- 29 Temmuz 2023
- 704
- 1.189
-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Tabiiki saygı duyarım kutlamayana kutlamaya da karşı olana. Tavsiyeleriniz çok güzel bunun için evde tartışma çıkartmam zaten ama en doğrusu 2 gün erkenden yer ayırtsaydım bir yerde kalıp kafa dinlerdikDini hassasiyet gereğiyle yılbaşı kutlamıyorum. Ama kutluyor da olsam akşam dışarda olmazdım büyük ihtimalle. Çünkü hakikaten çok kalabalık ve bunaltıcı oluyor. Aynı ramazanda iftarı dışarda yapmayo hiç sevmediğim gibi.
Ama şu olabilirdi eğer kutluyor olsam 2 gün şehirden uzaklaşıp kafa dinlemeye gidebilirdim.
Eşim yılbaşını sevmemekten ziyade baya bunu kendine ideoloji yapmış. O yüzden huzursuzluk olmasına gerek duymazdım
Kv bunları duyduğu an;
Ahhahaha çok güldüm. Onlar ailecek kutluyorlar görmek istemediğim insanlarda oluyor yoksa onlara takılmak benimde aklıma geldi. Ayrıca kv’ye böyle desem gelin bizle kutlayın demez çünkü oğlunun mod düşüreceğini bilirçılgınca eğleniyor yaşıt akrabalarıyla yahu yaş çıtası çok yüksek fakat bizden eğlenceliler o kesin
Daha geçen hafta iş için bir Avrupa ülkesindeydim ve hiçbir noel pazarı + hiçbir turistik yer gezemedim. Yaramı kanattın Yengençben yillardir vizesiz ulkeye gidiyorum noel pazarları falan harika oluyor. gösteriler, ışıklar, danslar...bence gezmek icin en harika zaman.
Bulacağım sanırım ya en azından evde de olsaYani hak vermedim de değil. Ama umduğunuzu bulamayacağınızı da biliyorum. Kıyamadım da bi taraftan. İkinizin de mutlu olacağı bir yol bulamaz mısınız?
Size kültürsüz demedim, yılbaşı kültürünüz yok dedim.Kazıklanmaya hevesli değilim sadece ilk kez dışarda yada evde eşimle güzelce kutlamak istedim
Ve evet uzun uzun anlattım zaten dışarda hiçç yılbaşı kutlamadığımı, ayrıyetten bu kültürünüz yok şurdan belli yazmanız kırıcı olmuş
Yinede teşekkür ederim herkesin görüşüne saygım var
Ay o zaman ben yanlış anladım… olsun sorun değil öyle deseniz bile gerçekten gelen yorumlardan yılbaşıyla alakalı hiç bilgim olmadığına kanaat getirdimSize kültürsüz demedim, yılbaşı kültürünüz yok dedim.Herkes her şeye hakim olamaz şu hayatta. Böyle söylenir bu. Mesela benim de kahve kültürüm yoktur. Bunun nesi kırıcı?
Ay o zaman ben yanlış anladım… olsun sorun değil öyle deseniz bile gerçekten gelen yorumlardan yılbaşıyla alakalı hiç bilgim olmadığına kanaat getirdim
Hiç de büyük bir eksiklik değil inanın.Ay o zaman ben yanlış anladım… olsun sorun değil öyle deseniz bile gerçekten gelen yorumlardan yılbaşıyla alakalı hiç bilgim olmadığına kanaat getirdim
Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içi
Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Gerçekten sorun değil ama içimde
Bence ikinizin beğendiği ortak bir yere götür ve orada güzel bir akşam geçirin. Bu ilk tanıştığınız zamanda gezmeye çıktığınız yerde olabilir.Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Ay hiç güleceğim yoktuDavet etmişs8in ama gelmemiş ki angutyo nerden görecektin
Ben bu tarz şeylere önem veren biriyim.Evlendiğimizden beri 2 kere yılbaşında çalışıyorduk eşimde bende.Artık bu yıl yılbaşı için plan yaptık yurt dışına gidip orda girmek istedik yeni yıla.Kutlamayanlarada saygım sonsuz ama ben seviyorum yeni bir yılı,o yılın gelişini kutlamayı ışıl ışıl sokakları caddeleri :)Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşiniz sizin için sevmese de güleryüzle eşlik etmeli. Biz kadınlar bu konularda çok daha esneğiz, erkekler işlerine gelmedi mi prensip kozunu kullanıyorlar ne yazıkki.Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
çocukluğumdan beri yılbaşı en bayıldığım şeydir, çocukluğumda da iple çekerdim ve çok severdimYılbaşında otel olur, dağ evi olur, yazlık neyim olur hatta ev en güzeli olur ama hiçbir kuvvet beni o akşam herhangi bir mekana sokamaz. Fiyatlar üç katı, bütün it kopuk mekanlara doluşmuş. Her yer hıncahınç dolu. Gerçekten zevk alacak mısınız böyle bir ortamdan?
Dışarı çıkma sadece degıl adam evde de kutlamıyormus dıye algıladım.ben dini hassasiyet için değil ama bir miktar antikapitalist oldğum için kutlamıyorum mesela, sevmiyorum böyle uydurma şeyleri.
sevgililer günü filan da kutlamam bi mekana gidip, ha iyi dileklerimi iletirim, insanların eğlenmesine de karşı değilim ama
bence bir kere herşeyden önce bizim ülkemizde şeyini çıkartıyorlar..ağzıyla içmeyen de çok. benim olduğum yerde bana hitap eden bir mekan da yok (olsa düşünürdüm belki) o yüzden o parayı başka zaman harcarım, başka zaman çıkarım ama o gün çıkmam.
avrupada yaşarken noel pazarı gezer sıcak şarap filan içerdim, aktivite gezme eğlence vb. karşıtı değilim ama illa şuraya gidecek şu şarkıcıyı dinleyeceksin gibi şeyler bana göre değil.
evli değilim
erkek arkadaşıma kalsa her akşam çıksın her akşam içsin
--öyle bir parası da yok bu arada, tamamen içi boş özentilik (sanki bahaneye ihtiyacı varmış başka zaman içmiyormuş gibi) bahane etmek--
o yüzden ona otur oturduğun yerde diyen ben oluyorum
artık o da bunu kabullendi neyse ki evde yemek hazırlıyor içeceksek evde içiyoruz.
3-4 senede bir aile ya da arkadaş ortamında daha kalabalık buluşma yeme içme birlikte masa kurma gibi organizasyonlar yaparız ama benim etrafımda insanlar genelde nöbetli çalıştığı için, o her zaman olamıyor.
Ben her özel günü severim ya. Kapitalist bir insanmışım sanırım. Sevdiklerinle güzel zaman geçirme fırsatı bence özel günler. İstediğin her zaman geçirirsin diyenler olacak ama özel günlerde herkes daha bi özeniyor. Sevgililer günü mesela, bir gün göstermesin her gün göstersin sevgisini deniyor. E tamam her gün göstersin bir gün de daha özel göstersin. Hediyeleşmenin, başbaşa zaman geçirmenin nesi kötü. Niye bu kadar karşı çıkılıyor anlamıyorum ben. Kapitalizmin oyunuymuş. Bunu diyenlerin de gardrobu tıklım tıkış doludur. Sanki kapitalizm sadece özel günlerde çalışıyorçocukluğumdan beri yılbaşı en bayıldığım şeydir, çocukluğumda da iple çekerdim ve çok severdim
hala da severim o günü mutlaka ekstra mutlu olurum, güzel bir psikolojide olmaya çalışırım
bu kadar sevmeme rağmen ben de asla dışarıda kutlamam.