Yeter Artık Patlayacağım(Banada Bir Akıl Lütfen)

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Valla bu dert benim omrumu yedi oyle soyleyeyim size hatta buraya uye oldugun günden beri bu konuyu paylasmak istiyorumda eminim ki boylesi yeryuzunde yok o yuzden garanti kimligim ifsa olacak tanidiklar uyeligin bana ait oldugunu ogrenecekler diye konuyu acmadim ama valla artik dayanamiyorum(Belki akil verirsiniz diye aciyorum)

Uyarı! Ben kısaca anlatmaya calisirimda olmazsa uzun olabilir bilginiz olsun isteyenler en ustteki bir kac paragraf ve en alttaki paragraflari okumakla yetinebilirler

Derdim annemin daginikligi(ama öyle böyle degil)

lüzumsuz alakasiz ise yaramaz seyler biriktirmesi atmamasi (onlarin birgun lazim olacagina inanmasi milyonda bir lazim olabiliyo tabi)bu konularda kendine laf soyletmemesi soyledigim zamanlarda evde olay cikacak sekilde sesimiz mahalleyi alacak sekilde buyumesi

Ayrica patavatsizliklarida mevcut (ağır bir laf ama inanın kotulemek icin soylemiyorum ) bir cok yerde ortamlarda bizi mahcup edecek davranislarda bulunmasi çağın milyon yıl gerisinde oldugu halde anlattigimiz seyleri yapmayisini marifet olarak gormesi vs vs vs

Simdi bu konulari orneklendirmezsem kafanizda soru isaretleri kalacak degil mi yok soru isareti kalmasin diye mumkun oldugunca kisa orneklerle aydinlatayim sizi

1-) Daginikligi inanin anlatilamayacak derecede bi daginikligi var hani cocuklar annelerine derler ya corabim cantam nerede falan anneside nerede cikardiysan orada der bizde roller tam tersi

Hani her evde her esyanin bir yeri okur degil mi twncerenin bir yeri tabagin bir yeri ama annen icin oyle degil eline nereye gecerse o an neresi kolayina gelirse oraya koyar bisey mi lazim oldu yerine bakmadan evvel su nerede diye sorar hele bi once yerine bakta bulamazsan sor degil mi

Ben istersem sabahtan aksama kadar canimi cikarip temizleywyim ama hic belli olmuyor cunku ev daginik(Allah var is yapar ama dusunun ortaligj toplamadan supurmussunuz)

Anne nolur onu oraya koyma sunu suraya koyma dagitma dedigim ici kiyametlerin kopmasi sonunda beddualar esliginde aglamasi var (oldu mu bana vicdan azabı)

2-) lüzumsuz seyler buriktirme huyu: inanin anlatilacak gibi degil evin %55 %60 lik kismi onun biriktirdikleriyle dolu dersem abarti olmaz herhalde ama bu biriktirdikleri arasinda ne arasaniz mevcut kavanozlar ,kola kutulari ,sivi yag bidonlari,yogurt kovalari eski terlikler ayakkabilar cuvallar koliler gazeteler hepsinden fazla fazla (ki bu saydiklarim iclerinden en ise yarayanlar)anlatsam 5 sayfalik liste rahat cikar

Ona lazim olmasada konu komsuya lazim olurmus ara ara caktirmadan azar azar atiyorum ama yerini fazlasiyla dolduruyor hatta atgiklatimi fark ettikleti icinde olaylar cikardigi kiyametler kopardigi olmustur

Ömrum resmen onun biriktirfiklerine yer bulmak yerlestirmek saklamakla geciyor

Inanin gecen yil bunlari toplarken sirtimi sakatladim redmen 1 hafta sanki kirilmis gibiydi yatakta donemiyordum bile hangi birini anlatayim

Birde sanki hayati cagin milyonlarca yil gerisinde yasiyor gibi hangi kısmından ornek vereyim bilmiyirum ki anne sunu soyle yapma boyle yapma dedigimizde yok ben ne yapmisim hayir ben boyle yapmadim en sonundada iyi etmisimle bitiriyor

Mesela buda bir ornek olsun bundan bi kac yil oncesine kadar eski püsku demir tabaklar olur ya misafire onda yemek veriyo sanki evde tabak yok

O tabaklari tek tek ata ata bitirdim simdi bulursam onlardan alicam diyo neymis onlar cok guzelmis porselen kiriliyomus

Mesela tabani yirtilmis gitmis coraplati evin icinde giyiniyo onu yirtilmis ev terliklerini atmiyor giyiniyor anne bak biri ayaginda gorse ayip olacak desende ne var nolmus evde giyiniyorum diyor bu listede uzarda daha fazla uzatmayayim (suan acaba ailesi nasil diye dusrnenler olabilir kesinlikle ailesi gayet cagdas diyebilirim hatta baba tarafimda annem gibi degil sanki annem arafta bi yerde kalmis boyle kalmak icin direniyor )

Mesela bir keresinde bir yaz yorgan yunlerini yikamisti yunleri acip yorganlari baglamak icin o bir yaz misafir odasini toplamisti orayi nasil desem hani koylerde bu tarz isleri yapmak icin yapilqn bodrum tarzi yerler gibi kullanmisti (neymis o oda genismis )

Neyse biliyorum kafanizi sisirdim ama ben artik gercekten dayanamiyorum hem psikolojik hem fizyolojik olarak sagligim hasar gordu ve artik kaldiramiyorum

Suan iki secegim var ya yine herzamanki gibi o dagitacak ben soylene soylene temizleyecegim (ve ben soylendigim icin oda bagirip cagiracak ya aglayacak beddualar edecek)her ikimizde üzülecegiz

Yada artik gucum ne kadarina yetiyorsa degip sadece temizleyip koseme cekilicem ve annemin evi tarih oncesi caglra veririsini seyredicem

3.secenegi olanlarinda fikirlerine acigim

belki bi rahatsızlığı vardır dağınıklığına bişey diyemicem de, biriktirmesi bana bunu düşündürdü, bence doktora gitmesinde fayda var
madem temizlik yapıyor ev temizse dağınıklık konusunda bu kadar kafaya takılcak bişey yok bence

Annende büyük ihtimalle ciddi bir psikolojik rahatsızlık var. Doktora götür derim. İstifçilik var
Bende oyle oldugunu dusunuyorum ama kendisi bunun bi rahatsizlik oldugunu dusunmuyor beni dusuncesizlikle sucluyor

Imkanim olursa ciddi ciddi bende psikologa goturmek istiyorum ama onu ikna edebilecegimi zannetmiyorum

Bende psikolog yardiminin iyi olacagini dusunuyorum ama bide ikna olmasi var

Kulagi duymuyor doktora gitmesink siyluyorum hayir kulagim duyuyor sen fisiltı gibi konusuyorsun diyor ama bazen birseyi 5 kere tekrarladogimi biliyorum

Bende psikolog yardiminin iyi olacagini dusunuyorum ama bide ikna olmasi var

Kulagi duymuyor doktora gitmesink siyluyorum hayir kulagim duyuyor sen fisiltı gibi konusuyorsun diyor ama bazen birseyi 5 kere tekrarladogimi biliyorum

işitme kaybı tahmin edebileceğinden daha büyük sorunlara yol açıyor psikolojik olarak hem ona hem psikiyatriye gitmesi lazım çünkü ilerde ikiside daha kötü olabilir, bence sen yılmadan ısrar et, hatta hatrını saydığı birileri varsa onlardan da yardım isteyebilirsin ikna etmek için

Bu bir hastalıktır, yakından da şahit oldum. 45 yaşındaki çocuğunu ilkokul kitabını saklayan, günlerce banyo yapmadan aynı yırtık elbis eile gezen zengin insanlar da gördüm. Doktora gitmeli.
Bu evde sizden başka yaşayan rahatsız olan kimse yok mu?
Gerekirse küçük bir eve taşının, veya ona istediği gibi doldurup döküp pisletebileceği bir oda verin.
Kendinizi de boşuna paralamayın mümkünse ayrı eve çıkın.

Psikolojik sorunlari var belli bir doktora goturdunuzmu hic.
Acikcasi goturmek isterim ama saglik sorunlati icin bile gitmiyor yada oda degisik bi durum

Ayagi agirsa 10 kere gider ama kulagi duymuyor 50 defa soylememe ragmen gitmesi ici ikna edemiyorum ona gire kulaginda hicbir problem yok

Kardesim var universitede o gelirse kulagi icin goturmesini soyluyucem onunla gider belki psikologada belki ikna eder ama kesinlikle hicbir sorununu kabullenmiyor

Yani yorum yapıcam ama gülesim geliyor
Öyle bir giriş yapmışsın ki kaynanası kaynatası eşi babası anası dıdısından aynı anda dayak yemiş gelin gibi

Kardesim var universitede o gelirse kulagi icin goturmesini soyluyucem onunla gider belki psikologada belki ikna eder ama kesinlikle hicbir sorununu kabullenmiyor

psikolog değilde üniversitelerde devlet hastanelerindeki psikiyatri bölümlerine götürseniz daha iyi, ilaç lazım olabilir yani

Annen kaç yaşında bilmiyorum ama benim babannem ve kv böyleydi yani çok yokluk çektiği için kola şişelerini bile atmaz depolarlardı bense şaşkınlık içinde onları izlerdim
Yırtılan Atleti külotu bile beş yerinden yamadıklarını biliyorum ya
Geçmişinden gelen bi durum gibi geldi bana
Psikolojik bence
kesinlikle doktora gitmesini sağlayın

Acikcasi goturmek isterim ama saglik sorunlati icin bile gitmiyor yada oda degisik bi durum

Ayagi agirsa 10 kere gider ama kulagi duymuyor 50 defa soylememe ragmen gitmesi ici ikna edemiyorum ona gire kulaginda hicbir problem yok
mutlaka götürmen lazım.
baban var mı?
ikna etmelisiniz.
psikolojik bir rahatsızlık bu.
biriktirme hastalığı.
çöp evleri biliyorsun işte.
bir atan olmasa annen de evi o hale sokacak belli ki.

Ben buna benzer sorunlarin yokluk ceken insanlarda oldugunu duymustum ama ne yazik ki tek sorunu istifcilik degil

Ortamlarda uslup ve patavatsizligi konusundada cok sıkinti cekiyoruz her konuda ama kendisi hicbir konuda ustune laf getirmiyor hicbirseyi kabullenmiyor

Bu arada zaten yasadigimiz ev cok buyuk degil ama bulabildigi her yere birseyler tikistiriyor

Gecmisten gelen seylerde var ama tek sorun istifciligi degil ki bende istifciligini gecmiste yasamis oldugu yokluga bagliyorum ama daginikligida cok fazla

Misal dolabi cocuk dolabi gibi daginik anne neden katlayip toplamiyorsun diyorum onu yapincaya kadar bi suru is yaparım diyor

Ben doktora gidicem yanima gel deyip goturun konus doktorla dersiniz sonra.Kacmaz heralde son dakika doktoru gorunce.Zorla yalanla goturmelisiniz.

mutlaka götürmen lazım.
baban var mı?
ikna etmelisiniz.
psikolojik bir rahatsızlık bu.
biriktirme hastalığı.
çöp evleri biliyorsun işte.
bir atan olmasa annen de evi o hale sokacak belli ki.
Babamda cok farkli sayilmax ama o genelde elektrik elektronik tarzi seyleri sakluyor ama belli bi sure gecip unuttuktan sonra atiyorum ama anneminki kucuk kucuk ivir zivir seyler

Ben doktora gidicem yanima gel deyip goturun konus doktorla dersiniz sonra.Kacmaz heralde son dakika doktoru gorunce.Zorla yalanla goturmelisiniz.
Ya zaten normalde biz bu ve bi suru sorundan dolayi beraber bi bayram zoyaretine dahi gidemiyoruz

Illa bi sorun yasiyiruz o yuzden kesinlikle benimle gelmezde kardesimin universiteden gelmesini bekliyorum belki o ikna eder

Of konuyu ben açsam kelimesi kelimesine aynı olurdu.... benimde en büyük derdim bu ... eskileri atmaz atanada dünyayı dar eder... bide ben de fazla temizlik ve dağınıklık takıntısı var sinirden ağlaya ağlaya ev işi yapıyorum .... oturma odasındaki peteğin üstü dolu gözlük koyar bardak koyar çorabını koyar .... öfkeme yenik düşüp bağırıncada demogoji yapıp vicdan azabına sürükler.... aman iyiki açmışsın konuyu yazdım rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…