• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter Artık Patlayacağım(Banada Bir Akıl Lütfen)

Ben buna benzer sorunlarin yokluk ceken insanlarda oldugunu duymustum ama ne yazik ki tek sorunu istifcilik degil

Ortamlarda uslup ve patavatsizligi konusundada cok sıkinti cekiyoruz her konuda ama kendisi hicbir konuda ustune laf getirmiyor hicbirseyi kabullenmiyor

Bu arada zaten yasadigimiz ev cok buyuk degil ama bulabildigi her yere birseyler tikistiriyor
Yokluk çekmek, garanticilik değil sadece. Kök nedenlerde baskıcı bir ailede yetişmek, sevgisiz evlilik, eskiden çok güzel olup sonrasında hastalıklar yorgunluklar yaşayıp çirkinleşmek, sosyal hayatta bozukluklar olabiliyor. Sebeple sonuç her zaman aynı renk değil yani.
Siz çok konuştuğunuz için artık sizle yüzgöz olmuş. Bir dostu, varsa kardeşiniz, babanız konuşmalı. Ve bu davranışlarından dolayı birkaç insanı kaybetmeli ancak öyle anlayabilecektir. Umarım düzelir..

aynı sorun benimkinde de var
poşet poşet pet şişe atıyorum farketmiyor bile
sinir oluyorum
çoğu şey 'alırım ama eskisini atarsan' diyorum
tamam diyor
atıyor mu? hayır...
takipteyim

Yokluk çekmek, garanticilik değil sadece. Kök nedenlerde baskıcı bir ailede yetişmek, sevgisiz evlilik, eskiden çok güzel olup sonrasında hastalıklar yorgunluklar yaşayıp çirkinleşmek, sosyal hayatta bozukluklar olabiliyor. Sebeple sonuç her zaman aynı renk değil yani.
Siz çok konuştuğunuz için artık sizle yüzgöz olmuş. Bir dostu, varsa kardeşiniz, babanız konuşmalı. Ve bu davranışlarından dolayı birkaç insanı kaybetmeli ancak öyle anlayabilecektir. Umarım düzelir..
Yani tek sorunu istifcilik olda belki neyse diycem ama herseyi yoruyor beni

En fazlada patavatsizligi insan icinde alakasiz seyler soyleyip mahcup eymesi nerede ne soyledugine dikkat etmemesi

Bi teyzeme bakiyorum bi anneme sima olarak benzemeseler kardes degiller derim

Valla bu dert benim omrumu yedi oyle soyleyeyim size hatta buraya uye oldugun günden beri bu konuyu paylasmak istiyorumda eminim ki boylesi yeryuzunde yok o yuzden garanti kimligim ifsa olacak tanidiklar uyeligin bana ait oldugunu ogrenecekler diye :olamaz:konuyu acmadim ama valla artik dayanamiyorum(Belki akil verirsiniz diye aciyorum)

Uyarı! Ben kısaca anlatmaya calisirimda olmazsa uzun olabilir bilginiz olsun isteyenler en ustteki bir kac paragraf ve en alttaki paragraflari okumakla yetinebilirler

Derdim annemin daginikligi:kızgın:(ama öyle böyle degil)

lüzumsuz alakasiz ise yaramaz seyler biriktirmesi atmamasi (onlarin birgun lazim olacagina inanmasi milyonda bir lazim olabiliyo tabi)bu konularda kendine laf soyletmemesi soyledigim zamanlarda evde olay cikacak sekilde sesimiz mahalleyi alacak sekilde buyumesi:skandal:

Ayrica patavatsizliklarida mevcut (ağır bir laf ama inanın
Baba yok mu? O bişey demiyor mu?

Bir de zamanında çok yokluk mu görmüş acaba?
Vakti zamaninda fazlasiyla gormus ama tek sorunuda istifcilik degil ki

aynı sorun benimkinde de var
poşet poşet pet şişe atıyorum farketmiyor bile
sinir oluyorum
çoğu şey 'alırım ama eskisini atarsan' diyorum
tamam diyor
atıyor mu? hayır...
takipteyim
Bizimkide aldigimizda onu baska nir yerde kullanmak ici sakliyor

Mesela eski ayakkabilari aticam biz bunu bahceye giderken giyeriz diyor

Halbuki yaz gecer gider evde kendisinden baska kimse bahceye gitmez sanki giymek icin terlik yok varya evden atilacak en ufak birseyi degerlendirmeye can atar

Mesela portmantoyu degistigimizde (eskisi zaten kullanicak gibi degildi) digerini aticax

Komsu ardiye yapmis onlara verelim onlara laxim olur diyo zaten kullanicak gibi olsa biz kullanirdik

Ya zaten normalde biz bu ve bi suru sorundan dolayi beraber bi bayram zoyaretine dahi gidemiyoruz

Illa bi sorun yasiyiruz o yuzden kesinlikle benimle gelmezde kardesimin universiteden gelmesini bekliyorum belki o ikna eder
Mutlaka kandirin goturun doktora hatta istanbuldaysaniz bakirkoye goturun.Ne konustugunu bilmemesi kendini hakli gormesi ciddi seyler.

zamanında çok yokluk filanmı çekmiş aceba ?
Cekmis maalesef ama tek sıkintimiz istifciligi ddgil ki dagibikligi var patavatsixligi var (bu yuzden zaman zaman insanlarla sorun yasiyiruz) sanki koydeymis gibi yasamasi var (tepsi tencereyi yukadiktan sonra kurumasi icin bulasik sepetine degilde balkona birakmasi gibi)ki cocuk yasta koyden cikmis

Mesela bugun balkon kapisinin kapi kolu buzdolabina degmesin diye bezle iple sarip sarmalamis

Ananem de benziyor annenize biraz. Annrm her yaz gittiğinde çuvalla atardı..fark edersr gider çöpten alırdı..neyse ki onun çatı katı vardı oraya koyuyordu. Şimdi yaşlanınca baya geçti pek takmıyo artık. Ama sizinki ciddi boyutta hiçbir şeyi atmıyor. Bence doktora gitmeli.

benim anneannem çok temiz titiz bir kadındı. o kadar titizdi ki her yere beyaz örtü örterdi. misafir koltuğa oturup gittikten sonra onlar yıkanırdı. elimizi parmaklıklara falan değdirmeye korkardık. gel gelelim çok fazla eştya saklardı . özellikle çul çabut çok çok fazla.
en son uzun bir süre gidemedik yanına. rahmetli babam rahatsızdı. neyse birgün çıktık gittik. koynuna lamba bağlamış, tabak koymuş. tuhaf tuhaf şeyler işte. neyse hastaneye götürdük. demans olmuş. aklı dengesini iyiden kaybetmişti. doktor bu hastalıkların genç yaşlarda yaşanılanlardan dolayı oluştuğu ilerleyen yaşlarda patlak verdiğini söylemişti. annenize dikkat edin ve mutlaka psikiyatra götürün.

anne kac yasinda acaba?
benim annemde tam tersiydi her seyi atardi..
iyi bisey gibi gorunsede bizde cok kavga ederdik..
mesela gecen kis bi bot aldim bu kis giyecegim bakardim ki yok.. atmis ustelik yepyeni botlari... niye diye sordugumda giymezsin diye dusundum derdi..
nasil bottu o oyle ,hic guzel degildi diye aciklama yapmisligi bile var

kiyafetlerimizi atardi yepyeni..
eline gelen herseyi atardi..
evdeki hicbir sorunu olmayan koltuklardan tutun canta ayakkabi kiyafet ne gelirse..
bende fazla esyayi sevmem annemden kalma bir huy.. ama annemin tek farki yeni olan seyleride atardi..

evde bir esyamizi bulamiyorsak aramazdik.. annem atmistir nasilsa diye:KK53:

ikiside zor ama sizinki daha bir zormus.. ben olsam esyalarini nerde ne var bilmiyorsa birbir atarim hergun yeni birsey atarim... fark edersede gormedem der cikarim.. hatta bu daginiklikta kaybolmustur der birde uste cikarim :halay:

Ananem de benziyor annenize biraz. Annrm her yaz gittiğinde çuvalla atardı..fark edersr gider çöpten alırdı..neyse ki onun çatı katı vardı oraya koyuyordu. Şimdi yaşlanınca baya geçti pek takmıyo artık. Ama sizinki ciddi boyutta hiçbir şeyi atmıyor. Bence doktora gitmeli.
Cati kati bodrum balkonlar ve kendi yataginin alti

Bazen hic karismayayim diyorum ama bu seferde hersey başını alip gidiyor oturup saatlerce cocuk gibi agliyorum

benim anneannem çok temiz titiz bir kadındı. o kadar titizdi ki her yere beyaz örtü örterdi. misafir koltuğa oturup gittikten sonra onlar yıkanırdı. elimizi parmaklıklara falan değdirmeye korkardık. gel gelelim çok fazla eştya saklardı . özellikle çul çabut çok çok fazla.
en son uzun bir süre gidemedik yanına. rahmetli babam rahatsızdı. neyse birgün çıktık gittik. koynuna lamba bağlamış, tabak koymuş. tuhaf tuhaf şeyler işte. neyse hastaneye götürdük. demans olmuş. aklı dengesini iyiden kaybetmişti. doktor bu hastalıkların genç yaşlarda yaşanılanlardan dolayı oluştuğu ilerleyen yaşlarda patlak verdiğini söylemişti. annenize dikkat edin ve mutlaka psikiyatra götürün.

Anneanneniz icin cok uzuldum anneminkininde gecmiste yasadiklari yokluktan kaynaklandigini dusunuyorum

Mesela hazir cocuk bezlerinin olmadigi zamanda cocuklarin altina baglamak icin bez bulamazlaemis iste herseyi kisitli kullanmak zorundaymislar falan

Hatta bigun aldigimiz yatagin posetini sakladigini gordum bunu ne yapacaksin diye sinirlendim

Cok afedersiniz eskiden evde dogum yapildigi zamanlarda yatagin ustune naylon atarlarmis kanamadan dolayi yatak kirlenmesin diye

Belki biri dogum yapar lazim olur diye saklamista kacinci yildayiz cevremizde evde dogum yapan kimse yok en ucra koylerdekiler dahi evde dogum yapmiyir kaldi ki naylon saklamak valla onun yuzunde cildirmama az kaldi

Ama dediginiz gibi belki gecmisten gelen birseyler tetikliyordur da kendisi hicbirseyi kabul etmiyor ki psikologa yada psikiyatriste goturelim

Mesela ayagi agirsa 10 kere doktora gider ama kulagi duymuyor doktora gitmiyor ama kulaginin duymadigini kabul etmiyor ki

Anneannenizin durumu suan nedir

Back