Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende Nisan ayinda evlendim kizlar...nerden bakilirsa bende taze gelinim...opuyorumnanaktan
Öncelikle bugünün menümüz: Hazir sebze corbasi, Taze fasülye kavurmasi, pilav ve firinda kiymali sebzeli, domates salatasi ve yogurtlu havuc. opuyorumnanaktan
Daha yemek yapma konusunda yapim asamasinda oldugum icin Ramazan´da pek fazla misafir agirlayacagimi zannetmiyorum...gerci ilk Iftar´da kayinvalidemleri cagirdim...onlar memleketten yeni gelmisti ve hazirliklari yoktu! Onun haricinde biraz zor galiba..!
Ben normalde sahura kalkmam..iftarda yediklerim kafi geliyor aslinda ama esim acliga gelemedigi icin...az bucuk birseyler hazirliyorum...yatip kalkmiyorum ama! Sahura kadar oturuyorum ve esim karnini doyurduktan sonra bende yatiyorum..! Ardindan öglene kadar kafayi kaldiramiyorum yastiktan....kaydirigubbakcemile3
hoşgeldin öncelikle,
tabiki yeni gelin sayılırsın ve bu seninde evlendikten sonraki ilk ramazanın :kedi:,
keske bizim de işe gitme gibi bi sorunumuz olmasaydı da yatsaydık öğlene kadar sabah 6.30 - 7.00 de kalkıyoruz, zor oluyo :gitme:
ilk gün dedim ki eksik kalmasın ,annesinin evini özlemesin bi tatlı yapayım.takır tukur olmuş anlamadım,şerbetini becerememişim:gitme:.yine de yedi sağolsun.acemilik de zormuş yaa,ezan 8 de okunuyo,ben 3 te mutfağa giriyorumlülülülülülü
ay aynı ben (( bende o saatte kalkıorum . işe geliorum . işimn en güzel yanı cumartesi pazar izinliyim. tekpazarım olsaydınapardım kimbilirsengözlerimebaksanab
Bayıldım Samimiyetine Canım Yaa :1hug:
Güldürdün Beni :roflol:
Umarım En Kısa Sürede Usta Bi Aşçı Olursun :icecream: a.s.
yaaa,benim de sultanlığım bitiyor.pazartesi işbaşı:çok üzgünüm:..böyle çok iyiydi beee 2 de uyanıyordumnaniknanik
ooo güzelmişş menün glcnn :lepi:mrb kızlarr ,
iki gündür işlerim çok yoğun topiğe doğru düzgün uğrayamadım,
bugünkü menümü paylaşmak istiyorum
çıtır pane tavuk
nohutlu pilav
ve şahane bir salata yapmayı planlıyorum
tatlı olarak da hazır kek altı alıp muzlu kremsantili bir pasta süsledim sabah...:) :lepi:
İçine sinmediysee at gitsin tabii :sinifsinif:selam kızlar..
eudorebetacım,hoşbuldum..un ağzı kapalı kovada uruyordu,herhalde kendi mahsülü,diğer bakliyatlara baktım hiçbişey yok.aslında unda da göremedim ama artık olmaz,atmak durumundayım.
bugün benim menüm yok,kayınvalidemlere gideceğiz,aslında onlara a zırt pırt gitmek istemiyorum ama ramazanda iyi bee,yemek derdi olmuyo:lepi:
Verimm canımm yerimsenibenbeta menün çok güzel, karnıyarık yapmaya korkuyorum, tarif versene tatlışşşşiimm
Daha ne olsunn mandilinimm menü süper :lepi:kızlar bilisiniz benim kayınvalidehanımcım gelicek bu haftasonu
yapmaya çalışacaklarımı size yazam eksik gedik varsa deyin olur mu
cuma
kır mercimek çorba+ etli patlıcan yimeği ya da islim kebabı + pilav + biber dolma+ cacık + turşu
comartesi
tarhana çorba+ mantarlı tavik yimeği ya da ızgara tavik + pilav + sebzeli toplar + salata
yazarken doydum hee inşallh yapabilirim hepsini
tatlı olarak hiç fikrim yok
ooo güzelmişş menün glcnn :lepi:
Verimm canımm yerimseniben
malüm 2 kişi olduğumuz için adetli yapıyorum ben 5 tane patlıcanı alacalı bulacalı soyuyorum.
üzerine bıcakla çizikler atıyorum kızartırken içide pişsin diye..
bunları tuzlu suda 10-15 dk bekletiyorum acı suyu çıksın diye...
acı suyunu saldıktan sonra kızgın yağda kızartıyorum..
bi yandanda harcını hazırlıyorum..
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
1-2 tane yeşil sivribiber
2 tane domates
karabiber
tuz
maydanoz
önce 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda küp küp ince doğranmış soğanları saydamlaşana kadar kavuruyorum.
sonra kıymayı koyuyorum kavuruyorum.
sonra küp küp doğranmış domatesleri,maydanozu ve baharatları ekliyorum.isteğe bağlı olarak minik minik doğranmış sarımsakta koyabilirsin tad veriyor..bunlarıda ekleyip kavuruyorum.yarım çay bardağından biraz az su koyup suyu çekene kadar harcı pişmeye bırakıyorum..
kızarttığım patlıcanları havlu kağıda alıp fazla yağını alıyorum.
borcama diziyorum
içini açıp pişirdiğim harcları koyuyorum.
üzerine birer dilim domates ve taze sviribider koyuyorum.
bir su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp üzerine sos olarak döküp fırına veriyorum 15 dk kadar fırında pişiriyorum..
Afiyett bal şeker lokumm olsunn :lepi:
azcuk uzun anlattım ama kusura bakmaa :sinifsinif:
kızlar bilisiniz benim kayınvalidehanımcım gelicek bu haftasonu
yapmaya çalışacaklarımı size yazam eksik gedik varsa deyin olur mu
cuma
kır mercimek çorba+ etli patlıcan yimeği ya da islim kebabı + pilav + biber dolma+ cacık + turşu
comartesi
tarhana çorba+ mantarlı tavik yimeği ya da ızgara tavik + pilav + sebzeli toplar + salata
yazarken doydum hee inşallh yapabilirim hepsini
tatlı olarak hiç fikrim yok
sağol tatlım,inşallah.şunu da ekleyim,o yediğimiz tatlıların unu kurtlanmış ertesi gün fark ettimdelikafadulden