Yılbaşı kutlamak ya da kutlamamak.

aslinda kafa dagitmak stresten uzaklasmak icin de biraz bahane
Katılıyorum, insanlar içinde bulundukları yılda çok kötü şeyler yaşayabiliyor, kimi sağlık sorunu, kimi ailevi sorunlar, kimi yakınlarını kaybediyor kimi umudunu.
Yeni bir yıla girmek yılbaşını bahane edip sevdikleriyle toplaşmak bir arada olmak veya amaçsızca eğlenmek kafalarını dağıtıyor, yeni yılda talihim değişir belki umudunu yeşertiyor.

Dileyen dilediğini yapsın.

hindistancevizli eşinize içimde kaldı çok istiyorum vs diyerek duygularınızı açıkça dile getirdiniz mi?
Kutlamalardan nefret ediyor olabilir ama 1 kere olsun sizin de gönlünüzü yapabilir bence.

Siz daha önce dışarıda kutlamadığınız için heves etmişsiniz, eşinize saçma gelse de en azından bir seferlik bir program yapılabilir bence. Kalabalığı, pahalılığı tecrübe edenler yazmış ama bir kere denemeden bir şey olmaz, pişman da olsanız içinizde kalmamış olur en azından. Sonraki yıllarda yine evde geçirirsiniz. Eşinizin biraz anlayışlı yaklaşması gerekiyor diye düşünüyorum.

ben anti-kapitalistlikten zaten hiçbirini kutlamıyorum
pırlanta takmayıp, cruelty-free olmayan / çocuk işçi çalıştıran vs. marka da giymiyorum, yanlış anlaşılmasın tek derdim özel günlerle değil. karbon ayakizi hesaplayan bir insanım ben.

kimsenin kutlamasına karışmam, şifai olarak yeni yıl için iyi dileklerimi de iletirim mesela (ya da diğer özel günler için) ama başka zaman çıkıp 2 bin vereceksem yılbaşında bir sürü içmeyi bilmeyen adam arasında 10 bin vermeyi rasyonel de bulmuyorum. konu sahibinin kocası gibi olan benim yani burada.

+ benim için sorun değil. kimsenin kutlamasına karışmam, soruyu bana mı sordunuz emin değilim de.

ama hani seküler kesimin de değişik bir kafası var "biz hz. isanın doğumunu kutlamıyoruz yeni yılı kutluyoruz" diye. eminim o ilk mesajı yazan hanım da dahil artık müslüman mahallenin büyük kısmı (yani genç kesim için) bu dediğinizi gayet iyi biliyor... ama siz hala 30 sene önceki argümanlarla konuşuyorsunuz.

dini içeriği abartmamak için son söz olarak 1- hz isanın bişeyini kutlamak da sünni müslüman yorumda sorun değil ki...zaten o peygambere de inanıyo müslümanlar 2- sorun kutlamanın şekli. batılı eğlence anlayışı (ha müslüman eğlence anlayışı nedir, def çalıp deve mi kesiyor müslümanlar deseniz o da doğru, müslüman bir eğlence anlayışı yok, eğlenen herkes batı tarzı eğleniyor
neyse bitti daha da yazmıyorum.

herkese şimdiden mutlu yıllar.

İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz.Noeli değil yeni bir yıla girişimizi kutluyoruz.Konu başlığını görünce tartışma olup sonunda konunun kapanacağını düşündüm .Çünkü illaki sorulan soruyla alakasız gelip akıl vermeye çalışanlar oluyor.

Disarida da kutladigim zamanlar oldu ancak artik guvenli olmadigini dusundugumden ve gereksiz pahali oldugundan biraktim. Esimde ozellikle o gece disarda olmaya sicak bakmiyor. Gecen sene ailemin evinde toplanip kutlamistik. Kalabalikta oyunlarla falan cokta eglenceli geciyor. Bu sene de kardesimin evinde toplanmayi planliyoruz. Basbasa evde guzel bir sofra kurup eglenebilirsiniz.

çok katılıyorum buna mesela
iftara da gitmiyoruz bu yüzden (ben tutmam da tutan arkadaşlarla)
çünkü o da fiks menü, kalabalık (e malum saati belli)
yılbaşında da bir yere gitmiyorum da gitsem eminim benzer şeyler olacak

paramla rezil olcam. çok sinir bozucu.

çok övülen yer filan pek görmüyorum ben neyseki. Sosyal medya kullanmıyorum çünkü. Çok öven birisi olursa da o kişi damak tadına, değerlendirmesine çok çok güvendiğim (ve birebir bildiğim) bir kişi olmalı, yoksa takmam hiç.

Paranızla neden rezil olasınız ki verilen paraya göre hizmet alınıyor ben de bunu anlamıyorum bir yere bir yemeğe fazla para veriyorsunuz elbette ki o özeldir kutlama günlerinde de ayrıca fiyatlar değişir kime yetsin onca masa rezervasyon ile çalışıyorlar zaten

işte benim için bir özelliği yok, neden fazla fazla para vereyim?

Benim de sosyal medyam yok, kardeşim övdü. Biz de sevgilimle gidelim dedik, yemek lezzetliydi ama süper diyemem. Olsun, minnoşumla yedik hiç değilse dedim. Gerçi ona göre on numaraymış aman erkek o zaten, taştan yumuşak bir şey bulsa yer diyorum işte.

Oooo maşallah siz de her telden çalıyorsunuz.. Yaptığınız, bildiğiniz, anlattığınız örtüşmüyor..

Bu tip zamanlarda servis asla olması gerektiği gibi olmaz belki o yüzden diyorlardır

Biz kutlamıyoruz ama ailecek bir araya gelip yemek yeriz o da her seferinde değil. Özellikle yapılan bir plan yok yani.

Oooo maşallah siz de her telden çalıyorsunuz.. Yaptığınız, bildiğiniz, anlattığınız örtüşmüyor..
ben "din böyle der, böyle dediği için de böyle yapılması gerekir" diye bir tür fetva filan vermiyorum ki
nedense dini herhangi bir gerçeği ya da yorumlamayı ya da uygulamayı söylediğin anda sanki "zinhar bunu böyle yapın zındıklar" denilmiş gibi bir hava oluşuyor...

öyle bir şey yok.

dahası seküler mahallenin de çok tuhaf söylemleri var yani. onlar da öyle bir konuşuyor ki sanki sene 1990 ebemkarıya noel nedir onu anlatıyor bir de böyle çok biliyor, müslümanlar da hep cahil bir edayla...

afiyet bal şeker olsun.

tersine ben ne bulsam yerim aslında
fakat kronik bir hastalığım var, dokunma ve beni yatak döşek yatırma ihtimali var. herhangi bir yerde yemek risk benim için. böyle kalabalık zamanlardan filan o yüzden de korkuyorum. kakalama ihtimali artıyor çünkü.

ve de sürekli evde yemek yapıyorum (ben yapmasam etrafımdakiler yapıyor) zaten, benim için hem güzel olmalı hem evde yapılmayan şey olmalı hem de temizlikten filan emin olmalıyım ki gittiğime değsin.

benim de etrafımda erkekler birbirinden gurme hepsi maşallah, mesela o yüzden sevgilim de erkek kardeşim de şuranın x ürünü güzel derse o büyük ihtimalle iyidir. ne bulsa yiyen bir tip dese asla ciddiye almam

Kv bunları duyduğu an;
Ahhahaha çok güldüm. Onlar ailecek kutluyorlar görmek istemediğim insanlarda oluyor yoksa onlara takılmak benimde aklıma geldi. Ayrıca kv’ye böyle desem gelin bizle kutlayın demez çünkü oğlunun mod düşüreceğini bilir çılgınca eğleniyor yaşıt akrabalarıyla yahu yaş çıtası çok yüksek fakat bizden eğlenceliler o kesin

Ay okurken içim daraldı neyse, şimdi biz öğrenciyken bizim evde 20 kişi falan kutladık. Hatta en son kim kimdir onu bile bilmezdik gören gelirdi. Mezun olduk paramız olunca güzel mekanlarda 6 kişilik olarak gitmeye başladık o da çok güzel oldu. Tabi biz ankaradaydik, İstanbul öyle olmayabilir. Şimdi almandaya sokakta o kadar fazla o kadar aşırı fazla havai fişek atan var ki bırakın evden çıkmayı pencereye bile yaklamadan evde arkadaşlarla kutluyoruz. 2 ya da 3 çift. Bi de noel pazari yorumlari gördüm ama noel pazarlarının çoğu yılbaşı gelmeden biter ve kaldırılır. Belki doğu Avrupa taraflarında vardır o tarihte bir de strazburg falan gibi noel ile meşhur küçük yerlerde kalır. Orta avrupada dönerci bile bulamadığımız şehirler oldu öyle diyim

Dini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Bende Müslümanım Allaha şükür eşimde. Dini inançla alakası yok bence, amacım sadece eğlenmek, güzel bir gece geçirmek. Fikrinize saygı duyuyorum. Eşim dini hassasiyetten kutlamak istemiyorum deseydi konusunu bile açmazdım bu tür şeyler inançla alakalıysa dinimiz hoşgörü dini herkes birbirine saygı duymalı
Teşekkür ederim

Ben böyle onu yapmam bunu sevmem diyen tiplere gıcık oluyorum. Amaç yılbaşı değil ki yılbaşının birlikte vakit geçirmek için bir bahane olması.
Örnek veriyorum ben tatlı pişirmeyi , abur cubur alıp evi süslemeyi( paraya kıyıp yılbaşı ağacı bile aldım) mumlar yakıp sıcacık bir ortamda vakit geçirip yeni yıldan güzel şeyler dilemeyi seviyorum. Ki bunlar eşimle olunca daha güzel oluyor. Nasip olur çocuğumuz olursa ileride yılbaşı ağacını beraber süsleriz diye hayaller bile kuruyorum. Bakınca küçük şeyler bunlar ama yeter ki bi şeylerden mutluluk duymaya çalışalım.

Ha hayattır bir dönem olur kutlamayız başka bir yıl keyfimiz olur kutlarız , bir yıl olur hediye almayız bir yıl sürprizler yaparız. Ama asla kutlamam diyen insanlara şunu sormak isterim siz de eşinize sorun, peki sen neyi kutlamak hangi günü güzel keyifli geçirmek istiyorsun? O zaman siz de başka bir günü kutlayın yılbaşı olmasına da gerek yok. Özel bir gün varmıymış kafasında yoksa düm düz oturacak mıymış hep

Kazıklanmaya hevesli değilim sadece ilk kez dışarda yada evde eşimle güzelce kutlamak istedim
Ve evet uzun uzun anlattım zaten dışarda hiçç yılbaşı kutlamadığımı, ayrıyetten bu kültürünüz yok şurdan belli yazmanız kırıcı olmuş
Yinede teşekkür ederim herkesin görüşüne saygım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…