Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

Tabiiki saygı duyarım kutlamayana kutlamaya da karşı olana. Tavsiyeleriniz çok güzel bunun için evde tartışma çıkartmam zaten ama en doğrusu 2 gün erkenden yer ayırtsaydım bir yerde kalıp kafa dinlerdik
Çok iyi fikirmiş :) şu an izdiham gibi her yer hıncahınç dolu

Istanbulda mıydınız? Istanbulda süper eğlenceler var aslında, özellikle büyük otellerin 2-3 günlük paket programları oluyor, yılbaşı eğlenceleri de süper oluyor çok da kalabalık olmuyor. Rixosun yılbaşı programı da yemeği de süper oluyor, dansöz ve müzik de oluyor

Yeni yıla dışarıda kutlayarak girdiğim de oldu evde hiçbir şey yapmadan girdiğim de. Benim için dini bir anlamı yok. Zaten ertesi gün doğum günüm olduğundan illa o gece bir şey yapmak zorunda hissetmiyorum.

Eğlenmek iyidir. Bu kadar hevesli olsam ve eşim bu kadar kesin dille reddetse bozulurdum. Bazı arkadaşların yazdığı gibi güvenlik meselesine katılıyorum ama. Bence en iyisi çok geç saatlere kalmadan bir akşam yemeği yiyip gelmek. 12'ye doğru ağzıyla içmeyi bilmeyenler peydah oluyor.

ben yillardir vizesiz ulkeye gidiyorum noel pazarları falan harika oluyor. gösteriler, ışıklar, danslar...bence gezmek icin en harika zaman.
Daha geçen hafta iş için bir Avrupa ülkesindeydim ve hiçbir noel pazarı + hiçbir turistik yer gezemedim. Yaramı kanattın Yengenç

Size kültürsüz demedim, yılbaşı kültürünüz yok dedim. Herkes her şeye hakim olamaz şu hayatta. Böyle söylenir bu. Mesela benim de kahve kültürüm yoktur. Bunun nesi kırıcı?

Size kültürsüz demedim, yılbaşı kültürünüz yok dedim. Herkes her şeye hakim olamaz şu hayatta. Böyle söylenir bu. Mesela benim de kahve kültürüm yoktur. Bunun nesi kırıcı?
Ay o zaman ben yanlış anladım… olsun sorun değil öyle deseniz bile gerçekten gelen yorumlardan yılbaşıyla alakalı hiç bilgim olmadığına kanaat getirdim

Bence ikinizin beğendiği ortak bir yere götür ve orada güzel bir akşam geçirin. Bu ilk tanıştığınız zamanda gezmeye çıktığınız yerde olabilir.

Ben bu tarz şeylere önem veren biriyim.Evlendiğimizden beri 2 kere yılbaşında çalışıyorduk eşimde bende.Artık bu yıl yılbaşı için plan yaptık yurt dışına gidip orda girmek istedik yeni yıla.Kutlamayanlarada saygım sonsuz ama ben seviyorum yeni bir yılı,o yılın gelişini kutlamayı ışıl ışıl sokakları caddeleri :)

Yeni yıla girerken sadece sevdiklerimi görmek istiyorum… geçen sene 31 Aralık’ta evlendim tüm sevdiklerim düğünümdeydi bu yıl ise 3 kişiyiz!
Evde olacağız biz. Dua ederek, şükrederek, dileklerimi yazıp tüm senenin kritiğini yapıp bolca tatlı yiyeceğim. Benim için en ideali bu

Kendimi buldum konunuzda. Bende başlarda yılbaşı kutlama olayına sıcak bakmıyordum, aynen eşinizin dediği gibi kapitalizm bu diye düşünüp direkt kestirip atıyorduk. Hiçte kutlamadık. Eşim zaten özel günleri sevmez.
Ama son yıllarda aynen sizin gibi benimde fikrim değişti ve içimde ukte kaldı. Neden olmasın ki, sonuçta yeni bir yıl geliyor, çok yüksek paralar harcamadan kutlanmalı, bir önem kazanmalı diye düşünüyorum. :)
Eşiniz dışarısı için hayır demiş, muhtemelen ısrar etseniz de kabul etmeyecektir. Ama evde güzel bir masa hazırlayıp, kendinizde konsepte uygun şık giyinip kutlasanız, sanırım buna da hayır demez. Ne bileyim yılbaşı temasına uygun, led ışıklar, mumlar, kırmızı peçeteler vs

Eşiniz sizin için sevmese de güleryüzle eşlik etmeli. Biz kadınlar bu konularda çok daha esneğiz, erkekler işlerine gelmedi mi prensip kozunu kullanıyorlar ne yazıkki.
Yarın öbürgün çocuk da heves edebilir. Bir gün de olsa kutlamayacak mı? Benim oğlan ve kuzenleri erkenden ağaç süslettiler bizlere. Yılbaşı yemeği, kahvaltısı vs ayarlamışlar bize lütfettiler planlarını bizde uygulayacaz. Kaç yaşında namazında ninesine hindi sevmediklerinden tavuk doldurtacaklar. O yaştaki kadın bile kırmadı. Eşiniz bir yemeğe çıkartabilir ya da madden zorlanmazsanız sakin ve güzel bir yerde otelde geçirirsiniz.

çocukluğumdan beri yılbaşı en bayıldığım şeydir, çocukluğumda da iple çekerdim ve çok severdim
hala da severim o günü mutlaka ekstra mutlu olurum, güzel bir psikolojide olmaya çalışırım
bu kadar sevmeme rağmen ben de asla dışarıda kutlamam.

Yeniyi coşkuyla karşılamak gayet güzeldir. Benim eşim de böyle günlerde dışarda olmayı tercih etmediği için evde
çok iyi anlaştığımız 1-2 çiftle beraber bizim evde oluyoruz. Çok da iyi oluyor. Zaten her gün başbaşayız kalabalık olunca çok keyifli oluyor.

Dışarı çıkma sadece degıl adam evde de kutlamıyormus dıye algıladım.
Ben de özel gunler Meraklısı değilim ben de kutlamam bana boş gelir ama burada kadın ilk defa ıstemıs farklı bırsey yapabilir karısı için dıye düşündüm.

Ben her özel günü severim ya. Kapitalist bir insanmışım sanırım. Sevdiklerinle güzel zaman geçirme fırsatı bence özel günler. İstediğin her zaman geçirirsin diyenler olacak ama özel günlerde herkes daha bi özeniyor. Sevgililer günü mesela, bir gün göstermesin her gün göstersin sevgisini deniyor. E tamam her gün göstersin bir gün de daha özel göstersin. Hediyeleşmenin, başbaşa zaman geçirmenin nesi kötü. Niye bu kadar karşı çıkılıyor anlamıyorum ben. Kapitalizmin oyunuymuş. Bunu diyenlerin de gardrobu tıklım tıkış doludur. Sanki kapitalizm sadece özel günlerde çalışıyor

Bütün özel günleri severim de yılbaşını ayrı severim ben de. Evi ayrı sınıfımı ayrı süsledim. Çocuklarıma ufak hediyeler aldım. Aile bireylerime, sevdiğim arkadaşlarıma hediyeler aldım. Mis gibi mutlu olma, mutlu etme fırsatı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…