Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Özür dilerim canım akşam 9.30 da uyudum sabah yazayım dedim sabah da unutmuşumesmusumm dünün menüsü gelmedi canım
İnşallah 11 şubat her anlamda çok güzel bir dönüm noktası olur sizin için. Bu yıl güzel girin inşallah.İyi akşamlar
12:30
5 kaşık kısır
1 kase mantı
1 kepçe ezogelin çorbası
18:15
1 yemek tabağı lahana sarması tabak tepeleme değildi
1 bardak ayran
Biraz duygu durumumdan da bahsetmek istiyorum ben küçüklükten beri kilo sorunu olan biriydim ama şu an vücudumun gördüğü en tepe noktadayım üniversite yıllarımda 88-98 arası gider gelirdim sonrasında pandemiyle beraber defalarca kez kilo alıp alıp verdim 105'lere çıkıp 88'lere geri düştüm ve bu birkaç kez tekrarlandı. Aldığım verdiğim kilolar 50'yi geçmiştir son 4 senede 2023 şubat depremiyle tepetaklak oldum ve yokuş aşağı yuvarlanan kar topu gibi kilo ala ala 120.7'yi gördüm. Ve bu süreçte canım diyet yapmakta istemiyordu, sonunu düşünmeden yiyordum.
118.3 ile bu gruba girdim. Birkaç aydır kilo vermek istiyorum aslında ama her girişimim iradesizlikle sonuçlandı. Bu gruba da benim için bir denetim mekanizması olur, beni diyet yapmaya iter düşüncesiyle girdim iyi ki de girmişim
Hepinize teşekkür ederim bugün 3. Günüm ama 3 gün diyet yapanın 1 ay da yapabileceğine inanıyorum her zaman Son 2 senedir ilk defa cidden diyete girdim. 10 Şubat benim için özel bir gün diyette olduğum için mutluyum umuyorum ki 10 Şubat sabahı tartıda 112'yi de görürüm
Kocaman sarılıyorum delfimMerhabalar @Ruhumunfreski
Ben de ilk diyetime üniversitede başladım. O zaman 78 kg olmuş idim. Uzun mesafe yürüyüş ve diyet ile 60 kg'a düşmüştüm. O yaşlarda kilo alsam da, egzersiz ve diyetle rahatça kilo verebiliyordum.
36 yaşına kadar 67-70 kg arası kilolardaydım.
37 yaşında antidepresan kullanımı sonrasında 78 kg.'a çıktım. İştahım da epey açılmıştı. 80'li kiloları gördüm.
Endookrinoloji bölümüne gittiğimde insülin direncim olduğu söylendi. Hipotiroidim vardı, tiroid ilacına başladım. Zamanla Haşimato hipotiroid olduğum kesinleşti ve ömür boyu tiroid ilacı kullanacaktım.
Diyetisyen eşliğinde zor ve yavaş kilo veriyordum. Ama diyeti bırakınca yine kilo alıyordum.
Maksimum 110 kg'a çıktığımda 43 yaşındaydım. Artık canıma tak etmişti, rahat uyku uyuyamıyordum, bel ve diz ağrılarım oluyordu, giydiklerim dar geliyordu, yeni kıyafet bulmakta zorlanıyordum.
Çok iyi ve tecrübeli bir diyetisyene denk geldim o zaman. Ve azimle her gün 45 dak. egzersiz yapıp,günde 10000 adım yürümeye başladım. 8 ayda 28,5 kg vermiş idim.
Keşke ucunu bırakmasa idim ve diyet+egzersize devam etseydim; ama olmadı ve 85, 90, 95 derken bugün 105 kg'a yaklaştım.
49 yaşındayım. Son senelerde metabolizmam iyice yavaşladı sanırım, aynı diyet listesini uygulasam da pek kilo veremiyorum. -4,+4 kg oynuyor sadece, o da uzun sürede.
Özeleştiri yapmak gerekirse egzersiz konusunda eskisi kadar aktif de değilim, o enerji ve azmi kendimde bulamıyorum.
Arkadaşlarıma da hep söylüyorum, 100 kg olan bir insan, eğer ideal kilosu 65 kg ise, 35 kg fazla yükü sırtında taşıyor, öyle düşünün diyorum.Bu durum, tempolu yürürken daha çok ağırlık ve daha yavaş olmak, nefes nefese kalmak demek.
Birbirimize destek olabiliriz burada. Çok iyi olur.
Yakın kilolarda olduğumuz için duygularını çok iyi anlıyor ve paylaşıyorum.
Aramıza tekrardan hoşgeldin.
İnsallah görürsün canım hedeflediğin kiloyu.İyi akşamlar
12:30
5 kaşık kısır
1 kase mantı
1 kepçe ezogelin çorbası
18:15
1 yemek tabağı lahana sarması tabak tepeleme değildi
1 bardak ayran
Biraz duygu durumumdan da bahsetmek istiyorum ben küçüklükten beri kilo sorunu olan biriydim ama şu an vücudumun gördüğü en tepe noktadayım üniversite yıllarımda 88-98 arası gider gelirdim sonrasında pandemiyle beraber defalarca kez kilo alıp alıp verdim 105'lere çıkıp 88'lere geri düştüm ve bu birkaç kez tekrarlandı. Aldığım verdiğim kilolar 50'yi geçmiştir son 4 senede 2023 şubat depremiyle tepetaklak oldum ve yokuş aşağı yuvarlanan kar topu gibi kilo ala ala 120.7'yi gördüm. Ve bu süreçte canım diyet yapmakta istemiyordu, sonunu düşünmeden yiyordum.
118.3 ile bu gruba girdim. Birkaç aydır kilo vermek istiyorum aslında ama her girişimim iradesizlikle sonuçlandı. Bu gruba da benim için bir denetim mekanizması olur, beni diyet yapmaya iter düşüncesiyle girdim iyi ki de girmişim
Hepinize teşekkür ederim bugün 3. Günüm ama 3 gün diyet yapanın 1 ay da yapabileceğine inanıyorum her zaman Son 2 senedir ilk defa cidden diyete girdim. 10 Şubat benim için özel bir gün diyette olduğum için mutluyum umuyorum ki 10 Şubat sabahı tartıda 112'yi de görürüm
Ayy vallahi sıcak ekmekle ne gider sulu yemek hahaSelam bacikolar
Bugün niyetliydim.
Fotoğraftaki yemekleri yedim. Küçük bir parça ekmek ile birlikte.
Sulu yemeğe ekmek banıp yemeyi çok özlemişim