Yeter Artık Patlayacağım(Banada Bir Akıl Lütfen)

Annem durumunun vehametini kabul etse bi sekilde doktor icin ikna edecegim ama ona gore sorunlu olan benim

Bu arada yazilan bir cok yorumda bu tarz seylerin altinda gevmistevyatan birseyler oldugu soyleniyor belki soz ettiginiz Teyzede de durum boyledir

Aslinda bir kac zaman omcesine kadar bendede hatira adina saklanan cok seyler vardi iste mesela cok mutlu oldugum bir gunde ustumdeki kiyafet yada hatirasi olan benzer benzer seyler baktim sonum anneminkine dogru kayiyor cogunu hatta hemen hemen hepsini attim

Benim annem de yatılı biyere gitmez. Ama güne oturmaya vs biyere gittiğinde gözüme kestirdiğim şeyleri atıyorum.
Maalesef ben her istedigim zaman atamiyirum cunku apartmanda yasamiyiruz yani copumuz belli ve copler hergun alinmiyor her gun alinsa zaten geceden birakirdim kapiya sabaha kadar kaybolur diye

Hatta bir keresinde eski camasir makinasinin hortumunu atmistimda copte gormustu baya olay olmustu

Can'ım kapının önüne koymayacaksın zaten :) bizde de çöp akşamları alınır saat 9 gibi.. ben saat 3-4 gibi annem gelmeden bakkala giderken sokağın başındaki çöpe atıyorum :) hem tartışmıyoruz hem ev ferahlıyo

Sen bekarsın, hala anneciğinin dibindesin.
Benim pişman olduğum çok şey var.
Şimdi senede iki yan yana gelince yapmaya çalışıyorum.
Sen annenin yanındayken bıkmadan yap bunları.

Ona düşünmeden yaşamanın rahatlığını tattır.

Çok düşündün de kıymetin mi oldu madalya mı takan var diye sor..
Bak nerede harcama, gezme, tozma, parayı çöpe döken kadın var hepsi baş tacı hepsi sağlıklı.
Neden? Çünkü kendinden çok kıymet verdikleri bir şey yok anne de..

Eski bir şeyi sen çöpe at.
Kavga da etse öyle kocaman bir gülümsemeyle yeni terlikleri giydir ki ayağına
bir de öp, ağzını kapat az konuş yorulma de mesela.

Ciddi söylüyorum.
Aynen böyle yap..
O kızsa da eşlik eden bulamasın.

Ona yeni terlik giymenin güzelliğini tattırmalısın.

Eskileri topla yak gözünün önünde.
Boşa gitmedi bak ısınmaya harcadık de mesela

Yıpranmış pijamayı toz bezi, paspas bezi yapmak gibi yollara git..
Bir kaç kullanımdan sonra gitti bu diyerek at..

Böylece içi rahat olur.
Çöpe gitti gibi algılamaz :)

Ona onun psikolojisi ile yaklaşmalısın..

hatırası olan şeyleri ve evrakları saklama huyu bende de var.
doğum yapalı 5 sene olacak hala raporlarımı falan saklıyorum mesela
ama eşya konusunda tam tersiyim. bayılırım vermeye ya da atmaya, hafiflerim sanki.
hele dondurma kabu yoğurt kabı gibi şeyleri saklayıp saklama kabı olarak kullanmaya çok sinir olurum

Benim basima oturur aglardim resmen. Benim etrafim temiz olmali, ferah olmali.
Bir gun annemi uzaga yollardim tum o kalabalik seyleri toplar cope basardim.
Oh ev gep genis ferah olur.

Benim annem zten titizdir benden dahada cok. Ama benide dugunlerden gelme hediyecikleri gumusluge koymasi mest ediyor. Alip alip cope basiyrum. Kadin bikmiyor. Neymis guzel duruyormus kirmizi mum, tamda eve uymus. Bizm ev mavi grili, kirmizi ne ya?

Benim kv de aynı Pazar dan aldıklarının pis poşetlerini attım kıyamet koptu
Aynı evde yaşamak çok zor
Allah kolaylık versin

Evet annenizin sorunlari psykologisk gorunuyor. Yardim almasi lazim. Ikna etmeniz Zor. O yuzden psikologa siz gidecekmis gibi sizin sorunlariz varmis gibi yapin. Psykologla anlasin icabinda anne senin de gelmen lazimmis cocukluguma inecekmis seninle de konusmasi lazimmis falan deyin. Gerisini de psikolog halleder heralde. Allah yardimciniz olsun

Valla yerinde olsam evde ıvır zıvırlar biriktikçe onun dışarıda olduğu bi zamanda gereksiz ne varsa toptan çöpe atardım evi de toplar temizlerdim. Geldiğinde bağırır çağırır ağlar geçerdi sonra ev doldukça aynısını yapardım bir avazda biterdi

Annene kizma.Bu bir hastalik trtde bir belgeselde gormustum.Temizlik hastalari diye bir belgesel.Asiri titiz insanlar evleri pis ve daginik insanlarin evini temizlemeye duzeltmeye gidiyordu.Adamin kucuk bir buzdolabi vardi icindeki yiyecekler kuflenmis yerlerde fare pislikleri o kadar kotuydu ki.Ve bir oda dolusu eski esyasi vardi program geregi esyalarini elemesi ve artik cope atmasi gerekiyordu.Yapamadi.
Psikolojik bir rahatsizlik..Gecmis olsun.

Benim annem de çok dağınık ya. Eskiden bana kızardı ergenlikte falan çok dağınıksın diye. Ama o zamanlar bile hatırlıyorum ben mutfağı topladığımda arkamdan yemek taptı mı mutfak savaş alanına dönerdi. Yemekte kullandığı her şey tezgahta kalır mesela sebzeler baharatlar yağ salça. ben de tam tersi salçayı kaşıklar hemen dolaba kaldırırım o anda. Evimde her şeyin yeri bellidir ıvır zıvır saklamıyorum, yok yoğurt kutusu su şişesi vs hiç sevmem. Annem tam tersi. Yemek yaparken mesela lavabo sebze çöpü dolar. Ben küçük bi poşete soyarım sebzeleri, lavaboya çöp de bulaşık da doldurmam. Anneme gidince dağınıklıktan böğ geliyor. Banyo dolabı mutfak salon her yer öyle gereksiz kalabalık ve dağınık ki. Annem hep babama kardeşime suç atıyor. Ama sen düzenli olsan onlara da uyum sağlama fırsatı doğar. Hem mutfaktan belli dağınıklığın diyorum içimden ama.

Aynı sorunu kvmle yaşıyoruz. eski evini çöp ev olarak bıraktı.. bizimki kurtlanan yiyeceklere kadar atmazdı.. en son evi fareler hamam böcekleri bastı..

Sıfır ev aldı sıfır eşyalar.. şimdi yine ne bulsa biriktiriyo.. haftanın 2 3 günü pazara çıkar bi dünya yiycek alır.. onlar bozulur çürür akar kokar.. halılar batar yine de atmaz öyle durur. evi yine böcekler kurtlar bastı.. ve eşimle görümcem ne kadar söylense de değişen bi şey yok.. kadın bu yani..

Ben de fazlalık bi şey tutmam.. kırılan dökülen olursa atarım.. eşim buna da söylenir. neymiş bende hiçbi şeyin kıymeti yokmuş lazım olur mu diye düşünmeden atıyomuşum.. kimin oğlu :))

Biz bi çözüm bulamadık.. kv pisletiyo kızı temizliyo.. ben yıldım artık.. eline geçeni atıyo görümcem kv gidip çöpten alıyo..

Zamanında çok yokluk gördüğünden yapıyo böyle.. belki sizinki de öyle bi durumdur

ay dedim evellim konu açmış hemen cevap yazmalıyım . bir çok anne böyle ne yazık ki . Bizim ev küçük olduğu için ve annemin eşyaları genelde daha büyük eve uygun olduğu için ben toplayınca aynı seninki gibi yaptı . Bana bağırdı çağırdı o gün bu gündür kendi demeden ev işi yapmam
Bide bak bu örneği görmüştüm Benim staj yaptığım yerdeki şef ile ablası bir gün el ele verip bunları çöpe atıyorlar .Ama attıkları şeyleri duysan 1 balya gazete ; 30 sene öncesinin tabağı bardağı . 2 çuval eskimiş toz bezi olmayı bekleyen kıyafet filan Senin de tek çözümün bu yada 2. bir seçenek kömürlük . kömürlüğe alıp atacaksın ve sana sorulmadan asla yukarı çıkmayacak onlar .

İhtiyacı olan birilerine verelim sevaptır diye size değilde başkasına ,işe yarayacak boşuna sizde yer kaplayan eşyaları kolilere doldurup annennle gidip belediyeye kızılaya verseniz belki içi rahat eder diye düşünüyorum belki zor ikna olursada denemekde fayda var
Allah yardımcınız olsun canım amin

dagınıklıgına çözüm bulamazsın benımkıde dagınıktır....

cantasında torba ıcınde torba bır gorsen , fazlalık esyaları atmayı sevmez, bırsey kırılsa önce tamır etmeye calısır falan bende tam tersı duzen takıntısı olan bırıyım-fazlalık kavanoz, sıse vs ne bulursam atarım-az esya öz esya dıye dusunenlerdenım kısacası...

ama benım annem sızınkı kadar abartılı degıl mutfagı gardropu vs esyalar yerlı yerındedır, sadece duzgun yerlestırmeyı bılmez, bırde evın her yerıne bır esya bırakır telefon gozluk kagıt pecete meyve tabagı vs vs ..... (hepsı bır kosede)
ayrıca ufacık bır seye sıgacak esyayı sıgdırmayı beceremedıgınden on ayrı posete koyar

ben ona hıc karısmıyorum, zaten benım evım onun evı ayrı (evlıyım ve uzun suredır ayrı yasıyorum ) ama evıne gıttıgımde temızlıgı kendıme gore yapar ve ben ekstra dagıtmam evı, kendı evıme geldıgınde de kı su an bızımle kalıyor aılem cocuk bakıyorlar odaları var oraya hıc karısmam ama evın kalan kısmında benı rahatsız edecek esya fazlalıgı varsa caktırmadan toparlarım ... ve bana gore atılacak bırsey ıse atarım (onun evınde ısem karısmam saklamak ıstıyorsa saklasın benı alakadar etmez)

sızde karısmayın bence en ıyısı...

Aslinda anneme en yakin olani sanki burda okudum

Kesinlikle pis diyemem hani burda bazilari kayin valideleronden soz etmisler evinde yemek yemem falan diye kesinlikle ic rahatligiyla herkes yaptigi yemegi yiyebilir ama biriktirme kismi kadar duzen problemi cok kotu hatta bu durumu istifciliginden daha onemli gibi

Mesela dolaplari falan düzgün yerlestiremez mesela hani tencereleri tabaklari kutulari falan buyukten kucuge yerlestiriririz yada kucukleri buyuklerin icine koyariz ya daha derli toplu olsun diye annem sanki bi cocuk gibi bilmiyo bunu kuvugun usyune buyugu koyar karisik kurusuk yerlestirir devamli mutfakfa oldugu icin bu duzen sikintisi mutfakta fazlasıyla var

Mesela buzfolabinin icini gornek istemem bile

YAda soyle bi ornek verwyim kucuk bi tencerede yemek pisirecek o tencerenin kapagini bulmak yerine buyuk bi tencerenin kapagini kucugun ustune koyar yada tencerelerin ustune kapak yerine tabak koyar

Saklama kutulari var yemekleri içine koyup dolaba koy diyorum inatla tencereyle koyuyor (mesela kucuk tencerelerimiz cok az )cok acil lazim olunca bi bakiyorum dolapta icinde yemek var birde onu yikamakla ugrasiyorum

Yatak odasind dolabi cocuk dolabi gibi dahinik kiyaferlerini ozsllikle askiya tersinden asiyo duzu kirlsnmesin fiyeymis sanki dolapta ne var

Katli olanlar tarafini girmsk bile istemezsiniz yapabildigim kadar topluyorum bazende sinirden yapmiyorum burasi niye boyle duzeltsene degincede ben orayi toplayoncaya kadar bi suru is yaoarim diyor valla canimdan bezdirdi

Evli degilim ufukta birsey yok omrumun sonuna kadar bu evde yasayacakmidim gibi geliyor zatwn pek bi kimse cagirmiyirum eve cagirincada mahcup edecek seyleri cikiyor ne yazik ki

Ya ona gore bizim herseyimiz atik ama onun en ufak seyi gerekli bizim yeni eski herseyi hayrimiza dagitmamiz lazim ama onun ignesini veremeyiz

Mesela evde bi cuval ceyizlik yapmak icin aldigi cesit cesit ipler var ama kendiside islemesini bilmez zatwn evdede isleyecegi kimse kalmadi ki evlenseler dahi bizimkiler o tarz seyler goturmez anne bak bize lazim degil lazim olanlara versene baskasinin isini gorur diye 3 yildir soyluyorum

Abartisiz tam bi cuval var en sonunda sinirlenip hepsini cope aticam dedim atarsan babana soylerim dedi söyle dedim senin kiyaferlerini cope atarim bende dedi at dedim agladi sinirlendi beddualar falan etti o ipleri bi cuvala foldurdu sirtlandi goturdu ama cati katina mi koydu komurluge mi goturdu bilmiyorum iste boyle bi dolu sey var kullanilmayan patikler ipler yazmalar (ki bublarin cogu modasi gecmus kullanilmayan seyler)vakti zamaninda o yazmalari istedik kullanmak icin vermedi simdi hicbiri kullanilacak gibi değil

Bi ornek daha verwyim yıllar once babam terlik falan almus hepimize annemde zorla alip sakladi bunlari lazim olur gelen misafirlere falan veririz (not ev terligi degiller)kardeslerime vereyim yurtta giyinsinler diye izin vermedi sonucta hepsi zamanin modasi oldugu icin suan goze oyle cirkin geliyotlar ki kimse giymek dahi istemiyor

Bu arada kapitalist moda akimlariyla alakam yok ama bazi seyler bi fonem cikar furya gibi herkeste olur sonradan goze batar ya o tarz seyler

Canin benim sadece komurluk cati kati odasi ve balkonlar dahil olmak uzere annemin istifciligiyle doldu tasti

Mesela bende tek tuk seyler saklama taraftariyim lazim olur diye ama gecen catida 1 poset kucuk su pet sisesi buldum aticam atma diyo kardesin okula giderken icinde su gotursun disarda paraya su vermesin diyo mantikli ama onun yerine 3 tl ye bi cam su sisesi alinir o yigiba ne gerek var ve yahut yogurt kovasi lazim olurda 10 -15 tane mi cuvallar vsvs bi uigin sey napacagimi bilmiyorum

Bazilarini caktirmadan atiyorum ama copte gordu mu kiyametleri kopatiyo

Bende vazgeceyim artik naparsa yapsin diyesim geliyo

Ya cok sukur o denli degil bizimki hatta hic pis diyemem ama duzen olayi kesinlikle yok ozellikle dolaplar cekmeceler falan

Misal tabaklari tencereleri toplarken simetriye uygun olsun diye buyukten kucuge toplariz yada kucukleri buyuklerin icine yerlestiririz ya kesinlikle boyle degil buyukleri kucuklerin ustune koyar tavaklari takim takim ayirmak yerine hepsini karisuk kurusuk koyar

Bu evi temizlemekten cok toplamasi yoruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…