Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

Bu zamana kadar hep evde kutladık. Yani çocuklardan önce felekten bir gece, çocuklardan sonra da kelekten bir gece oldu.

Çocuğunuzu bırakabilecek misiniz ? Eşinizin ailesi kutlama yapacak kendi aileniz çocuğa bakacak mi ? Evde olmaktan bunaldiysaniz illa yılbaşını beklemeyin öncesinde ya da sonrasında gidin. O kalabalık ve kimin ne yapacağı belli ortamda zaten bu tarz etkinlik sevmeyen eşiniz çok da eglenmeyecek sizin de hevesinizi kıracak.

Sevgililer gününü de saçma buluyor dimi

Dını hassasiyeti yoksa neden kutlamaz kı?
Sonuçta parasal olarak dışarı hıc mi çıkmıyorsunuz?
ben dini hassasiyet için değil ama bir miktar antikapitalist oldğum için kutlamıyorum mesela, sevmiyorum böyle uydurma şeyleri.
sevgililer günü filan da kutlamam bi mekana gidip, ha iyi dileklerimi iletirim, insanların eğlenmesine de karşı değilim ama
bence bir kere herşeyden önce bizim ülkemizde şeyini çıkartıyorlar..ağzıyla içmeyen de çok. benim olduğum yerde bana hitap eden bir mekan da yok (olsa düşünürdüm belki) o yüzden o parayı başka zaman harcarım, başka zaman çıkarım ama o gün çıkmam.

avrupada yaşarken noel pazarı gezer sıcak şarap filan içerdim, aktivite gezme eğlence vb. karşıtı değilim ama illa şuraya gidecek şu şarkıcıyı dinleyeceksin gibi şeyler bana göre değil.

evli değilim
erkek arkadaşıma kalsa her akşam çıksın her akşam içsin
--öyle bir parası da yok bu arada, tamamen içi boş özentilik (sanki bahaneye ihtiyacı varmış başka zaman içmiyormuş gibi) bahane etmek--
o yüzden ona otur oturduğun yerde diyen ben oluyorum

artık o da bunu kabullendi neyse ki evde yemek hazırlıyor içeceksek evde içiyoruz.

3-4 senede bir aile ya da arkadaş ortamında daha kalabalık buluşma yeme içme birlikte masa kurma gibi organizasyonlar yaparız ama benim etrafımda insanlar genelde nöbetli çalıştığı için, o her zaman olamıyor.

Lütfen olayı dine çekmeyelim yılbaşı dini bir gün değildir, kaldı ki bana yorumla gelmeyin, kılavuzum Kur’andır benim.
Bakara/136 bize tüm peygamberlere iman etmemizi söyler, Hz. Meryem’i sahiplenirken Hz. İsa’yı dışlayamayız çünkü tüm peygamberlere iman etmemiz farz.
Noel farklı yılbaşı farklı, lakin Noel İsa peygamberin doğumu ve siz Hz. İsa’nın ruhuna dua ederseniz Allah’ın farzına uymuş olursunuz, yılbaşında da Allahım bir yılı daha sağlıkla ailemle geçirebildiğim için şükürler olsun diye dua edersiniz, biz öyle yapıyoruz mesela.

Af buyurun hanımlar

Yani hak vermedim de değil. Ama umduğunuzu bulamayacağınızı da biliyorum. Kıyamadım da bi taraftan. İkinizin de mutlu olacağı bir yol bulamaz mısınız?

yılbaşı dini gündür diyen olmadı ki

yılbaşı kutlamaları (aslında doğumgünü kutlamak da mezuniyet de bekarlığa veda da) "dini" çerçevede değil diyoruz, yapılan şeyler caiz olan şeyler değil...

kadın erkek içkili şarkılı türkülü hop hop hop ortam... Burada İslam dininin cevaz verdiği bir durum yok. Yılbaşının dini gün olması/olmaması değil ki mesele. (tamam o konu vardı, bi 20 sene önceye kadar filan. Artık (dedeler hariç) herkes biliyor noel ne yortu ne yılbaşı ne) Kutlama tarzı dini değil.

Kaldı ki evde mandalina soysan bile hristiyan ülkelerin takvimine göre yılbaşı sonu belirleyip kutlamış oluyorsun...Yani dini değilse de yine "gavur adeti" bir şey yapmış oluyorsun.
İran ya da Fas -yani islami takvim kullanan ülkeler için- yılbaşı 31 Aralık değil. Takvim değiştirene kadar bizde de 1 Marttı yılbaşı.

Mune uyardı o yüzden uzun uzadıya yazmayacağım ama mutlu olmak isteyen her gün yapabilir bunu, neden o gün? Ki zaten dini bir açıdan bakıldığında hoş olmuyor o açıdan bakmayan istediğini yapabilir.
O zaman size bir genel kültür bilgisi Noel 24 aralıktır. 31 Aralık yılbaşısı. Kutlanan şey takvimde yeni bir yıla geçmek. İsteyen kutlar vaaz vermeyin koca koca insanlara

Peki.

Dini meseleleri kapatabilir miyiz artık? Eşiyle yılbaşını kutlamak isteyen, orta yol arayan konu sahibine yardımcı olursak daha güzel olur

Biz ailecek güzel bir yemek yiyoruz evde çocuklar ve büyüklerle. Sonra çay kahve sohbet meyve derken saat 12 yi buluyor. Dışarıya hiç çıkmadım yılbaşında 12 yıllık evliyim. Evde ailecek rahat olmak hoşuma gidiyor. Ayrıca o gün zaten herkes dışarıda. Güvenli bulmuyorum ben.

Ben de bunu anlamıyorum mesela.
Dini bir yaşantım yok, “hop hop” ortamı oldum bittim severim. Her tür kapitalist günden de keyif alırım.
Tüm kutlamalardan zevk alırım.
Kime ne?
Kime ne zararı var şu an kullandığım takvimin başlangıcını kutlamamın?
Takvimi başka bir etnik köken buldu diye neden birden kutlamam sorun oluyor?

Ben de dışarıda kutlamayı anlamsız buluyorum artık.
Gerçekten hiçbir şeyin tadı yok gibi, tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Bir sürü para veriyorsun yemeğe mesela, önüne gelen şey meeeh denecek tarzda. Evde yapsam daha lezzetli olur. Bir olmamışlık var, daha bugün övülen bir yere yemeğe gittik. Yani övüldüğü gibi değildi bence, düz yemek işte. Bazen gerçekten yenmeyecek tarzda kötü yemeklerle de karşılaşıyorum.

Birileri baydı gerçekten. 'Onlar gibi eğlenmeyiniz' tamam siz eğlenmeyin, eğlenene de karışmayın. Bu ülkenin %99,9u beyaz gelinlik giyiyor. Çarşaflısı dahil, eeeee hani benzemeyecektik, ne olacak şimdi? Siz benzememeye özen gösterin, biz benzediğimizi düşünmüyoruz zaten.

. Her tür kapitalist günden de keyif alırım.
Tüm kutlamalardan zevk alırım.
Ben de ben de ben de!
Doğum günümü de kutlarım, pastamı da keserim hediye de kabul ederim. Sevgililer gününü de kutlarım.
Kutlama yapmayı seviyorum ben. Güzel şeyler yemeyi, hediye almayı vermeyi seviyorum. 365 günün hepsini aynı yaşamak istemiyorum. Evet kapitalistlerin oyununa geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…