• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Didem77 aramıza hoş geldin Evlat edinme hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum bende( koruyucu aile olma süreci hakkında bizi bilgilendirirmisin rica etsem)...rahatsızlığın hakkında yazdıklarınıda çok üzülerek okudum ama unutmaki sen doğal yolla hamile kalabilecek şansa sahip bir kadınsın... bencede ilacını kontrollü bir şekilde bırakıp, bir uzmanla sürekli psikolojik yardım alarak bebişine yine normal yollardan kavuşabilirsin ve şayet böyle bir yola çıkarsan diğer arkadaşlarında söylediği gibi biz manevi olarak her zaman buradayız...:16:

merhaba nrm34 hoşbulduk :)

desteğiniz için çok teşekkür ederim :) koruyucu ailelik hakkında aşağıda çeşitli linkler verdim bu sitelerde oldukça ayrıntılı bilgiler var. bunun dışında ben bildiklerimi şöyle özetleyebilirim:
koruyucu ailelik, çeşitli nedenlerle evlat edinilmeye uygun olmayan çocukların bir aile yanına kısa ya da uzun süreli yerleştirilmesi. çocukların evlat edinilmeye uygun olmamasının nedenleri, ailelerin çocuklarını kurumuma bırakırken evlat edinilebilmesi için rıza vermemesi. bunun çeşitli sebepleri olabiliyor, örneğin aile zor bir dönem geçiriyordur ve bu durumdan kurtulduğunda çocuklarını geri almak istiyor olabilir. ama bu genellikle çok nadir rastlanan bir durum. çoğunlukla çocuklarının evlatlık verildiğinde başlarına bir dert açılmasından korktukları için rıza vermiyorlarmış. şu anda yuvalarda kalan çocukların %80 i bu durumda kendilerine bir yuva sıkcaklığı verecek kişileri bekliyor.
koruyucu ailelik, evlat edinmeye göre çok daha zor ama bir o kadar da kutsal. zor çünkü koruyucu aile olarak aldığınız çocuk her an biyolojik ailesi tarafından geri istenebilir. ote yandan biyolojik ailesinin talebi durumunda kanunen çocuğu onlarla görüştürmek zorundasınız. ayrıca koruyucu ailelik için alacağınız çocuk genel olarak bir süre yuvada yasamıs olacaktır ve bu nedenle sizin hayatınıza adaptasyonu için özel bir çaba harcamanız gerekecektir.
bir de bazı çocukların statüsü bir süre sonra (belli bir süre ailesi çocuğu hiç ziyaret etmezse) evlat edinilebilir statüsüne geçiyor. eskiden böyle bir durumda çocuk koruyucu aileden alınıp evlat edinme sırasında olan aileye veriliyormus. fakat boyle bir durumda kalan tinay dinçkan adında bir hanım dava açmış ve koruyucu aileliğini yaptığı çocuğu nüfusuna geçirmiş. bu olaydan sonra yasalar duzenmiş ve artık koruyucu aile yanında olan bir çocuğun statüsü evlat edinilebilire geçerse çocuğu önce koruyucu ailesi evlat edinebilecek. bu konuyla ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlıgının bildirisi ve tinay dinçkanın videosu aşağıdaki linklerde var.
bunun dışında evlat edinmede olduğu gibi çeşitli koşullar aranıyor. 25-50 yaş arasında olmak, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar sağlıklı olmak (sağlık raporu isteniyor), evliyseniz iki tarafında rızasının olması, evinizde çocuk için ayırabileceğiniz güneş gören bir odanın olması gibi.

Koruyucu Aile - Meltem ERDEML - www.koruyucuaile.com (bu site çok güzel özellikle egenin günlüğünü okumanızı tavsiye ederim)

Anne Olunca Anladm - Yaam - KORUYUCU ALE OLMAK H DE ZOR DEL!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Evlat Edinmede Öncelik Koruyucu Ailenin

GÜLBEN - Evlat Edinen Tinay Dinçkan ve Yaşadıkları 27.10.11 - Dailymotion videosu (bu da tinay dinçkanın videosu)

umarım faydası olur. görüşürüzzzz. :)

Didem77 aramıza hoş geldin Evlat edinme hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum bende( koruyucu aile olma süreci hakkında bizi bilgilendirirmisin rica etsem)...rahatsızlığın hakkında yazdıklarınıda çok üzülerek okudum ama unutmaki sen doğal yolla hamile kalabilecek şansa sahip bir kadınsın... bencede ilacını kontrollü bir şekilde bırakıp, bir uzmanla sürekli psikolojik yardım alarak bebişine yine normal yollardan kavuşabilirsin ve şayet böyle bir yola çıkarsan diğer arkadaşlarında söylediği gibi biz manevi olarak her zaman buradayız...:16:

sevgili nrm34 yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.
sadece tek düzeltmem psikolojik değil de psikoterapotik yardım (yani bütüncül psikoterapi uygulayan=psikoterapist) alırsa bir şansı var. zaten eski sistemi (psikolog ve psikiyatrist) deneyimlemiş ama bir faydasını göremediği gibi istediği yaşamıda kurgulamakata zorluklar yaşamış..

bugün sevdiğim bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim çok yakınız can ciğer gibi beni arayıp gel bi kahve içelim dedi beni çağırmasının sanki sebebini biliyormuşçasına gittim içimde bi his vardı özel şeyleri paylaşırız birbirmizle içim pır pır ve gittim bana dedi canım sana birşey diyeceğim dur dedim sen söyleme hamilemisin dedim evet yanıtını aldım şuan sadece sen ve eşim biliyorsunuz dedi aslında bana söylerken sanki biraz çekinmiş gibiydi söyleyip söylememe arasında kalmıştı canım ya çok sevindim dedim orda bi yutkundum bi silkelendim kendine gel dedim yeri değil zırlamanın (ağlamanın) yani eve geldim beni bi ağlama tuttu bi sigara neyse bi offff derinden canım ya ilk bebeğini düşürmüştü onun adına çok sevindimmmm kendi adıma da üzgünümmmm:43::43::43::43:

merhaba nrm34 hoşbulduk :)

desteğiniz için çok teşekkür ederim :) koruyucu ailelik hakkında aşağıda çeşitli linkler verdim bu sitelerde oldukça ayrıntılı bilgiler var. bunun dışında ben bildiklerimi şöyle özetleyebilirim:
koruyucu ailelik, çeşitli nedenlerle evlat edinilmeye uygun olmayan çocukların bir aile yanına kısa ya da uzun süreli yerleştirilmesi. çocukların evlat edinilmeye uygun olmamasının nedenleri, ailelerin çocuklarını kurumuma bırakırken evlat edinilebilmesi için rıza vermemesi. bunun çeşitli sebepleri olabiliyor, örneğin aile zor bir dönem geçiriyordur ve bu durumdan kurtulduğunda çocuklarını geri almak istiyor olabilir. ama bu genellikle çok nadir rastlanan bir durum. çoğunlukla çocuklarının evlatlık verildiğinde başlarına bir dert açılmasından korktukları için rıza vermiyorlarmış. şu anda yuvalarda kalan çocukların %80 i bu durumda kendilerine bir yuva sıkcaklığı verecek kişileri bekliyor.
koruyucu ailelik, evlat edinmeye göre çok daha zor ama bir o kadar da kutsal. zor çünkü koruyucu aile olarak aldığınız çocuk her an biyolojik ailesi tarafından geri istenebilir. ote yandan biyolojik ailesinin talebi durumunda kanunen çocuğu onlarla görüştürmek zorundasınız. ayrıca koruyucu ailelik için alacağınız çocuk genel olarak bir süre yuvada yasamıs olacaktır ve bu nedenle sizin hayatınıza adaptasyonu için özel bir çaba harcamanız gerekecektir.
bir de bazı çocukların statüsü bir süre sonra (belli bir süre ailesi çocuğu hiç ziyaret etmezse) evlat edinilebilir statüsüne geçiyor. eskiden böyle bir durumda çocuk koruyucu aileden alınıp evlat edinme sırasında olan aileye veriliyormus. fakat boyle bir durumda kalan tinay dinçkan adında bir hanım dava açmış ve koruyucu aileliğini yaptığı çocuğu nüfusuna geçirmiş. bu olaydan sonra yasalar duzenmiş ve artık koruyucu aile yanında olan bir çocuğun statüsü evlat edinilebilire geçerse çocuğu önce koruyucu ailesi evlat edinebilecek. bu konuyla ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlıgının bildirisi ve tinay dinçkanın videosu aşağıdaki linklerde var.
bunun dışında evlat edinmede olduğu gibi çeşitli koşullar aranıyor. 25-50 yaş arasında olmak, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar sağlıklı olmak (sağlık raporu isteniyor), evliyseniz iki tarafında rızasının olması, evinizde çocuk için ayırabileceğiniz güneş gören bir odanın olması gibi.

Koruyucu Aile - Meltem ERDEML - www.koruyucuaile.com (bu site çok güzel özellikle egenin günlüğünü okumanızı tavsiye ederim)

Anne Olunca Anladm - Yaam - KORUYUCU ALE OLMAK H DE ZOR DEL!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Evlat Edinmede Öncelik Koruyucu Ailenin

GÜLBEN - Evlat Edinen Tinay Dinçkan ve Yaşadıkları 27.10.11 - Dailymotion videosu (bu da tinay dinçkanın videosu)

umarım faydası olur. görüşürüzzzz. :)

Çok teşekürederim değerli bilgilerin için, bende araştıdım biraz ama bu linklerde daha fazlasını buldum...

Günaydın kizlarrrrr

Didem'cigim hakliymissin ben yanlış biliyormuşum.cocugu olan kisiler de evlatlik alabiliyormuş.ama ben başvurduğumda imzaladığım kağıtlar arasında eger hamilelik gibi bir durum yaşanırsa mutlaka sosyal hizm.gorevlisine haber verilmesi gerektiği yazıyordu.bende hic sormadım tabi...ama birazdan saat ilerlesin görevlimi arayıp soracağım.Acaba ben başvurduktan sonramı değişti?? Cunku internetten baktım birkaç sitede evlat edinenin cocugu bulunmaması gerekir yazıyor bensanirim oradan okumusum ama sosyal hizm sitesinde çocuklu yada çocuksuz kisiler diyor acikcasi cok şaşırdım.neyse öğrenince yazarım size.asllinda cocugu olan bir kisinin evlat edinmesi bana gereksiz geliyor.onun yerine büyük ümitlerle bekleyen bir ailenin sırasını almamak gerekir diye düşünüyorum.belki o bekleme sürecinde aile yastan dolayı şansını kaybedecek büyük haksızlık....

günaydın kızlar.. burada hava acaip güzel.. kuşlar cıvıl cıvıl.. çiçek içinde tüm yeşillikler :) bu arada evin çevresindeki ilk kedimi buldum sanırım.. kalan yemekleri bir köşeye bırakıyordum.. gizli saklı yemekler yeniyor ama göremiyordum:) buldum faili sonunda.. kocaman sarman bir erkek kedi.. birazda kavgacı sanırım.. yüzü gözü kavga izleri ile dolu:) demin o bahçede ben içerde kahvaltımızı ettik :) aslında eşimn kardeşinde en az 8-9 kedi var, kalan yemekler onlara gidiyordu ama onlar o evin kedileri değilmi:) ben kendi kadromu oluşturacağım :P hehehe

günaydın kızlar.. burada hava acaip güzel.. kuşlar cıvıl cıvıl.. çiçek içinde tüm yeşillikler :) bu arada evin çevresindeki ilk kedimi buldum sanırım.. kalan yemekleri bir köşeye bırakıyordum.. gizli saklı yemekler yeniyor ama göremiyordum:) buldum faili sonunda.. kocaman sarman bir erkek kedi.. birazda kavgacı sanırım.. yüzü gözü kavga izleri ile dolu:) demin o bahçede ben içerde kahvaltımızı ettik :) aslında eşimn kardeşinde en az 8-9 kedi var, kalan yemekler onlara gidiyordu ama onlar o evin kedileri değilmi:) ben kendi kadromu oluşturacağım :P hehehe

günaydın hayırlı olsun kedin valla bende köpek istiyorumda bizim ev müsait değil bahçeli bi ev olsa güzel olacaktı ama daire olunca olmuyor hırsız ortaya çıktı belkide o da senin ona sahip çıkmanı bekliyordu sonunda büyük buluşma oldu desene:):52::52::52:

yeni gelen tüm arkadaşlar hoşgeldiniz... sizleri okuyorum tüm sıkıntılarımızın bir an önce bitmesini diliyorum...

yosuncum aymencim iyi nolduğunuza ve hayatın diğer tatlarını yaşamayı ihmal etmediğinize sevindim... ben bazen bulunduğum çıkmaz içinde yaşayabileceğim sahip olduğum bir sürü güzel anı kaçırabiliyorum..
mimozacım kızının iyi olması beni çok mutlu ediyor hayırlısıyla sağlıklı bir bebek dünyay gelecek ve senin mutluluğunu hep beraber paylaşacağız...
efsunecim insan kendi kaderini kendi mi belirliyor yoksa kaderimiz önceden yazılmış mı.... bir iki ay içinde tedaviye başlayacağın için çok mutlu oldum.... sanırım trene el sallayan bir ben kaldım...

asllinda cocugu olan bir kisinin evlat edinmesi bana gereksiz geliyor.onun yerine büyük ümitlerle bekleyen bir ailenin sırasını almamak gerekir diye düşünüyorum.belki o bekleme sürecinde aile yastan dolayı şansını kaybedecek büyük haksızlık....[/QUOTE]

aymencim, sana kesinlikle katılıyorum, evlat edinmekmek için çocuğu olmayan aileler 2 yıl bekliyor, dediğin gibi yaş durumu da var. çocuklu aileler kimsesiz bir çocuğa yardım etmek istiyorlarsa evlat edinilemeyecek çoğunluğu oluşturan çocuklara koruyucu ailelik yapabilirler diye düşünüyorum.

ben de tünaydın diyorum herkese yaa şu elinden papatyalar çıkaran simgeyi bulamadım çok güzeldi o

yaa yosun neden özendiriyorsun bizi :P burada yerlerdeki buzlar hala kalkmadı. anlattığın gibi bir sarman canavar bende de var. ama benimki artık evde olduğu için artık sadece evdeki kızlara sataşabiliyor. sizin ordaki kediler ne kadar şanslı yaa. büyük şehirlerde kediler çoğu arabaların altında kalıyor. ben de bir kedimi öyle kaybettim :( sonra burda hava çok soğuk olduğu için çok üsüyo yavrucaklar. benim evin içinde yaşayan 3 kedim var ama biliyorum sıkılıyolar. inşallah seneye zemin katta bir eve taşınırsak açarım camı en azından gider gelirler. tabii başlarına birşey gelme riski çok ama hapis yaşamaktansa riskli ama özgür yaşasınlar diyorum.
insanın yaşadığı yer ne kadar önemli ankara depresif bir sehir hele de kış ayları. yeşil az, soğuk, deniz yok, kuş cıvıltısı falan da yok :( sen oraların tadını çıkar yosuncuğum şöyle güzel yürüyüşlere çık yeşilliklerin içinde, mis gibi oksijeni çek biçine bizim için de :)

merhaba güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize....

didem77 yazdıklarını okudum çok üzüldüm aramıza hoşgeldin... en çokta anneliği haketmiyorum deyişin içimi acıttı. hele bir bak etrafına kimler kimler anne oluyor onlar anneliği hakediyorda sen mi etmiyorsun. kendine haksızlık etme her kadın hatta her dişi canlı anne olmayı sonuna kadar hakediyor. hepimizin hayatında mücadele edeceğimiz şeyler var kimimiz öyle kimimiz böyle her birimiz ayrı ayrı sınavdan geçiyoruz her birimiz anne olmak için çırpınıyoruz sebeplerimiz farklı olsada amacımız bir...
birikimli ve dolu dolu yazıyorsun kendi sorunlarının farkındasın bu farkındalık önemli bir ayrıntı bence...
bu siteye rastlaman efsuneyle tanışmış olman büyük bir şans o bizim efsanemiz...
bende psikiyatrist ve psikologdan daha çok terapistlere güvenenlerdenim...

arkadaslar merhaba, eşimden kaynaklanan sorun nedenıyle anne olamadım sperm donosyonu düşünüyom burdaki yazıları okuyorum ona göre (yolumu çizecem deneyimler çok önemli )yavrularımıza kavuşmak dilegiyle.YAŞ 34

9

bugün sevdiğim bi arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim çok yakınız can ciğer gibi beni arayıp gel bi kahve içelim dedi beni çağırmasının sanki sebebini biliyormuşçasına gittim içimde bi his vardı özel şeyleri paylaşırız birbirmizle içim pır pır ve gittim bana dedi canım sana birşey diyeceğim dur dedim sen söyleme hamilemisin dedim evet yanıtını aldım şuan sadece sen ve eşim biliyorsunuz dedi aslında bana söylerken sanki biraz çekinmiş gibiydi söyleyip söylememe arasında kalmıştı canım ya çok sevindim dedim orda bi yutkundum bi silkelendim kendine gel dedim yeri değil zırlamanın (ağlamanın) yani eve geldim beni bi ağlama tuttu bi sigara neyse bi offff derinden canım ya ilk bebeğini düşürmüştü onun adına çok sevindimmmm kendi adıma da üzgünümmmm:43::43::43::43:

Üzülme aynı şeyleri hep yaşıyoruz ....
Ben birde karşımdakine kızıyorum beni çağırdı diye falan tabiki kendi kendime...
Hele o haberi duyunca gülümse kızım sevinmiş gibi yap deyip yüzümde saçma sapan bir gülümseme
yapayım derken yüz kaslarım acıyor...::)))
Yani aynı şeyleri yaşıyoruz inşallah bizimde olcak cocuklarımız dimi...????

Üzülme aynı şeyleri hep yaşıyoruz ....
Ben birde karşımdakine kızıyorum beni çağırdı diye falan tabiki kendi kendime...
Hele o haberi duyunca gülümse kızım sevinmiş gibi yap deyip yüzümde saçma sapan bir gülümseme
yapayım derken yüz kaslarım acıyor...::)))
Yani aynı şeyleri yaşıyoruz inşallah bizimde olcak cocuklarımız dimi...????

inş.canım ya temennimiz bu

günaydın iyi pazarlar kızlar:)

bahardalım ve zümrütcüm özletmeyin kendinizi ama yaa:) daha sık gelin :)

Ronya iyi dileklerin için çok teşekkür ederiz.. Hepimizin dilekleri kabul olur inşallah :)

öncelikle günaydın burda acayip güzel bi hava bi güneş varki sormayın tam baharlık dışarı çıkacam arabayla tur atacam biraz eşim başbaşa piknik yapalım dedi sıcak hemde hepinize iyi pazarlar

öncelikle günaydın burda acayip güzel bi hava bi güneş varki sormayın tam baharlık dışarı çıkacam arabayla tur atacam biraz eşim başbaşa piknik yapalım dedi sıcak hemde hepinize iyi pazarlar

ayyy rowina ne kdar güzel pinik yapacaksınız demek :) benim eşim hasta, evdeyiz o nedenle. dün ateşi yüksekti, bi de cırcır olmuştu, gıda zehirlenmesi diye düşündük. ama annanem ishalli grip diye yeni bir grip türü çıkmış (haberlerde seyretmiş) belki de öyle bişidir. sana iyi eğlenceler rowinacıımm :)

Selamlarrr

Rowina piknik fikri buraya o kadar ters ki anlatamam. Yerler buz ara ara kar yağıyor ( iç anadolu ) Ama bugün hava nispeten daha yumuşak. Sana iyi eğlenceler Hayatın tadını çıkarmak lazım takıntı halinde bir düşüncenin tüm hayatımızı gasp etmesindense.

Didem ne güzel bağlantılar vermişsin.Evet Egenin hikayesine de bayıldım. Ama kızcağızın hayatına birisi girer de de çocuğu hayatından çıkartmaya kalkar mı diye endişelenmedim de değil. Senin ve Aysevinin çocuklu aileler evlat edinemesin fikrinize katılmıyorum ama öncelik çocuksuzlara verilsin buna katılıyorum. Çünkü öbür türlü belki bebek olmazsa almaktan vazgeçecek aileler vardır. Yalnız bir tanıdığım vardı çok kötü bir örnek ama ailenin tek kızı ODTÜ psikolojide okuyor aynı yaşta ki kız ise evde iş yapıyordu.Sorduğumda da okumadı ne yapalım dediler Baba inşaat müh. Yani bence ev işleri için alınmış kız ve okumasına fazla cesaret verilmemeiş Çok büyük haksızlık neredeyse günah Çok ayıp. Bunun önü nasıl alınır bilemiyorum çünkü ailenin maddi durumu çok iyi idi Adam da bayağı usturaplı konuşan düşünen biri gibi görünüyor yani görevliyi kolayca yanlış ikna edebilir bu tipler.

Bu arada panik atak bir anneniz varsa hamiş kaldığınızda asla doğuma kadar söylemeyin. Ben 4. ayda söyledim artık mutluluğumu daha fazla saklayamadım ama bu süreçte beni en çok üzen kişi oldu maalesef. Size anlatamam hergün görüşürüz ama iki günde bir o kadar söylememe rağmen kah bir doğumda ölmüş ileri yaş örnekleri mi desem kah sakat doğmuş çocuklar mı desem kah kendi erken doğumunda buşamadığı telefon da yokmuş kaybettiği bebek hikayesi mi desem beni deli etti deli. Annemdir başımın üstünde yeri vardır ama korkuyorum telde annem yazısı benim için bir erken doğum zili olacak diye. Nasıl bu işten sıyrılacağım bilemiyorum. Telimi kapatsam ayıp olacak ayrıca oraya burayı arayıp daha panik olacak ama artık telelrinde kaskatı kesiliyorum ve gereksiz yere bir sürü dur yapma etme derken kalbini kırıyorum yine de bunlardan vazgeçmiyor arkadaş ya.

Back