- 12 Temmuz 2006
- 55.818
- 214.436
- 52
-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Katılıyorum, insanlar içinde bulundukları yılda çok kötü şeyler yaşayabiliyor, kimi sağlık sorunu, kimi ailevi sorunlar, kimi yakınlarını kaybediyor kimi umudunu.aslinda kafa dagitmak stresten uzaklasmak icin de biraz bahane
ben anti-kapitalistlikten zaten hiçbirini kutlamıyorumBen de bunu anlamıyorum mesela.
Dini bir yaşantım yok, “hop hop” ortamı oldum bittim severim. Her tür kapitalist günden de keyif alırım.
Tüm kutlamalardan zevk alırım.
Kime ne?
Kime ne zararı var şu an kullandığım takvimin başlangıcını kutlamamın?
Takvimi başka bir etnik köken buldu diye neden birden kutlamam sorun oluyor?
O zaman dışarı çıkmıyoruz kızlar. Dizimizi kırıp oturalım, patlamış mısır patlatıp tombala oynayalımZorla haç öptürulüyorsun o kutlamalarda kankaaa bunun gibi
çok katılıyorum buna meselaBen de dışarıda kutlamayı anlamsız buluyorum artık.
Gerçekten hiçbir şeyin tadı yok gibi, tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Bir sürü para veriyorsun yemeğe mesela, önüne gelen şey meeeh denecek tarzda. Evde yapsam daha lezzetli olur. Bir olmamışlık var, daha bugün övülen bir yere yemeğe gittik. Yani övüldüğü gibi değildi bence, düz yemek işte. Bazen gerçekten yenmeyecek tarzda kötü yemeklerle de karşılaşıyorum.
Paranızla neden rezil olasınız ki verilen paraya göre hizmet alınıyor ben de bunu anlamıyorum bir yere bir yemeğe fazla para veriyorsunuz elbette ki o özeldir kutlama günlerinde de ayrıca fiyatlar değişir kime yetsin onca masa rezervasyon ile çalışıyorlar zatençok katılıyorum buna mesela
iftara da gitmiyoruz bu yüzden (ben tutmam da tutan arkadaşlarla)
çünkü o da fiks menü, kalabalık (e malum saati belli)
yılbaşında da bir yere gitmiyorum da gitsem eminim benzer şeyler olacak
paramla rezil olcam. çok sinir bozucu.
çok övülen yer filan pek görmüyorum ben neyseki. Sosyal medya kullanmıyorum çünkü. Çok öven birisi olursa da o kişi damak tadına, değerlendirmesine çok çok güvendiğim (ve birebir bildiğim) bir kişi olmalı, yoksa takmam hiç.
işte benim için bir özelliği yok, neden fazla fazla para vereyim?Paranızla neden rezil olasınız ki verilen paraya göre hizmet alınıyor ben de bunu anlamıyorum bir yere bir yemeğe fazla para veriyorsunuz elbette ki o özeldir kutlama günlerinde de ayrıca fiyatlar değişir kime yetsin onca masa rezervasyon ile çalışıyorlar zaten
Benim de sosyal medyam yok, kardeşim övdü. Biz de sevgilimle gidelim dedik, yemek lezzetliydi ama süper diyemem. Olsun, minnoşumla yedik hiç değilse dedim.çok katılıyorum buna mesela
iftara da gitmiyoruz bu yüzden (ben tutmam da tutan arkadaşlarla)
çünkü o da fiks menü, kalabalık (e malum saati belli)
yılbaşında da bir yere gitmiyorum da gitsem eminim benzer şeyler olacak
paramla rezil olcam. çok sinir bozucu.
çok övülen yer filan pek görmüyorum ben neyseki. Sosyal medya kullanmıyorum çünkü. Çok öven birisi olursa da o kişi damak tadına, değerlendirmesine çok çok güvendiğim (ve birebir bildiğim) bir kişi olmalı, yoksa takmam hiç.
Oooo maşallah siz de her telden çalıyorsunuz.. Yaptığınız, bildiğiniz, anlattığınız örtüşmüyor..yılbaşı dini gündür diyen olmadı ki
yılbaşı kutlamaları (aslında doğumgünü kutlamak da mezuniyet de bekarlığa veda da) "dini" çerçevede değil diyoruz, yapılan şeyler caiz olan şeyler değil...
kadın erkek içkili şarkılı türkülü hop hop hop ortam... Burada İslam dininin cevaz verdiği bir durum yok. Yılbaşının dini gün olması/olmaması değil ki mesele. (tamam o konu vardı, bi 20 sene önceye kadar filan. Artık (dedeler hariç) herkes biliyor noel ne yortu ne yılbaşı ne) Kutlama tarzı dini değil.
Kaldı ki evde mandalina soysan bile hristiyan ülkelerin takvimine göre yılbaşı sonu belirleyip kutlamış oluyorsun...Yani dini değilse de yine "gavur adeti" bir şey yapmış oluyorsun.
İran ya da Fas -yani islami takvim kullanan ülkeler için- yılbaşı 31 Aralık değil. Takvim değiştirene kadar bizde de 1 Marttı yılbaşı.
Bu tip zamanlarda servis asla olması gerektiği gibi olmaz belki o yüzden diyorlardırParanızla neden rezil olasınız ki verilen paraya göre hizmet alınıyor ben de bunu anlamıyorum bir yere bir yemeğe fazla para veriyorsunuz elbette ki o özeldir kutlama günlerinde de ayrıca fiyatlar değişir kime yetsin onca masa rezervasyon ile çalışıyorlar zaten
Biz kutlamıyoruz ama ailecek bir araya gelip yemek yeriz o da her seferinde değil. Özellikle yapılan bir plan yok yani.Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
ben "din böyle der, böyle dediği için de böyle yapılması gerekir" diye bir tür fetva filan vermiyorum kiOooo maşallah siz de her telden çalıyorsunuz.. Yaptığınız, bildiğiniz, anlattığınız örtüşmüyor..
afiyet bal şeker olsun.Benim de sosyal medyam yok, kardeşim övdü. Biz de sevgilimle gidelim dedik, yemek lezzetliydi ama süper diyemem. Olsun, minnoşumla yedik hiç değilse dedim.Gerçi ona göre on numaraymış aman erkek o zaten, taştan yumuşak bir şey bulsa yer diyorum işte.
Kv bunları duyduğu an;Yani bilmiyorum boyle ici gecmis dedeler gibi biriyle insan bayar yahuuuu. Herkes kutlarken ne yapacak evde mi oturcak .. ben olsam arar KVyi konusurum, bu angutyo evde oturdu kaldi ben eglenmek istiyorum beraber eglenelim cagir oglunu gelsin derim. Ben olsam KVlere takilirim, disari istemiyorsaniz aile eglenceleri de bazen cok super oluyor tavsiye ederim
Bende Müslümanım Allaha şükür eşimde. Dini inançla alakası yok bence, amacım sadece eğlenmek, güzel bir gece geçirmek. Fikrinize saygı duyuyorum. Eşim dini hassasiyetten kutlamak istemiyorum deseydi konusunu bile açmazdım bu tür şeyler inançla alakalıysa dinimiz hoşgörü dini herkes birbirine saygı duymalıDini hassasiyeti yok ama sevmiyormuş sonuçta o günü ve hiç kutlamamış adam,
Zaten dini hassasiyet demeyeyim de Müslüman olan bulaşmaz. İyi geceler dilerim
Ben böyle onu yapmam bunu sevmem diyen tiplere gıcık oluyorum. Amaç yılbaşı değil ki yılbaşının birlikte vakit geçirmek için bir bahane olması.Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Kazıklanmaya hevesli değilim sadece ilk kez dışarda yada evde eşimle güzelce kutlamak istedimYılbaşı kültürünüzün olmadığı şuradan belli, dışarıda canlı müzikli yerde kutlamak istiyorsunuz. Ölüm gibi bir şey o ya. En azından İstanbul’da öyle. Paranla rezillik. Madem kazıklanmaya heveslisiniz, bir dağ oteline, göl kenarına falan gidin kalın bari. Öyle tesislerde de mutlaka yılbaşı programı olur ama dışarıdan kimse gelmeyeceği için daha sakin olur. Hem de eşinizle baş başa vakit geçirirsiniz. Diğer türlü eziyet oluyor insana. Biz evde geçiriyoruz. Bazen yemeğe yakınlarımızı çağırıyoruz, o geceyi beraber geçiriyoruz. Bazen de hiçbir hazırlık yapmadan televizyon karşısında uyuyakalıyoruz 12 olmadan. Çok da kasacak bir durum yok ortada.