Yüksek lisans bölüm seçimi

O siteden çıkmıyorumki hep bakıyorum malesef sandığınız kadar kolay olmuyor iş bulmak.

Noona_noona Bölüm konusunda tavsiye veremeyeceğim ama bölümü seçerken alacağın derslerede bak ilgi duymadığın konular olursa çok zorlanırsın
Birde yüksek lisansda bölümden dahi önemli olan bir konu var ki oda danışman hocan seçim yapmadan hocaları mutlaka araştır

Görüşme yapıp 2 hafta falan ses çıkmıyorsa arıyorum,2.gorüsme oluyor yine olmuyor bosami okudum diyorum gercekten ya allah yardimcimiz olsun..
Amin canım ben çalışıyorum Allaha şükür. Inşallah darısı başına. Çok zor gerçekten, o kadar oku emek ver sonra böyle durumlarda gel. Üstelik aldığın maaş da komik komik rakamlar. Ben bu yüzden işsiz kaldım. Kabul etmedim öyle kandırmaya çalışan somurmeye çalışan işyerlerini.

Bilimsel hazırlık derslerini almak gerekiyor mühendislik okuduğum için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Lojistik konusunda ise bir arkadaş yapıyor oda pek tavsiye etmedi sonradan ondan vazgectim.

Neden tavsiye etmiyor ben anlamadim, bolumumu sevmemis ? Turkiyede lojistik sektoru gelismekte olan bir alan, kardesim avrupada supply chain muhendisi olarak calisiyor, turkiyeden musteri aldilar bende ordan biliyorum. Profesyonel anlamda bu isi yapan sirket olmadigindan istihdami varmi direk bende bilmiyorum. Yakin zaman AB kriterlerine dayanarak bazi duzenlemeler getirilirse , (ki en son Paris teki Climate konferansinda konusuldu ve kararlar alindi) her sirket tedarik zinciri ve lojistik aglarinda CO2 emisyonuna duyarli sekilde dagitim agi yapmak zorunda kalacak. Bu tedarik zincirlerini dagitim aglarini duzenleyen , programlayan hesaplayan projelestirenler Supply Chain Muhendisleri iste. Tabi bunlar varsayimlar ama illaki turkiyede birgun o duzenlemeler olacaktir.

Cok tesekkur ederim ilginiz icin arastirmalarima devam ediyorum

Sizin adınıza çok sevindim darısı başima insallah hayirli bir kapı acar rabbim banada.

Bende sizin gibi düsündüm ama çok dinamik bir yapısı var,gecen günduze karısır iyi düsün dersler zevkli ama simdiki aklim olsa yapmazdim dedi haliyle bende sogudum o alandan..

Ben de cok sasirdim valla benim yerime endüstri muh. Aldiklarini dusunuyordum hep :)
Sana tavsiyem su olur aslında, bir ise girdigin zaman anlıyorsun sektörü ne hakkında yuksek lisans yapman gerektigini...
Soyle yapabilirsin belki ilanlari arastirip en çok ihtiyac hangi yonde ona yönelik bir yuksek lisans yapabilirsin tabi turkiye de çalışacağını dusunuyorsan

Bende sizin gibi düsündüm ama çok dinamik bir yapısı var,gecen günduze karısır iyi düsün dersler zevkli ama simdiki aklim olsa yapmazdim dedi haliyle bende sogudum o alandan..

Valla kolay kariyer yapilmiyor, ortalik muhendisten gecilmiyor her il hatta ilceler universite acti, hepsinde de sizin potansiyel olarak girebileceginiz islere aday muhendisler mezun ediyor. Akranlarinizdan bir ayriminiz olmasini istiyorsaniz 2 yilinizi cumle alemin girip yapabilecegi kolay bir isletme master ina harcamayin derim.
Siz master i yapin da , gerekirse operasyonel islerde calismazsiniz ileride.

O siteden çıkmıyorumki hep bakıyorum malesef sandığınız kadar kolay olmuyor iş bulmak.
Deli divane iş arayan biri olarak "kolay olduğunu sanmadım" :) kısmet olmuyor demek ki. Umarım ikimiz de buluruz. Hele ben borçtan ölücem artık. Az borcum var ama psikolojik olarak yıpranıyorum çok.. İnşallah hayırlı kapılar açılır hepimize tez zamanda.

Tabiki kendi bölümünde yap. Bilgisayarda yapma :) cok alakasiz bi imaj. Ben istatistik mezunuyum yuksek lisans doktora endustri muhendisligi bölümün yeterince iyi is firsatlari da bana gore cok iyi. Benim cogu endustri muhendisi arkadasim 5 sene icinde yonetici pozisyonuna geldi. Istanbulda ayda 9-10K maaşla calisiyorlar. Kesinlikle kendi bölümünde yap.

Ben dahil pekcok arkadaş is bulamiyoruz torpil yoksa. Dediginiz gibi son kez gozden gecirip kararimi verecegim cok tesekkur ederim ilginize..

Cok tesekkur ediyorum ilginize bende isletmeyi suan dusunmuyorum ya endustri ya bilgisayar bakalim hangisi agir basacak

Rabbim gonlumuze gore versin insallah en kisa zamanda. AMİN...

Öncelikle ilginiz icin tesekkür ederim. Bir tanidigimla gorustum kendisi bilgisayar muhendisi endustri cok yeni bir alan aslinda piyasa cok iyi bilmiyor,konumlandiramiyor bizi eger bilgisayardan yaparsan bizim bolume kayarsin ordan is kovalarsin dedi bilemedim..

Vallahi katilamadim. Bilgisayar muhendislerinin durumu daha vahim. Hem de sonucta bilgisayar mühendisi olmicaksin. Her is görüşmesinde ne alaka niye yaptın vari sorular gelecek. Cok istiyorsan yap yoksa bulasma hic bana sorarsan. Basit bir optimizasyon projesinden bile dunyanin parasini kazaniyoruz. Bilgisayar muhendislerinin isi cok angarya.

Tesekkür ediyorum,ince eleyip bir karar verecegim çok sagolun

Canım ben de kendi bölümünde yapmanın daha mantikli olacağı kanısındayım, endustri bitirip misal bilgisayar yl yaptiginda, yuksek lisansini bilgisayar bolumunde yapmis endustri muhendisi diye imaj saglarsin fakat kendi bolumunde olunca yuksek endustri muhendisi oluyorsun. Hem kendi alaninda akademik kariyer de kolaylasir. Hayirlisi olsun hakkinda inşAllah :)

Neden öyle dedınız eşim de bilgısayrcı yurtıdısımdayız henüz ama dönersek iş bulması zor mı yanı üzüldüm şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…