Didem77 aramıza hoş geldin Evlat edinme hakkındaki düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum bende( koruyucu aile olma süreci hakkında bizi bilgilendirirmisin rica etsem)...rahatsızlığın hakkında yazdıklarınıda çok üzülerek okudum ama unutmaki sen doğal yolla hamile kalabilecek şansa sahip bir kadınsın... bencede ilacını kontrollü bir şekilde bırakıp, bir uzmanla sürekli psikolojik yardım alarak bebişine yine normal yollardan kavuşabilirsin ve şayet böyle bir yola çıkarsan diğer arkadaşlarında söylediği gibi biz manevi olarak her zaman buradayız...
merhaba nrm34 hoşbulduk :)
desteğiniz için çok teşekkür ederim :) koruyucu ailelik hakkında aşağıda çeşitli linkler verdim bu sitelerde oldukça ayrıntılı bilgiler var. bunun dışında ben bildiklerimi şöyle özetleyebilirim:
koruyucu ailelik, çeşitli nedenlerle evlat edinilmeye uygun olmayan çocukların bir aile yanına kısa ya da uzun süreli yerleştirilmesi. çocukların evlat edinilmeye uygun olmamasının nedenleri, ailelerin çocuklarını kurumuma bırakırken evlat edinilebilmesi için rıza vermemesi. bunun çeşitli sebepleri olabiliyor, örneğin aile zor bir dönem geçiriyordur ve bu durumdan kurtulduğunda çocuklarını geri almak istiyor olabilir. ama bu genellikle çok nadir rastlanan bir durum. çoğunlukla çocuklarının evlatlık verildiğinde başlarına bir dert açılmasından korktukları için rıza vermiyorlarmış. şu anda yuvalarda kalan çocukların %80 i bu durumda kendilerine bir yuva sıkcaklığı verecek kişileri bekliyor.
koruyucu ailelik, evlat edinmeye göre çok daha zor ama bir o kadar da kutsal. zor çünkü koruyucu aile olarak aldığınız çocuk her an biyolojik ailesi tarafından geri istenebilir. ote yandan biyolojik ailesinin talebi durumunda kanunen çocuğu onlarla görüştürmek zorundasınız. ayrıca koruyucu ailelik için alacağınız çocuk genel olarak bir süre yuvada yasamıs olacaktır ve bu nedenle sizin hayatınıza adaptasyonu için özel bir çaba harcamanız gerekecektir.
bir de bazı çocukların statüsü bir süre sonra (belli bir süre ailesi çocuğu hiç ziyaret etmezse) evlat edinilebilir statüsüne geçiyor. eskiden böyle bir durumda çocuk koruyucu aileden alınıp evlat edinme sırasında olan aileye veriliyormus. fakat boyle bir durumda kalan tinay dinçkan adında bir hanım dava açmış ve koruyucu aileliğini yaptığı çocuğu nüfusuna geçirmiş. bu olaydan sonra yasalar duzenmiş ve artık koruyucu aile yanında olan bir çocuğun statüsü evlat edinilebilire geçerse çocuğu önce koruyucu ailesi evlat edinebilecek. bu konuyla ilgili aile ve sosyal politikalar bakanlıgının bildirisi ve tinay dinçkanın videosu aşağıdaki linklerde var.
bunun dışında evlat edinmede olduğu gibi çeşitli koşullar aranıyor. 25-50 yaş arasında olmak, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar sağlıklı olmak (sağlık raporu isteniyor), evliyseniz iki tarafında rızasının olması, evinizde çocuk için ayırabileceğiniz güneş gören bir odanın olması gibi.
Koruyucu Aile - Meltem ERDEML - www.koruyucuaile.com (bu site çok güzel özellikle egenin günlüğünü okumanızı tavsiye ederim)
Anne Olunca Anladm - Yaam - KORUYUCU ALE OLMAK H DE ZOR DEL!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Resmi İnternet Sitesi | Evlat Edinmede Öncelik Koruyucu Ailenin
GÜLBEN - Evlat Edinen Tinay Dinçkan ve Yaşadıkları 27.10.11 - Dailymotion videosu (bu da tinay dinçkanın videosu)
umarım faydası olur. görüşürüzzzz. :)