Yeter Artık Patlayacağım(Banada Bir Akıl Lütfen)

Bizimki bize ait olan herseye cop gozuyle bakiyor yada ise yarar seylere geçen buzdola inin aparatlarini catida gordum atmis ise yaramadigini dusunuyor

Ben evi viledayla silmem elle silerim ama kardeslerom vileda kullanir gecen bu kovayi paspasi atayim mi zaten elle siliyorsun diyor

anneannem çok zor günler geçirdi. yani kendi farkında değildi. zira kimseyi tanımıyordu sadece annemi tanıyordu. kendiniz 15 yaşında sanıyordu. yani o psikolojik sorun yaşadığı yıllarda kalmıştı. büyük abdestini yapıp oynuyordu falan. yatmaktan 30 kilo kalmıştı 170 boyundaki kadın ve her yeri yara içerisindeydi zaten vefat etti. Rabbim kimseyi o durumda bırakmasın inş. o yüzden dedim size psikiyatra gidin diye.

ewt tuhaflık var belli ki. evde doğum hala var ve en makbulü aslında. ama çarşaf var yani. kullanılır atılır. o kadar ucu düşünmek iyi değil zaten.

benzer seyler bızde de var
çok iyi anlıyorum seni
psklg fln demeyin boşuna ben deli miyim der çıkar
farklı bişi lazım
ama ne ?

Biriktirme hastaligi, heryerden birseyler cikismasi, attigin rn ufak bir copu bile fark edip tripler atmasi, sana vicdan yaptirmasi, atsan bilr kisa surede yeniden doldurmasi, evin temizlenmemesi ve bundan rahatsizlik duymamasi, temizlense bile o daginiklikta temizligin zaten fark edilmemesi, ve uzerine patavatsizligi... eger kayinvalidemin bir kizi olsaydi kesinlikle gorumcem oldugunuzu dusunurdum.

Benim kayinvalidemde aynen oyledir, hatta inan daha bile beter olabilir, cok titiz ve duzenli bir ailede buyumus biri olarak kayinvalidemin duzeni beni cikgina cevirmisti, kendim basta duzeltirim belki yaparsam gorur gormemistir o yuzden bilmiyodur diye dusundum ama ben yaptigimda begenmek soyle dursun bir de duzenine karistigim icin suclandim en sonunda biraktim sadece bayramdan bayrama yarim saat oturmaya giderim asla birsey yiyip ictigim gorulmemistir evinde.

Bir defasinda yemek yapiyodu yanina gittim anne bardaklar nerde su icicem dedim ac dolaplari ordadir dedi inan dolabi bir actim 3 5 yemek tabagi bi dolapta, tencereler bardaklar kevgirler tavalar hicbirinin bir yeri yok eline gecen bosluga koymus. Kevgiri cekip arkaya sikismis bir bardagi aldim su ictim ama su bardaklari nerde duruyor diye sordugunda sana gosterebilecegi bir yer yok buldugun boslukta iste. Heryerde olabilir.

Biz onu psikiatra da goturduk, ama beni akil hastanesine kapatmak istiyosunuz dimi diyerek agladi icmedi ilaclarini filan, hep vicdan yaptirir zaten insana. Bu ne hal dedigimizde neyim var ki benim diyo, siz sosyetesiniz beni begenmiyorsunuz diyo.

Vitrini var kocaman bir yane, o camli kapaklari kapanmiyor artik ici o kadar dolu ki disari tasiyorlar. O vitrinde duranlari inan tahmin edemezsiniz, esimin sunnet susleri bile vitrinin kulplarinda asili duruyo janjanli olarak. 30 yasinda esim hala bebekliginden beri giydigi tum giysilerini saklar.

Ve kendi esyalari yetmez gibi bir de konu komsudan toplama aliskanligi var. Bana evlendikten sonra konu komsu bublari sana dugun hediyesi verdi diye bir valiz tutusturdu, eve geldik bir actim ki allahim gormeniz lazim yirtik pirtik lekeli 50 54 bedenlerde bir suru sacma sapan giysi, kesin coplerden filan topladi, bana da oyle soylerse almayacagimi bildigi icin dugun hediyelerin diye verdi.

Hatta bak istersen ozelden konusabiliriz, daha detayli olarak, seni cok iyi anliyorum bu konuda cunku.

Onerim su olabilir sadece, senin de anldigin uzere asla duzeltilebilir birsey degil. Ne yaparsan yap o duzelmeyecek, istedigin kadar duzen kur yine bozacak. O yuzden imkanin varsa bir an once ayril o evden, evlilik yada ayri yasamak vs. Asla duzeltmeye ugrasma ve onun bu durumunu kabullen.

Allah yardimcin olsun

Bi arkadasimda annesinin bu huyundan sikayetciydi. Daginiklik yok ama biriktirme huyu vardi. Annesi memlekete gittiginde. Ablasiyla birlik olup 1 haftada evde dokuntu vs ne varsa her seyi atmislardi.
Annesi eve gelince kavga kiyamet. Ama umurlarinda olmadi. Obur turlude kavga ediyoduk nasilsa diye. Annesi epey bi konusmadi. Bunlarda annesi dolaba tek bi kavanoz bile koysa aninda atmaya basladilar. Sanirjm evlenip gidene kadar ugrasacaklar

Ooo okudumda sizinki com daha fenaymis

Allah sizede banada yardim etsin kiyaslama yapilinca tabiki annem kaynsnanizdan daha iyi diyebilirim ama gercekten duzen konusu beni mahvediyor

ASlinda evimizde eskoye nazaran daha iyi diyebilecegim sekilde ama ben duzene fazlasiyla duskun oldugum icin annemin daginikligida bana normalin ustunde geliyor

Hatta demissiniz ya biz bisey soyleyince siz sosyetesiniz beni begenmiyorsunuz aynisi bu tarz seyleri aosyetelige vuruyor

Mesela eliyle yenek yiyor annemdir kirilir diye belki 50 defa yapma dedim ki tiksiniyorum hakkaten o an yemem yiyesim gelmiyor ama anlatsamda anlamiyor acikca tiksiniyorum desem benden migden bulaniyor diyecdk

Ne yazik ki yatili bir yere gitme durumu yok valla giderse aynisini yapicam evet o aynisi gibi biriktirecek ama olsun en azindan rahatlardik biraz

İstifcilik tamamen psikolojik bir rahatsızlık . Umarım ikna edip bir uzman Dr.dan yardım alin

İstifcilik tamamen psikolojik bir rahatsızlık . Umarım ikna edip bir uzman Dr.dan yardım alin
Bende istiyorum ama durumu kabullenip gidecegini sanmiyorum cunku ona gore o normal biz dusuncesiziz

Bizler yarini dusunmuyoruz
Hele onun biriktirdiklerinden bisey lazim oldu mu kullandigimizda elli defa kakar basimiza bak siz atin diyordunuzda isge atsaydim siz napardinizda falan

Benim annem seninki kadar olmasa da oldukça istifçidir. Bunları neden tutuyorsun dediğimiz zaman hakaret etmişiz gibi tepki gösterir. Bizim dolaplarını düzenlememize izin vermez çünkü çoğu şeyi atacağımızı bilir. Görünürde dağınıklığı yok ama dolapları, bazaları tıklım tıklım dolu. Belki sırf öyle olmamak için evde fazla eşya tutmam, kullanmadığım herşeyden kurtulurum.

Biz bu kadarına bile çözüm bulamıyorken sana şöyle yap düzelir diyemiyorum. Belki annene ait alan belirleyip evin kalanını temiz tutabilirsin. Kendi odan, mutfak, banyo temiz kalsın. Annen salonda ve kendi odasında ne isterse yapsın.
30 yaşındaymışsın, maddi imkanın varsa kendi evine çıkabilirsin. Tepki gösterirlerse en büyük sebep olarak bu sorunu gösterebilirsin. Teyzenden yardım isteyebilirsin, bir süre sizde kalıp anneni bunun normal olmadığına ikna edebilir. Temizlik hastaları ve istifçiler gibi programları izletebilirsin.

Arkadas cevremdekilerin annelerindede ayni durumu gormuslugum var ama hakkaten annemde durum sanki cok daha fazlasi

Bazen sirf o is yapmasinda eayalarin yerini duzenini bozmasin diye tum isleri yapiyorum ama yok illa gelipte biseyler yapip dagitiyor mesela mutfaga bir yemek isitmaya girmesi bile biseylerin duzenini bozmaya yeter misal ben tencereleri yukari dolaba koyuyorum

Annem asagiya bulgur pirin bakliyatlarin oldugu dolaba koyuyor

Teyzemde hayatimizda o sekilde mudahale etmez bu arada yasim 28 de zatwn 30 la arada cok bi fark yok

Birde sinava hazirlaniyorumda gunumun yarisi evin isleriyle gecip gidiyor

Allah yardımcınız olsun. İns. Kabul eder bi an önce Dr a gitmeyi

Allah rahmet eylesin olum anneanneniz icin kurtulus olmus yasadiklari insanin icind dokunuyor

Diger mevzuyada gelince inanin cevreyi birakin buralarda koydecdahi dogum yapan kalmadi olaki oyle bi durum oldu kim o yokluk zamanlarindan kalma ilker sartlari naylonlari falan kullanmak istesin ki

Benim annem 60'ında anladı.

Çile çekti, yokluk çekti, hayatını hep başkaları için yaşadı.
Biriktirdi, lazım olur dedi hep.
Kıyamadı..

Sonra anladı.
Şimdi bana kızıyor bu elbiseni neden giymiyorsun?
Özel gün diye beklettiğini giyebilecek misin sonra diye..
Bizde kıyıp giymedik, eskimesin dedik, sonrası kısmet olmadı diye iç çekiyor..

En sevdiklerini kocasını vs kaybetse, tüm tuttuğu dalları kırılsa bir bir..
Bu dünyanın, paranın, birikimin, eşyanın ne kadar boş olduğunu anlayacak.

Bir gün senin annen de vazgeçecek..

Günah yavrum yazık etmeyin, atmayın demeyecek.
Hiii kaç para ile iskender yedin? O parayla kıyma alır, tüm evi doyururdum tepkisi vermeyecek. :)

60 yaşında anlar muhtemelen..

Yarını düşünürken bugünü yaşayamadığının farkına o geç varmaz inşallah..

Bu arada benim annem hep çok temiz, çok düzenli bir kadındı.
Ama idareli yaşadı uzun zaman.. O da biriktirirdi, saklardı. Ama 10 tane yoğurt kabı saklamaz mesela ikisini saklar :)
Bunu hala yapıyor. O bahsettiğin tabaklar bizde hala var, çok da işe yarıyor bence ben onları fazlalık görmüyorum.
Misafire kullanmayız ama kalan yemek konur, ısıtılır tabaktan tabağa almaya gerek kalmaz.
Bence çok kullanışlılar.

Aynı zamanda hiç patavatsız bir dönemini bilmem.
Sır saklayın, akıllı olun, arkadaşa bile güvenmeyin derdi hep.
Eskiden neler yaşamışlar, duymuşlarsa :)
Tabi bana ne kadar işliyor?
Donuma kadar bilen kk farkındadır

Şaka bir yana..

Anneni anlamaya çalış, bir yandan da ona bu dünyanın, birikimin, fazla idarenin ne kadar boş olduğunu
anlatmaya çalış..

Kolaylıklar dilerim..

bir şekilde ikna edip mutlaka psikiatriste götürün, çünkü siz de o evden ayrıldığınızda ev çöp ev gibi olacak.
arkadaşımın oturduğu binada bir emekli öğretmen teyze var, kadının apartmanda 4 dairesi var (istanbulun nezih semtlerinden biri) yani maddi durumları gayet iyi, ama kadının evinde adım atacak yer yok, arada torunları gelip evi boşaltıyorlar, bir kamyon malzeme çıkıyormuş, su şişeleri, gazeteler, deterjan ambalajları, boş kutular, aklınıza ne gelirse... ve 1 aya kalmadan geri dolduruyor kadın.
ve oturup sohbet edince mümkün değil bu kadın bu evde yaşıyor olamaz dersiniz... ama var işte bir sorun, ilerlemeden önüne geçmek lazım.

Cok guzel dile getirmissiniz bazi satirlari okurken sanki anneme karsi anlayissizligimin mahcubiyetini hissettim

BEn anlatmaya calisiyorum o anlamamaya direniyor sana lazim olmazsa baskasina lazim olur diyor

Sakladiklari çerçöp tarzinda seyler olmasa saklasin lazim olur diyicem yada belli bir limiti olsa ama iste anlatilayacak derecede fazla gereksiz seyler mevcut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…