- 29 Aralık 2014
- 1.396
- 2.009
-
- Konu Sahibi Noona_noona
Hayırlı akşamlar herkese. Şuan işsiz bir endüstri mühendisiyim. Mezun olduğumdan beri yüksek lisans istiyordum şimdide iş konusunda bana katkı sağlayabilecek,beni farklı kılacak birşeyler yapmak istiyorum malum işsizlik belimizi büküyor. Şimdi sizden fikir almak istiyorum. Kendimi bölümüm olan endüstri mühendisliğimi yoksa bilgisayar mühendisliğinden mi yapsam ne yapsam kararsız kaldım fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum,şimdiden teşekkür ediyorum..
Hangi üni mezunusun?
Fon yönetimi, finans gibi bölümler geldi aklıma
İleride ne iş yapmak istiyorsun?
Bilgisayardan yapabiliyor musun ki? Bence kendi bölümünden yap..
Kendi alanınızda kalmak kolaylık açısından daha iyi olur.nihayetinde temeliniz endüstri.
Ancak ben yaparım başarırım alttan ders alıp ekstra kredi toplamak beni yormaz derseniz bilgisayar mühendisliği de olur.
Size tavsiyem geleceğin popüler konularını çalışabileceğiniz sadece teoride değil pratikte de bir şeyler üretebileceğiniz ve sevgiyle çalışacağınız alanı seçmeniz.
Şimdiden hayrlı olsun.
Çok teşekkür ediyorum ilginize. Elbette benimde gönlümden gecen kendi alanim ama bilgisayarda fark olisturabilirim diye düsünüyorum bakalım hakkimda hayirlisi..
Yök ü açın hangi bransda hangi bölüm alımı çok işe onu seçin.
MBA yapın kesinlikle
Hayırlı akşamlar herkese. Şuan işsiz bir endüstri mühendisiyim. Mezun olduğumdan beri yüksek lisans istiyordum şimdide iş konusunda bana katkı sağlayabilecek,beni farklı kılacak birşeyler yapmak istiyorum malum işsizlik belimizi büküyor. Şimdi sizden fikir almak istiyorum. Kendimi bölümüm olan endüstri mühendisliğimi yoksa bilgisayar mühendisliğinden mi yapsam ne yapsam kararsız kaldım fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum,şimdiden teşekkür ediyorum..
Işletme olabilir aslında. Ben inşaat mühendisiyim ama öyle yapılabildiğini bilmiyordum, ve üniversitenin farklı şartları var sanırım benim basvurduklarim hep kendi alanından mezun olanları alıyordu.. MBA de yapabilirsiniz ücretli sanırım o ama çok popüler ve istenilen birşey üst düzey yoneticilikler için.Özel üniversiteden mezunum evet bilgisayardan yapabiliyorum. Lojistik ve isletmeyide dusundum ama kararsız kaldım.
Heryere başvuruda bulunuyorum iş adına hani illa şurda çalışıcam diye bir kısıt koymuyorum tecrübe kazanmak istiyorum.
Kariyer nette hangi ilana göz koysam endüstri mühendisliği de kriterler içinde mezuniyet şartları arasında. Falan fistan ya da endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak diyor yüzde doksanında. Nasıl işsiz kalabilirsiniz? Kısmet mi olmadı acaba yeterince araştırmadınız mı? Çok şaşırdım ben de görünce iş imkanı çok sanmıştım.
Lojistik, turkiyede henuz gelismekte olan ve cok az gercek uzmanin oldugu bir alan. ancak ilgili program varmi bilmiyorum turkiyede.
Işletme olabilir aslında. Ben inşaat mühendisiyim ama öyle yapılabildiğini bilmiyordum, ve üniversitenin farklı şartları var sanırım benim basvurduklarim hep kendi alanından mezun olanları alıyordu.. MBA de yapabilirsiniz ücretli sanırım o ama çok popüler ve istenilen birşey üst düzey yoneticilikler için.
Ben bir sene iş bulamadım evet heryerde ilan var siteler ilan dolu ama yok yani. Birçoğu da laf olsun diye aciyorlarmis ilan. Aradım bizzat sordum cv gönderin dediler ve bir senedir ilan hala duruyor orda. Garip insanlarimiz var inşallah kısa zamanda iş bulursun, direk birebir başvuru yap ara git konuş yoksa olmuyor..Bende çok şaşırıyorum inanın bu duruma. Heryere bakıyorum nerdeyse uçan kuşun haberi var iş aradığımdan olmuyor malesef. Benim gibi birçok arkadaşta iş arıyor okulumdan olmayınca olmuyor nasip.
Ülkemizde işsizlik çok mühendis alacağımıza ucuza eleman çalıstiralim diye baska alımlar yapılıyor ne diyim biran önce hayırlısıyla bulurum insallah.
Siz bi kariyer.netten aratın. Gerçekten her ilanda gördüm desem yeridir. Hatta keşke endüstri okusaydım bu ne ya falan demiştim. Büyük şirketlere bakın. Onlar ucuz iş gücündense eğitime önem verir diye düşünüyorum.Bende çok şaşırıyorum inanın bu duruma. Heryere bakıyorum nerdeyse uçan kuşun haberi var iş aradığımdan olmuyor malesef. Benim gibi birçok arkadaşta iş arıyor okulumdan olmayınca olmuyor nasip.
Ülkemizde işsizlik çok mühendis alacağımıza ucuza eleman çalıstiralim diye baska alımlar yapılıyor ne diyim biran önce hayırlısıyla bulurum insallah.
Onlarla ilgili bir bilgim yok ama ben muhendislikte türkiyenin ilk 3 üniversitesinden birine başvurdum hatta kazandım ama özel şartlarda hep ayırmışlar yani bilgisayar muhendisligine başvurman için o bölümden yada yazilimdan mezun olmak lazım. Farklı üniversitelerde farklı seçeneklerin olabilir belki tam bilemiyorum ama mba yapmanı tavsiye ederim..Bilimsel hazırlık derslerini almak gerekiyor mühendislik okuduğum için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Lojistik konusunda ise bir arkadaş yapıyor oda pek tavsiye etmedi sonradan ondan vazgectim.
Ben bir sene iş bulamadım evet heryerde ilan var siteler ilan dolu ama yok yani. Birçoğu da laf olsun diye aciyorlarmis ilan. Aradım bizzat sordum cv gönderin dediler ve bir senedir ilan hala duruyor orda. Garip insanlarimiz var inşallah kısa zamanda iş bulursun, direk birebir başvuru yap ara git konuş yoksa olmuyor..