-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Yani ikiniz de haklısınız bence. Mesela ben konseptli dogumgünlerini yapmak istemedim ama herkes yapıyor bebeğim ilerde herkesin o şekilde resmi var benim neden yok der mi acaba diye yapmak zorunda hissettim. Eşim istemiyorsan yapma , görev hissi veriyorsa keyif almazsın zorlama kendini dedi. Yapmadım. Şimdi dört yasadımkızım bu sene onda o da istiyor ben de istiyorum yapıcam. Demem oki içinden gelmiyorsa yapacak birşey yok. Ama siz de haklısınız . Arkadasınoz varsa onunla gidin canlı miziğe. Eşiniz de olsa içinize heveslerini atmayın derim benEşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Almanya, köln aklıma gelen.Konu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
Neden insanların bir bahaneyle mutlu olması birilerini rahatsız ediyor?Dini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Peki sizce gerçekten fikir yapısı antikapitalist yönde oturmuş, ciddi bir adam mı? Yoksa klasik tr erkeği olarak her ideolojinin işine gelen tarafını mı alıyor?ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
İzninizle bir düzeltme yapayım, dini içerik zaten hassasiyetler nedeniyle yasak ama yılbaşı dini bir gün değil, 31 Aralık yılbaşı günüdür, bir yılın bittiği yeni yılın karşılandığı gün.Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
tabii ki gurcistan tiflisKonu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
Mune uyardı o yüzden uzun uzadıya yazmayacağım ama mutlu olmak isteyen her gün yapabilir bunu, neden o gün? Ki zaten dini bir açıdan bakıldığında hoş olmuyor o açıdan bakmayan istediğini yapabilir.Neden insanların bir bahaneyle mutlu olması birilerini rahatsız ediyor?
Yeni bir seneyi karşılamak, eğlenerek kutlamak neden Dini hassasiyetle demoralize ediliyor?
Cok ama cok tesekkur ederimtabii ki gurcistan tiflis
hem vizesiz, hem kimlikle girilebiliyor, hem ucuz, hem yemekleri lezzetli, hem batumdan direkt tren var :) birkac sokagi birlestirip harika bir alan yapmislar. ömrü noel pazarlarinda gecen kisi bile bayildi:)
ikinci onerim sirbistanin en büyük noel pazari novi sad. belgrada yakin bir sehri, otobusle geçebilirsiniz. hem vizesiz hem cevapcicileri coook lezzetli
tavsiye etmeyecegim yerler de kosova ve makedonya:) bu şehirlerde de var tabii ama vasat.
Rica ederim umarim gonlunuzce kutlarsiniz yeni yil da muhtesem gecerBenimkinin aileside kutluyor yani. Bu önceden de bekarken erkenden uyurmuş yılbaşında annesi öyle söylüyor. O güne özel bir şey yaptığına hiç şahit olmadım ama kutlamak çok istediğime anlam veremedi daha önce böyle bir şey istemediğim için garipsedi :) Doğru diyorsunuz o gün izdiham gibi kalabalık oluyor ama yaşadığım yer küçük bir şehir burda o kadar olay vs olmuyor en azından istanbul ankara gibi
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
Aynen Mune uyardığı için sadece sizden Noel ile Yeni yıl kutlamasının farkını araştırmanızı rica edeceğim.Mune uyardı o yüzden uzun uzadıya yazmayacağım ama mutlu olmak isteyen her gün yapabilir bunu, neden o gün? Ki zaten dini bir açıdan bakıldığında hoş olmuyor o açıdan bakmayan istediğini yapabilir.
Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icinAlmanya, Isvicre ve Avusturya derimBuyrun: 29 of the best Christmas markets in Europe for 2024
Benim favorim kesinlikle Avusturya, Viyana buyuk bir sehir cok guzel panayirlar var. Viyanadan da Salzburga gecersiniz orasi da sahane.
Sağolun sayenizde yılbaşı kutladığım için Müslüman olmadığımı öğrendim. Peki siz bu cümlenizle kaç kişinin kul hakkına girdiğinizin farkındamısınızDini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Cok tesekkur ederim tavsiye icinAlmanya, köln aklıma gelen.
evet de din (süni islam yorumu yani) "hristiyanlar gibi yapmayın, onlar gibi giyinmeyin, onlara özenmeyin vs vs" de diyorİzninizle bir düzeltme yapayım, dini içerik zaten hassasiyetler nedeniyle yasak ama yılbaşı dini bir gün değil, 31 Aralık yılbaşı günüdür, bir yılın bittiği yeni yılın karşılandığı gün.
Noel’le Yılbaşı karıştırılıyor maalesef, ki ikisi de insanların kendi inancı ve kültürüne göre kutlanabilir.