• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Yılda Yeni Bir Ben 🪄✨️☘️

Merhabalar🌸🌺💐💕💕
Chocolita Chocolita Bonus Bonus
24 Şubat,Pazartesi günü,
Kahvaltıda,
1 ince dilim kaşar,1 ince dilim beyaz peynir,6 siyah zeytin,1 çay kaşığı bal,1 dilim ekmek,
Ara öğünde,
sade Türk kahvesi,yanında 1 parmak kalınlığında erik pestili,
e20c421f-c82f-4fb7-9104-2675fe027682-1_all_120736.jpg

akşamüzeri 1 portakal,
Akşam yemeğinde,
kıymalı ıspanak yemeği,1 ince dilim börek,1 kase üzüm hoşafı yedim.
Su:1,5 lt.
Adımlarım az, 1300 adım.
Son günlerde adımlarım az, daha hareketli olmalıyım. Börek yemesem de iyi olurdu,haklısınız;ama Annemin tavada yaptığı peynirli böreğe karşı koyamıyorum.
Yani 10000 adım at deseler atarım vallahi.
Miktarı ölçülüydü kaptanlarım; ama 6000 adım at derseniz atarım.
1000079062.jpg

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
Diyetkolikteki günlük kalori ihtiyacım 1900 çıkınca, fazla geldi, bir de MACfit'in sayfasından hesaplayayım dedim.
Bu arada kilo:104 kg, boy:169 cm,yaş:49 için hesapladım. MACFit sayfasında, günlük kalori ihtiyacım 2000 kalori çıktı.
Kilo verebilmek için,
örneğin günlük ihtiyacımdan günde 500 kalori eksiltip, günlük 1500 kalori almayı mı hedefleyeyim? Siz 1 günde günlük kalori ihtiyacınızdan ne kadar az kalori alıyorsunuz?
Bildiğim kadarıyla haftada 1 kg verebilmek için 7000 kalorilik bir kalori açığı olması gerekiyordu. (Bende insülin direnci olduğundan haftada tartıda 0,5 kg eksi hedefliyorum, o zaman günde 500 kalori eksiltmem gerekecek gibi)

İyi akşamlar kızlar
Menüm
Sabah
2dilim peynir yeşillik 3ceri domates 5 zeytin 2dilim tm buğday ekmeği

Öğlen kuru cacık

Ara yarım çay bardağı kuru siyah üzüm 15cig badem sade türk kahvesi

Akşam sebze yemeği 1kase salata 2dilim tm buğday ekmeği

Su 3lt
Chocolita Chocolita

Merhaba Arkadaşlar,
Diyetkolikteki günlük kalori ihtiyacım 1900 çıkınca, fazla geldi, bir de MACfit'in sayfasından hesaplayayım dedim.
Bu arada kilo:104 kg, boy:169 cm,yaş:49 için hesapladım. MACFit sayfasında, günlük kalori ihtiyacım 2000 kalori çıktı.
Kilo verebilmek için,
örneğin günlük ihtiyacımdan günde 500 kalori eksiltip, günlük 1500 kalori almayı mı hedefleyeyim? Siz 1 günde günlük kalori ihtiyacınızdan ne kadar az kalori alıyorsunuz?
Bildiğim kadarıyla haftada 1 kg verebilmek için 7000 kalorilik bir kalori açığı olması gerekiyordu. (Bende insülin direnci olduğundan haftada tartıda 0,5 kg eksi hedefliyorum, o zaman günde 500 kalori eksiltmem gerekecek gibi)
Ben kalori hesabı yapmıyorum 🫣

Ben kalori hesabı yapmıyorum 🫣
TheDandelion TheDandelion ben de kalori hesabı yapmıyorum.
Bugün 1 dilim börek yemiştim ya, onun için diyetkolik'e girdim, merak ettim gün içinde toplam kaç kalori aldığımı. Akşam 1 dilim börek yedim; ama öğle yemeği yememiştim, sadece kahvaltım vardı. Günlük kalori ihtiyacımın altında olduğumu görünce içim ferahladı.😊

Merhaba Arkadaşlar,
Kilo verebilmek için,

Delfi bana devlet hastanesinde dr kalori ihtiyacıma 1900 demişti ve bunu almam gerektiğini demişti.
Yani bu vucudun çalışma oranı metebolizma hızım gibi.
Dr lar ölçümde çıkanın altında alacaksın demezler onu yanlış bi şekilde biz yapıyoruz.

1900 ihtiyacım

Üstüne yaptığım spor yürüyüş vs de kalori yaktıracak 1900 ün 400 ünü yaksam 1400 bana kalıyor ve buda kilo vermeyi sağlıyor.

3 ana 3 ara öğün veriyor 2,5 saatte bir yediriyor hatta saatleri kaçırma diye alarm kur demişti.

Ama bu görüş her dr da yok.

Bİr kısım dr da kalori saymadan saatli beslenmeyi savunuyor belli süre açlıkla bir müddet sonra depolar kullanılıyor.
Ve buna bağlı insülin değeri, karaciğer değerleri, şeker değeri düşüyor.

Ben ilk şekilde kilo veremedim sürekli öğün saatini düşünmek kendime uygun hazırlamak çok yordu çok stres yaptım hep yemeyi düşünüyodum çünkü 2 saat sonra öğünüm kaçırmim vs.
Aynı anda bebeğim de vardı ona da ek gıda yapıyorum deli bi stresti.

Karatay yaptım kısmen meyve yiyerek.
Karatay da zaten aralıklı oruç gibi. Böyle verebildim.

Sana bana kalori eksiltmeyi tavsiye etmek doğru olmaz. Ha şöyle olur sen az kalori alayım dersen içeriği zengin ama zararlı yağ olmayan şekilde yersin düşük kalori olur

Delfi bana devlet hastanesinde dr kalori ihtiyacıma 1900 demişti ve bunu almam gerektiğini demişti.
Yani bu vucudun çalışma oranı metebolizma hızım gibi.
Dr lar ölçümde çıkanın altında alacaksın demezler onu yanlış bi şekilde biz yapıyoruz.

1900 ihtiyacım

Üstüne yaptığım spor yürüyüş vs de kalori yaktıracak 1900 ün 400 ünü yaksam 1400 bana kalıyor ve buda kilo vermeyi sağlıyor.

3 ana 3 ara öğün veriyor 2,5 saatte bir yediriyor hatta saatleri kaçırma diye alarm kur demişti.

Ama bu görüş her dr da yok.

Bİr kısım dr da kalori saymadan saatli beslenmeyi savunuyor belli süre açlıkla bir müddet sonra depolar kullanılıyor.
Ve buna bağlı insülin değeri, karaciğer değerleri, şeker değeri düşüyor.

Ben ilk şekilde kilo veremedim sürekli öğün saatini düşünmek kendime uygun hazırlamak çok yordu çok stres yaptım hep yemeyi düşünüyodum çünkü 2 saat sonra öğünüm kaçırmim vs.
Aynı anda bebeğim de vardı ona da ek gıda yapıyorum deli bi stresti.

Karatay yaptım kısmen meyve yiyerek.
Karatay da zaten aralıklı oruç gibi. Böyle verebildim.

Sana bana kalori eksiltmeyi tavsiye etmek doğru olmaz. Ha şöyle olur sen az kalori alayım dersen içeriği zengin ama zararlı yağ olmayan şekilde yersin düşük kalori olur
Bonus Bonus çok teşekkür ederim canım,sağolasın.🤗🩷💕💐Ne güzel yazmışsın,emek vermişsin,eksik olmayasın :KK19:🩷🌸
Besin değerleri zengin gıdalarla beslenmek ve sağlık için yürüyüşü dahil etmek, hem sağlığımızı kaybetmeden,hem kas kaybetmeden kilo verebilmemizi sağlıyor.
Ben de 3 ana,3 ara öğünü yapmakta zorlandım doğrusu. Şöyle yapmaya çalışıyorum, vücudumu dinliyorum,acıkmışsam sağlıklı ve ölçülü miktarda birşeyler yemeye çalışıyorum.
Hareketimi arttırmam gerekli, günlük 30 dakikalık yürüyüşler bile fark yaratıyor.
İnşallah önümüzdeki günler bu konuya odaklanacağım.
Bu arada Karatay'ın beslenme önerilerini tekrardan okuyayım,uygulayayım ben de.
Sevgiler.🤗🌺🌸💐

Bonus Bonus çok teşekkür ederim canım,sağolasın.🤗🩷💕💐Ne güzel yazmışsın,emek vermişsin,eksik olmayasın :KK19:🩷🌸
Besin değerleri zengin gıdalarla beslenmek ve sağlık için yürüyüşü dahil etmek, hem sağlığımızı kaybetmeden,hem kas kaybetmeden kilo verebilmemizi sağlıyor.
Ben de 3 ana,3 ara öğünü yapmakta zorlandım doğrusu. Şöyle yapmaya çalışıyorum, vücudumu dinliyorum,acıkmışsam sağlıklı ve ölçülü miktarda birşeyler yemeye çalışıyorum.
Hareketimi arttırmam gerekli, günlük 30 dakikalık yürüyüşler bile fark yaratıyor.
İnşallah önümüzdeki günler bu konuya odaklanacağım.
Bu arada Karatay'ın beslenme önerilerini tekrardan okuyayım,uygulayayım ben de.
Sevgiler.🤗🌺🌸💐

Kilosu fazla kişiler olarak doymak bizim için en kilit nokta. Karbonhidratsız proteinden ve yağdan zengin doyduğunda zaten acıkmıyorsun.

ŞEhriye dahil hiç bir karbon yenmiyor ama arada hafif esnetmeler yapılabilir tabi karatay Ramazan da hiç mi pide yemeyelim sorusuna avuç içi kadar olur demişti mesela işin ruhen zor tarafı da var herkes yerken Ramazan gibi ayda zor oluyor.

Ahh bu aralar çok yogunum iki gündür menü atmayı unutuyorum hemen 24 Şubat pazartesi menümü paylaşayım
Kahvaltıda 4 dilim peynir 6 zeytin 1 tane haşlama yumurta birazda marul yedim
Ara öğün yapmadım
Saat 4 de üç yemek kaşığı pilav 4 tane ızgara but yedim bir çorba kasesi salata yanında
Bir litre su içtim 🌸

Merhabalar🌸🌺💐💕💕
24 Şubat,Pazartesi günü,
Kahvaltıda,
1 ince dilim kaşar,1 ince dilim beyaz peynir,6 siyah zeytin,1 çay kaşığı bal,1 dilim ekmek,
Ara öğünde,
sade Türk kahvesi,yanında 1 parmak kalınlığında erik pestili,
Eki Görüntüle 3549508
akşamüzeri 1 portakal,
Akşam yemeğinde,
kıymalı ıspanak yemeği,1 ince dilim börek,1 kase üzüm hoşafı yedim.
Su:1,5 lt.
Adımlarım az, 1300 adım.
Son günlerde adımlarım az, daha hareketli olmalıyım. Börek yemesem de iyi olurdu,haklısınız;ama Annemin tavada yaptığı peynirli böreğe karşı koyamıyorum.
Yani 10000 adım at deseler atarım vallahi.
Miktarı ölçülüydü kaptanlarım; ama 6000 adım at derseniz atarım.
Eki Görüntüle 3549513
Bundan ceza gelmez canım afiyet olsun ❤️
Merhaba Arkadaşlar,
Kilo verebilmek için,
Bonusun yorumlarına aynen katılıyorum
Listeler geliyor gidiyor ama zamanla herkes kendisine neyin iyi geldiğini anlıyor. Herkes kendi reçetesini yazıyor aslında. Dediği gibi açığı sporla yakarak yapmalı. Ama çok hareketsiz biri için karbonhidrat diyetiyle de açık oluşur
İyi akşamlar hanımlar
Kızım hasta çok kustu dünden beri

Sabah bir susamsız simit yanında peynir
Öğlen sütlü müsli
Akşam şehriye pilavı et sulu bugun adımım çok az bir tek doktora gittim geldim
Çok geçmiş olsun 🙁

Kilosu fazla kişiler olarak doymak bizim için en kilit nokta. Karbonhidratsız proteinden ve yağdan zengin doyduğunda zaten acıkmıyorsun.

ŞEhriye dahil hiç bir karbon yenmiyor ama arada hafif esnetmeler yapılabilir tabi karatay Ramazan da hiç mi pide yemeyelim sorusuna avuç içi kadar olur demişti mesela işin ruhen zor tarafı da var herkes yerken Ramazan gibi ayda zor oluyor.
Günaydın🤗💕
Bonus Bonus çok haklısın.:KK5:Protein çok tok tutuyor. Sağlıklı yağlar (zeytin,ceviz gibi ) çok faydalı. Diyetisyenim kahvaltıda 10 zeytin vermişti.Yumurta,peynir,zeytin yiyince çok geç acıkıyorum.
Karbonhidratlar konusunda Ramazan'da pide biraz zorlayabilir bizi sahiden. O zaman da avuç içi kadar makul bir ölçüde yersek sorun olmayacaktır.
1 avuç leblebi aralarda yenilebilir, tok tutuyor.
Karatay kahvaltıda 2 ceviz içi veriyordu,iyi oluyor.

Bundan ceza gelmez canım afiyet olsun ❤️

Bonusun yorumlarına aynen katılıyorum
Listeler geliyor gidiyor ama zamanla herkes kendisine neyin iyi geldiğini anlıyor. Herkes kendi reçetesini yazıyor aslında. Dediği gibi açığı sporla yakarak yapmalı. Ama çok hareketsiz biri için karbonhidrat diyetiyle de açık oluşur
Teşekkürler canım, sağolasın Chocolita Chocolita
:KK19:🩷💕💐

Merhabalar,
25 Şubat,Salı günü,
Sabah, Türk kahvesi ve 1 kare,
Öğle yemeğinde, etli nohut pilavı,
Akşam yemeğinde, kıymalı patates yemeği, ve barbunya pilaki yedim.
Su:2 lt. içtim.
Dün gece hiç uyuyamadım.Sabah erkenden ev işlerimi yaptım; ama öğleden sonra dayanamadım, uyuyakalmışım. Hareketim çok az idi,maalesef. Adımlarım:1867
İyi akşamlar💕💕🌸🌸

Son düzenleme:
Back