- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.161
-
- Konu Sahibi Orangegreysky
Gidecekseniz de hakkım haram olsun, ateşin bol olsun deyin. Acaba kendisine bakacak kimse kalmadı da ondan mı sizi arıyorlarCevaplarınız için çok teşekkürler. Kendisi aslına bakarsanız hiçbir şeyi hak etmiyor. Babam hastanedeyken evde yeğeniyle okey oynuyordu, annem çağırdığında gelmemişti bile. Dedem yine hastanedeyken vurduğunu hatırlıyorum koskoca adama. Kendinde bile değildi dedem. Annemin mevzusunu yazdım zaten. Zamanında kendisinden az da dayak yemedim kafamla komodinin kulbunu kırdığını hatırlıyorum ki birkaç sene öncesine kadar saklardım o kulbu hep aklımın bi yerinde olsun diye. Psikolojik şiddeti daha fenaydı, senden bi bok olmaz, kocan senden kaçar (bunu dediğinde ben daha 15-16 yaşındayım) çocukların senden kaçar bilmem ne. Düşününce benden uzak Allah'a yakın demek geliyor içimden ama dediğiniz gibi olay onun affedildiğini hissetmesi değil benim içimin rahat olması belki de. Anneme söylemeli miyim bilmiyorum eğer gidersem il değiştirmiş olacağım kalacak bi yerim yok başka mecbur annemde kalırım, öyle şak diye de gitmedim hiç illaki sebep sorar. Bilmiyorum cidden.
Sevindim. Öyle bir adam için bir de yol çekmediniz.Gitmemeye karar verdim hanımlar teşekkürler. Annem çok darladı ara konuş diye. Bi aradım sesi çok çok farklı geliyordu, akciğerden dolayı mı bilmiyorum. Hala laf sokmaya devam etti o yüzden gitmeyecek olmama pişman da değilim açıkçası. Aynı tas aynı hamam bi değişiklik yok.
İllaki üzülürüm ama çocukluğumun geçtiği bi insan olarak üzülürüm onu anladım konuyu açtığım süreden bu yana. Aradığımda ters ters laf sokması bilmem nesi. Normalde halama çok soğuk değildim ama annemi evden kovarken ben hiçbirinin amcamı arayıp yapma etme dediğini düşünmüyorum şimdi niyeyse dakika başı beni arıyorlar gel diye. Hiçbirinin samimiyetine inancım kalmadıGitmediğin için sonradan üzülebilirsin bence git.
Güncellemeden sonra şok oldum.
Ay triplere de bak. O kadar manipülasyon sökmedi tabii epey çabalamıştır. Zulmü yapana bir şey denmiyor oh mis, zulüm gören ses çıkardı mı bir de suçlu oluyor. Alışmışlar yıllarca kimse ses etmemiş. Bak bir de egoistmişsiniz öğrenmiş oldunuz. En iyisini yaptınız. Cevap olarak "sevinirim" deseydiniz.
Aynısını şimdi düşündüm, amcam bunları yaparken arayıp bi kere egon fazla kardeşim dediler mi acaba? Amcam annemi kovduğunda halam beni arayıp anneni sen al istersen ortada kalmasın falan demiştiAy triplere de bak. O kadar manipülasyon sökmedi tabii epey çabalamıştır. Zulmü yapana bir şey denmiyor oh mis, zulüm gören ses çıkardı mı bir de suçlu oluyor. Alışmışlar yıllarca kimse ses etmemiş. Bak bir de egoistmişsiniz öğrenmiş oldunuz. En iyisini yaptınız. Cevap olarak "sevinirim" deseydiniz.
Şimdi içiniz daha rahat olsun. Belki hala vicdan azabı duyuyorsunuz ama bu insanların derdi akıllarınca helallik alıp her şeyi sıfırlamak. Anneniz orada galiba ben mi öyle anladım? Eğer öyleyse dikkat edin de halanızın etkisinde kalıp sizi darlamasın bu konuda.Aynısını şimdi düşündüm, amcam bunları yaparken arayıp bi kere egon fazla kardeşim dediler mi acaba? Amcam annemi kovduğunda halam beni arayıp anneni sen al istersen ortada kalmasın falan demiştikomik
Yok yok annem ayrı eve çıktı, aynı şehirdeler de aynı semtte bile değiller şükür.Şimdi içiniz daha rahat olsun. Belki hala vicdan azabı duyuyorsunuz ama bu insanların derdi akıllarınca helallik alıp her şeyi sıfırlamak. Anneniz orada galiba ben mi öyle anladım? Eğer öyleyse dikkat edin de halanızın etkisinde kalıp sizi darlamasın bu konuda.
En doğrusuYok yok annem ayrı eve çıktı, aynı şehirdeler de aynı semtte bile değiller şükür.
Vicdan azabım yok hiç. Belki olabilirdi de aradığımda tersledi falan annem yanına uğrayınca da ağlamış bi ton. Samimiyetsiz geliyor her şey. Anneme hep derim millet kan vermeye aşiretiyle geliyor ben senin ameliyatında kapıda tek bekliyordum diye. Kimse o günleri geri getiremeyecek o yaşadıklarımı yaşamamış gibi yapamayacak o yüzden herkes kendi yoluna
şu helallik meselesini son 2 aydir ugrasiyorduk kendimce helal etmedigim seyler de vardi...kötü tüm kotulukleri yaparken benim canimi yakarken gülüyordu helal etmemek benim de hakkimŞimdi içiniz daha rahat olsun. Belki hala vicdan azabı duyuyorsunuz ama bu insanların derdi akıllarınca helallik alıp her şeyi sıfırlamak. Anneniz orada galiba ben mi öyle anladım? Eğer öyleyse dikkat edin de halanızın etkisinde kalıp sizi darlamasın bu konuda.
Annemin eski bi ev sahibi var çocukları annemle babamın elinde büyümüş. Kadın 40'ına yakın tabii şimdi. Ben de severim ablam gibidir. Az önce aradı, işte büyüklük sende kalsın sen git Allah mükâfatını verir bilmem ne. Büyüklük niye bende kalsın ben büyüklerimden büyüklük görmemişim her şeyde tek bırakılmışım hasta kadın evden atılmış o haliyle. Ben şimdi bunu affedemiyorum midem almıyor diye beni suçlu hissettirmeye çalışıyorlar. Çok değişikşu helallik meselesini son 2 aydir ugrasiyorduk kendimce helal etmedigim seyler de vardi...kötü tüm kotulukleri yaparken benim canimi yakarken gülüyordu helal etmemek benim de hakkimsizi alintilama sebebim bunlari size soylemek degil ic dökmek
dinimiz sevap yazarmis hakkini helal edene . ama ben her canli gunahinin bedelini odemeli
Gerçekten değişikler Allah yardımcınız olsunİllaki üzülürüm ama çocukluğumun geçtiği bi insan olarak üzülürüm onu anladım konuyu açtığım süreden bu yana. Aradığımda ters ters laf sokması bilmem nesi. Normalde halama çok soğuk değildim ama annemi evden kovarken ben hiçbirinin amcamı arayıp yapma etme dediğini düşünmüyorum şimdi niyeyse dakika başı beni arıyorlar gel diye. Hiçbirinin samimiyetine inancım kalmadı
Ben de olsam gitmezdim. O kadar zulmedene helallik melallik yok.Annemin eski bi ev sahibi var çocukları annemle babamın elinde büyümüş. Kadın 40'ına yakın tabii şimdi. Ben de severim ablam gibidir. Az önce aradı, işte büyüklük sende kalsın sen git Allah mükâfatını verir bilmem ne. Büyüklük niye bende kalsın ben büyüklerimden büyüklük görmemişim her şeyde tek bırakılmışım hasta kadın evden atılmış o haliyle. Ben şimdi bunu affedemiyorum midem almıyor diye beni suçlu hissettirmeye çalışıyorlar. Çok değişik