• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hekese merhaba arkadaşlar ..
Çok özlemişim sizleri . O kadar zaman oldu ki buraya yazmayalı :( malesef çok yğun bir dönemdeyim ve çok çabuk yoruluyorum. Allah izin verir ise ikizlerim büyüyorlar ve kısmetse yarın 15. hafta olacak yarın...Şu ana kadar gizli şekerim dışında bir problem olmadı. şeker ölçümlerim de devam ediyor .Bakalım bu konuda tam olarak ne yapmamız gerektiğini doktorum söyleyecek ve bende rahat edeceğim inşallah :))
Sizler ne yapıyosunuz ? Yeni haberler haberler var mı ?

Hekese merhaba arkadaşlar ..
Çok özlemişim sizleri . O kadar zaman oldu ki buraya yazmayalı :( malesef çok yğun bir dönemdeyim ve çok çabuk yoruluyorum. Allah izin verir ise ikizlerim büyüyorlar ve kısmetse yarın 15. hafta olacak yarın...Şu ana kadar gizli şekerim dışında bir problem olmadı. şeker ölçümlerim de devam ediyor .Bakalım bu konuda tam olarak ne yapmamız gerektiğini doktorum söyleyecek ve bende rahat edeceğim inşallah :))
Sizler ne yapıyosunuz ? Yeni haberler haberler var mı ?

:nazar::nazar::nazar:Sevgili Blondeh...
Hoş geldin forumda mesajını görünce çok sevindim böyle güzel haberler almaya ihtiyacımız vardı, demek 15. haftanıza geldiniz Allah nazarlardan korusun bebişlerini ve seni...
Şeker çoğu hamişde olabiliyormuş endişelenme ama tabi dikkati elden bırakma, doktorun muhtemelen diyetle dengelemeye çalışacaktır dikkat edersen hiç birşeycik olmaz...
Kendine ve bebişlerine iyi bak Allaha emanet olun.:16:

slm herkeze bayanlar burayı yeni buldum üye oldum bende sperm donesyonu istiyorum artık başka seçim kalmadı eşim azosperm ama hangi merkez olsun konusunda karasızım firdevs hanımmı berkmi hitmi savaşmı dördü arasında gidip geliyorum birde akılda batum var fiyat uygun oldugu için cazip geliyor ama ordada yaptıran varmı acaba sonuç alan eşim oarası olsun diyor maddi açıdan ama ben kararsızım sonradan pişman olurmuyum diye çocuksuzluk çok zor başkalarının çocuguna kedinin cigere baktıgı gibi bakıyoruz allah kimseyi böyle imtian etmesin hepimizin olsun tez günden aminnn.

bebeklerim_gelin hoş geldin...Kıbrıstaki merkezler aşağı yukarı aynı, Batum konusunda burada fikir sahibi kimse yok.
Umarım gönlüne göre olur herşey...

Son düzenleme:
Hoşgeldin Blondeh

Evet kiloya bakmıyor hamilelik şekeri Diyet verecektir ama olmazsa da sanıyorum iğne verecek. Emin değillim ama şeker bebeğin beynine oksijen gitmesini engelliyormuş o yüzden dikkatli olmak gerekiyormuş demişti yanımdaki kadın hastanede bisküvi bile yememişti zavallıcık .Sen yine olumlu düşün. Ben 33. haftadayım bekliyoruz bakalım .

Aymoşum başvurunu tamamladın mı yoksa son bir deneme mi yapacaksın embriyo için bu sefer hani? Hayırlısı olsun tabii ki her iki seçenek de güzel . Orasının çok ziyaretçisi olması sevildiğin için olmasın şekerciğim ?

hayal kırıklığı demişsin canım çok özel değilse nedir paylaşmak ister misin? Nasıl detaylı bilgi vermezler anlamıyorum...DNA sını alcağının insanın kendisini geçin kardeşleri, anne babasına kadar bilgi verilmeli.

merkez seçiminde sizin ne gibi kriteleriniz var...ben uyguladıkları protokol ve donür konusundaki yaklaşımları açısından değerlendiriyorum...
Donür hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mı daha kolay, hiçbir şey bilmeden gitmek mi daha kolay???

Aranızda sperm donosyonu yaptırıp başarılı olan varmı ? BU konu hakkında deneyimi olan varmı eşim kanser hastasıydı kemoterapıler yüzünden sperm üretimi yok kıbrısta bu işi yapıp başarılı olan dostlar varmı sevgılerrrr

aymencim, ben senden sosyal hizmetler görevlisine evcil hayvan konusunu danısmanı rıca etmistim ama sonra aklıma bisi geldi. şimdi sen bunu sorunca senin evcil hayvan beslediğinden şüphelenip sorun çıkarırlar diye korktum. sen en iyisi bisi sorma ben gidip soracaktım zaten sosyal hizmetler il mudurlugune
gorusuruz :)

slm herkeze bayanlar burayı yeni buldum üye oldum bende sperm donesyonu istiyorum artık başka seçim kalmadı eşim azosperm ama hangi merkez olsun konusunda karasızım firdevs hanımmı berkmi hitmi savaşmı dördü arasında gidip geliyorum birde akılda batum var fiyat uygun oldugu için cazip geliyor ama ordada yaptıran varmı acaba sonuç alan eşim oarası olsun diyor maddi açıdan ama ben kararsızım sonradan pişman olurmuyum diye çocuksuzluk çok zor başkalarının çocuguna kedinin cigere baktıgı gibi bakıyoruz allah kimseyi böyle imtian etmesin hepimizin olsun tez günden aminnn.
hoş geldin bebeklerim söylediğin dr lar hepsi iyiler ama tabi karar senin aysevi sana hit önermiş iyi bi dr tabi bazen başarılı oluyorlar bazen de negatif sonuçlar doğuyor en iyisi içinden hangisine daha yoğunsan o olsun zaman ilerledikçe insanın kafası iyice karışıyor.....:26::26::26:

Merhaba arkadaşlar,
Sperm donasyonu ile ilgili birkaç kişi yazmış. Yakın zamanda deneyen biri olarak Savaş Bey in merkezi hakkında bilgi verebilirim.
Telefonda donörde istediğim özellikleri sormuştu hemşire. Anlattım ve ona göre sperm seçeceklerini söyledi. Sonra transferden 5 dakika önce Savaş Bey odasına çağırdı. Zaten ilk kez o zaman gördük kendisini. Ben öylesine donörün özelliklerini sordum. Doktor da eşimin yüzüne baka baka eşimin fiziksel özelliklerini sıraladı. Sonra da eşinizle aynı ama yaşı genç, 22 dedi. Ama benim istediğim özellikler eşiminkiyle aynı değildi. Mesela eşim esmer ama ikimizin de ailesinde çoğunlukla sarışın olduğu için ben donörün sarışın olmasını istemiştim. Ama doktor gözümüzün içine baka baka, kafasından attı resmen. O zaman ben buna takılmadım. Hemşireye güvendim çünkü zaten bütün işlemleri hemşire yürütüyor. Bir de aslına bakarsanız çok da önemli değildi sarışın, esmer. Ama hiç profesyonel değil tabii. Savaş Bey i sadece transferden 5 dk önce görmek, perdelerle ayrılmış bir hasta odasında diğer çiftlerle olmak, modern olmayan bir bekleme odası ve hasta odası benim hoşuma gitmeyenler arasında. Hı bir de sonucumu öğrenmek için aramadılar. Bu da bir eksiydi.Gerçi olumlu sonuç alabilseydim bunların hiçbir önemi yoktu. Aynı merkezden çok memnun ayrılıp pozitif sonuçlar alanlar da vardır muhakkak.O da ayrı. Seçim sizin. Ben yine de orada denediğime pişman değilim. Çünkü orası baştan beri içime sinmişti. Başka biryerde yaptırıp negatif sonuç alsaydım merkez seçimi konusunda pişmanlık duyardım. Sonuç: yüreğinizin götürdüğü yere gidin. Umarım pozitif sonuçla dönersiniz.

Aranızda sperm donosyonu yaptırıp başarılı olan varmı ? BU konu hakkında deneyimi olan varmı eşim kanser hastasıydı kemoterapıler yüzünden sperm üretimi yok kıbrısta bu işi yapıp başarılı olan dostlar varmı sevgılerrrr

yavrum34 sende hoşgeldin bu ara eşinede geçmiş olsun kötü günler geride kalmış bence biraz baştan oku formu kim ne şekil tedavi yapmış nerde nasıl olmuş dahada bilgin olur sana cvp veren çıkacaktır çünkü ben yumi dnsyn yapacam allah yardımcınız olsun

Merhaba arkadaşlar,
Sperm donasyonu ile ilgili birkaç kişi yazmış. Yakın zamanda deneyen biri olarak Savaş Bey in merkezi hakkında bilgi verebilirim.
Telefonda donörde istediğim özellikleri sormuştu hemşire. Anlattım ve ona göre sperm seçeceklerini söyledi. Sonra transferden 5 dakika önce Savaş Bey odasına çağırdı. Zaten ilk kez o zaman gördük kendisini. Ben öylesine donörün özelliklerini sordum. Doktor da eşimin yüzüne baka baka eşimin fiziksel özelliklerini sıraladı. Sonra da eşinizle aynı ama yaşı genç, 22 dedi. Ama benim istediğim özellikler eşiminkiyle aynı değildi. Mesela eşim esmer ama ikimizin de ailesinde çoğunlukla sarışın olduğu için ben donörün sarışın olmasını istemiştim. Ama doktor gözümüzün içine baka baka, kafasından attı resmen. O zaman ben buna takılmadım. Hemşireye güvendim çünkü zaten bütün işlemleri hemşire yürütüyor. Bir de aslına bakarsanız çok da önemli değildi sarışın, esmer. Ama hiç profesyonel değil tabii. Savaş Bey i sadece transferden 5 dk önce görmek, perdelerle ayrılmış bir hasta odasında diğer çiftlerle olmak, modern olmayan bir bekleme odası ve hasta odası benim hoşuma gitmeyenler arasında. Hı bir de sonucumu öğrenmek için aramadılar. Bu da bir eksiydi.Gerçi olumlu sonuç alabilseydim bunların hiçbir önemi yoktu. Aynı merkezden çok memnun ayrılıp pozitif sonuçlar alanlar da vardır muhakkak.O da ayrı. Seçim sizin. Ben yine de orada denediğime pişman değilim. Çünkü orası baştan beri içime sinmişti. Başka biryerde yaptırıp negatif sonuç alsaydım merkez seçimi konusunda pişmanlık duyardım. Sonuç: yüreğinizin götürdüğü yere gidin. Umarım pozitif sonuçla dönersiniz.
ah canım ya ne güzel anlatmışsın baştan zaten senin savaş beye gittiğini biliyordum ama senin sorununun ne olduğunu bilmiyordum yani sperm mi yoksa yumrta dnsyn mu diye mesela rosalyn65 ilk denemesinde hamiş oldu ve pozitif
savaş beyde yapmıştı

ah canım ya ne güzel anlatmışsın baştan zaten senin savaş beye gittiğini biliyordum ama senin sorununun ne olduğunu bilmiyordum yani sperm mi yoksa yumrta dnsyn mu diye mesela rosalyn65 ilk denemesinde hamiş oldu ve pozitif
savaş beyde yapmıştı

evet canım bak bu güzel bir örnek oldu.bunu demek istemiştim. yani amacım merkezi kötülemek asla değil. herkes farklı deneyimler yaşıyor. sadece yaşadıklarımı paylaştım o kadar. kimseyi direk olarak etkilemek istemem. çünkü biraz da nasip işi diye düşünüyorum. Rosalyn65 gibi güzel örnekler de varmış.
Benim eşim azospermi. 2 kez microtese oldu malesef sonuç negatif. bu ilk donasyon denememizdi ama bu da olmadı. Doktorlar bende problem olmadığını söylemişlerdi. Bu yaz tekrar denemeyi düşüyoruz. Umuda yolculuk devam :)

Herkese bu yolculukta sabır, umut ve başarı dilliyorum :))

Bu arada panik atak bir anneniz varsa hamiş kaldığınızda asla doğuma kadar söylemeyin. Ben 4. ayda söyledim artık mutluluğumu daha fazla saklayamadım ama bu süreçte beni en çok üzen kişi oldu maalesef. Size anlatamam hergün görüşürüz ama iki günde bir o kadar söylememe rağmen kah bir doğumda ölmüş ileri yaş örnekleri mi desem kah sakat doğmuş çocuklar mı desem kah kendi erken doğumunda buşamadığı telefon da yokmuş kaybettiği bebek hikayesi mi desem beni deli etti deli. Annemdir başımın üstünde yeri vardır ama korkuyorum telde annem yazısı benim için bir erken doğum zili olacak diye. Nasıl bu işten sıyrılacağım bilemiyorum. Telimi kapatsam ayıp olacak ayrıca oraya burayı arayıp daha panik olacak ama artık telelrinde kaskatı kesiliyorum ve gereksiz yere bir sürü dur yapma etme derken kalbini kırıyorum yine de bunlardan vazgeçmiyor arkadaş ya.

sevgili papatya;
anne konusu hayatımızın çetrefilidir. o bizi dünyaya getirmiştir. gözleri ile ruh halimize nefes verir. tüm hayatının yapı taşıdır. anne sağlıklı bir bireyse çocukta sağlıklı olur.
ama anne BAĞIMLI bir kişilikse çocuğunuda kendine bağımlı yaparak kendini var eder...zaten başka bir varoluş şekli de bilmiyordur..çocuk anneden gördüğü ilişki şeklini içselleştirir..

agresörle özdeşim: kişi başına gelen kötü olaylara karşı bir savunma geliştirir. çok canı yanışmıştır birisi kendisini kötü hiisettirmiştir ve fırsat gelirse eline aynı şekilde bir diğer kişiye acıyı çektirir. böylelikle egosu kendine yapılanın altından kalkamayınca bir diğerine aynısını yaparak kendini güçlü hissetmeye çalışır. yani kötü duygu bir diğer tarafa hiç taşınmadan aktarılmıştır.
örnek: yıllarca kaynana zulmu görmüş gelinin yıllar sonra kendisi kaynana olduğunda gelinine daha fazla zulum çektirmesi gibii.....

"anne kaygısı " bahanesiyle sağlıksız bir davranışa anne kispesi giydirirler.. kaygı sağlıksız bir davranıştır.. yani annelerin virüs gibi kötü ihtimalleri kafanın içine sokması iyiliğine değil.. dinamikler çok iç içe.. ama annenin yaptığı ne biliyormusun?? her insasnın yaptığıyla aynı..
kendisinin gösteremediği cesareti sen gösteriyorsun? yaşama bir şans tanıyorsun ve ona sormadan yapıyorsun.. böylelikle bir başkaldırı var bu asla kabul edilmeyecek birşey bilinçaltında.. sana bir bedel ödetme isteği var..

ne yersen osun ne düşünürsen osun..

kendilik sınırını çizmek demek yeri geldiğinde telefona çıkmamaktır. yeri geldiğinde dur demektir. yeri geldiğinde yaptığının senin hayrına olmadığını söyleyip ama sonra hissedeceğin SUÇLULUK duygusunu taşımaktır. ama suçluluk duygusu ile yüzleşmek yerine bahaneler buluruz. bahaneler, yaşlıdır, üzülür, daha panik olur..... anneye hayır demek çok zordur neredeyse onların verdiği formun içine girmek en rahatıdır..
ama o zamanda sen olmazsın. bu sefer sen kendin için birşey yaptımn ama annenin davranışları seni zora sokuyor. çünkü kendilik aktivasyonu bu. buda annelerin hiç kaldırmadığı birşeydir..

önerim olan olmuş. enerjini beklentilerin yönünde değilde gönderdiği hastalıklı kaygı virüsünün beyninde yer etmemesi için ne yapman gerektiğini düşünelim derim..:))

Son düzenleme:
tüm forumdaşlar...

papatya son denemesinde hamile kaldı.
denemesi sırasında annesi babası kardeşi birşey bilmiyorlardı.. bu sürece dahil değillerrdi..
tüp bebek denemesi süresinde ailenin içinde olması bilmesi bence yapıcı bir davranış değil.
çünkü aktarımlar nedeniyle kadınlık veya erkeklik tam açılamıyor... yani gelen embryo bir türlü kalamıyor..
diğeer maillerimde yazmıştım anne çocuk baba üçgenindeki ödipal ve elktral aktarımları..
kadınlar erekelr bir şekild edoğal üreme gerçekleştirmeyenler aslında kendi iç dünyalarına uygun bir dış gerçeklik yaratıyorlar.
insan bir muamma. ve beynin çalışma şekli çok ilginç..
biz kimiz ve cinsiyetimizle ilgikli hissedişimiz aslında bu sorunun nedeni oluyor..

denemeden sonrada anne ve babalar uzakolmalı.. :)

tüm forumdaşlar...

papatya son denemesinde hamile kaldı.
denemesi sırasında annesi babası kardeşi birşey bilmiyorlardı.. bu sürece dahil değillerrdi..
tüp bebek denemesi süresinde ailenin içinde olması bilmesi bence yapıcı bir davranış değil.
çünkü aktarımlar nedeniyle kadınlık veya erkeklik tam açılamıyor... yani gelen embryo bir türlü kalamıyor..
diğeer maillerimde yazmıştım anne çocuk baba üçgenindeki ödipal ve elktral aktarımları..
kadınlar erekelr bir şekild edoğal üreme gerçekleştirmeyenler aslında kendi iç dünyalarına uygun bir dış gerçeklik yaratıyorlar.
insan bir muamma. ve beynin çalışma şekli çok ilginç..
biz kimiz ve cinsiyetimizle ilgikli hissedişimiz aslında bu sorunun nedeni oluyor..

denemeden sonrada anne ve babalar uzakolmalı.. :)

efsune ya keşke ben o yazını okusaymışım. Aslında forumu baştan itibaren okumuştum ama atladım sanırım o kısmı. ve geçen ay annemle paylaştım bu konuyu. Aslında ilk konuyu o açtı. Sperm donasyonu şansı var eşin ne der dedi. Ben de sakınca görmedim anlattım denediğimizi. Çok sevindi ve neden bu kadar meşakatli birşeyi kendiniz yaşadınız keşke paylaşsaydınız falan dedi. Denememize çok sevindi ve bir dahakine gelmeyi ve bize moral desteği vermeyi istediğini söyledi. Gerçi beni demoralize eden biri değildir. Hatta kaygısız diyebilirim. Ama şimdi sen böyle söyleyince acaba bizimle gelmesini engellesem mi dedim. Ne düşünüyorsun?Ne gibi faydası/zararı olur sence?

Merhaba arkadaşlar,

Meraba rüzgarselin...inşallah bir daha ki denememde pozitif sonuç alırsın...tekrar aynı merkezi mi düşünüyorsun...doktor kafasından attı demişsin canım nasıl yani bunu biraz açar mısın?

Günaydın kizlarrrr

Didem'cigim neden hayvan beslemenin evlatlik almak icin sorun teşkil edeceğini düşünüyorsun ki?? Benim ev ziyaretimde kedim tam bir şımarık cocuk gibi davrandı adamın önünde pasta tabağına falan saldırdı:))bir hareketler kosturma sorma gitsin ama görevlinin cok hosuna gitti cok sevdi kedimi:) sisko şımarık bir kedi ama gercekten cok sevimlidir,oyuncudur benim kedim.sokakta beslediğim hayvanlardan bahsettim tam tersine cok iyi karşıladı.yani ben bu hayvan konusunun kesinlikle avantaj olduğunu düşünüyorum.ziyarette temel olarak baktıkları şey,o evde bir cocuğun yasamasına uygun şartlar varmı,mesela cocuğa ait bir oda mutlaka olmalı,güneş görmeli,ev temizmi,boyası,banyosu vsvs varmı uygunmu bunlara bakıyorlar.insanlar ne evlerde yasıyorlar diyor görevlim,koyde tuvalet dışlarda banyo desen...yani norml bir evin varsa fazladan bir Odan varsa yeterli.kafana takma...

Mimosum evet sagolsunlar benimle sohbeti cok severler ama her zaman ben müsait olamıyorum o zamanda çıldırıyorum napim:) embriyo konusuna gelince kimselerle henüz görüşme yapmadım daha birkaç adet geçsin rahmimi cok yordum bu aralar 2 ay üst üste denedim biliyorsun bir tanesini bırakıp geldim hemen ertesi ay bir daha o korkunç ilaçları kullandım.o kadar hormon kullandım ki korkuyorum artık biraz vücut atsın onları ...

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle açıklamalar için bırıncının olumsuz olmasını üzüldüm,ikincide yüzünüz güler ....sevgilerle

yavrum34 sende hoşgeldin bu ara eşinede geçmiş olsun kötü günler geride kalmış bence biraz baştan oku formu kim ne şekil tedavi yapmış nerde nasıl olmuş dahada bilgin olur sana cvp veren çıkacaktır çünkü ben yumi dnsyn yapacam allah yardımcınız olsun

yaşamda hersey var eşim kolon kanserıydi yogun tedavıler bızı yordu ama artık bebegımız olsun istıyoz burdaki sayfaları okuyorum çok sperm donosyonuyla karşılaşamadım ruzgarselin çok güzel bilgıler verdi sagolsun bakalım bizim klınık hangısı olacak herkese bu yolda mutluluklar tüm dilekleri gerçekleşmesi dılegıyle sevgıler

Back