Yeter Artık Patlayacağım(Banada Bir Akıl Lütfen)

Anneni bir odaya kitle..evde ne var ne yok çöpe at. Bide yardımcı kadın çağır temizleyin beraber.. annene de evin bu şekilde çok güzel olduğunu, böyle devam ederse çöp ev diye belediye çağıracağını söyle. .

Bende yemek yaparken dagitirim ama sonrasi toplarim herseyi yerli yerine koyarim

Mesela baharatliklar siralifir onceligi olanlar sık kulkanilanlar en on siradadir ama annem eline geceni nereyi bulursa tıkistirir

Ben tencereleri ust dolaba yerlestiririm annem tutup tezgah altindaki erzaklarin oldugu yere gelisi guzel koyar

TAbaklari takim takim ayirir koyariz o hepsini ust uste farkli farkli yerlestirir iste o tarz goz zihin ve fuzeltmek icin beden yoracak daginikliklar

Ya aslinda Allah var temizleme konudunda benden daha fazla temizler ama soz konudu muthic bi dagibikligi var ve gereksiz seyleri bize lazim olmasada baskasina lazim olur diye daklamasi

Ama ciddi ciddi bazen ona artik velediyeye haber vericem diyesim geliyor belki gozu korkar

Aklıma abd de yapılan bir program geldi. TRT belgeselde var. Evi pis olanlar, istifçi olanlar.. görsen ne evler var. Bi tane temizlik hastası geliyor. Eşyaları artırıyor, olması gerekeni söylüyor. En son ev mis gibi oluyor. Bi izle bence..

Izlemistim onu bendd artik gelecdk baharda kizsin kizmadin temizlikte herseyi atmaya karar verdim

Tencereleri ust rafa koymak zor olmuyo mu,anneniz haklı alt rafa koymak daha mantıklı.

Anneniz oyle yasamayı seviyosa bırakın yasasin,size topla diye baskı da yapmıyo sanırım.

Baharatliklari ayni siraya gore dizmek,tabakları takım takım ayırmak bana abartı geldi.

Anneniz mi dagınık siz mi fazla duzenlisiniz bilemedim.

Ama toplama huyunu bırakması lazım,diger davranıslarını elestirmeyi birakip bu konuya yogunlasin bence.

annende psikolojik rahatsızlık var psikiyatra gidin.

sonra 3 kutu koy.
1.tutulacaklar
2.bağışlanacaklar
3. çöp olmak üzere

evdeki her eşyayı annenizle konuşarak onu ikna ederek bunlardan birine atın ama tutulacaklar kutusu gerçekten kullanılacak şeyler olmalı eskimemiş işe yarayan şeyler. anısı olan şeyler bile kabul olmaz.

bunu yapmak için psikiyatrdan yardım alın. bu istifçilik yapanlara uygulanan bir yöntemdir.

Mutfak dolaplari eski oldugu icin yukari dolaplarin mesafesi cok yuksek degil yani erisilmeyecek ayaginizin altina bisey koymanizi gerektirecek kadar degil asagiya koydugundada bi yerleatirme degilde direk eline gectigi gibi koyuyor yukari o yuzden daha ideal

Tabaklara falan gelincede oyle abartili bi duzen olayim yok mesela o konuyu soyle anlatayim farkli takimlerin yemek tabaklati mesela kimisi kucuk kimisi buyuk oluyor kimi yuksek kimi alcak olunca ve hepsi ust uste konulunca duzensiz dengesiz yamuk yumuk bi goruntu oluyor

Baharatliklarda mesela tuz pulbiber karabiber hergun kullanilan seyler ve en onde yan yandalar hepsi bi rafta duz bi hizada annem mesela alip cirek otunun susamin arasina en sonralara ortalara koyabiliyor direk aradigim seyi yerinde bulamamak sanki duzensizlim gibi geliyor

Aslinda gercekten abartili derecede duzenli ve titiz degilim ve fazlasinin hastalik oldugunu düşünüyorum ama hani kararinda herkes kadar duzenimiz olsa yeter konusmaya calistikca bazen tamam diyor bazen bagirip cagirip beddua ediyor kendidine rahat vermedigimi soyluyor hatta bazen kaynanalik kaptigimi falan dusunuyor

Annem memlekette dün gittim babama yemek falan hazırladım iki poset çöp cıkardım yıllanmış teflon tavalar, yogurt kabı dondurma kabi vs. bunlar mutfaktakiler daha yatak odasındakileri atmaya girsem bi günde toplayamam dolabı. Bide öyle bir şey var ki o yokken atıyorum ya ben ne kıyafet ne bir şey hiç attığımı anlamaz

Yok bizimki anliyor hatta soyle bi durum var ben toplu temizlik yaptigimda o an lazim olmayanlari bile sunu nereye bunu nereye koydun diye soru yagmuruna bile tutuyor

Bence rahat bırak anneni. Karışma. Ev pis değilse , daginikligini istediği gibi yapsın.
Psikolojik destek verdirebiliyorsan eyvallah, yoksa daha fazla üstüne gitme derim.
Kendi derdi kendine yetiyordur , birde kızı tarafından sürekli eleştirilmesi hoş değil.
Evlenip gideceksin zaten.

Evde istedigi kiyafeti giyer. Isteyen istediği gibi elestirsin. Bunyan kime ne ?
Delik çorap giyiyor diye yargilanacaksa yargilansin.

Ne patavatsizligi yapıyor mesela ?
Ahlaksızca mi konuşuyor ? Annenizin fikri oysa , konusuyorsa onu bağlar, sizler niye rezil oluyorsunuz anlamıyorum.

Annen, gelecekteki ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…