- 29 Temmuz 2023
- 704
- 1.189
-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Benim eşimde o da yokBiz kutlamıyoruz kutlayanların neşesine şahit oluyoruz bize yetiyor tamamen senin ve eşinin ilişkisine dinamiğine bağlı bir konu. Kutlamaktan kasıt gel gidelim bir akşam yemeği yiyelim desem yeriz yani.
Büyük ihtimal evde olacağız en azından son dediğinizi yaparım gibi geliyorBence arkadaşlarınızla dışarı çıkın,yemeğe falan.... 12 olmadan eve gelip çay meyve mısır TV izler yoğunluk atarsınız keyifli olur. Vakit geçirmek gibi olur eşiniz için de,siz kendi içinizde kutlarsınız.
Benimkinin aileside kutluyor yani. Bu önceden de bekarken erkenden uyurmuş yılbaşında annesi öyle söylüyor. O güne özel bir şey yaptığına hiç şahit olmadım ama kutlamak çok istediğime anlam veremedi daha önce böyle bir şey istemediğim için garipsedi :) Doğru diyorsunuz o gün izdiham gibi kalabalık oluyor ama yaşadığım yer küçük bir şehir burda o kadar olay vs olmuyor en azından istanbul ankara gibiBen yilbasi severim hep sevmistim ama yilbasinda disariyi sevmem bayramda da tatili sevmem mesela sanki herkes disarda gbi hissederim bi guvende hissetmem kendimi , biz genelde evde guzel masa hazirlayip ev susleyip sevdigimiz insanlarla bazen arkadaslarimiz bazen ailemiz bazen her iki grupla birden giriyoruz esimde ailesiyle hic kutlamazmis ama benim sevdigimi farkedince o da hep hevesli davranmistir sacma bulmaz yani evi filan suslememe yardim eder vs. Bence evde boyle biseyler organize edebilirsiniz
Sürekli çıkıyoruz ama misal pahalı markalara para vermez, yeni çıkan ve herkesin alıp kullandığı yediği içtiği şeyleri sevmez, herkesin toplu olarak yaptığı şeyleri toplu kutladığı şeyleri saçma bulduğunu söylüyor bayram seyranda kutlamayı sevmez sadece yıldönümümüzü kutluyoruz o kadarDını hassasiyeti yoksa neden kutlamaz kı?
Sonuçta parasal olarak dışarı hıc mi çıkmıyorsunuz?
Konu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
Benim bir kızım var onuda annem bakacak eğer dışarda olursak, evde de arkadaşları çağırırsak bırakırız demiştik. Sanırım kendi kendimize bir şeyler yapacağız öyle gibi gözüküyorBen hu ülkede yılbaşı gecesi dışarı çıkmayı asla güvenli bulmuyorum. Çocuklar erkenden uyuyor biz de sızıyoruz tabi o saate kadar.
Ay hayalimdeki yaşantıBiz kutluyoruz yeni yılmış dini sebeplermiş vs vs bunlar için değil bize eğlenmeye bahane olsunfırsat bulsak takvimde işaretli tüm günleri kutlayabiliriz asdfgj
Ben bu tarz günlerin kapitalizm den ziyade bazen fırsat olduğunu da düşünüyorum çoğu mekân canlı müzik düzenliyor ve menü fiyatları da ortalama oluyor rekabetten dolayı normal zamanda daha pahalıya denk gelebiliyor ve biz sıcak kanlı bir milletiz toplu halde kutlanan şeylerin çok pozitif bir enerjisi var. Eşinize öğün birlikte başbaşa vakit geçirmek istediğinizi söyleyin amaç farklı olunca belki sıcak yaklaşırEşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
çok akıllıca gerçekten son yazdıklarınıza katılıyorum. Benimki bir heves :)ben yillardir vizesiz ulkeye gidiyorum noel pazarları falan harika oluyor. gösteriler, ışıklar, danslar...bence gezmek icin en harika zaman.
ama istanbuldaysam disariya falan cikmam. normalde bile pahaliyken yılbaşında ekstra pahali ve kalabalik oluyor her yer. ates pahasi. manzarali yer bile tutsan o kalabalikta pencere kenari sana düşmüyor. deger mi? bence değmez :))
Değiştirmeye çalışmayın böyle kabul edin siz de, ben de sevmiyorum yılbaşı kutlamayı gece yarısına kadar da bekleyemem yatar uyurum, eşim ille kutlayalım diye ısrar etsin istemezdim.Sürekli çıkıyoruz ama misal pahalı markalara para vermez, yeni çıkan ve herkesin alıp kullandığı yediği içtiği şeyleri sevmez, herkesin toplu olarak yaptığı şeyleri toplu kutladığı şeyleri saçma bulduğunu söylüyor bayram seyranda kutlamayı sevmez sadece yıldönümümüzü kutluyoruz o kadar
Hiç çıkmadım ki yılbaşında dışarı, daha evvelden kendim heves etmiyordum merakta etmiyordumYılbaşında otel olur, dağ evi olur, yazlık neyim olur hatta ev en güzeli olur ama hiçbir kuvvet beni o akşam herhangi bir mekana sokamaz. Fiyatlar üç katı, bütün it kopuk mekanlara doluşmuş. Her yer hıncahınç dolu. Gerçekten zevk alacak mısınız böyle bir ortamdan?
Eşinize bunu samimiyetle anlatsanız bu defalık bir istisna yapsanız olmuyor mu?Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Hayatımda bir kere çıktım eşimle dışarı, kalabalıktan bunaldım ve bir daha tövbe çıkmam dedim :) Eşiniz istemiyorsa canınızı sıkmayın, bir arkadaşınız veya varsa kardeşinizle çıkın..Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)