Yoğun şekilde can kırıklığı içerir...

Sizi anlayabiliyorum.Israrla hep üst üste gelir zaten.Üzerinizde kilolarca yük varmis gibi.Hep yorgun,hep halsiz ruhen..
Kendinizi hazir hissetmeden özel hayat olayina girmemeniz isabet olmus.Bir süre sonra yüze göze bulasiyor cünkü kendimden biliyorum.
Neyseki ayakta durabilme zorunlulugu olusturan bir evladiniz var.Mutlu,güzel günleriniz olsun birlikte insallah.
Zor..insanlarla mücadele,hayat mücadelesi.
Ne diyeyim kolayliklar diliyorum ve de bitmek bilmeyen bir yasam sevinci..

Öyle olmak zorunda ,bu toplum güçsüzü ötekileştirmeyi ,ezmeyi sever çünkü ..

İnstagram örneğini vereyim :) insanlar nasıl da özeniyor bol takipçili fenomenlere ,gay olmayan gay gibi ,lezbiyen olmayan lezbiyen gibi davranıp dikkat çekmeye ,takipçi toplamaya çalışıyor .niye : çünkü örnekleri var .sevilmeseler bile takip edilenler var .kimisi erotik fotoğraf yayınlar bunun için ,kimisi çocuğunu ,kimisi kocasını ,kimisi yemeğini ,kahvesini ..geride kalıp takipçi edinemeyenler de bol takip edileni takip eder ,storyleriyle günü akşam ,akşamı sabah eder ,iç çeker ,hayiflanir beceriksizliğine ..o ozendikleri hayatlardan bazılarına yakınım ,içlerinde arkadaşlarım var .o kadar çok sorun yaşıyor ki bir tanesi ,sayfasına bakıyorum hep gülümsüyor, çocuğu mükemmel ,hiç ağlamaklı yada huysuz video /fotoğrafı yok ,kocası mükemmel ,iş güç sahibi ,birlikte yaz boyu tatil ve renkli bir hayat yaşıyorlar gibi ..gibisi önemli çünkü sorunlarını biliyorum ,neden diyorum ,o zaman takip edilmem ,o zaman sevilmem ,o zaman tercih edilmem bla bla bla ...Her insan sorun yaşar önemli olan o sorunun yaşandığı yerde kalması der hep ,gizlilik önemli ..ama takipçi ne bilsin özendiği hayatın ne denli çetrefilli olduğunu ..gördüğüne inanıyor ,ondan sonra ben neden böyle olamıyorum diyip saçma sapan yollara başvuruyor .

Bir çoğumuz böyleyiz ,olmak zorundayız .ven babamın cenazesi evden çıktıktan sonra birilerinin yardımıyla mezarlığa gitmişim ,ordan gelip kendimi üst kattaki odama kilitlemişim, kimse yukarı çıkamıyor ,neden : çünkü daughter ağlıyor ..o zamandan sonra ağlaya ağlaya delirdim .kimse bilmez ama eşim bile ..kimsenin yanında ağlamam ,kimsenin yanında üzülmem ,ağlayacağım zaman bulunduğum ortamı terk ederim .yeni tanıyan insanlar da ne güzel bir hayatım olduğunu söylüyor ,küfür gibi ..ulan kaç can kaybettim ,ne büyük zorluklar atlattım,kaç defa dibi gördüm haberin var mı gevşek ,diyesim geliyor ..hatta bir yıldır büyük çok büyük birşeyle baş etmeye çalışıyorum .söylesem çok fena ifşa olucam .nelerle uğraşıyorum ,hiçbir fikri yok .çocuklarıyla kocasıyla mükemmel bir hayatı var diyeni duydum .aslında oturup anlatacaksın bir bir ,sonra da gel yerime geç diyeceksin .aynı heves devam ediyor mu sonra bakacaksın ..o yüzden burda bir üyeden öğrendiğim küfürü sana da söyleyeyim ,böyle durumlarda söyle için rahatlasın ... s.kimden aşağı kasimpasa kim ne yapıyor yada diyorsa desin ..çocuğunla güzel bir hayat yasa ..görme ,duyma ,bilme ..hatta biraz da bencil ol ve sınırlarını koru ..Çok uzun yazmışım be sori :)))

Dünya tersine dönse kimsenin eşi , sevgili , nişanlısı bilumum şeysi ile işim olmaz. Sosyal medya üzerinden bile asla böyle insanlar ile günlük sohbetlere bile çok girmem. Gereği yok.

Ama hissediyorum , oğlumun bir arkadaşının annesi var çok tatlı bir kadın , iyi bir insan , karşılaştığımız zamanlarda eşi yanındaysa tek bakışı ile eşini uzaklaştırıyor :)

Ben çalışıyorum bir de sadece akşamları ve pazar günleri evdeyim.

Teşekkür ederim

Canımsın teşekkür ederim Aynen öyle küfür gibi Rabbim sana da bir daha büyük acılar göstermesin , hayatından güneş hiç eksik olmasın.

Sizi cok takdir ettim cunku iki kisilik isi tek basiniza yapiyorsunuz, bekar anne olmak hic kolay degil. Benim oglan iki yasinda krese basladi, gunde dokuz saat okulda kaliyor daha bu yasinda. Hasta olunca oyle zorlaniyoruz ki, hastaligina mi uzulelim, islerden izin nasil alacagiz diye mi dusunelim, sasiriyoruz, bir ben bir babasi bakiyor.
Beyefendiyi de takdir ettim, demek ki guzel niyetler tasiyor ki dost kalalim dediginizde konusmaya devam ediyor. Dilerim tez zamnda daha guzel gunleriniz olur.

Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için... Maddi manevi zorlukları gerçekten çok fazla ama onun bir gülüşü tüm dünyayı unutturuyor insana

Bence çok kapatmışsın kendini. Terapi almanı tavsiye ediyorum. Ve niyeyse o kişi ile başlamamana sevindim. Sağlık olsun demesi beni çok düşündürdü açıkcası yanı keşke ben çok severim çocukları onunla da güzel vakit geçiririz filan deseydi

Kesinlikle aynı fikirdeyim sadece farkındayım... cümlesinden sonra gelmesi beni düşündürdü , ikimiz de kapalı kutuyuz zaten ve arayıp dün ve bugün yazılan şeyler yokmuş gibi arayıp nasılsın ne yapıyorsun diye doğal konuşmamız da garip
Keşke zamanım olsa da terapi alsam diyeceğim ama bak burada bedava terapi var , sizler varsınız iyi geliyorsunuz bana

Yok oralara hiç uğramıyorum yukarıda bir arkadaş sormuştu. Esasında doğum günümde gittik ama pasta yoktu dolayısı ile oturmadık ve ben bunu bir işaret kabul ederek bir daha geçmedim oradan :)))))))
Esasında o konuda içim ısınmıştı ama bu adamı okuduğum halde negatif hissettim.

Diyebileceğim birşey yok.
İnşallah enn kısa zamanda gönlünce olur her şey.
Allah yardımcın olsun

Yazını okurken icim sızladı...senin gibi güçlü fedakar anneler çocukların en büyük şansı.

Şu an sınıfta dersteyim kırmızı bölümü okudum ve şu an ağlıyorum .
(Uğurlama'ya hiç dayanamam bir de üstte yazdıklarını okuyunca off..)

ama simdi adam zaten cocugunuzu,hayat sartlarinizi biliyordur sohbetlerinizden. bunu kabullenmis ki size acilma cesaretini gostermis. saglik olsun'u kotu bakimda soyledigini dusunmedim nedense.. belki ilk bulusma diye bir ihtimal yalniz gelebilceginizi umid edip tebessumle sacmalayarak yazmistir.

akisina birakin derim.. tamamen kendinizi kapatmayin, zaman ne gosterir belli olmaz..

onun disinda kendinizi yalniz hissettiginizde kafanizi dagitacak mesgaleler bulun. eski yasaminizdaki insanlardan nefret dahi etmeyin sizin icin koca bir hiçten ote olmasin.

enerjiniz cok guzel, okuyunca cok iyi hissettim size karsi, umarim cok cok mutlu olursunuz. evladinizi hayirli mutlu bir sekilde buyutursunuz..

İnşAllah oğlumda bir gün büyüdüğünde annesini bir şans olarak görür , üzülmeyin lütfen , içtenliğinize teşekkür ederim.

Çok teşekkür ediyorum. Bilmiyorum açıkçası karşımda ki insanda en az benim kadar kapalı bir kutu ki uzun zamandır farklı bir algılamam olmamıştı , telefonla aradı bir iki saat evvel ve yine hiçbir şey yokmuş gibi nasılsın iyimisin muhabbeti yaptı kapadı , bakalım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…