimmmm kendi adıma da üzgünümmmm
Üzülme aynı şeyleri hep yaşıyoruz ....
Ben birde karşımdakine kızıyorum beni çağırdı diye falan tabiki kendi kendime...
Hele o haberi duyunca gülümse kızım sevinmiş gibi yap deyip yüzümde saçma sapan bir gülümseme
yapayım derken yüz kaslarım acıyor...::)))
Yani aynı şeyleri yaşıyoruz inşallah bizimde olcak cocuklarımız dimi...????
öncelikle günaydın burda acayip güzel bi hava bi güneş varki sormayın tam baharlık dışarı çıkacam arabayla tur atacam biraz eşim başbaşa piknik yapalım dedi sıcak hemde hepinize iyi pazarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?