• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

beta menün çok güzel, karnıyarık yapmaya korkuyorum, tarif versene tatlışşşşiimm

yiyemedik zaten hepsi çöpe gitti...Allahım affetsin artık napıyım

Bende Nisan ayinda evlendim kizlar...nerden bakilirsa bende taze gelinim...opuyorumnanaktan

Öncelikle bugünün menümüz: Hazir sebze corbasi, Taze fasülye kavurmasi, pilav ve firinda kiymali sebzeli, domates salatasi ve yogurtlu havuc. opuyorumnanaktan

Daha yemek yapma konusunda yapim asamasinda oldugum icin Ramazan´da pek fazla misafir agirlayacagimi zannetmiyorum...gerci ilk Iftar´da kayinvalidemleri cagirdim...onlar memleketten yeni gelmisti ve hazirliklari yoktu! Onun haricinde biraz zor galiba..!

Ben normalde sahura kalkmam..iftarda yediklerim kafi geliyor aslinda ama esim acliga gelemedigi icin...az bucuk birseyler hazirliyorum...yatip kalkmiyorum ama! Sahura kadar oturuyorum ve esim karnini doyurduktan sonra bende yatiyorum..! Ardindan öglene kadar kafayi kaldiramiyorum yastiktan....kaydirigubbakcemile3

hoşgeldin öncelikle,
tabiki yeni gelin sayılırsın ve bu seninde evlendikten sonraki ilk ramazanın :kedi:,
keske bizim de işe gitme gibi bi sorunumuz olmasaydı da yatsaydık öğlene kadar sabah 6.30 - 7.00 de kalkıyoruz, zor oluyo :gitme:

hoşgeldin öncelikle,
tabiki yeni gelin sayılırsın ve bu seninde evlendikten sonraki ilk ramazanın :kedi:,
keske bizim de işe gitme gibi bi sorunumuz olmasaydı da yatsaydık öğlene kadar sabah 6.30 - 7.00 de kalkıyoruz, zor oluyo :gitme:

ay aynı ben :((( bende o saatte kalkıorum . işe geliorum . işimn en güzel yanı cumartesi pazar izinliyim. tekpazarım olsaydınapardım kimbilirsengözlerimebaksanab

ilk gün dedim ki eksik kalmasın ,annesinin evini özlemesin bi tatlı yapayım.takır tukur olmuş anlamadım,şerbetini becerememişim:gitme:.yine de yedi sağolsun.acemilik de zormuş yaa,ezan 8 de okunuyo,ben 3 te mutfağa giriyorumlülülülülülü

Bayıldım Samimiyetine Canım Yaa :1hug:

Güldürdün Beni :roflol:

Umarım En Kısa Sürede Usta Bi Aşçı Olursun :icecream: a.s.

yaaa,benim de sultanlığım bitiyor.pazartesi işbaşı:çok üzgünüm:..böyle çok iyiydi beee 2 de uyanıyordumnaniknanik

Bayıldım Samimiyetine Canım Yaa :1hug:

Güldürdün Beni :roflol:

Umarım En Kısa Sürede Usta Bi Aşçı Olursun :icecream: a.s.

sağol tatlım,inşallah.şunu da ekleyim,o yediğimiz tatlıların unu kurtlanmış ertesi gün fark ettimdelikafadulden

yaaa,benim de sultanlığım bitiyor.pazartesi işbaşı:çok üzgünüm:..böyle çok iyiydi beee 2 de uyanıyordumnaniknanik

yuhh 2 de mi?
yazıkk bize valla :) 1.30-2.00 de yat
6.30 7.00 de kalk
arada sahura kalk.:umursamaz:

ben balayından geldim ertesi gün işe başladım . insan evine alışamıo bile. . :))
Ay bu akşamki menüde ne war bilmiorum.haftaiçi kayınvalidemde yiyoruz . .
Napim ama 6 da işten çıkıorum.trafik yüzünden 8 de oluorum.ezan okunurken kapıdan içeri giriorum :sinifsinif:
Bu arada bizde 12-1 gibiuyuyoruz.gece bidaha kalkıorz.ki kocişim beni uyandırmıo.malum günümdeyim.oda gidio annesinde yiyor

valla kızlar yaa,çok rahattım,5 te yatıyoruz uyu uyuyabildiğin kadar sonrasında.:dance:ama dediğim gibi bitti:delphin:

mrb kızlarr ,
iki gündür işlerim çok yoğun topiğe doğru düzgün uğrayamadım,
bugünkü menümü paylaşmak istiyorum

çıtır pane tavuk
nohutlu pilav
ve şahane bir salata yapmayı planlıyorum
tatlı olarak da hazır kek altı alıp muzlu kremsantili bir pasta süsledim sabah...:)
:lepi:
ooo güzelmişş menün glcnn :lepi:
selam kızlar..
eudorebetacım,hoşbuldum..un ağzı kapalı kovada uruyordu,herhalde kendi mahsülü,diğer bakliyatlara baktım hiçbişey yok.aslında unda da göremedim ama artık olmaz,atmak durumundayım.
bugün benim menüm yok,kayınvalidemlere gideceğiz,aslında onlara a zırt pırt gitmek istemiyorum ama ramazanda iyi bee,yemek derdi olmuyo:lepi:
İçine sinmediysee at gitsin tabii :sinifsinif:
boşverr arada git ne olcak kaydirigubbakcemile3 arada iltifatta et anne yemekleri gibisi yok diye zemuszemus
beta menün çok güzel, karnıyarık yapmaya korkuyorum, tarif versene tatlışşşşiimm
Verimm canımm yerimseniben

malüm 2 kişi olduğumuz için adetli yapıyorum ben 5 tane patlıcanı alacalı bulacalı soyuyorum.
üzerine bıcakla çizikler atıyorum kızartırken içide pişsin diye..
bunları tuzlu suda 10-15 dk bekletiyorum acı suyu çıksın diye...

acı suyunu saldıktan sonra kızgın yağda kızartıyorum..
bi yandanda harcını hazırlıyorum..

250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
1-2 tane yeşil sivribiber
2 tane domates
karabiber
tuz
maydanoz

önce 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda küp küp ince doğranmış soğanları saydamlaşana kadar kavuruyorum.
sonra kıymayı koyuyorum kavuruyorum.
sonra küp küp doğranmış domatesleri,maydanozu ve baharatları ekliyorum.isteğe bağlı olarak minik minik doğranmış sarımsakta koyabilirsin tad veriyor..bunlarıda ekleyip kavuruyorum.yarım çay bardağından biraz az su koyup suyu çekene kadar harcı pişmeye bırakıyorum..

kızarttığım patlıcanları havlu kağıda alıp fazla yağını alıyorum.
borcama diziyorum
içini açıp pişirdiğim harcları koyuyorum.
üzerine birer dilim domates ve taze sviribider koyuyorum.
bir su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp üzerine sos olarak döküp fırına veriyorum 15 dk kadar fırında pişiriyorum..

Afiyett bal şeker lokumm olsunn :lepi:

azcuk uzun anlattım ama kusura bakmaa :sinifsinif:

kızlar bilisiniz benim kayınvalidehanımcım gelicek bu haftasonu
yapmaya çalışacaklarımı size yazam eksik gedik varsa deyin olur mu
cuma
kır mercimek çorba+ etli patlıcan yimeği ya da islim kebabı + pilav + biber dolma+ cacık + turşu

comartesi
tarhana çorba+ mantarlı tavik yimeği ya da ızgara tavik + pilav + sebzeli toplar + salata

yazarken doydum hee inşallh yapabilirim hepsini
tatlı olarak hiç fikrim yok

cuma
kır mercimek çorba+ etli patlıcan yimeği ya da islim kebabı + pilav + biber dolma+ cacık + turşu

comartesi
tarhana çorba+ mantarlı tavik yimeği ya da ızgara tavik + pilav + sebzeli toplar + salata

Daha ne olsunn mandilinimm menü süper :lepi:
Tatlı olarak hafif sütlü tatlı yap derim ben yerimseniben

Mesela irmik tatlısı hem çok güzel oluyor hemde hafif...
Yada tavuk göğsüü..

yada fırında sütlaç yapabilirsin..
akşamada çayın yanında bi üzümlü tarçınlı kek ohh mis gibi :lepi:

mandilin....bebişim datlu nerde????unutma sakın ramazandaki en önemli detay

aa,pardon canım zaten tatlıyı sormuşsun sen de,fark etmemişim.ben de sütlü tatlıları tercih ederim ama bu büyükler deli gibi yemeğin üstüne götürüyorlar valla baklavaları,kadayıfları.bilemem o açıdan,iştah durumları nasıl,çok yiyorlarsa şerbetli bi tatlı ayarla bence

ooo güzelmişş menün glcnn :lepi:

Verimm canımm yerimseniben

malüm 2 kişi olduğumuz için adetli yapıyorum ben 5 tane patlıcanı alacalı bulacalı soyuyorum.
üzerine bıcakla çizikler atıyorum kızartırken içide pişsin diye..
bunları tuzlu suda 10-15 dk bekletiyorum acı suyu çıksın diye...

acı suyunu saldıktan sonra kızgın yağda kızartıyorum..
bi yandanda harcını hazırlıyorum..

250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
1-2 tane yeşil sivribiber
2 tane domates
karabiber
tuz
maydanoz

önce 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda küp küp ince doğranmış soğanları saydamlaşana kadar kavuruyorum.
sonra kıymayı koyuyorum kavuruyorum.
sonra küp küp doğranmış domatesleri,maydanozu ve baharatları ekliyorum.isteğe bağlı olarak minik minik doğranmış sarımsakta koyabilirsin tad veriyor..bunlarıda ekleyip kavuruyorum.yarım çay bardağından biraz az su koyup suyu çekene kadar harcı pişmeye bırakıyorum..

kızarttığım patlıcanları havlu kağıda alıp fazla yağını alıyorum.
borcama diziyorum
içini açıp pişirdiğim harcları koyuyorum.
üzerine birer dilim domates ve taze sviribider koyuyorum.
bir su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp üzerine sos olarak döküp fırına veriyorum 15 dk kadar fırında pişiriyorum..

Afiyett bal şeker lokumm olsunn :lepi:

azcuk uzun anlattım ama kusura bakmaa :sinifsinif:

uzun anlatman çok iyi olmuş, gayet güzel anladım çünkü,
canımm benim, ilk fırsatta deniycem not ettim bile hem aklıma hem kağıda,
zahmet oldu ellerine sağlık kaydirigubbakcemile5

cuma

comartesi

yetiştirebilecek misin? :1shok:,
ctesi tamam da cuma aksam? çok süper menüler valla...bence kayınvaliden gelmisken o yapsın sırnaşık şey,
tatlı olarak bugünlerde sütlü tatlılar hosuma gidiyo benim
ama hazır da alabilirsin dün biz burmalı kadayıf aldık mesela yanına dondurmayla çok süperdi :1hug:

sağol tatlım,inşallah.şunu da ekleyim,o yediğimiz tatlıların unu kurtlanmış ertesi gün fark ettimdelikafadulden

Desene kıymalı tatlı yedirmişsin eşinee :lepi:

aiyyyyy iğrennççç :sinifsinif:

bende senin gibimi olurum ki evlenince :roflol:

Back