- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.688
- 518
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Benim annem de çok dağınık ya. Eskiden bana kızardı ergenlikte falan çok dağınıksın diye. Ama o zamanlar bile hatırlıyorum ben mutfağı topladığımda arkamdan yemek taptı mı mutfak savaş alanına dönerdi. Yemekte kullandığı her şey tezgahta kalır mesela sebzeler baharatlar yağ salça.ben de tam tersi salçayı kaşıklar hemen dolaba kaldırırım o anda. Evimde her şeyin yeri bellidir ıvır zıvır saklamıyorum, yok yoğurt kutusu su şişesi vs hiç sevmem. Annem tam tersi. Yemek yaparken mesela lavabo sebze çöpü dolar. Ben küçük bi poşete soyarım sebzeleri, lavaboya çöp de bulaşık da doldurmam. Anneme gidince dağınıklıktan böğ geliyor. Banyo dolabı mutfak salon her yer öyle gereksiz kalabalık ve dağınık ki. Annem hep babama kardeşime suç atıyor. Ama sen düzenli olsan onlara da uyum sağlama fırsatı doğar. Hem mutfaktan belli dağınıklığın diyorum içimden ama.
Evli degilim ufuktada oyle bi durum yok ne zamana kadar bu duruma katlanabilirim bilmiyorumBence kafaya çok takmayın olduğu gibi kabul edin. Evlendiğinizde kendi evinizi sade ve dilediğiniz gibi tutarsınız.
Anneni bir odaya kitle..evde ne var ne yok çöpe at. Bide yardımcı kadın çağır temizleyin beraber.. annene de evin bu şekilde çok güzel olduğunu, böyle devam ederse çöp ev diye belediye çağıracağını söyle. .
Aklıma abd de yapılan bir program geldi. TRT belgeselde var. Evi pis olanlar, istifçi olanlar.. görsen ne evler var. Bi tane temizlik hastası geliyor. Eşyaları artırıyor, olması gerekeni söylüyor. En son ev mis gibi oluyor. Bi izle bence..Ya aslinda Allah var temizleme konudunda benden daha fazla temizler ama soz konudu muthic bi dagibikligi var ve gereksiz seyleri bize lazim olmasada baskasina lazim olur diye daklamasi
Ama ciddi ciddi bazen ona artik velediyeye haber vericem diyesim geliyor belki gozu korkar
Izlemistim onu bendd artik gelecdk baharda kizsin kizmadin temizlikte herseyi atmaya karar verdimAklıma abd de yapılan bir program geldi. TRT belgeselde var. Evi pis olanlar, istifçi olanlar.. görsen ne evler var. Bi tane temizlik hastası geliyor. Eşyaları artırıyor, olması gerekeni söylüyor. En son ev mis gibi oluyor. Bi izle bence..
Bende yemek yaparken dagitirim ama sonrasi toplarim herseyi yerli yerine koyarim
Mesela baharatliklar siralifir onceligi olanlar sık kulkanilanlar en on siradadir ama annem eline geceni nereyi bulursa tıkistirir
Ben tencereleri ust dolaba yerlestiririm annem tutup tezgah altindaki erzaklarin oldugu yere gelisi guzel koyar
TAbaklari takim takim ayirir koyariz o hepsini ust uste farkli farkli yerlestirir iste o tarz goz zihin ve fuzeltmek icin beden yoracak daginikliklar
Tencereleri ust rafa koymak zor olmuyo mu,anneniz haklı alt rafa koymak daha mantıklı.
Anneniz oyle yasamayı seviyosa bırakın yasasin,size topla diye baskı da yapmıyo sanırım.
Baharatliklari ayni siraya gore dizmek,tabakları takım takım ayırmak bana abartı geldi.
Anneniz mi dagınık siz mi fazla duzenlisiniz bilemedim.
Ama toplama huyunu bırakması lazım,diger davranıslarını elestirmeyi birakip bu konuya yogunlasin bence.
Yok bizimki anliyor hatta soyle bi durum var ben toplu temizlik yaptigimda o an lazim olmayanlari bile sunu nereye bunu nereye koydun diye soru yagmuruna bile tutuyorAnnem memlekette dün gittim babama yemek falan hazırladım iki poset çöp cıkardım yıllanmış teflon tavalar, yogurt kabı dondurma kabi vs. bunlar mutfaktakiler daha yatak odasındakileri atmaya girsem bi günde toplayamam dolabı. Bide öyle bir şey var ki o yokken atıyorum ya ben ne kıyafet ne bir şey hiç attığımı anlamaz
Ya kucuk bir yerde yasiyoruz cocuklugunu bırakin buranin 20-25 yıl oncesi mahrumiyet bölgesi yani burada kime dokunsan cok siddetli bi maddi sıkintı yasamistirDonusunboylemiolacakti annenin çocukluğu nasıl geçmiş maddi sıkıntı çok çekmiş mi?
Bizimkide eskiye nazaran daha az ama yinede yirucu boyutta diyebilirimAyni kayinvalidem ya... Annemde de vardi (suan cuzi olarak hala var) benden korkusuna yapamiyor artik.
Ben buna benzer sorunlarin yokluk ceken insanlarda oldugunu duymustum ama ne yazik ki tek sorunu istifcilik degil
Ortamlarda uslup ve patavatsizligi konusundada cok sıkinti cekiyoruz her konuda ama kendisi hicbir konuda ustune laf getirmiyor hicbirseyi kabullenmiyor
Bu arada zaten yasadigimiz ev cok buyuk degil ama bulabildigi her yere birseyler tikistiriyor
anne kac yasinda acaba?
benim annemde tam tersiydi her seyi atardi..
iyi bisey gibi gorunsede bizde cok kavga ederdik..
mesela gecen kis bi bot aldim bu kis giyecegim bakardim ki yok.. atmis ustelik yepyeni botlari... niye diye sordugumda giymezsin diye dusundum derdi..
nasil bottu o oyle ,hic guzel degildi diye aciklama yapmisligi bile var
kiyafetlerimizi atardi yepyeni..
eline gelen herseyi atardi..
evdeki hicbir sorunu olmayan koltuklardan tutun canta ayakkabi kiyafet ne gelirse..
bende fazla esyayi sevmem annemden kalma bir huy.. ama annemin tek farki yeni olan seyleride atardi..
evde bir esyamizi bulamiyorsak aramazdik.. annem atmistir nasilsa diye
ikiside zor ama sizinki daha bir zormus.. ben olsam esyalarini nerde ne var bilmiyorsa birbir atarim hergun yeni birsey atarim... fark edersede gormedem der cikarim.. hatta bu daginiklikta kaybolmustur der birde uste cikarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?