Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

Yılbaşı gecesi en iyisi arkadaşlarla evde olmak. Sizi anlıyorum bir değişiklik hoşluk olsun istiyorsunuz. Amaç illa yeni yıl değil. Bizim de çok uzun zamandır evde çok özensiz geçiyor. Eşim zaten önemsemez, karşı değildir ama, ben de saldım. Belki eşinize yılbaşı diye değil de varsa yakın arkadaşlarınız çağıralım, bir farklılık olsun diye anlatabilirsiniz. Güzel heyecanlar yani yılbaşı sofrası hazırlamak, küçük hediyeler almak :)

Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.

Nasıl başlarsan öyle gecmiyor 726372 defa test ettim. 😄
Benim eşim de yilbasina özel etkinlik kutlama yapmaz. Ha birlikte tatil yapabiliriz ya da noel market gezeriz tamamen benim için yapar bunlari kendisi tercih etmez ama tutup yilbasina özel canli muzige gidip agac süslemez. 😄 Ben sorun etmiyorum bilerek evlendim zaten evlenmeden önce ailemle kutlardik 15 yaşimdan sonra da ailemden ayri arkadaslarimla vs kutladim zaten bisey olmuyor. 😄

Bak şimdi yaramı deştin. Lisedeyken bir kere arkadaşın evinde toplaştık, ailesi büyüklerin evine gitti gece orda kaldık biz kızlar olarak. Ünideyken sabaha kadar parti veren mekanlarda kutladım her sene, başka şehirde okuyan arkadaşların yanına gittim. Eşimle çıkarken bir yılbaşını beraber geçirdik dışarda. Evlendim hepsi bitti sen sağ ben selamet artık evde ptt 😂 çocuğunu bırakabiliyorsan şık bir restorandan yer ayırt. Sabaha karşı eve gelmek zorunda değilsiniz, ne kadar istiyorsanız o kadar kalın. İkinizin de gönlü olsun.

Biz geçen yıl arkadaslarımızı eve davet ettik. Çok keyifliydi cok eğlendik gece 3-4e kadar takıldık yemekler yiyip birseyler içtik sonrasında oyunlar oynadık. Birkaç kişi sızana kadar da devam etti 😂
Bu sene birileri de bizi cağırır diye bekledik ama suana kadar kimse yeltenmedi 😬😬

Dini hassasiyet gereğiyle yılbaşı kutlamıyorum. Ama kutluyor da olsam akşam dışarda olmazdım büyük ihtimalle. Çünkü hakikaten çok kalabalık ve bunaltıcı oluyor. Aynı ramazanda iftarı dışarda yapmayo hiç sevmediğim gibi.
Ama şu olabilirdi eğer kutluyor olsam 2 gün şehirden uzaklaşıp kafa dinlemeye gidebilirdim.
Eşim yılbaşını sevmemekten ziyade baya bunu kendine ideoloji yapmış. O yüzden huzursuzluk olmasına gerek duymazdım

Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.

Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını

Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Yani ikiniz de haklısınız bence. Mesela ben konseptli dogumgünlerini yapmak istemedim ama herkes yapıyor bebeğim ilerde herkesin o şekilde resmi var benim neden yok der mi acaba diye yapmak zorunda hissettim. Eşim istemiyorsan yapma , görev hissi veriyorsa keyif almazsın zorlama kendini dedi. Yapmadım. Şimdi dört yasadımkızım bu sene onda o da istiyor ben de istiyorum yapıcam. Demem oki içinden gelmiyorsa yapacak birşey yok. Ama siz de haklısınız . Arkadasınoz varsa onunla gidin canlı miziğe. Eşiniz de olsa içinize heveslerini atmayın derim ben

Dini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Neden insanların bir bahaneyle mutlu olması birilerini rahatsız ediyor?

Yeni bir seneyi karşılamak, eğlenerek kutlamak neden Dini hassasiyetle demoralize ediliyor?

ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Peki sizce gerçekten fikir yapısı antikapitalist yönde oturmuş, ciddi bir adam mı? Yoksa klasik tr erkeği olarak her ideolojinin işine gelen tarafını mı alıyor?
Her türlü sizi seven bir adam isteğinizi kırmaz bence, şöyle bir duygularınızla söyleyiverin. Kabul eder ya, hem gerçekten antikapitalist olsaydı, bu hayatınızın her yanına yansırdı.

Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
İzninizle bir düzeltme yapayım, dini içerik zaten hassasiyetler nedeniyle yasak ama yılbaşı dini bir gün değil, 31 Aralık yılbaşı günüdür, bir yılın bittiği yeni yılın karşılandığı gün.
Noel’le Yılbaşı karıştırılıyor maalesef, ki ikisi de insanların kendi inancı ve kültürüne göre kutlanabilir.

Konu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
tabii ki gurcistan tiflis
hem vizesiz, hem kimlikle girilebiliyor, hem ucuz, hem yemekleri lezzetli, hem batumdan direkt tren var :) birkac sokagi birlestirip harika bir alan yapmislar. ömrü noel pazarlarinda gecen kisi bile bayildi:)
ikinci onerim sirbistanin en büyük noel pazari novi sad. belgrada yakin bir sehri, otobusle geçebilirsiniz. hem vizesiz hem cevapcicileri coook lezzetli
tavsiye etmeyecegim yerler de kosova ve makedonya:) bu şehirlerde de var tabii ama vasat.

Neden insanların bir bahaneyle mutlu olması birilerini rahatsız ediyor?

Yeni bir seneyi karşılamak, eğlenerek kutlamak neden Dini hassasiyetle demoralize ediliyor?
Mune uyardı o yüzden uzun uzadıya yazmayacağım ama mutlu olmak isteyen her gün yapabilir bunu, neden o gün? Ki zaten dini bir açıdan bakıldığında hoş olmuyor o açıdan bakmayan istediğini yapabilir.

tabii ki gurcistan tiflis
hem vizesiz, hem kimlikle girilebiliyor, hem ucuz, hem yemekleri lezzetli, hem batumdan direkt tren var :) birkac sokagi birlestirip harika bir alan yapmislar. ömrü noel pazarlarinda gecen kisi bile bayildi:)
ikinci onerim sirbistanin en büyük noel pazari novi sad. belgrada yakin bir sehri, otobusle geçebilirsiniz. hem vizesiz hem cevapcicileri coook lezzetli
tavsiye etmeyecegim yerler de kosova ve makedonya:) bu şehirlerde de var tabii ama vasat.
Cok ama cok tesekkur ederim 😊

Benimkinin aileside kutluyor yani. Bu önceden de bekarken erkenden uyurmuş yılbaşında annesi öyle söylüyor. O güne özel bir şey yaptığına hiç şahit olmadım ama kutlamak çok istediğime anlam veremedi daha önce böyle bir şey istemediğim için garipsedi :) Doğru diyorsunuz o gün izdiham gibi kalabalık oluyor ama yaşadığım yer küçük bir şehir burda o kadar olay vs olmuyor en azından istanbul ankara gibi
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ❤️
Rica ederim umarim gonlunuzce kutlarsiniz yeni yil da muhtesem gecer

Mune uyardı o yüzden uzun uzadıya yazmayacağım ama mutlu olmak isteyen her gün yapabilir bunu, neden o gün? Ki zaten dini bir açıdan bakıldığında hoş olmuyor o açıdan bakmayan istediğini yapabilir.
Aynen Mune uyardığı için sadece sizden Noel ile Yeni yıl kutlamasının farkını araştırmanızı rica edeceğim.

Dini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Sağolun sayenizde yılbaşı kutladığım için Müslüman olmadığımı öğrendim. Peki siz bu cümlenizle kaç kişinin kul hakkına girdiğinizin farkındamısınız

İzninizle bir düzeltme yapayım, dini içerik zaten hassasiyetler nedeniyle yasak ama yılbaşı dini bir gün değil, 31 Aralık yılbaşı günüdür, bir yılın bittiği yeni yılın karşılandığı gün.
Noel’le Yılbaşı karıştırılıyor maalesef, ki ikisi de insanların kendi inancı ve kültürüne göre kutlanabilir.
evet de din (süni islam yorumu yani) "hristiyanlar gibi yapmayın, onlar gibi giyinmeyin, onlara özenmeyin vs vs" de diyor
"onlar gibi davranan/yaşayan onlardandır" da diyor

takdir edersiniz ki yılbaşı kutlarken kimse mukabele okuyup hatim indirmiyor :KK70: içki, eğlence, kadın-erkek ortam, ayrıca bi kere en başta 31 aralığın yılbası olması bile hristiyan toplumlardan gelen uygulamalar... kısacası bu eğlence tarzı dini değil. yoksa dini bir kutlama olmadığını müslümanlar da artık biliyor -bence.

Kutlamiyoruz bos seyler canli müziğe baska bir gun gidin esinizde irite olmasin sizde eglenmia olun seneye nasil girersen oyle gider bunlara inanmayin sacmalik hepsi :)

X