- 23 Nisan 2018
- 1.992
- 5.270
-
- Konu Sahibi littlewaterspirit
Öyle olmak zorunda ,bu toplum güçsüzü ötekileştirmeyi ,ezmeyi sever çünkü ..Yazdım rahatladım zaten benim asıl sorunum konuşamamak insanlarla... Günlük yaşantımda hiç kimse bilmez hiç bir şeyimi , kapalı bir kutu gibiyim , boğazım düğümlenir anlatamam , utanırım , sıkılırım , güçsüz görünmek büyük ayıp sanki bu benim koruma kalkanım
En çok ne komiğime gidiyor biliyor musun hala daha bu zavallı kadının yaşamını kıskananlar var
Zehir içerim dünyanın en güzel şarabını içmiş gibi kahkaha atarım kısacası dışı insanları içi beni yakar :)
Dünya tersine dönse kimsenin eşi , sevgili , nişanlısı bilumum şeysi ile işim olmaz. Sosyal medya üzerinden bile asla böyle insanlar ile günlük sohbetlere bile çok girmem. Gereği yok.Sizi anliyorum ben de bekarim da bekar olmayanlar da bir endise korku oluyor tanisalar ne mucadele aci cektim de dogrularimdan sapmadim.
O zaman sizin gibi bekar kisilerle olur ancak yardim icin cok icli disli olmak da gerekmiyor da hem ortalik kotu manevi olarak maddiyat olarak da oyle
kotu zamanlar..
Teşekkür ederimSizi anlayabiliyorum.Israrla hep üst üste gelir zaten.Üzerinizde kilolarca yük varmis gibi.Hep yorgun,hep halsiz ruhen..
Kendinizi hazir hissetmeden özel hayat olayina girmemeniz isabet olmus.Bir süre sonra yüze göze bulasiyor cünkü kendimden biliyorum.
Neyseki ayakta durabilme zorunlulugu olusturan bir evladiniz var.Mutlu,güzel günleriniz olsun birlikte insallah.
Zor..insanlarla mücadele,hayat mücadelesi.
Ne diyeyim kolayliklar diliyorum ve de bitmek bilmeyen bir yasam sevinci..
Canımsın teşekkür ederimÖyle olmak zorunda ,bu toplum güçsüzü ötekileştirmeyi ,ezmeyi sever çünkü ..
İnstagram örneğini vereyim :) insanlar nasıl da özeniyor bol takipçili fenomenlere ,gay olmayan gay gibi ,lezbiyen olmayan lezbiyen gibi davranıp dikkat çekmeye ,takipçi toplamaya çalışıyor .niye : çünkü örnekleri var .sevilmeseler bile takip edilenler var .kimisi erotik fotoğraf yayınlar bunun için ,kimisi çocuğunu ,kimisi kocasını ,kimisi yemeğini ,kahvesini ..geride kalıp takipçi edinemeyenler de bol takip edileni takip eder ,storyleriyle günü akşam ,akşamı sabah eder ,iç çeker ,hayiflanir beceriksizliğine ..o ozendikleri hayatlardan bazılarına yakınım ,içlerinde arkadaşlarım var .o kadar çok sorun yaşıyor ki bir tanesi ,sayfasına bakıyorum hep gülümsüyor, çocuğu mükemmel ,hiç ağlamaklı yada huysuz video /fotoğrafı yok ,kocası mükemmel ,iş güç sahibi ,birlikte yaz boyu tatil ve renkli bir hayat yaşıyorlar gibi ..gibisi önemli çünkü sorunlarını biliyorum ,neden diyorum ,o zaman takip edilmem ,o zaman sevilmem ,o zaman tercih edilmem bla bla bla ...Her insan sorun yaşar önemli olan o sorunun yaşandığı yerde kalması der hep ,gizlilik önemli ..ama takipçi ne bilsin özendiği hayatın ne denli çetrefilli olduğunu ..gördüğüne inanıyor ,ondan sonra ben neden böyle olamıyorum diyip saçma sapan yollara başvuruyor .
Bir çoğumuz böyleyiz ,olmak zorundayız .ven babamın cenazesi evden çıktıktan sonra birilerinin yardımıyla mezarlığa gitmişim ,ordan gelip kendimi üst kattaki odama kilitlemişim, kimse yukarı çıkamıyor ,neden : çünkü daughter ağlıyor ..o zamandan sonra ağlaya ağlaya delirdim .kimse bilmez ama eşim bile ..kimsenin yanında ağlamam ,kimsenin yanında üzülmem ,ağlayacağım zaman bulunduğum ortamı terk ederim .yeni tanıyan insanlar da ne güzel bir hayatım olduğunu söylüyor ,küfür gibi ..ulan kaç can kaybettim ,ne büyük zorluklar atlattım,kaç defa dibi gördüm haberin var mı gevşek ,diyesim geliyor ..hatta bir yıldır büyük çok büyük birşeyle baş etmeye çalışıyorum .söylesem çok fena ifşa olucam .nelerle uğraşıyorum ,hiçbir fikri yok .çocuklarıyla kocasıyla mükemmel bir hayatı var diyeni duydum .aslında oturup anlatacaksın bir bir ,sonra da gel yerime geç diyeceksin .aynı heves devam ediyor mu sonra bakacaksın ..o yüzden burda bir üyeden öğrendiğim küfürü sana da söyleyeyim ,böyle durumlarda söyle için rahatlasın ... s.kimden aşağı kasimpasakim ne yapıyor yada diyorsa desin ..çocuğunla güzel bir hayat yasa ..görme ,duyma ,bilme ..hatta biraz da bencil ol ve sınırlarını koru ..Çok uzun yazmışım be sori :)))
Amin ,hepimizin inşallahCanımsın teşekkür ederimAynen öyle küfür gibi Rabbim sana da bir daha büyük acılar göstermesin , hayatından güneş hiç eksik olmasın.
Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için... Maddi manevi zorlukları gerçekten çok fazla ama onun bir gülüşü tüm dünyayı unutturuyor insanaSizi cok takdir ettim cunku iki kisilik isi tek basiniza yapiyorsunuz, bekar anne olmak hic kolay degil. Benim oglan iki yasinda krese basladi, gunde dokuz saat okulda kaliyor daha bu yasinda. Hasta olunca oyle zorlaniyoruz ki, hastaligina mi uzulelim, islerden izin nasil alacagiz diye mi dusunelim, sasiriyoruz, bir ben bir babasi bakiyor.
Beyefendiyi de takdir ettim, demek ki guzel niyetler tasiyor ki dost kalalim dediginizde konusmaya devam ediyor. Dilerim tez zamnda daha guzel gunleriniz olur.
Kesinlikle aynı fikirdeyim sadece farkındayım... cümlesinden sonra gelmesi beni düşündürdü , ikimiz de kapalı kutuyuz zaten ve arayıp dün ve bugün yazılan şeyler yokmuş gibi arayıp nasılsın ne yapıyorsun diye doğal konuşmamız da garipBence çok kapatmışsın kendini. Terapi almanı tavsiye ediyorum. Ve niyeyse o kişi ile başlamamana sevindim. Sağlık olsun demesi beni çok düşündürdü açıkcası yanı keşke ben çok severim çocukları onunla da güzel vakit geçiririz filan deseydi
Yok oralara hiç uğramıyorum yukarıda bir arkadaş sormuştu. Esasında doğum günümde gittik ama pasta yoktu dolayısı ile oturmadık ve ben bunu bir işaret kabul ederek bir daha geçmedim oradan :)))))))Soruldu mu bilmiyorum.
Hani cafe sahibi vardı, ondan ses çıkmadı mı?
Esasında o konuda içim ısınmıştı ama bu adamı okuduğum halde negatif hissettim.Yok oralara hiç uğramıyorum yukarıda bir arkadaş sormuştu. Esasında doğum günümde gittik ama pasta yoktu dolayısı ile oturmadık ve ben bunu bir işaret kabul ederek bir daha geçmedim oradan :)))))))
Bugün buraya gelip içimi dökmek istedim sadece... Sol gözümden iki damla yaşın sessizce süzülmesine neden olan can kırıklarının bugün biraz daha fazla acıtmasına neden olan düşünceleri de paylaşacağım sizlerle... Biraz uzun olabilir en baştan uyarayım herkesi.
Şu an salya sümük ağlamak , bağırmak haykırmak , yıkıp dökmek bile istemiyorum sadece usul usul süzülsün gözyaşlarım ve gözyaşlarımdan oluşacak gölcükte boğulup gitmek istiyorum...
Eski eşime ve ailesine olan öfkemin ve nefretimin haddi hesabı yok... Ailesine oğullarının yaptığı yaşattığı herşeye rağmen bir saygısızlığım olmadığı gibi mümkün olduğu kadar çok torunlarını gösterme uğraşlarımın boşunalığını görmek.... Bayrama bile oğlunu aramayıp sormayan baba müsveddesi ve ailesinin o kadınla olan dirsek temasını fark ettiğim an da hepsini face den sildim gitti... Çoktan farkına varıp anlamışlardır... Ses yok soluk yok... Ayrıldığımız dönemde babası o kadının tecavüze uğradığını ve hamile olduğunu söylemişti ve şimdi bir bebek bir kız çocuğu kucaklarında geziyor..... Nasıl bir ahlaksızlıktır aklım almıyor , midem kaldırmıyor. Bu konuda tek dileğim baba müsveddesinin bir an evvel geberip gitmesi ve oğlumdan sonsuza dek uzak duracağının huzurunu hissedebilmek....
Kendi aileme gelince çok şükür hayatta ve sağlar... Onlardan tek beklentim haftada bir gün torunlarına bakmaları ama o bile zul geliyor... Ayaklarına istiyorlar , canları sağ olsun ne diyelim... Maddi manevi hiçbir destekleri olmadığı gibi bitmek bilmeyen kavga ve çekişmelerine , dertlerine beni ortak etmek için ellerinden geleni yapıyor ve benim gibi bir zavallıdan medet umuyorlar.
İş yerinde ki yapılan tüm haksızlıklara ve oynanan ayak oyunlarına, mecburiyetlerimin son damlasına kadar faydalanmak istemelerine rağmen susuyor ve sadece işimi yapıyorum... Umarım kısa zamanda bir iş bulur ve bu cehennemden kurtarırım....
Her şey üst üste gelmek zorunda olduğu için elektrik süpürgem bozulur , okul kırtasiye parası altında 850-TL ister , çocuk hasta olur doktorun yazdığı ilacı SGK ödemez , bunlar sanırım en minik sorunlarım
Peki bugün neden tüm duygularım patlama noktasına geldi , neden bu kadar çok içim acıyor çünkü bugün zaten bildiğim ve kabullendiğim yani en azından öyle zannettiğim gerçeklerimden oluşan kocaman bir duvara tosladım... Kendi gerçekliğimle yüzleştim...
Neydi benim gerçekliğim ? Yüksek adanmışlık , kendinden vazgeçme , kadın olduğunu hatta insan olduğunu unutma... Sabah 6 da uyanıp çocuğu kreşe kendini işe gönderme , 7 de çocuğu alıp , yemek , bulaşık , çocuğun ihtiyaç ve taleplerin karşılanması.... Peki tüm bunların ortasında ki kadın da kim ? Tek bir sıfatı var , dünyanın hiç bir değeri ile değişilmeyecek bir sıfat Annelik.... Evet ben bir anneyim hayatta ki tek rolüm bu ve öyle de kalacak sanıyorum...
Bir süredir sosyal medya üzerinden gayet keyifli sohbet ettiğim bir meslektaşım vardı. Daha önce mesleki toplantılardan birinde tanışmışız ancak hiç hatırlamıyorum kendisini dolayısı ile sosyal medya arkadaşlığımız kadarı ile tanıyorum. Gün içinde bir kaç defa günlük sohbetler , bazen ciddi bazen gırgır sohbetlerimiz var kendisi ile aynı şehirde değiliz onun büyük bir kızı var ve eşinden uzun süre ayrılmış.
Bir kaç gündür sohbet ederken büyük bir ustalıkla sohbetin içine serpiştirdiği sahiplik kiplerini fark ederek acaba bana mı yürüyor bu diye düşünüp yok daha neler derken dün bana senden hoşlanıyorum little yazmış... İşi gırgıra vurmak için hayırdır bugün rakıya erken mi başladın yazdım ben de... cevap olarak
- hayır ben çok ciddiyim , senden çok hoşlanıyorum senin de bilmen gerektiğini düşündüm yazmış... Açıkçası o an ne söylemem gerektiğini kestiremediğim için ben de seninle sohbet etmekten büyük keyif alıyorum ama bilmem farkında mısın aslında beni tanımıyorsun yazdım.
Bunun üzerine - tanışalım o zaman bu cumartesi sırf senin için İstanbula gelmeyi düşünüyorum ama seni cumartesi günü nasıl görebileceğim bilmiyorum ... dedi
Ben de gel gelmen değil sorun değil AMA benim sıpam 7/24 benimle birlikte.... dedim
El cevap :
-farkındayım
-ne yapalım sağlık olsun deriz little yazdı.
Sonra telefon ile aradı öyle havadan sudan bir konuşma geçti aramızda akşam kızı ile yemeğe çıkacağından filan bahsetti , iyi eğlenceler dileyerek telefonu kapadım.
Sonra akşam geç saatlerde yine mesaj yazdı sohbet ettik ve sohbette giderek fazla sıcak bir dil kullanmaya başladı. Sohbet farklı bir zemine doğru ilerlerken iyi geceler dileyerek kapatıp çıktım.
Bu sabah da erkenden nasılsın vs ben harika hissediyorum bugün gibi bir sohbet başlattı. Dışarıda işim olduğunu söyleyerek sohbeti bitirdim. sonrasında da özetle içeriği ;
Benim bir ilişki yaşayacak durumum yok çünkü benim kendime ait bir yaşantım ve bana özel bir alanım yok. Lütfen yanlış anlama çünkü bunun seninle hiçbir ilgisi yok. Sadece benim gerçeklerim biraz farklı ve ağır ve yüksek dozda adanmışlık içeriyor. Umarım beni yanlış anlamazsın. Dostluğun baki eğer istersen elbette :) temalı bir mesaj gönderdim.
Cevap olarak ondan da bana
Anlaştık dostum :) Sürci-lisan ettiysem affola diye bir mesaj geldi... Sonrasında hiç konuşmadık , konuşur muyuz bilmiyorum ama muhtemelen konuşmayız.
Şu an içimi kaplayan yoğun hüznün nedeni bu beyefendi değil öncelikle onu belirteyim. Sadece yaşamın neden bu kadar adaletsiz olduğu , neden bizim üzerimize üzerimize bu kadar geldiği , neden köşeye sıkıştırdığı , yaşam hakkımızın elimizden alındığı ve tüm bunları yaşamayı neden hak ettiğimiz....
Bu bir iç döküştür , sadece kendimi yitik , yapayalnız ve çokça mutsuz hissediyorum... Can kırıkları o kadar yoğun ve fazla ki nefesim kesiliyor acıdan... Bir de bunu dış dünyadan saklayan kocaman bir tebessüm ya da asık beton gibi bir yüz ifadesini taşımanın ağırlığı var omuzlarımda....
Yoruldum çok yoruldum hele oğlum erkenden uyudu ise o akşamlar kahrediyor beni , tüm şehir üzerime üzerime geliyor.
Bu şehre yalnızlık çöktüğü zaman
Uykusunda bir kuş ölür ecelsiz....
Alıpta başını gitmek istersin
Karanlık sokaklar , kör , sağır dilsiz....
Sizi seviyorum KK kadınlarıİyi ki varsınız.
Bunu buraya bırakıp gidiyorum belki bir gün güneş yeniden ısıtır içimizi....
Amin teşekkür ederim.Esasında o konuda içim ısınmıştı ama bu adamı okuduğum halde negatif hissettim.
Diyebileceğim birşey yok.
İnşallah enn kısa zamanda gönlünce olur her şey.
Allah yardımcın olsun
İnşAllah oğlumda bir gün büyüdüğünde annesini bir şans olarak görür , üzülmeyin lütfen , içtenliğinize teşekkür ederim.Yazını okurken icim sızladı...senin gibi güçlü fedakar anneler çocukların en büyük şansı.
Şu an sınıfta dersteyim kırmızı bölümü okudum ve şu an ağlıyorum.
(Uğurlama'ya hiç dayanamam bir de üstte yazdıklarını okuyunca off..)
Çok teşekkür ediyorum. Bilmiyorum açıkçası karşımda ki insanda en az benim kadar kapalı bir kutu ki uzun zamandır farklı bir algılamam olmamıştı , telefonla aradı bir iki saat evvel ve yine hiçbir şey yokmuş gibi nasılsın iyimisin muhabbeti yaptı kapadı , bakalım....ama simdi adam zaten cocugunuzu,hayat sartlarinizi biliyordur sohbetlerinizden. bunu kabullenmis ki size acilma cesaretini gostermis. saglik olsun'u kotu bakimda soyledigini dusunmedim nedense.. belki ilk bulusma diye bir ihtimal yalniz gelebilceginizi umid edip tebessumle sacmalayarak yazmistir.
akisina birakin derim.. tamamen kendinizi kapatmayin, zaman ne gosterir belli olmaz..
onun disinda kendinizi yalniz hissettiginizde kafanizi dagitacak mesgaleler bulun. eski yasaminizdaki insanlardan nefret dahi etmeyin sizin icin koca bir hiçten ote olmasin.
enerjiniz cok guzel, okuyunca cok iyi hissettim size karsi, umarim cok cok mutlu olursunuz. evladinizi hayirli mutlu bir sekilde buyutursunuz..