Eşim bayılır, gerçi o bütün tatlıları severSufle ney diye ben de baktım şimdi googleye,bakmasa mıydım acaba
Hangi tarif tam anlasam yardımcı olurdum
Ben fincan kek yapıyordum ya Nevoş bir ara, onun tarifiHangi tarif tam anlasam yardımcı olurdum
Konu açtın mıBen fincan kek yapıyordum ya Nevoş bir ara, onun tarifi
Olur tabi, denenmiş net tarif istiyordu, sen ben ne fark ederKonu açtın mı
Benim fincan kek var onu versem olurmu
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...erede-fincan-kek-ulker-sponsorlugunda.858165/
Eki Görüntüle 1988035
Tarifim sahiden güzel oluyor ben bunu tencerede bile yapıyorumOlur tabi, denenmiş net tarif istiyordu, sen ben ne fark eder
Tamam biz de tencere de suyun içinde olanı diyoruz bu öyle değil miydi?Tarifim sahiden güzeloluyor ben bunu tencerede bile yapıyorum
Yok onu kasdetmedimTamam biz de tencere de suyun içinde olanı diyoruz bu öyle değil miydi?
Oyyy Nevoş verimi döndürüyon
Kolay gelsinOyyy Nevoş verimi döndürüyonKocamı yollayayım gitsin süt alsın
GörüşürüzKolay gelsinBen gidiyorum görüşürüz
nevrestem canım suyu ne kadar koyacağız ♡TENCERE KEKİ
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı yağ
Kabartma tozu
SÜSLEME İÇİN
2 paket kakaolu puding
1 paket krem şanti
Vişne ve nane yaprakları
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle beyazlayana kadar çırpılır..Üzerine yağ ve süt eklenir..Daha sonra un,nişasta ve kabartma tozu karıştırılarak eklenir ve çırpma teli ile çırpmaya devam edilir...Sonra istenilen bir tencere yağlanır ve karışım dökülür...Daha büyük ve kek koyduğumuz tencereyi içine alıp kapağı kapanacak bir tencereye su konulup tencere içine konulur ve üzerine bir havlu kapatılarak kapatı kapatılır...Su kaynayınca altı kısılır ve pişene kadar pişirilir...15dakika sonra el ile kontrol edilir...İsteğe bağlı bıçak ve kürdanlada kontrol edilebilir....Sonra kek tenceresi ocaktan alınıp soğumaya bırakılır ve bir tepsiye çevrilir...Sonra 3 veya 4 parçaya bölünerek tek tek çıkartığımız tencereye konularak daha önce pişirdiğimiz puding aralarına sürülür..En üst kata birşey sürülmez ve tencere daha büyük bir tepsi veya borcama çevrilerek puding ve kremşantii ve istenilen şeylerle süslenir...1 GÜN DOLAPTA BEKLETİLİR VE SERVİS EDİLİR...
NOT:Ben annemlerdeyim pasta şırıngası olmadığı için ilk denememdi artık elimden geldiği kadar süslemeye çalıştım...Fırın olmadığı durumlarda yapılabilecek güzel bir pasta istenilen kek tarifi ile yapılabilir...
Eki Görüntüle 742332 Eki Görüntüle 742333 Eki Görüntüle 742334 Eki Görüntüle 742335 Eki Görüntüle 742336 Eki Görüntüle 742337 Eki Görüntüle 742338 Eki Görüntüle 742339 Eki Görüntüle 742340 Eki Görüntüle 742341 Eki Görüntüle 742342
Cevabı yollamıştın aldın mınevrestem canım suyu ne kadar koyacağız ♡
Hakikaten unutmuşum sormadım yaptı mı ki acaba?Cevabı yollamıştım aldın mı
Çok becerikli bir hanımdır kendileri kesin yapmışdırHakikaten unutmuşum sormadım yaptı mı ki acaba?
Akşam yemeğini bile yapmadımÇok becerikli bir hanımdır kendileri kesin yapmışdırSen de yapacağım dedin ama yaptığını zannetmiyorum
@Portakal Sulu Ordek bak Pinko sana ne diyorAkşam yemeğini bile yapmadım
İnşallah Yoluk Ördekte yapmamıştır, utandırır seni
O becekli ben beceriksizim öyle mi? Yoluk ördek işte
Yaptığı tariflerin büyük hayranıyımO becekli ben beceriksizim öyle mi? Yoluk ördek işte